Scudo Sports

Soğuk havada bisiklet sürmek

@nime

Forumdaki herkesin herkese laf sokma merakı nedir allah aşkına. Kendimce bir mesaj yazdım. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrı ama çakma bisikletçi ne oluyor ki. Mesajın sonunda diyorum zaten insan rüzgarı ve doğayı da hissetmeli diye. Bir mesaj yazıyorsunuz ondan sonra defaten açıklamaya uğraşıyorsunuz. Yahu aynı gemideyiz arkadaşlar. Siz kışında binin yazın da binin yeterki binin. Ama bizi biraz anlayın öyle cevap yazın.

Selamlar,

Scudo
@nime

Hiç yakışmayan bir terim. Normal kıyafetle binenler 2. sınıf bisikletçi mi olmuş oluyor? Çok saçma..
Örnek gösterilen avrupa ülkelerinde bisiklete binenlerde ben hiç tayt forma falan görmedim. Gayet normal kıyafetlerle yaz kış günlük bisikletine biniyor insanlar.
Siz bisiklete binmeye ne açıdan bakıyorsunuz anlam veremedim.

@Eren AYDIN

Evet doğru olabilir ama o şekilde binen insanlar herhalde şehir içinde eve,işe,okula gitmek için biniyorlardır mutlaka.Aynı buradaki amcaların kullandıkları çift kadrolu bisikletler gibi.Dağa taşa gidecek olanlar yine tam takım gidiyorlardır.

• Beğen
Tepkiler: nime
İyide dağa bayıra çıkmak için illa tam takırmı giyinmek lazım? mesele bu zaten. İsteyen istediği gibi giyinebilir. İnsan istediği gibi giyindi diye çakma bisikletçi mi olmuş oluyor? nedir bu ayrımcılık meselesi anlamıyorum ki.

@Önder Tarım

Aynen kardeşim ama insanlar illa lafı tersten anlayacak galiba :) Neyse saygılar.

@çirkin

Çok güzel dedin bay çirkin. Genelde ve bu topik altında da en başından beri aynı düşünceyi savunuyorum. Çoğunlukla başkalarına saldırmadan , aşağılamadan kendi doğrularımızı, istek ve fikirlerimizi dile getirme inceliğinden yoksunuz. Siz böyle diyorsunuz ama ben de şöyle düşünüyorum diye başlayan cümleleri daha çok kullansak anlamsız laflar,gerilmeler olmayacak, gül gibi geçinip gideceğiz....Allahtan az da olsa örnek görüyoruz da içimize su serpiliyor.

Bisiklete binme sevdası bisikletin özellikleri ile giyilen kıyafetleri ile özdeşleştiriliyor çoğu zaman forumda, ne yazıkki oysa bu bir tutkudur, insanlar ellerinde imkanlar ne kadarsa o kadar yapabiliyor. Siz onun özgürlük duygusunu, keyif alma hazzını maddiyata yönelik materyellerle karşılaştıramassınız kaldı böyle bir hakkınızda yok. Yollarda neler le karşılaşıyoruz lastiğini bile tamir edemeyen full giysili arkadaşlarla. Öncelikle bunun bir tutku işi olduğunu unutmayalım arkadaşlar lütfen. Forumda bir arkadaşın imzası vardı onu ben cok severim, her gördüğün kasklıyı bisikletci sanmaya diye Selamlar efenim.

@Eren AYDIN

İsteyen istediği gibi giyinebilir,ben ayrımcılık yapmadım yada çakma bisikletçi lafını ortaya atmadım.Ben sadece her işin uslübu olduğu gibi bunun da uslübuyla yapılması gerektiğini söyledim.

aynı sorun arada bendede oluyor soğuk havayı ciğerlerine hızlı bi şeklde çektiğin için büyük ihtimalle ciğerlerini üşüttün. Bence bi rüzgarlık al en azından rüzgar çarpmaz ve üşütmezsin

@Oğulcan Köken

Aynen katılıyorum + burundan nefes almaya çalışın zira havayı ısıtan burun kanallarıdır. Ağızdan direk nefes almak boğaz kuruluğuna ve öksürük gibi durumlar ortaya çıkarabilir. Tabii bu kişiden kişiye değişir ama burundan nefes almak özellikle kışın daha iyi olur sağlık açısından.

@çirkin

Bu arada çok üzüldüm beni yanlış anlamanızdan dolayı :( Amacım kimseye laf yetiştirmek değil sadece kendi doğrumu savundum yoksa hepinize saygım sonsuz. Aynen hepismiz aynı gemideyiz :) Bu arada sabah beylikdüzünden ikitelli-ye doğru işe gittim ve inanın bu durumda doğayı hissetmek "özellikle yüzünde maske ve geri kalan kışlık ceketi eldiveni ayakkabısı taytı vs olmadan bu tam olmaz demekle haklıydım zira bu işi yetersiz donanım olmadan yapmak sağlık açısından çok tehlikeli. Bunu demek istemiştim ( Çakma bisikleçi derken ) Yoksa kime ne ne giymiş giymemiş ? Kimsenin yüz felci veya kalıcı bir hastalığa yakalanmasını istmem. Arkadaşım vardı kışın normal kıyafetle işi gidip geldi birgün gördüm nefes alamiyacak duruma gelmişti bir aydır göğüsü ağır bir şekilde ağrımış vs. Neyse herkese sevgiler saygılar.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Lottonun zaten bir yağmurluk/rüzgarlık üst vardı fiyatını bilmiyorum ama en fazla 80-90tl dir. Geçen gün markasız 25tl ye su geçirmez pantolon aldım şimdi sıra ayakkabı kılıfında... En son eldiven alıcam sanırım... Kışın bisiklete binmek için iyi yada kötü pahalı veya ucuz fark etmez ancak biraz daha dikkat etmemiz gerektiği ap açıktır. En azından benim gibi 150tl gibi rakama full giyinip kışa hazı olabilirsiniz... Ha benim maddi durumum şuan el verse tabii ki daha iyilerini alırım ancak uygun fiyatlı olanlarıda var...

Ben polemik iceren mesajlari direkt okumadan gectigim icin cok gerekli bir konuda iki sayfa bosu bosuna gecti:(
Bu arada benim bisiklet 110 TL'lik bir ikinci el, gidip bir yagmurluga yanlis anlamadiysam 800 TL verirsem benim akil sagligimla ilgili nasil bir tanimlama yaparlar bilemiyorum:D
Ama en azindan ulasim araci olarak benim yakisiklidan vazgecmek istemiyorum. Bakalim Tchibo'dur falandir bir caresini bulacagiz.
Bu arada Ankaralilar icin bir oneri; Meşrutiyet cad. Kök pasajında Leopard Outdoor varmis. Denildigine gore fiyatlar makul ve mantikliymis. Henuz gitmek nasip olmadi, dolayisiyla referans olamayacagim ama kendiniz gidip bir kontrol edebilirsiniz.

Arkadaşlar bu giyecek fiyatlarını abartmayalım fazla lütfen !
Her şeyde olduğu gibi kışlık giysilerde de lüks ve pahalı modeller olacaktır, kişinin bütçesi ve zevki doğrultusunda bunları almakta serbesttir, aynı şekilde hesaplı şekilde de kışın bisiklet zevkini yaşamak mümkün. Bu aynı lüks pahalı bir araba ile ucuz mütavazi araba arasındaki fark gibi, ikisi de sizi gitmeniz gereken yere götürür birisi daha lükstür.
Aynı şey ben dağcılık sporu yaparken de vardı, ilk başlarda alamamıştım pahalı kıyafetleri, daha sonra piyasa değeri 400- 500 eu değerinde goretex kıyafetlerim oldu, ama en zor tırmanışlarımı outletten aldığım Kappa yağmurluk ve sentetik içliklerimle yapmıştım.
Alacağınız bir çok kışlık malzeme iş görecektir, yeterki pamukludan uzak durun.

Bu arada bisikletçi bir arkadaş çok uygun fiyatlara kışlık bisiklet giyim üretmeye başlamış, yakın zamanda test edilmesi için bana gönderecek, yakın zamanda da satışa sunacakmış, o da aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Soguk havada binilir binilmezden ziyade herkes kendi sağlık ve şartlarına göre hareket etmelidir.
Soğuğun başkenti(erzurum) yaşayan biri olarak (7.senem) hiç bir etken bisiklete binmemiz için engel teşkil etmez(sağlık açısından bir sorununuz yoksa) ister kar ister ayaz isterse yağmur ister güneş her türlü hava şartında bisiklete binmiş biri olarak söylüyorum. Her hava sartını kendisine göre ayrı bir zevki ayrı güzelliği ayrı bir zorluğu var.Herkes ister tam donanımlı olarak binmek ama elde imkanlar dogrultusunda hareket etmek en makulu.

Herkese saygı ve sevgiler

Not:Hiç bir sağlık sorunu yaşamadığımıda belirtmek isterim. Soguklar insanı korkutmasın.

Bu Linklerde gezilerim en soğuk olanlarından

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=34475

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=36119

• Beğen
Tepkiler: çirkin
@nime

Mesajı yazıp çıktıktan sonra akşam çok pişman oldum. Ben her zaman tartışılacaksa bile belli bir üslüp ve nezakette tartışılması taraftarı olan bir kişiyim. Ama insan hasletidir, hepimize oluyor bazen. Yazıyı yazarken karşımızdaki kişilerin, bizim aklımızdaki duyguyu bizim gibi anlayacağını varsayarak yazıyoruz. Oysa o kişi sadece orada yazanı görüyor ve o andaki halet-i ruhiyesine göre cevaplıyor. Ben de biraz kendi ruh halime göre cevaplamış bulundum. Niyetim sizi ve ya bir başkasını incitmek değildi elbette.
Karşılıklı yanlış anlaşılmalardan dolayı kendi şahsıma sizden özür dilerim.
Herkes bisiklete binsin de isterse hepsi çakma olsun:D
Selamlarımla,

@elif kenaroğlu

Mesajınız için teşekkürler. Yavaş yavaş konuşarak ortak bir üslup ve yol bulacağız elbette. 50. mesajınız da hayırlara vesile olsun:D

• Beğen
Tepkiler: elif inci
180TL ye zamanında Lafuma windstopper almıştım ve cidden iyi iş görüyor. Bilmeyenler için bu marka en iyilerden biridir ve fiyatıda öyle 500-600tl ler civarında değil. Daha uygun ama aynı işi görebilecek pek çok ürün bulabilirsiniz.. Mesela ikinci el forumunda çok sık görüyorum ben. Bir diğer yol ise yurtdışından sipariş verebilirsiniz... Geçenlerde cidden çok kaliteli olan Santini marka uzun kışlık taytı "pedli" sadece 60tl ye getirtmiştim. Bunu aldığım yerde yine bu fiyatlara profosyonel ceketler de vardı. Kısaca biraz araştırma yaparsanız mutlu sona ulaşırsınız..

• Beğen
Tepkiler: elif inci ve nime
@çirkin

İşte bu ya nefis bize istediğini yaptırmak istesede biz kötülük yapmasına izin vermedik ve herşey yolunda yeterki insan neyden olduğunu unutmasın :) Allah sizden ve tüm arkadaşlardan razı olsun bu güzel paylaşımlar için.

Bu arada bende hala çakmayım zira dün akşam avılarda yağmura yakalndım ve bir tek ayakkabı kılıfım eksik ayakabılar su alınca ayaklarım dondu ama önceden aldığım yöntem sayesinde az da olsa %50 etkilendim ? İki çorap aldım ve iki öorap arasında buzdolabı poşeti giydim ayakkabı su içinde kaldı ve çok soğuktu ama ayağıma su değimedi :) Ama değiseydi kesin çok daha fazla üşürdüm. Ayakkabı kılıfı ariyorum ama yağmur almayan :)

Geri