Scudo Sports

Soğuk havada bisiklet sürmek

aynen ole yağmurda öküz sürücü çok sağdan giderken geçen gün deniz dalgası gibi yedik suyu baştan aşağı

Scudo
performans yapanlar için durum farklıdır ,
kışın performansçılar kunduz gibi kış uykusuna yatmaz tabi,
evinde treynırı olan bi güzel çevirir,ya da spor salonunda çalışma yapar,
ya da benim gibi giyer eşortmanları yağmurlu havalarda ,alta termaller saat 07.00 de başlar koşuya duruma göre 10 km ya da 20 km ,
geçen kış ocak ayında bindik erkan ile dudullu-göçbeyli arası 51 km boyunca pedal kesmeden 40 km esen rüzgara karşı savaş verdik ,tabi skor farklı oldu 2 saat 30 dakika ortalama 28 de kaldım ,ora 70 km düz yola bedel ,6-7 -13 eğimli rampalar ,haziran ayında yaptığımız çalışmada ortalama 32 yi görmüş idim aynı etabı 2 saat 10 dakikada gittim ,işin zor tarafı ekip hep az ve herkes tek kalıyor rüzgara karşı ,evet kışın daha çok seviyorum bisiklete binmeyi ,sıcak bana dokunuyor ve aşırı su kaybına sebebiyet veriyor ,temmuz ağustos ayları uzun mesafelerde kısa mola anlayışı ve tempolu sürüşlerden kaçıyorum sabah en erken 06.00 da çıkarım 09.00 da iş biter 60 km toplam,,pedal kesilmez kurtköy pendik bağlantısından aydos ve başıbüyük rampaları devrilir,evet kışın termal olur altta iki adet bisiklet forma yazlık kısa kollu birde uzun kollu bisiklet forma olur alta termal üste bisiklet pantolon ,spd ayakkabılar yazlık ama 3 çift yün çorap giydiğim zaman ayak asla soğuk yemez,
kışın antreman anlayışlarım 100 km lerde devam eder,ama yağmurda yatarım hafta içide bazen tek takılır çalışırım,
eldiven kışlıktır ,kesin kar maske takarım ve gözlük kesin olur gözler soğuktan etkilenir,sürat yaptığım için asla kasksız yola çıkmam,soğuk havalar benim için tam bisiklet havasıdır ,ama kuru soğuk olursa ,dostum pedalşör arkadaşım mtb de elitlerde almanyada yarışan lisanslı volkan akboga -20 derecede ormanda antreman yapıyor ama ona göre aksesuarları var üzerinde bunlarda biraz pahalı tabi ,benim üzerimdeki aksesuarlar anca -5 e kadar o.k de ama -20 derecede kullanmadığım için sonucu bilemiyorum,

@meseduzu

Bununla geçmiş olsun,ne yapacaksın memlekette yaratık azımsanmayacak kadar çok,zaten bu tür yaratıklar insanları düşünse,bir insan gördüğünde hızını yavaşlatır..

@Kudret Kurtcebe

Evet Kudret abi,sizinle aynı kanıdayım,kışın bisiklet sürmesi daha güzel oluyor..bir de aşırı terlemenin önüne geçebilirsem daha güzel olacak..

@Çağlayan

kışın içe pamuklu olmaz bunlardan kaçınmak lazım mont pamuklu olmaz adamı öyle bi hasta ederki rampada terler insan bi de mola verirse aynen zatürre olur,
0 altı için ,kesin üşütmeyen ve terletmeyen bisiklet aksesuarları alınması lazım evet parası biraz fazla olabilir,,

Boyunluk kullanıyor musunuz? gerekli midir?
Mesela şöyle bir şey;
(link)

2 gün önce aldım bundan. Bence gayet kullanışlı. Ama çok kalın. Sıcak tutuyor tabi süper ama terletebilir. Bende bir de ince Buff var. Dönüşümlü olarak kullanıyorum. Ama bu zımbırtı da fena değil. Alınası... :)

3 yıl sonra konuyu hortlatayım. Ben biraz erkenciyim kış gelmeden alısveriş işleri halletmeye calısacağım. Yıllar geçtiği için güncel ürünler mesajlarda yazılanlar. Şu an için önerebileceğiniz herseye acıgım butceyi çok da zorlamak istemesemde herseye 750Tl ayırabilirim en az. Bu arada hiç bişeyim yok kışlık :D

• Beğen
Tepkiler: yaboga
dondurucu soğukta sadece ceketimle binmiştim buz gibi rüzgarı ciğerlerimde hissediyordum. Tir tir titriyordum ama en keyifli bisikleti o zaman sürmüştüm kış gelse de tekrar sürsem

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
Merhabalar.Son iki kıştır bisiklet kullanıyorym bende.Diyeceğim öncelikle

1.Rüzgarlık tavsiye ediyorum.Ben NIKE tan almıştım 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum.Dechatlon veya diğer markalardanda bulabilirsiniz.Rüzgarlık hem hafiftir hemde vucudunuzdaki ısı kaybını önler ve soğuk havanın vucuda girmesini önler.Rüzgarlık alırken kumaşı ağzınıza yapıştırın ve hava geçiriyormu diye üflemeye ,nefesinizin geçmesine çalışın.İyi bir rüzgarlıkta bunu yapamazsınız ve işinizi görür demektir.

2.Kalın tek bir kıyafet yerine ,kat kat giyinin.İnce pamuklu uzunkollu 0 yaka giysiler var adını tam bilmiyorum herkesin giydiği.Onlardan havanın soğukluğuna göre kat sayısını artırarak giyin derim.Bacaklar içinde bildiğiniz pamuk içlik kullanıyorum ben.Beyazından :) .Termal denemedim.Üstünede bacaklar için rüzgarlık bulamadım sağlam eşofman giyiyorum.Dahada soğuksa decahtlondan yağmurluk almıştım onu giyiyorum.Yalnız yağmurluklarda şuna DİKKAT ediniz.Muşamba gibiler ve hava soğuk oldupu için buz etkisi yapıyorlar.Karlı ,yağmurlu ,çamurlu havalarda işe yarıyorlar ama altlarına havanın soğukluğuna göre içlikler giyilmeli.

3.Kask kılıfı.Kaskınız büyük ihtimalle delikli hava alan cinstendir.Ben ilk olarak strec le sarmıştım soğuk geçirmesin diye gayet işe yaradı.Sonra çinden fosforlu kask kılıfı geldi ve soğuk hava ,yağmur ,kar durumlarda kafamı sağlama aldım.Ayrıyetten kafama buff geçiriyorum.

4.Polar eldiven.Kısa parmak bisiklet eldiveniniz vardır.Onun içine polar eldiven alın üstünede kısa parmakları giyin elleriniz korunur soğuktan.

5.Ayaklar için ben hava soğuksa önce bir çorap onun üstüne buzdolabı poşeti sonra onun üstünede tekrar bir çorap giyiyorum. :) .Gayet sıcak tutuyor.Yağmur çamur varsada ayağıma poşet geçiriyorum.Kilitledikten sonra pedallara ayakları sorun yok.Düz ayakkabıda da işe yarar ama kaygan olabilir dikkat edin.

6.Boyunluk.Dechatlon da 15 tl ye boyunluklar var gayet iyi iş görüyor onlardan alın.Veya başka marka türevlerini.Boyun korunmalı.

Aklıma gelenler bunlar.Bunlar gündelik kullanım için öğrenci işi şeyler.Örneğin ayakkabı kılıfları var 30 40 tl den başlar ama bence gereksiz poşet her türlü işe yarıyor.Gerekirse yün içlikte giyebilirsiniz içinize.Dediğim gibi bunlar gündelik sürüşler ve basit giyim için.Performas için yol bisikletcileri daha şekil giyiniyor.Şekil ve parada doğru orantılı o da gözden kaçmasın. :)

Bisiklet 4 mevsim güzel ve keyif alınan bir spor.Kar yağarken ,yağmurlu çamurlu yollarda trafikte giderken her yerim sırılsıklam olduğuda oldu ama gerçekten çok zevkli tecrübelerdi.

Ben karasal iklimden oturu bisiklet surmeyi birakin sogukta yuruyemiyorum bile

Ah şu kış bitseydi

Yaklaşık 1 Ay önce -10 ° derece havada, normalde hava: 0-6 ° derece arasında giydiğim kıyafetlerim ile akşam antrenmanına çıktım. Soğuk havalarda ısınmak biraz daha zor oluyor ama ısınınca sanki -10 ° değilde 10 ° derecelik havada sürüyormuş gibi hissediyorsun. Tabi durduğun anda havanın soğukluğunu anlıyorsun. :D

Kemdimce şöyle bi yol izledim,
*Atlet
*Btwin marka hafif kalınımsı sweat
*Kısa veya uzun kollu bisiklet forması
*Btwin veya herhangi marka kalın rüzgar geçirmeyeninden mont

Bunun dışında tulum şeklindeki taytı giyiyorum, taytın iç kısmına termal içlik çekince pek bir soğukluk hissetmezsiniz.

Yüzünüz ve başınız için ise kaskın altından kafanız için bi buff geçirin, yüzünüz içinse bi boyunluk yeterli olacaktır.
Eldiveni söylemiyorum bile, olmazsa ısıtmak için hohlamayı bile düşünebilirsiniz.
Gözlük önemli kriter, soğuk vurduğunda göz yaşarması yaşayan çok vardır.

İyi forumlar...

Tekstilde ‘kanser’ riskine dikkat edin

Prof. Dr. Erkan Topuz yüzde yüz organik pamuk, keten ve kenevirden üretilen tekstil ürünlerinin sağlıklı olduğu söyleyerek, “Doğal olmayan pamuk ve sentetiklerdeki azor boyalar astıma ve kanserojen etkilere neden oluyor” dedi

(link)

• Beğen
Tepkiler: altinok
Valla daha bugün sürdüm , sürdüğüm zaman soğuk fazla etkilemiyor herhalde alıştım artık ne demişler her Türk asker doğar ve asker üşümez ..

Adana Mersin Antalya gibi yerlerde yaşadığımız kış ile sizin oralardaki kışiı kiyaslayamiyorum bile.. şöyle ki
Geçen işim vardı biraz da bu bahaneler binerim deyip uzunlari giydim tırmanışta terledim. Saat 15:00 gibi ve güneşli hava 15 falandi kisalari giyip üstte de ruzgarlik sahilden döndüm. Benim gibi bir arkadaş yazlıklar ve forma ile sürüyordu
Sonuç: burada her zaman yaz... Ama Mayıs sonrası cehennem.... O yüzden ben kış ciyim arkadaş Mersin de yaz yok cehennem var.

@alper 76
aynen, coğrafya mükemmel , mevsim berbat

@ahmetbag abi güneydoğu hariç ülkenin metrekareye düşen kıro ve Suriyeli oranı en yüksek yeri... Yoksa her şeyin bir çözüm yolu var...

Doğa mükemmel... hemfikirim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
Geri