Scudo Sports

Soğuk havada bisiklet sürmek

Kar geliyor yeniden, gidona tekrar dokunmam en iyi ihtimal mart ayını bulur :agla:
 
Scudo
Bu gün sürerken ufak ufak atıyordu. Mutlu oldum [emoji12] Sonra kesti [emoji19]

daa0be828b660035f3337ca5c9f95779.jpg

466d11a64bf3f5e4cdae9b45a545ce70.jpg


Cemal Ç.
 
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Soğuk havada en çok tırmanış zor oluyor burnundan alınan her nefes sanki cigerlere iğne batıyor hissi veriyor soğuk havalarda sürmeyi tercih etmiyorum çok keyifsiz oluyor soğuk yerine yağmuru tercih ederim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
Soğuk havalarda bisiklete binmek kalp sağlığı açısından zararlı mıdır?
 
burada 10 dakika bisiklet sürmeye kalksam yapsam ciğerlerim kesinlikle enfeksiyon kapar, ekim-mayıs arası benim için bisiklet sezonu kapanıyor
 
Sağlam ekipmanlarla 1 defa 2-3 derecelik hava çıkmıştım gayet zevkliydi benim iinde farklılık olmustu ama tabiki ekipman önemli
 
Sabah soğuk havada, ince bir ceket ile ağzımdan soluyarak bisiklet sürdüm ondan sonra ki gün boğazlarım çok kötü şekilde şişti.
Sizce ceketim ince olduğu için mi yoksa, ağzımdan nefes aldığım için mi şişti.
Ağzımdan solurken boğazım soğuk havadan yanıyordu onuda belirteyim.
 
Soğuk havadan ziyade sert ve soğuk rüzgar insanı fena zorluyor.

İstanbul da son bir kaç gündür 35 km. ile esen soğuk rüzgar var yarında devam edecek gözüküyor.

Pazartesiyi bekliyorum rahatlaması için.
 
Bu soğuklarda hele de 40km yi bulan rüzgarlarda aman diyim. Bende sabrediyorum çıkmak için ama bu havalar gerçekten çok tehlikeli. Ne yazık ki en az 10 15 gün daha bu şekilde sürecek gibi görünüyor ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@DiyarBronzface
hocam soğuk hasta etmez büyük ihtimalle rüzgar yediniz o yüzden boğazlarınız şişti
 
Soğuktan ziyade kafadan esen rüzgar her zaman daha zorlayıcı ve can sıkıcıdır.
 
Ben birkac kez -2 lerde cikmistim ekipmanim saglamdi sadece kislik eldivenim yoktu yazlik eldiven giyip cikmistim parmaklarimi hissedemiyodum bir kahve ictim disarida bi kafede yokus assagi zor indim vallahi parmak flan kalmadi soguktan hissizlesiyor parmaklar tavsiye etmiyorum sogukta kullanmayin kullanacak arkadaslar vucudunuz cok usumuyor hareket halinde oldugundan ama elleriniz ozellikle parmaklara dikkat
 
@DiyarBronzface

Aslında soğuk havada ısınmayı başarabilip onu devam ettirdikten sonra pek sorun çıkmıyor lakin hepimizin zayıf noktası var. Soğuk havalarda boynumdan üşüdüğüm kadar hiçbir yerden üşümem bu yüzden boynumu sıcak tutabilmek için elimden geleni ardıma koymam. Belki sizin de bu şekildedir maraz çıkarmaya elverişlidir. Maske bandana vs. kullanarak kendinizi koruyabilirsiniz.
 
Hem boynu hem de başı korumak için uzun zamandır kullandığım bir yöntem var, bu da başlıklı eşofman.

Hem kaskın içine rahatça yerleşip başı koruduğu gibi, hemde boynu da önemli ölçü de koruyor, tek olumsuz tarafı şu an bir tane var bulursam bir kaç tane daha bu tip eşofman alacağım.

44528649_2201195546873911_1833721602103296730_n.jpg


@Hues
 
Ben öyle kalın kalın giyinmiyorum. Yeterli olabilecek kadar giyinip çıkıyorum genellikle de üşümüyorum.
Ayağıma kesinlikle 2 çorap giyiyorum, tayt daha sonra içlik forma ve rüzgar su geçirmeyen ceketimi giyiyorum.
 
@monder33
(link)
Ben de sizinle aynı şekilde giyiniyorum. Ben de bundan aldım, aynı şekilde hem boğazımı koruyor hem de kaskın altında kulaklarımı koruyor. Göz atabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: monder33
Iki gun ise bisikletle gittim 10 gundür hastayim. Arkadaslar onlem almadan cikmayin insani ruzgar mahvediyor
 
  • Beğen
Tepkiler: monder33
Decahtlon'u sürekli takip ettiğim halde bu gözümden kaçmış.

Teşekkürler.

@ogishelby
 
  • Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
Bazen burada arkadaslarin Istanbul'daki soguk dedigi, sikayet ettigi hava kosullarini goruyorum ozeniyorum.

12 ay cikiyoruz bisiklete, 4-5 ay boyunca 15 dereceyi gecerse hava cocuklar gibi seviniyoruz. Ruzgar zaten bambaska bir konu, 30 km/s'in altina duserse ruzgarsiz gunmus diyoruz. Gozu karartip 45-50 km/s civari ruzgarda ciktigimiz durumlar oluyor. Kisaca yilin cogunda kis kosullarinda bisiklete biniyoruz.

Simdiye kadar bisiklet yuzunden bir kac kez sifayi kaptim. Benim tecrubelerime gore hastaliga sebep olan en buyuk nedenlerden birisi kat kat giyinip vucuttan atilan terin buharlasmadan arada kalmasina sebep olmak: Bence kisin en sik yapilan hatalardan birisi fazla giyinmek. Eger bisiklete ciktiginizda ilk 10 dakikada ( ya da kaslar isinana kadar diyelim ) usume hissetmiyorsaniz bu fazla giyindiginizi gosterir. Fazla giyinmek de fazla terlemeye ve buharlasmanin zorlasip vuducun/kiyafetlerin islak kalmasina sebep oluyor, ruzgarla da birlesince bu sonuc genelde hastalanmak oluyor.
Yerde kar varken dahi altta tayt, ustte thermal iclik/uzun kollu ruzgar gecirmez forma ile cikiyorum hasta olmadim uzun zamandir cok sukur. Iclik, ustune forma, ustune ceket, onun ustune yagmurluk gibi cok katman giyinmek izolasyonu arttirip isiyi vucutta tutsa da teri disari atma konusundan basarisiz.

Ruzgar yememek icin en iyi alternatif ruzgar gecirmez kiyafetler dogal olarak fakat bunlarin maliyetleri yuksek. Hem ruzgar gecirmesin, hem de nefes alsin derseniz bu sefer de maliyet daha da artiyor. Bu durumda en ekonomik cozumlerden birisi ruzgar gecirmez yelekler. Nefes almayan malzemeden yapilan uzun kollu giyildigi taktirde ter sikisip kaliyor, yelek olunca bunu atmak biraz daha kolaylasiyor.
Ruzgardan herkes agzini yuzunu korumaya calisiyor fakat surus sirasinda ruzgara en cok maruz kalan yerler gogus, omuz baslari, kollar ve boyun. Agzi kapatmaktansa ozellikle gogusu kapatmak bence daha onemli. Eger ruzgari onleyecek kiyafet yoksa formanin icine gazete kagidi koymak sasirtici sekilde ise yariyor.

Diger onemli bir konu da ayaklar. Yagmur yagmasa dahi yerler islaksa overshoe kullanmak bence faydali. Ayaklar bir kez islandi mi vucudun geri kalanini sicak tutsaniz dahi usuyor insan. Ayaklari kuru tutmak icin su gecirmez, naylon overshoe makul bir cozum. Cok soguk havalarda sicak tutmak icin ise ayakkabilarin altindaki havalandirma deliklerini bantlamak, ayaga aliminyom folyo sarmak ( askerde de yapardik bunu ) gibi cozumler denenebilir.
 
Bisiklete binmeyi hava şartlarına göre tercih etme biraz da bisikleti hangi amaç ile kullanmaya bağlı göreceli bir durum.

Mesela hobi, spor ve ulaşım aracı gibi farklı amaçlara göre de değişecek bir durumdur.

Ben bisikleti genel de şehir içi ulaşımda "ulaşım aracı" olarak kullandığım için ulaşımda bir çok hava koşulunda biniyorum, bunun dışında kalan sürelerde gezinti ye çıkmayı planladığım zamanlar da soğuk ve rüzgarlı havaları tercih etmiyorum, çünkü iyi bir hava da gezinti çok daha keyifli oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: runaway60
Geri