Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora Tekstil

Sıkıntı fiyat ya da ürün değil burada. Kışlık taytlar çok üst düzey mesela. Çok az bir kullanıcı kısmına hitap ediyor. Çoğunluğa hitap edecek bir ürün yok. Sadece işe gidip gelen, günlük 15-20 km binen birisine hitap etmiyor bazı ürünler. Ki bu tip kullanıcının oldukça fazla olduğunu düşünüyorum.

Bir de anlam veremediğim şey geçen yıl bu zamanlarda 129 liraya aldığım kışlık forma şuan neden 235 lira? Bu biraz insafsızca geliyor. Dolar kuruna bağlı maliyet artışı olabilir tabi ki ama bu kadarı da fazla diye düşünüyorum.

Ekim 2019 Dolar Kuru 5.70. 130TL = 22,80 Dolar
Ekim 2020 Dolar Kuru 8. 22.80Dolar = 180TL

50TL zam yapmışlar ama geçen seneki sora ile şu anki sora arasında bir çok açıdan çok fark var. Fermuar farklı poşet farklı ürünle birlikte kitapcık ıvır zıvır gönderiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Scudo
Sora da yeleklere 10 TL zam gelmiş. 1 yıl içinde bu kaçıncı fiyat artışı ben takip edemedim.

Yelek alacaklara şunu öneririm f/p açısından çok daha iyi.

(link)
Ben uzun kollusunu aldım. Süper

Herkes çok pahalı yazmışta kimse girip ürünlerin içeriğini kumaşlarını okumamış :) Pahalı yazdığınız taytların girip içeriğine bi bakın sonra herhangi bir santini taytın içeriğini okuyun aynı kumaş yazıyor. Santini taytın fiyatına bakmayıda unutmayın bu arada ;)

Kışlık uzun taytlarda adamlar su geçirmez tayt yapmışlar buraya yorum yazanlardan kaçı acaba daha önce su geçirmez tayt gördü?

Milletimizin genel davranışı okumadan anlamadan dinlemeden her şeyi biliyor olması maalesef..

Kumaş malzeme içeriği her zaman kumaş kalitesini göstermez. Bunu kaliteli pahalı markaları ürünlerinin kumaş yapısının inceliğini ve yumuşaklığını gözlemleyerek anlayabilirsiniz.

Sora'nın yeni forma, tayt, racesuit ve bir adet eski kışlık taytına sahibim.
Buradaki yorumlarda Sora'nın race suitinin kumaşı için ''çok ince yok gibi bir şey'' şeklinde yorumu görüp şahsen denemek için bir adet sipariş ettim fakat kumaş yapısı kullandığım diğer ithal markalarınkinden çok uzak. Sora fiyatına göre tercih edilebilir ürün tabi ki. Ama dediğiniz gibi malzeme içeriği ile aynı olan kaliteli markayla kumaş yapısı uzaktan yakından alakası yok.

İlk kez wiggledan dhb nin (dhb-aeron-flt-roubaix-bib-tight) ürününü aldım henüz deneyemedim ama ürün kumaş olarak görünüm olarak soranın eski taytıyla kıyaslanamaz şekilde kaliteli.
İndirimleriyle bana 44 sterline gelmiş fakat şuanda 70 sterlin görünüyor. Belki kış dönemi fiyat politikasındandır, bilemiyorum.
Şahsen ben 600 TL verip Sora'dan tayt almam. Alana da mani olmam. Burayı pazarlama platformu gibi kullanıp insanların yanıltılması hoş olmaz.

Kumaş malzeme içeriği her zaman kumaş kalitesini göstermez. Bunu kaliteli pahalı markaları ürünlerinin kumaş yapısının inceliğini ve yumuşaklığını gözlemleyerek anlayabilirsiniz.

Buradaki yorumlarda Sora'nın race suitinin kumaşı için ''çok ince yok gibi bir şey'' şeklinde yorumu görüp şahsen denemek için bir adet sipariş ettim fakat kumaş yapısı kullandığım diğer ithal markalarınkinden çok uzak. Sora fiyatına göre tercih edilebilir ürün tabi ki. Ama dediğiniz gibi malzeme içeriği ile aynı olan kaliteli markayla kumaş yapısı uzaktan yakından alakası yok.

İlk kez wiggledan dhb nin (dhb-aeron-flt-roubaix-bib-tight) ürününü aldım henüz deneyemedim ama ürün kumaş olarak görünüm olarak soranın eski taytıyla kıyaslanamaz şekilde kaliteli.
İndirimleriyle bana 44 sterline gelmiş fakat şuanda 70 sterlin görünüyor. Belki kış dönemi fiyat politikasındandır, bilemiyorum.
Şahsen ben 600 TL verip Sora'dan tayt almam. Alana da mani olmam. Burayı pazarlama platformu gibi kullanıp insanların yanıltılması hoş olmaz.

Yanlış anlaşılmasın ama yazdıklarımı yeni eklenen ürünler için yazmıştım, eskilerine göz atmak gerekirse speed suitin kumaşları hakkında şu markanın kumaşı ile aynı diyebileceğim bir bilgim yok.

Kumaş malzeme içeriği kumaş kalitesini göstermesini şu şekilde açıklayayım. Blizzard diye bi kumaş var ve bu kumaşı tek bir fabrika üretiyor. Yani bu şu kadar bileşim vs denilebilecek bir kumaş değil nasıl bir ürünün adı var ise bunun adıda blizzard. Santinide blizzard denilen kumaşı kullanıyor bu durumda ikiside aynı oluyor.

Ne olursa olsun Sora fiyatları çok anlamsız ve aşırı derecede zamlandirmaya başladı bu mantık çerçevesinde kabul edilebilir bir durum değil.

İthal ürünler x8-9 ile çarpılıp(döviz kuru) vergi ıvır zıvır ilave edilip yüksek fiyatlara satilabiliyor da Sora neyi çarpıyor da mütemadiyen zam yapıyor.

Diyeceksiniz ki kumaşları, pedleri dışardan geliyor... Peki zamlar peş peşe sıralamadan dışardan gelmiyor muydu derler insana.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Ne olursa olsun Sora fiyatları çok anlamsız ve aşırı derecede zamlandirmaya başladı bu mantık çerçevesinde kabul edilebilir bir durum değil.

İthal ürünler x8-9 ile çarpılıp(döviz kuru) vergi ıvır zıvır ilave edilip yüksek fiyatlara satilabiliyor da Sora neyi çarpıyor da mütemadiyen zam yapıyor.

Diyeceksiniz ki kumaşları, pedleri dışardan geliyor... Peki zamlar peş peşe sıralamadan dışardan gelmiyor muydu derler insana.

ürünlerin kalitesi işlevi falan tartışılır da çok anlamsız ve aşırı derecede zamlanma konusuna katılmıyorum. yukarıda @Superevo yazmış 1 senede kur nasıl oynamış. firma da kazanmak için mecburen tam yapacak. malesef iyi bir ekonomimiz yok ve bu bir domino taşı misali yukardan aşağıya üstümüze devriliyor.

• Beğen
Tepkiler: silahsor3
Ticari işletme müşterisini bulduğu sürece istediği etiketi koyar arkadaşlar. Dünyanın en dandik malını satsa da koyar, serbest piyasa ekonomisi. Ne zaman ki bu fiyata müşteri bulamaz ve bulmak zorunda kalır; ya kar marjını düşürür, kurtarmıyorsa kaliteyi düşürür, arge yapar vs vs.

Burada x firmanın fiyat politikasını eleştirmek yersiz, altetnatifler mevcut.İsteyen istediğini almak ya da almamakta özgür.

Ekim 2019 Dolar Kuru 5.70. 130TL = 22,80 Dolar
Ekim 2020 Dolar Kuru 8. 22.80Dolar = 180TL

50TL zam yapmışlar ama geçen seneki sora ile şu anki sora arasında bir çok açıdan çok fark var. Fermuar farklı poşet farklı ürünle birlikte kitapcık ıvır zıvır gönderiyorlar.

Katılıyorum.

Hammadde tedariğini de bilmek lazım bi noktada. İthal kumaş alıp burada kesip dikiyorlarsa bir nebze anlarım. Fakat iplik alıp kumaşlarını burada ürettiriyorlarsa 50 lira zam da çok bana göre. Ülkemizde tekstil fasonculuğunun TL fiyatı bile uzun yıllardır aynı, değişmiyor. Buradaki tek değişken (hammadde açısından) ipliğin maliyeti oluyor. Yerli üretim sadece büyük ölçekli firmaların talebini zor karşıladığı için orta ve küçük işletmeler yurt dışından tedarik etmek durumunda kalıyor.

ben Dhb aynisi kisa modelini almistim baktim pedler ayni ne zaman onu giysem popom yandi resmen. fazla kullanamadim attim cope. insallah sizde problem cikarmaz.

Shore aero silim fit forma geldi. Bugün kullandım ve son derece memnun kaldım. Aynı formanın kışlık olanını da aldım.Bisiklet sporuna başladığımda L beden mayo giyerken şuan da XS giyer oldum. Soranın mayolarında şöyle bir problem görüyorum yıkandıkça uzama oluyor gibi. Tabi 50 60 yıkama sonrası. Soraya devam. 20201017_135226.jpg

ben Dhb aynisi kisa modelini almistim baktim pedler ayni ne zaman onu giysem popom yandi resmen. fazla kullanamadim attim cope. insallah sizde problem cikarmaz.

Benimkinin pedi mavi değildi diye hatırlıyorum. İlk denememde izlenimlerimi yazacağım.

Armadillo Pedli tayt (yaz) 300-350 TL'ye alabileceğim en iyi seçenek mi olur? 350 liralık Van Rysel daha mı iyi?

@noyanyan Geldi eve gitmedim henüz akşam 9 da yazarım hocam.
@noyanyan Hocam ürünü açtım şu an. Mükemmel görünüyor Sora'nın ürettiği en iyi ürün diyebilirim. İçi kışın süper koruyacaktır eminim. Şardonlu ipeksi bir dokusu var. Kesimi mükemmel. Cepler iyi düşünülmüş.

76 kg olan birisi olarak M bedene zor sığdım, göz önünde bulundurunuz.

Son düzenleme:
@noyanyan Hocam ürünü açtım şu an. Mükemmel görünüyor Sora'nın ürettiği en iyi ürün diyebilirim. İçi kışın süper koruyacaktır eminim. Şardonlu ipeksi bir dokusu var. Kesimi mükemmel. Cepler iyi düşünülmüş.

Rica etsem fotoğraf atabilir misiniz detaylı bende hafta sonu sipariş vermeyi düşünüyorum.

@Superevo iPhone SE ile oda ışığında çekebildim. Yarın sabah tekrar çekebilirim dilerseniz.

Dosyalar

• 2E1598CC-89F9-40CA-A14E-08D9EFE530D3.jpeg
    2E1598CC-89F9-40CA-A14E-08D9EFE530D3.jpeg
    1,7 MB · Okunma: 176
  • 352A1B0F-36BF-44E7-B3ED-DB2D26A7D293.jpeg
    352A1B0F-36BF-44E7-B3ED-DB2D26A7D293.jpeg
    1,7 MB · Okunma: 177
  • 1B7A93CB-065E-4277-B826-8EFFBB33B5DA.jpeg
    1B7A93CB-065E-4277-B826-8EFFBB33B5DA.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 182
  • 8A6E173C-3BC3-44B4-8361-071EF09639DB.jpeg
    8A6E173C-3BC3-44B4-8361-071EF09639DB.jpeg
    1,8 MB · Okunma: 178
  • A3E3075D-8C24-42E2-BA8D-678A1E0D16DA.jpeg
    A3E3075D-8C24-42E2-BA8D-678A1E0D16DA.jpeg
    1,8 MB · Okunma: 168
  • DB52AD65-309A-46E2-829E-2415C1058893.jpeg
    DB52AD65-309A-46E2-829E-2415C1058893.jpeg
    2 MB · Okunma: 164
@AeroKnight çok teşekkür ederim size zahmet oldu, gerçekten fotoğraflardan bile kalitesi belli oluyor

harika teşekkürler fotolar için...

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
@AeroKnight Güle güle kullanın. Baya mont gibi duruyor. Fermuar gizlemesi, yan cebi, yüksek yakası tam kışlığım diyor. Benim geçen sene aldığım kışlık böyle değildi. Gerçi o aero serisiydi ama yine de baya farklı duruyor.

Geri