Özcan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.193
- İsim
- Özcan
- Başlangıç
- 1978—79
- Bisiklet
- Specialized
Ayağını sökememekten korkanlar için Shimano özel seri pedal üretti. Adı Click'rBende fikrimi paylaşayım her iki pedalı da kullanmış biri olarak. Şehir içinde düz pedal seçenek değil gerekliliktir. Her ne kadar kilitli pedal kullandıkça ayağını pedaldan kurtarmak refleks haline gelse de düz pedal kadar kesinlikle rahat ve hızlı değildir. Örnek olarak 20kmhla kaldırıma yakın kilitliyle kullanırken aracın birinin arka tekere değmesi sonucu kendimi kaldırımda bulmuştum. Düz pedal takılı olsaydı ayağımı kaldırıma atar kendimi rahatlıkla dengelerdim.
Gelelim kilitli pedalın artılarına. Uzun şehirler arası yollarda ve dağ kullanımında bisikleti kendinin bir uzantısı olarak kullanabilmen, bir olduğunu hissetmen çok ayrı bir his. Ayrı bir motivasyon. Açıkçası kullanıcıların kilitli pedalla daha uzun yolları daha az yorularak yapmasını bu hisse bağlıyorum çünkü kuvvet kazanımına artısı olan bir alet olduğunu düşünmüyorum. Doğru açıyla basma konusunda bir şey demeyeceğim çünkü 2 pedalla da bir ağrım veya sıkıntım olmadı.
Sonucum, şehir içi ulaşım için kullanan bisikletçilerin gereksiz bulması çok doğal. Ama bu ''bir olma'' hissini tatmış, bu aletle uzun yol yapmış bisikletçilerin vazgeçememesi ve vatan savunur gibi savunması da doğal. Orta nokta bulmaya çalışma çabaları bence gereksiz, kilitli pedal seven adam kullanır sevmeyen adam kullanmaz. Kime ne?
Clickr model T400 pedal kullanıyorum bir bisikletimde, düz ayakkabı kullanır gibi rahat ayrılıyor ayakkabı pedaldan.
Hem iki tarafı da platform pedal, her tür ayakkabıyla kullanabiliyorsunuz. Hem dairesel pedal çevirme ihtiyacını gideriyor.
Tek dezavantajı, yokuş yukarı tork uygularken ayaktan çıkabiliyor 🤣 😊