@Kıvanç Pürtelaş
Şimdi sorularını şöyle bir araya getirerek yanıtlıyayım, evet lastikler ince ve dağ bisikletleri kadar dayanıklı olması imkansız.. yani başımdan geçen bir olayı yazayım; daha bisikleti ilk aldığım gün hava karanlıktı ve aksesuar olarak ışık almamıştım.. tabi ilk alma heycanı kaptırdım gidiyorum, karanlık bir sokağa girdim, biraz hızlıca giderken paldır küldür diye bir ses geldi, karanlık olduğu için ne olduğunun farkına bile varmadan bir çukura hızlı ve sert bir şekilde girip çıktım, ve eve geldim birde baktım teker patlamış.. bir gün sonrası hangi çukura girmişim diye bakmaya gittiğimde birde ne göreyim orası çukur değil, boydan boya su ızgarasıymış.. tamda teker inceliğinde ızgara, ön teker sanırım yarım girmiş fakat arka teker ful dalmış içine, arka teker patladı ve jantta hafif bir yamukluk meydana geldi.. gündüz olsa kurtarırdım fakat hiçbirşey göremeden biranda oldu malesef.. yani çukurlara veya sert, dik, keskin yerlere karşı çok dikkatli olmak lazım.. bende ilk defa ince teker kulanıyorum, böyle bir acemilik yaşamış oldum, şuanda yine aynı şekilde hızlı kullanıyorum fakat çok daha fazla dikkat ediyorum.. kadro olayınada burada değineyim, sanırım o çukura girdiğim bisikletin dağılması gerekirdi (yada ben abartıyorum), ama öyle bir sert daldım ki takla atmadığım, bisikletten düşmediğim için dua ediyorum.. yani kazayı arka tekerin patlaması ve hafif jant yamulması ile atlatmış oldum.. umarım bir nebze soruna yanıt olmuştur.. (çünkü bende bisikleti daha yeni aldım, senin sorularını tam olarak karşılayacak kadar sürüş tecrübesi yaşamadım henüz)