Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava yardım

E-bike çıktı mertlik bozuldu :(
Birde kendilerine bisiklet seven diyorlar ya o beni çok güldürüyor.

Verin flagi acimayin.
Flagladım hepsini utanmaz herif birde video çekip *bakın şimdi nasıl tırmancam rampayı* diyor.

Flag yapmak çare değil. Strava segmentler için nabız, kadans vs değerlerini zorunlu tutmadıkça bu tarz durumlar hiç bitmeyecek hatta ilerde daha da artacak.
Maalesef... strava bu konuda hiç önemsemiyor segmentleri. Şimdi ise artık yürüyüş yaparak bile local legend alınabilecek.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Scudo
Strava KOM savaşları: Bostancı-Kaynarca, seri 4
linkte de görüşümü belirtmiştim. :D

"bence Elektrikli bisikletler yaygınlaştığından beri iyice anlamını yitirdi KOM olayı. Çünkü çok az uğraşla, nabız ve kadans verisine kadar doğruluğunu ispatlayacak veriler verebilir:) Yani siz şahsen tanıyor, biliyorsanız veya çok absürt bir değer varsa anlarsınız ancak.

Zamanında fondo yarışlarına giden bazı Kralların ne hüsranlarla karşılaştığını bizzat gördüm. Genelde zaten KOM'cu tayfa pek fondo veya yarışa da katılmaz. Buradaki kişileri kastetmiyorum tabi ki. Bi kaçını tanıyorum, biliyorum ama İstanbulda yüzlerce komu olan bir şahıs, mtb yarışında parkurdaki bantların altından geçip kendince kestirme yaparak hile yapması hadisesi yaşanmıştı. Sonra sessiz sedasız bisiklet piyasasından çekildi. Haricinde çok eskiden beridir çeşitli programlarla gps datalarıyla oynayanlar, kamyon arkaları, belli rotada 45 50 km/h rüzgar hızı kovalayıp tek yöne strava kaydı açanlar derken hilecisi bitmiyor.

Ondan çok da takmamak lazım. Günümüzde tamamen anlamını yitirmiş gibi. İstanbul gibi yerlerde 4-5 tane ışığa, kavşağa denk gelen yollarda olan segmentler vs. derken kaza durumu oluşturuyor. "

Özetle elektrik bisikleti hibrit olarak pedal da çevirerek kullanan birisinin, nabız ve kadans verisine dayanarak anlamanız imkansız. Powermetre tek seçenek. Ama kaç bisikletçide powermetre var? Kurunun yanında yaş da yanma durumu oluyor.

Artık kom olayı anlamını yitirmiş bişey. Şahsen E-bike'ım da var. Sürüş tipini E-bike olarak seçiyorum, dolayısıyla sadece e-bike kullananlarla bir kıyas içine giriyorum. Ama kıyaslama yaptığımda; 500w kitle Beşiktaş-yıldız yokuşunu, çok düşük bir eforla Tour of Turkey'de geçen prolarla aynı sürede tırmanabiliyorum. 2000-3000w motorları siz düşünün.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Mobil uygulamadan gpx dosyası indirilebiliyor mu yoksa sadece web sitesinden mi indirebiliyoruz sadece

Mobil uygulamadan gpx dosyası indirilebiliyor mu yoksa sadece web sitesinden mi indirebiliyoruz sadece
Mobil uygulamadan aktiviyeye bakınca görünen aşağıdaki gibi, yani gpx dosyası indirmek mümkün değil en azından öyle bir yer yok. Başka yol kullanılarak indirilir mi onu malesef bilmiyorum

Screenshot_20230515_081043_Strava.jpg

• Beğen
Tepkiler: TalhaB.
Neden gpx dosyasını indirmek istiyorsunuz bilemiyorum ama belki bir ihtimal işinize yarayabilir diye söylemek isterim; güzergahı indirdiğinizde uygun bir başka uygulamayla açabiliyorsunuz veya bir başkasına gönderebiliyorsunuz diye biliyorum.

Neden gpx dosyasını indirmek istiyorsunuz bilemiyorum ama belki bir ihtimal işinize yarayabilir diye söylemek isterim; güzergahı indirdiğinizde uygun bir başka uygulamayla açabiliyorsunuz veya bir başkasına gönderebiliyorsunuz diye biliyorum.
Relive uygulamasına yükleyip gittiğim rotayı animasyon yapmak için. Sürekli pc'den girip indirmemek için mobil uygulamadan oluyorsa daha kolay olur diye

Relive uygulamasına yükleyip gittiğim rotayı animasyon yapmak için. Sürekli pc'den girip indirmemek için mobil uygulamadan oluyorsa daha kolay olur diye
PC'den indirmenize gerek yok. Telefonunuzdaki web tarayıcıdan giriş yapabilirsiniz.

• Beğen
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
relive strava ile otomatik eşleşiyor ben pek kullanmasam da relive e yüklüyor kendisi hep.

Mesajım hatalı olmuş benim strava üzerinden otomatik eşleşiyor dediğim aslında garmin connectmiş.

Son düzenleme:
  • Beğen
Birde kendilerine bisiklet seven diyorlar ya o beni çok güldürüyor.

Flagladım hepsini utanmaz herif birde video çekip *bakın şimdi nasıl tırmancam rampayı* diyor.

Maalesef... strava bu konuda hiç önemsemiyor segmentleri. Şimdi ise artık yürüyüş yaparak bile local legend alınabilecek.
Link var mı videonun çok merak ettim.

Link var mı videonun çok merak ettim.
Abi varda şahsın izni olmadan kişisel verilerini paylaşmak suç ve uygun olmadığı için paylaşamıyorum.
Kendisi bunu kullanıyor.
(link)

Bu site strava ya mı ait?
(link)

Bu site strava ya mı ait?
(link)
Bir programcıya ait. Strava bilgilerini kullanarak işlemler yapan bir uygulama geliştirmeyi düşünüp siteyi açmış.

Ancak daha sonra başkasının zaten bu işi yapan bir eklenti geliştirmiş olduğunu görüp vazgeçmiş. Muhtemelen içerik çalışmıyordur.

Alternatif programcıya ait ve çalışan site:
(link)

Uygulamaların ne işe yaradığını da söyleyeyim. Telefonundan strava faaliyeti kaydeden kişi aynı zamanda spotify üzerinden müzik dinliyorsa, faaliyet boyunca dinlediği parçaların isimleri faaliyet açıklamasının içine otomatik ilave ediliyor.

Ne kadar gerekli veya faydalı, tartışılır. Ama böyle bir imkan keşke olsa diyenler varmış :)

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Strava'da şu anda bi rota çizmek istiyorum ama hata veriyor, rotayı çizmiyor. Daha sık nokta ekleyin, uzun mesafe eklemeyin diyor. Birbirine yakın noktalar eklesem de rotayı çizmiyor. Aynı durumu yaşayan var mı?

Arkadaşlar geçen günlerde hız ve kadans sensörü aldım ve Wahoo isimli uygulamayı yükledim, Strava ile de eşleştirdim. Sürüşe çıkıyorum hem Strava 'yı hem de Wahoo'yu açıyorum ,sürüş bitiyor örneğin 70 km sürdüm. Strava hem kendisi kaydediyor,hem Wahoo'nunkini. E bu sefer senelik istatistiklerime baktığımda Strava'dan 140 km sürmüşüm gibi görünüyor. Bunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Arkadaşlar geçen günlerde hız ve kadans sensörü aldım ve Wahoo isimli uygulamayı yükledim, Strava ile de eşleştirdim. Sürüşe çıkıyorum hem Strava 'yı hem de Wahoo'yu açıyorum ,sürüş bitiyor örneğin 70 km sürdüm. Strava hem kendisi kaydediyor,hem Wahoo'nunkini. E bu sefer senelik istatistiklerime baktığımda Strava'dan 140 km sürmüşüm gibi görünüyor. Bunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
İki uygulamayı çalıştırdığınız için çakışma yapıyor.

Birini açma. Wahoo varken zaten neden strava açıyorsunuz ki. Wahoo ile yaptığınız sürüş zaten stravaya otomatik yüklenecek.

Arkadaşlar telefondaki strava uygulamasında yapılan sürüşlerin isimleri falan gözükmüyor bende. Sadece harita var. Haritaya tıklayınca ayrıntılar geliyor. Sizde de böyle mi?

Strava bu durumu bilerek gizliliğe önem verme adına mı yaptı yoksa tamamen yazılım hatası mı? Herhangi bir açıklama da bulamadım konu ile ilgili.

Arkadaşlar telefondaki strava uygulamasında yapılan sürüşlerin isimleri falan gözükmüyor bende. Sadece harita var. Haritaya tıklayınca ayrıntılar geliyor. Sizde de böyle mi?

Strava bu durumu bilerek gizliliğe önem verme adına mı yaptı yoksa tamamen yazılım hatası mı? Herhangi bir açıklama da bulamadım konu ile ilgili.
Bizdede aynı şekilde takıp ettiğimiz kişilerin profili ve sürüş adı gözükmüyor.

Geri