Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Takmamak daha güvenli oldu bu durumda :(

O araştırma İngiltere'de yapılmış.
Bizim sürücüler kasklı kasksız tercihinde bulunmuyor,seçici değiller.O yüzden takalım.Motto da şu ''Herkes birer katil, beni öldürmek istiyor.''

• Beğen
Tepkiler: buketello
Scudo
Buna benzer bakış açısı dünyanın hemen hemen her yerinde var.
İngiltere'de yapılan bir araştırma; motorlu taşıt sürücülerinin, araçlarıyla kask takan bisikletlilerin yanından kask takmayanlara oranla çok çok daha yakın geçtiğini göstermiş. Sebebinin ise sürücülerin, kask takan bisikletlileri daha profesyonel görmesinden kaynaklandığı bulunmuş.

İngiltere'de bile böyleyse bizde yarışçı sanmaları doğal diyebiliriz.
Takmamak daha güvenli oldu bu durumda :(
çocukken sürdüklerimi saymazsak 2018'den beri aktif olarak sürüyorum ve işte kask alalı henüz bir hafta olmadı. Bu süre içinde 5 kere bisiklete çıktım ve sadece 2 tanesinde kask taktım. fark ettiklerimden birisi de şu oldu. normalde bisiklet sürerken yanımdan veya karşımdan başka bisikletliler geçtiğinde aramızda hiç selamlaşma vs olmazdı. (selamdan kastım küçük bir baş selamı) ama kask ile çıktığımda denk geldiğim bazı bisiklet sürenler bana selam verdi. sanırım diğer bisikletlilere "aa işte bizden biri" dedirtiyor o kask kafada olunca. bu da olumlu etkilerinden biriydi yazmak istedim.
O araştırma İngiltere'de yapılmış.
Bizim sürücüler kasklı kasksız tercihinde bulunmuyor,seçici değiller.O yüzden takalım.Motto da şu ''Herkes birer katil, beni öldürmek istiyor.''
burda bisiklet direkt görünmez bir taşıt zaten. yok hükmündesin ve trafikte sürerken kesinlikle "kimse beni görmüyor benim farkımda değiller" diye sürmek lazım. mesela defalarca solumdan gelen arabaların beni görmezden gelip önüme kırmalarına ve sağa dönmelerine şahit oldum. o kadar acele mi işleri? tabii ki değil. sadece görmüyorlar. bisikleti bir trafik unsuru olarak düşünemiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: buketello
Daha bu haftasonu kask hayatımı kurtardı.

Aydosta standart parkurumda sürüşümü yapıyordum.
Her zaman geçtiğim bir çukurun üzerinden atlarken son anda orada hiç olmayan (önceki sürüşlerimden biliyorum) koca bir taşı görmem ve fren-zıplama kombinasyonunu yapamamış olmanın verdiği çömezlikle, kendimi kafa üstü yerde buldum. Abartmıyorum yere resmen kafa attım.
Kask, eldiven, gözlük vs tam ekipman sayesinde sadece ufak bir dudak patlaması ile sıyırdım bu kazadan. Bir de hafif baş ağrısı: ) kaskın siperliği daha çok korudu açıkçası suratımı. Onun dışında ufak tefek sıyrıklar vs tabi oldu.

Sözün özü; Kask ikinci defa hayatımı kurtardı (5 yıl önceki motor kazamda kask hayatımı kurtarmıştı)
Kasksız çıkmam. Hepsi bu.

Daha bu haftasonu kask hayatımı kurtardı.

Aydosta standart parkurumda sürüşümü yapıyordum.
Her zaman geçtiğim bir çukurun üzerinden atlarken son anda orada hiç olmayan (önceki sürüşlerimden biliyorum) koca bir taşı görmem ve fren-zıplama kombinasyonunu yapamamış olmanın verdiği çömezlikle, kendimi kafa üstü yerde buldum. Abartmıyorum yere resmen kafa attım.
Kask, eldiven, gözlük vs tam ekipman sayesinde sadece ufak bir dudak patlaması ile sıyırdım bu kazadan. Bir de hafif baş ağrısı: ) kaskın siperliği daha çok korudu açıkçası suratımı. Onun dışında ufak tefek sıyrıklar vs tabi oldu.

Sözün özü; Kask ikinci defa hayatımı kurtardı (5 yıl önceki motor kazamda kask hayatımı kurtarmıştı)
Kasksız çıkmam. Hepsi bu.
benzer bir kazayı ben de yaşamıştım ama allah'tan kafam direkt yere çarpmamıştı daha çok ellerim, burnum ve yüzümün bir kısmı yere ilk temas eden yerler olmuştu. zaten sizin kazanın aynı olsa şu an kasksız halimle bu dünyada olmayabilirdim de belki.
bu kaza sonrasında da zaten(27 mayıs günü oldu) eski bisikletim 20 yaşındaki emektar castellom "benden bu kadar" dedi ve emekli oldu(ön maşa tamamen içe doğru yamuldu). ben de bir tane carraro sportive 220 aldım ve o kazanın da etkisiyle hazır almışken bir de kask alayım dedim. ama işte alışma sürecindeyim :D
size de çok çok geçmiş olsun bu arada

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
500₺ olmuş 50₺.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
benzer bir kazayı ben de yaşamıştım ama allah'tan kafam direkt yere çarpmamıştı daha çok ellerim, burnum ve yüzümün bir kısmı yere ilk temas eden yerler olmuştu. zaten sizin kazanın aynı olsa şu an kasksız halimle bu dünyada olmayabilirdim de belki.
bu kaza sonrasında da zaten(27 mayıs günü oldu) eski bisikletim 20 yaşındaki emektar castellom "benden bu kadar" dedi ve emekli oldu(ön maşa tamamen içe doğru yamuldu). ben de bir tane carraro sportive 220 aldım ve o kazanın da etkisiyle hazır almışken bir de kask alayım dedim. ama işte alışma sürecindeyim :D
size de çok çok geçmiş olsun bu arada
Kaska ilk başlayanlar hep öyle hisseder ben de öyle hissetmiştim ancak şuan kask olmadan kendimi güvende hissetmiyorum hiç kaza yappmamış olsam bile. Ayrıca kask takılıyken sürücüler daha saygılı , yol veriyorlar hatta bazıları önüme atladığı zaman özür diliyor. En güzeli de bisikletçi insanların seni 13 yaşında sahilde ön kaldıran çocuktan ayırt edebilmesi

Ankara'ya sağanak yağış geliyor. Bugün de bisiklete bakmakla yetineceğim 😑

mosso mu, kron mu, carraro mu diye düşünüyorum..

(fakir ama gururlu bisikletçi adayı)

En yakın arkadaşım şehir dışına taşınmak zorunda mıydı?

keske daha erken baslasaymisim bu spora, iddiali bir sporcu olabilecek iken 30 yasinda baslamis olmak, biraz hevesimi kiriyor.

keske daha erken baslasaymisim bu spora, iddiali bir sporcu olabilecek iken 30 yasinda baslamis olmak, biraz hevesimi kiriyor.
30 çok da geç değil bence. sigara-alkol ve aşırı stres vs olmadıktan sonra 30 ile 20lerin ne farkı var ki? hatta eminim çoğu 19-20 yaş insandan daha sağlıklısınızdır
En güzeli de bisikletçi insanların seni 13 yaşında sahilde ön kaldıran çocuktan ayırt edebilmesi
en güzel yönlerinden birisi de bu sanırım. kask yerine şapka ile çıktığımda bir tane bile bisiklet süren başka birinden selam almamıştım. ama kask ile çıktığımda 10 bisikletliden 7si kafa selamı veriyor :D
tek sorun benim aynaya baktığımda gördüğüm görüntüye ısınmam :((

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Bence o kask altında güzel bir gözlük, onun da altında bisiklet giysileri olunca, oldukça havalı görünüyor insan.

• Beğen
Tepkiler: benkrennic
Forumun fixied bisikletler bölümüne artık kimse yazmıyor mu?Yeni fixie mesajları göremedim.

Konu açmak istiyordum ama iznim yokmuş.
Öncelikle verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Ben bir elektrikli bisiklet alacaktım ama malum fiyatları çok uçuk. 250W motoru olanlar bile 14K.
Bundan dolayı elektriksiz bir bisiklet alıp onu elektrikli hâle getirmek istiyorum. Minimum 1000W bir motorunun olmasını istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Konu açmak istiyordum ama iznim yokmuş.
Öncelikle verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Ben bir elektrikli bisiklet alacaktım ama malum fiyatları çok uçuk. 250W motoru olanlar bile 14K.
Bundan dolayı elektriksiz bir bisiklet alıp onu elektrikli hâle getirmek istiyorum. Minimum 1000W bir motorunun olmasını istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Elektrikli bisiklet ile ilgili bir sürü konu var. Bence arama yaparak sorularınıza daha hızlı yanıt alabilirsiniz. Yeni soruyu da yine ilgili konu başlığından sorabilirsiniz.

2 haftadır takip ettiğim 97 model Giant cr-mo kadro bir bisiklet vardı. Maaş yatınca alacaktım. Maaş yatar yatmaz siteye girdim, stokta yok yazısını gördüm. "Başımdan aşağı kaynar sular döküldü" deyimini ilk kez bu kadar gerçekçi yaşadım :agla:

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Vapurlarda bisiklet park ederken neden bir boşluk bırakanlar var? Arkada bisikletliler olmasına rağmen bir boşluk bırakıp aradaki yeri kilitliyorlar. Benim kaçırdığım bir şey mi var? Boşluk mu bırakmalıyız?

Antalya da yaşıyor olmak ve orada bir işyerinde çalışıyor olmak isterdim....

Geri