Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

teşekkür ederim hocam aletsiz bir şekilde tekerleği çıkaracaktım gerek kalmadı

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Scudo
bi hayır duası alırım
😍 Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim, Gerekten kaç gündür aklıma takılmıştı ama arayıp bulamamıştım. Allah işinizi rast getirsin
Jantlar rim brake uyumlu değilmiş 😓

• Üzgün
Tepkiler: oscak41
Bende bisiklet sürerim ama iki gündür burnum tıkanıyor. Gırip geliyor sanırım. 😅
Ne yaparsan yap solunum yollarını açık tutmaya bak. Özellikle burun ne kadar kapalı kalırsa vücut o kadar enfeksiyonlara açık hale geliyor. Burundan çekilen soğuk hava da hasta falan etmiyor bu arada, gerekirse burun deliklerini açık tutmaya yarayan bantlardan bile kullanmak lazım kar kış demeden.

Ne yaparsan yap solunum yollarını açık tutmaya bak. Özellikle burun ne kadar kapalı kalırsa vücut o kadar enfeksiyonlara açık hale geliyor. Burundan çekilen soğuk hava da hasta falan etmiyor bu arada, gerekirse burun deliklerini açık tutmaya yarayan bantlardan bile kullanmak lazım kar kış demeden.
Benim dikkatsizliğimdendir diye düşünüyorum. Pek öyle kafayı gözü sarıp Michelin adamı gibi gezen biri değilim.
Zaten soğuk algınlığı gibi geçer gider, hastalığı ayakta atlatan biriyim. İkinci kattaki koğuşa çıkamazken -5 derecede, diz boyu karda tatbikata katılmış biriyim.😌

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Benim dikkatsizliğimdendir diye düşünüyorum. Pek öyle kafayı gözü sarıp Michelin adamı gibi gezen biri değilim.
Zaten soğuk algınlığı gibi geçer gider, hastalığı ayakta atlatan biriyim. İkinci kattaki koğuşa çıkamazken -5 derecede, diz boyu karda tatbikata katılmış biriyim.😌
çay tea latte ve sterimar (okyanus suyu) ;)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dün okuldan dönerken daha yolun en başında yeni yamattığım (kendisi daha 1 haftalık bile olmayan) iç lastiğim düz yolda fısssss diyerekten gene patladı (yamadan patladı, yama tutmamış)... iyi ki yanımda gene yamalattığım eski lastik vardı da eve dönebildim.
Dün iç lastik değiştirirken böyle hissediyordum:
1727334112824.png

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Kendimi taşıt olarak görüp diğer motorcuların kuralına uygun davranmadığı konusunda çok sinirliyim.

Dün darıcadan dönüyorum, istasyon kısmı var girişte. Orada ki yuvarlakta kaskı olmayan, bir bayan ! bakın bayan! ve kaskı olmayan 50 cclik bir bayan!

Jip soldan çıkıp üstten devam edecek ama sanırsam geçmek istediği için görüş açısı düşüyor ve sağa yanaşınca kadında korna vs. çalmaya kalkışıyor sanki haklıymış gibi (aracın sinyali vardı)

3-5 bişi söyledim. sonra devam ettim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben reachtruck'on pogacar'ıyım

Elbet bir gün.

Dağ bisikletim için çamurluk aldım nasıl duracak merak ediyorum yarını iple çekiyorum.

Bendeki çamurluğun montaj videosunu buldum, piyasada baya bol var bu üründen belki başkasının da işine yarar montaj videosu.

Son düzenleme:
Kendimi taşıt olarak görüp diğer motorcuların kuralına uygun davranmadığı konusunda çok sinirliyim.

Dün darıcadan dönüyorum, istasyon kısmı var girişte. Orada ki yuvarlakta kaskı olmayan, bir bayan ! bakın bayan! ve kaskı olmayan 50 cclik bir bayan!

Jip soldan çıkıp üstten devam edecek ama sanırsam geçmek istediği için görüş açısı düşüyor ve sağa yanaşınca kadında korna vs. çalmaya kalkışıyor sanki haklıymış gibi (aracın sinyali vardı)

3-5 bişi söyledim. sonra devam ettim.
Bu yıl trafiğe çok sayıda 50cc motor katıldığını düşünüyorum. Bakıyorum herkes şort tişört kask yok yada nadiren kasklı var altında 50cc motorla aralardan geçiyor, hatta moto kuryeler gibi bazı motorcularda ışık falan tanımadan geçip gidiyor. Özellikle yazlık motor binicileri özellikle 50cc'ciler, naked ve racing motor kullanıcıları serseri mayın gibiler. Zafer Akçay 'ın da dediği gibi cıbıl motora biniyor. Biz bisikletçiler pedal çevirmemiz gerekliliği ile mecbur kalıyoruz ama yine de kask gözlük gibi temel koruma önemleri olmadan dolaşan çok nadir kişi görüyorum özellikle +25 yaş grubunda.

Dün halletmem gereken işler için bisiklet ile çıktım. Üniversite tarafı saat kaç olursa olsun artistlik yeri olduğu için ekstra dikkat ediyorum ve hayatımı kurtardı diyebilirim. Önümde bir tane Duster ani fren yapıp boş yolda durdu iniş olması ile hızım 30-38 civarındaydı, fren atıp manevra ile sağından geçtim ama yüreğim ağzıma geldi resmen. Dönüp araca ne yaptığını sorduğumda ise camdan çıkıp bağırdı. Şoför büyük ihtimalle sevgilisi ile telefonda kavga ediyordu araç içinden konuşma sesi geliyordu. Benim arkamdaki araç aynı şekilde son anda durdu. Dönüş yolunda ise yürüyüş ve koşu için yapılan tartan pist yerine gelmiş kocaman bisiklet görseli olan bisiklet yolunda inatla yürüyüp tavır alanlar vardı. Maalesef hiç bir kurala uymayan sayısı giderek artıyor. Genelleme olacak ama araç sürücülerinin bir çoğu ehliyeti alana kadar kural tanıyor. Aklıma bu akşam haberde gördüğüm bir haber geldi. Yaya karşıdan geçiyor ve araç durmadığı için önce aracı tekmeliyor sonra şoförü bıçaklıyor. Yani acayip bir kaos var Türkiye'de, birisi bir şey dese de kavga etsek diye insanlar birbirini gözlüyor.

Bu yıl trafiğe çok sayıda 50cc motor katıldığını düşünüyorum. ...

B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma hakkı verilmesi küçük motosikletlerin satışlarını çok hızlandırdı. TÜİK'in açıklamasına göre bu yıl sadece Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında 345 bin yeni motosiklet trafiğe katılmış.

Hem kel, hem fodul, üzerine de ergen :D

B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma hakkı verilmesi küçük motosikletlerin satışlarını çok hızlandırdı. TÜİK'in açıklamasına göre bu yıl sadece Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında 345 bin yeni motosiklet trafiğe katılmış.
Merhaba, bu bilgi yanlış, böyle bir hak verilmedi. B sınıfı 50 cc kullanabilir, 125 cc değil. 125 cc için alınan belgeyi (A1) mevcut B ehliyete işletmeniz gerekiyor.

• Beğen
Merhaba, bu bilgi yanlış, böyle bir hak verilmedi. B sınıfı 50 cc kullanabilir, 125 cc değil. 125 cc için alınan belgeyi (A1) mevcut B ehliyete işletmeniz gerekiyor.
Haberi yazan halt etmiş o zaman, artık habercilik o kadar diplerde ki şaşırmam ama şöyle demişler:
"B sınıfı ehliyetlere 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilme izni motosiklet satışlarını patlattı."
"Motosiklet kullanabilmek için A sınıfı ehliyete sahip olma kuralı, 10 Şubat 2024’te Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle esnetildi. En az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olan sürücülere, sadece direksiyon eğitimi sonrasında 125 CC’ye kadar motosiklet kullanmalarına izin verildi. "
(link)

Yerlikaya da ehliyete işletmekten ya da 50 cc'den bahsetmemiş:
1727420659806.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Evet, yapılan değişiklikle sadece harç pulu ve fiziki ehliyet değişikliği yapılmayacak. Kursa gidilmesi eğitim alınması ve uygulamalı direksiyon sınava girilerek gerekli şartları yerine getirmesi durumu değiştirilmedi. Bu durumda zaten A1 ehliyet almış olunuyor B ehliyet ile devam edilmiyor. Ücret olarak ta gene kurs parası isteniyor. Ne anladım ben bu işten !
Ufak tefek kelime oyunları.

1727421937750.png

• Beğen
Evet, yapılan değişiklikle sadece harç pulu ve fiziki ehliyet değişikliği yapılmayacak. Kursa gidilmesi eğitim alınması ve uygulamalı direksiyon sınava girilerek gerekli şartları yerine getirmesi durumu değiştirilmedi. Bu durumda zaten A1 ehliyet almış olunuyor B ehliyet ile devam edilmiyor. Ücret olarak ta gene kurs parası isteniyor. Ne anladım ben bu işten !
Ufak tefek kelime oyunları.

321777 dosyayı görüntüle
harç parası vermiyosun işte

• Hahaha
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
Geri