Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Gidonun yukarı inip çıkması sadece şu anahtarları soktuğum yerin gevşetilmesi ile oluyor değil mi?

Cevap gelmedi ben aşağıdakini de gevşeteyim

Sadece bir veya bir buçuk santim yükseldi ama çok fark etti. 32 senenin kiri pası çok zor gevşedi sürerken bu kadar terlememişimdir yıkanmış gibi oldum.
Söyledigim gidon yükseltici bu biskiletle uyumlu değil. Eski tip Bu bisikleti bence elinden çıkar.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Scudo
Söyledigim gidon yükseltici bu biskiletle uyumlu değil. Eski tip Bu bisikleti bence elinden çıkar.

Şu an iyi oldu bir tur bindim evin önünde baya fark etti ama yarın daha netleşir. Geçen sene bugünlerde RKS ebike aldım bu zaten yedekte duruyor, gönül bağım kerata ile, o beni bırakmadan ben onu bırakamam.

Şu an iyi oldu bir tur bindim evin önünde baya fark etti ama yarın daha netleşir. Geçen sene bugünlerde RKS ebike aldım bu zaten yedekte duruyor, gönül bağım kerata ile, o beni bırakmadan ben onu bırakamam.

Bu bisikletten dik oturuşlu bir şehir bisikleti türetmek pek mümkün değil. Madem gönül bağı var, orijinaline yakın korunsa daha iyi değil mi?

Bu bisikletten dik oturuşlu bir şehir bisikleti türetmek pek mümkün değil. Madem gönül bağı var, orijinaline yakın korunsa daha iyi değil mi?

Elimdeki MTB, gönül bağı da var tamam ama belimi de ağrıtmak istemiyorum ara sıra dahi binsem. Ben bunu aldığımda 92 idi 97-98'de binmeyi bıraktım, o zamanlarda aldığım gibi de kaldı gidon, sadece sele ayarını değiştirdiğimi hatırlıyorum yani Sirkeci'de 13 yaşımda alırken ne ayarlandıysa öyle duruyordu.

Gidonu tamamen değiştirmek değil de basit bir aksesuar ekleme ile olur mu diye düşünmüştüm ama ilk yapılması gereken olabildiğince yukarı alabilmekti, geçen sene çok uğraştım ama açamamıştım, nasılsa yeni bisiklet aldım diye bir kenara bırakmıştım ama bir şekilde kan çekiyor gıdıklıyor beni eski şeyler.

Bugün 15 km kadar bindim buna bir çözüm bulmak yine kafama takıldı, ne olacaksa olsun deyip abandım anahtara ve açıldı. Yalnız halen tam anlamış değilim tepedeki lokma anahtarı ile açılan sadece teker ile olan açısını, gövdedeki ingiliz anahtarı ile açılan yer gidonu tamamen söktü sanıyorum çok youtube videosu izledim ama hiç bir videoda bu şekilde değil sistem yeni bisikletimdeki gibi videolardaki gidonlar.

Bulunamıyor. Tırmanış antrenmanlarında aşağıya inerken terli vücudu rüzgardan koruyacak giyim ürünü bulunamıyor. :D

...Yalnız halen tam anlamış değilim tepedeki lokma anahtarı ile açılan sadece teker ile olan açısını, gövdedeki ingiliz anahtarı ile açılan yer gidonu tamamen söktü sanıyorum çok youtube videosu izledim ama hiç bir videoda bu şekilde değil sistem yeni bisikletimdeki gibi videolardaki gidonlar.
20190220-104405.jpg

Üstteki vidayı (resimde görünmeyen, en üstteki vida) sıktıkça şu alttaki çapraz yarıkla ayrılan parça yukarı doğru gelip yukarı çıkacak yer bulamayınca dışa doğru genişliyor, böylece maşayı sıkıp sabitlenmiş oluyor.
Gevşetince yukarı doğru çıkan vidayı biraz pataklayınca o sıkıştırma parçası rahatlıyor, gidon aşağı-yukarı hareket edebilir hale geliyor. Yukarı doğru çok dışarı çıkarmadan, yarığın en üst kısmı 1-2 cm aşağıda kalacak kadar çıkarılıp sıkılabilir.

Bu tipe uygun video (direksiyon dediklerinde gidonla kovalamak geliyor içimden):

Boşuna alttaki kısmı gevşetmişim ama hem seleye oturup aşağı yukarı gidona abandım, hem de tekere oturup ayrıca gidon içindeki uzun vidayı söküp dışarı bırakmama rağmen gidon oynamadı ama şans eseri demek alt tarafı gevşetince çıktı.

6effcd95-bfae-4394-bf6b-15fa9be1366a-1_all_107072.jpg
Gym ile birlikte bisikletçi olmanın faydalarını gördüğümüz bir sürüş oldu. 3 haftadır bisikletten uzak kalmıştım ama gym'deki leg presslerin leg extensionların cycle studioların ekmeğini yemeye başladığımı gördüm. Bin kere durarak zor çıktığım yokuşları 2 3 kez durarak çıktım. Eskiden bacaklarım isyan eder kalbim kazan kaldırırdı, bu sefer sadece dalağım şişti, onunda sebebi akşam yediğim mancarlı pideler olsa gerek 😂 neyse ki aynakolu küçült ruble büyüt planlarımı çok kısa çalışmalarla komik bulmaya başladım. Gelişme gösteriyor olmaktan dolayı mutluyum. Avg.speedde +5km avg.powerda +30w kazandığımı gormek harika.

Kamu oyuna gururla duyrulur, hi kamuoyu 👋

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
içimden tekrar soru sormak geçiyor
kafama takılan şu
SHIMANO DEORE CN-HG54 zincirim bu ben bu zinciri her aletle sökebilir miyim illa aparat olmasına gerek var mı pensede olur mu
decathlonda zincir pensesi var 400tl uygun gibi geldi bana hepsiburadada ise zincir sökme aparatları var ama yorumlar kötü kaliteli olan aparatlar ise pahalı acaba ben bu zincir pensesi ile bu zinciri söküp takabilir miyim

Bulunamıyor. Tırmanış antrenmanlarında aşağıya inerken terli vücudu rüzgardan koruyacak giyim ürünü bulunamıyor. :D
(link) şöyle hesaplı bir yelek işini görür,biraz daha kaliteli dechatlon yada sora yeleklerde işini fazlasıyla görür.

içimden tekrar soru sormak geçiyor
kafama takılan şu
SHIMANO DEORE CN-HG54 zincirim bu ben bu zinciri her aletle sökebilir miyim illa aparat olmasına gerek var mı pensede olur mu
decathlonda zincir pensesi var 400tl uygun gibi geldi bana hepsiburadada ise zincir sökme aparatları var ama yorumlar kötü kaliteli olan aparatlar ise pahalı acaba ben bu zincir pensesi ile bu zinciri söküp takabilir miyim
İçten aynı soruları ilgili konularda sormak geçse daha iyi aslında.
Zincirde quicklink var değil mi?
Quicklink'in iki baklasını birbirine yaklaştıracak her şeyle sökülür. İnce bir kargaburun araya girebilir. İki baklanın çevresinden dolaşıp yeterince kuvvetle çekerek sıkıştırıldığında onları yaklaştıracak bir cırtla bile sökülebilir. Decathlon'daki pense güzel.

(link) şöyle hesaplı bir yelek işini görür,biraz daha kaliteli dechatlon yada sora yeleklerde işini fazlasıyla görür.
Bu da zaten Decathlon sayılır, Exuma Decathlon’un fasonunu yapıyordu bi dönem (devam ediyor mu hala bilmiyorum). Üzerinde Exuma logosu olmayan bi jiletim var 2 yıllık, misler gibi giyiyorum çok da memnunum valla.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Hollanda'da fat bike türü bisikletlerin kullanımı için mecliste önerge sunulmuş ve kabul edilmiş. Deniliyor ki; bu tür 25 km'yi aşan e-bisikletleri kullananlar, 14 yaşından büyük olmak, kask takmak zorundalar.

Bizde her gün ülke çapında 50 tane kaza oluyordur ama gündemimiz o kadar "boş" konularla dolu ki. Onca scooter kazası, bisiklet kazası var ama... Ne meclis halkına cevap veriyor, ne halk meclise söz dinletebiliyor. Neyse ya, kime ne anlatıyorum a...

Hollanda'da fat bike türü bisikletlerin kullanımı için mecliste önerge sunulmuş ve kabul edilmiş. Deniliyor ki; bu tür 25 km'yi aşan e-bisikletleri kullananlar, 14 yaşından büyük olmak, kask takmak zorundalar.

Bizde her gün ülke çapında 50 tane kaza oluyordur ama gündemimiz o kadar "boş" konularla dolu ki. Onca scooter kazası, bisiklet kazası var ama... Ne meclis halkına cevap veriyor, ne halk meclise söz dinletebiliyor. Neyse ya, kime ne anlatıyorum a...
bizim millet eğitimsiz. elektrikli scooter almış ve çok hızlı gittiğiyle övüyor. diyorum ki neden kask kullanmıyorsun. diyor ki ben emekli askerim bana bir şey olmaz.

New York'ta kapkaç, kırmızı ışık ve kaldırım ihlali fat bikelar ile çok yaygınlaşmış ABD'de de önlem alınması düşünülüyor.

Edit dağ tepe sahil asfalt indim çıktım düldül beni üstünden atmadı tam sınıra kadar yükseltmiştim dikkatli sürdüm o yüzden, gidon sorunu hallolmuş artık rahatsızlık vermiyor.

Videonun başında "bu bisiklet çok mu uzun benim gözüme mi öyle göründü?" derken bir başka bisikletin arkasına park edince gerçekten uzun olduğu belli oldu. Bundaki amaç nedir?

Videonun 11:15'e bakın forum üyesi olabilir mi acaba? 🤣

Dosyalar

• LongScreenshot_2024-09-29-23-25-44.png
    LongScreenshot_2024-09-29-23-25-44.png
    864,6 KB · Okunma: 8
  • LongScreenshot_2024-09-29-23-27-46.png
    LongScreenshot_2024-09-29-23-27-46.png
    882,2 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Kaliteli iş ayakkabısı arıyorum arkadaşlar
Ucuz olanlar ayağı yoruyor (MEKAP)

osu olmayan bi jiletim var 2 yıl
Yeleğe bisiklet ortamında "jilet" denmesine bir anlam veremiyorum. Aslında özentilik olarak görüyorum. Aslı fransızca "gilet" olarak yazılır.
Asla bilmişlik taslamıyorum, yanlış anlamayın ama niye bizden olan "yelek" yerine fransızlar gibi diyoruz.
Tamam onlar gibi söylememiz gerekiyorsa da (ki ben asla Türkçe konuşurken "jilet" demem) sondaki "t" harfini okumamamız lazım.
Bana kalırsa "yelek" çok daha güzel.😌

Yeleğe bisiklet ortamında "jilet" denmesine bir anlam veremiyorum. Aslında özentilik olarak görüyorum. Aslı fransızca "gilet" olarak yazılır.
Asla bilmişlik taslamıyorum, yanlış anlamayın ama niye bizden olan "yelek" yerine fransızlar gibi diyoruz.
Tamam onlar gibi söylememiz gerekiyorsa da (ki ben asla Türkçe konuşurken "jilet" demem) sondaki "t" harfini okumamamız lazım.
Bana kalırsa "yelek" çok daha güzel.😌
dayı dur Allah'ını seversen. Fransa sende Oktay Sinanoğlu tripleri yapmış :d. İnşaAllah çocuklar adam akıllı türkçe konuşabiliyodur.

• Hahaha
Tepkiler: Sinyor
Jelli sele kılıfı alacağım ama bunların seleden seleye farklı modelleri oluyor mu? Çünkü geniş seleler var çok daha dar olanları var, bariz olmayacak kadar ince olanları var. Benimki orta karar bir sele ama bilemedim galiba en güzeli bisiklet ile gitmek.

Yalnız bu kadar enteresan seleler olduğunu bilmiyordum, jelli kılıf ile rahat edemezsem ne almalıyım bilemedim, sele başlığını okudum bisiklet türüne göre farklı, kadın-erkek farklı kimisi Brooks gibi bazı marklardan şaşma diye farklı tavsiyede bulunmuş.

62f888c3-71fb-4b1f-80fa-81809eec45ec.jpg51102w+-28L._AC_SL1001_.jpg63404aad3cbf3380e249626e0755db133687112d_original.jpeg

Geri