Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yol bilgisayarımı ve nabız sensörümü kaybettikten sonra 70-75km bandında biri keyfi biri bi iş dolayısıyla 2 sürüş yaptım. Önümde hız, nabız, mesafe, irtifa, kadans, süre gibi bilgiler olmadan sürüyorum. Çok mükemmel oldu, keşke en baştan böyle yapsaymışım demeyeceğim ama içine düştüğüm mutsuzluk sisi epeyce bi aralandı diyebilirim. Çok keyifli tırmanışlar yapıyormuşum meğerse ama kafayı kaldırıp da etrafa pek bakmadığımı farkettim. Bu 2 sürüşün de Strava kaydı var ama sürüş sırasında telefonu cepten hiç çıkarmadığım için ölçümler anlamında körlemesine gidiyor olsam da etrafa bakışım değiştiği için sürüş sonunda daha hızlı veya daha yavaş geçtiğim segmentlere bakmak içimden gelmiyor bile. Tavsiye eder miyim, sürekli olmasa bile arada sırada yapmakta fayda var böyle ölçümsüz, körlemesine sürüşleri. İsterseniz ölçüme devam edip okumayı sürüş sonrasına erteleyerek kendi vücudunuzu ne kadar iyi duyabildiğinizi de ölçmeye yarayabilir ayrıca bu sürüşler.

Scudo
@Umur Bora bu yüzden direk strava bile kullanmıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
@Umur Bora bu aletli bilgisayarlı bisiklet sürme işi de zaten ayrı bi fantezi. garminli nabızlı bisikletçi = protein hesabı yapan, dümenden iki ağırlık kaldıran fitnesscılar. keyif herşeyden önemli

Olmazi oldururum imkansız biraz zaman alir.

Pasini temizledim boyadim baglanti için parça uydurdum.

Sepeti tam kuruduktan sonra takacagım.

Dosyalar

• IMG_20241002_163347.jpg
    IMG_20241002_163347.jpg
    68 KB · Okunma: 40
  • IMG_20241002_155239.jpg
    IMG_20241002_155239.jpg
    111 KB · Okunma: 42
Dün üniversiteye gittiğimde bisikletle içeri girecektim, almadılar bisiklet ve motora yasak gelmiş ne kadar da mantıklı bir karar değil mi :naslyany:
suistimal edilmiş olabilir mi? (bilirsiniz bir kişi yüzünden olmayacak cezalar getirilebiliyor buda onun gibi mi acaba diye düşündüm.)

suistimal edilmiş olabilir mi? (bilirsiniz bir kişi yüzünden olmayacak cezalar getirilebiliyor buda onun gibi mi acaba diye düşündüm.)
Bilemiyorum açıkçası, hiçbir şey söylemediler. Sadece bu sıralar turnikeleri yeniliyorlar, sistemi değiştirmişler vs. ondan dolayıdır diye düşünüyorum. Garip olan şey kampüsün içinde bisiklet bağlama yerleri de var hani oralara bağla niye demediler anlamıyorum

Bilemiyorum açıkçası, hiçbir şey söylemediler. Sadece bu sıralar turnikeleri yeniliyorlar, sistemi değiştirmişler vs. ondan dolayıdır diye düşünüyorum. Garip olan şey kampüsün içinde bisiklet bağlama yerleri de var hani oralara bağla niye demediler anlamıyorum
Bence öncülük edip konunun üzerine gitmelisin. Çözülürse ne ala.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
2.el bisiklet ilanında şöyle yazıyor: Çok az kullanıldı, artık kullanmak istemediğimiz için satıyoruz.
Bu nasıl bir gerekçedir böyle ? :komik: Kullanmak istememek. :komik:

Bu aralar akşamları yemekten sonra ve çocukların ödevlerini yaptıktan sonra 40-50dk trainera biniyorum. Zaman anca bu kadar.

Bugün bisikletle işe gitmeye niyetlendim, akşamdan kısmen hazırlandım, vs. Sırt çantamı heybe gibi arka bagaja bağlamaya karar verdim.

Sabah çantama bilgisayar, yedek eşya ve ufak tefek bir iki parça daha koydum. Bagaja bağlamaya çalıştım ama beni tatmin edecek güvenlikte olmadı. İçinde bilgisayar da olunca güvenemedim ve yine arabaya bindim...

Çanta biraz ağır oldu, tarttım 6,5-7kg arası geldi. Çok da ağır değil ama heybe gibi bağlayınca aşağı doğru çöküverdi. Sorun bilgisayar, bilgisayar olmasa perlon ile guzel sıkıştırabilirim. (Bisiklet gününü bilgisayar taşımadığım güne denk getirmem gerek)

Şu resimdeki gibi arka bagajı genişletecek bir aparat olsa, sırt çantamı arka bagaja yatay monte edebilirim diye düşündüm. (resimdeki fazla geniş. 30cm genişliğinde bir arka apart işimi görür ama bulamıyorum)

(link)

Ek: Sırt çantasını neden sırtında taşımıyorsun diye sormayın... 1. Terletiyor. 2. Ağırlığı konfor sınırını zorlayacak seviyede. 3. Sağ omuzum bazen ağırıyor.

Son düzenleme:
artık saat kullanmıyorum, böylece zamanın nasıl geçtiğini bilmediğim için hiç sıkılmıyorum :D inandınız mı?

Sırt çantasını neden sırtında taşımıyorsun diye sormayın...
Biz de şöyle sorarız o zaman: Neden heybe kullanmıyorsunuz? :)

Bilgisayarınızı ve ağır eşyalarınızı heybede taşırsınız. Sırt çantanız yine sırtınızda olur, bisikletten indiğinizde bilgisayarı çantanıza alırsınız.

Biz de şöyle sorarız o zaman: Neden heybe kullanmıyorsunuz? :)

Sürekliliği sağlayabileceğime inansam kaliteli bir heybe/çanta tarzı birşey alırdım ama kendime o kadar güvenmiyorum :)

Bu aralar akşamları yemekten sonra ve çocukların ödevlerini yaptıktan sonra 40-50dk trainera biniyorum. Zaman anca bu kadar.

Bugün bisikletle işe gitmeye niyetlendim, akşamdan kısmen hazırlandım, vs. Sırt çantamı heybe gibi arka bagaja bağlamaya karar verdim.

Sabah çantama bilgisayar, yedek eşya ve ufak tefek bir iki parça daha koydum. Bagaja bağlamaya çalıştım ama beni tatmin edecek güvenlikte olmadı. İçinde bilgisayar da olunca güvenemedim ve yine arabaya bindim...

Çanta biraz ağır oldu, tarttım 6,5-7kg arası geldi. Çok da ağır değil ama heybe gibi bağlayınca aşağı doğru çöküverdi. Sorun bilgisayar, bilgisayar olmasa perlon ile guzel sıkıştırabilirim. (Bisiklet gününü bilgisayar taşımadığım güne denk getirmem gerek)

Şu resimdeki gibi arka bagajı genişletecek bir aparat olsa, sırt çantamı arka bagaja yatay monte edebilirim diye düşündüm. (resimdeki fazla geniş. 30cm genişliğinde bir arka apart işimi görür ama bulamıyorum)

(link)

Ek: Sırt çantasını neden sırtında taşımıyorsun diye sormayın... 1. Terletiyor. 2. Ağırlığı konfor sınırını zorlayacak seviyede. 3. Sağ omuzum bazen ağırıyor.

Ben de bugünlerde sepet takacağım bisikletin arkasına ama iki yandan sarkan İngilizce pannier bizde heybe mi denk mi deniyor çözemediğim bir sistem mi yapsam karar veremedim.

Heybe kolayca sökülüyor basit durmuyor, sepet ise montajı kolay masrafsız ama ses yapabiliyor. Yalnız heybeyi çıkarınca yine çamurluksuz kalacağım o yüzden sabit sepet aslında avantajlı.

Derin bir sepet monte etseniz ve üstten yengeç isimli kancalı lastik kullansanız hem güvenli olur hem de herşeyi alır.

İnsanlar her şeyi deneyip hepsinin avantaj ve dezavantajlarını paylaşmışlar.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
İzmir'de buluna Nokta Bisiklet ile deneyimi olan var mıdır ? Varsa deneyimleri olumlu mudur ?

Bir süredir Avrupa Yakası izliyorum da bumcu diyorlardı galiba, biraz beceriksiz sanırım. Her defasında mikrofon sahneye giriyor.😅

Geri