Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yeleğe bisiklet ortamında "jilet" denmesine bir anlam veremiyorum. Aslında özentilik olarak görüyorum. Aslı fransızca "gilet" olarak yazılır.
Asla bilmişlik taslamıyorum, yanlış anlamayın ama niye bizden olan "yelek" yerine fransızlar gibi diyoruz.
Tamam onlar gibi söylememiz gerekiyorsa da (ki ben asla Türkçe konuşurken "jilet" demem) sondaki "t" harfini okumamamız lazım.
Bana kalırsa "yelek" çok daha güzel.😌
Zaten yelek Türklerin geleneği, bir de o var. Jilet demek nedir sanırsın frankofonlar, sen cosefte dirsek çürütmüşler :D

Scudo
dayı dur Allah'ını seversen. Fransa sende Oktay Sinanoğlu tripleri yapmış :d. İnşaAllah çocuklar adam akıllı türkçe konuşabiliyodur.
Yeğenim var ancak dayı denilebilecek yaşta olduğumu düşünmüyorum. En ufak 3 yaşında, o bile gayet anlaşılır Türkçe konuşuyor.😌

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Jelli sele kılıfı alacağım ama bunların seleden seleye farklı modelleri oluyor mu? Çünkü geniş seleler var çok daha dar olanları var, bariz olmayacak kadar ince olanları var. ....
Sele genişliğine göre farklı modeller var, örneğin:
(link)

Sele kılıfı sadece dik oturuşlu şehir selelerinde kullanışlı olabiliyor, yeterince iyi oturacak kadar kaliteli ve doğru ölçüdeyse. Onun dışında her durumda selenin ergonomisini bozuyor.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Sele genişliğine göre farklı modeller var, örneğin:
(link)
Onca video izliyorum selelerin arka açıya göre dizayn edildiklerini şimdi Decathlon'un sayfasında ilk kez duydum. 30, 60, 90 derece için farklı seleler mevcut.

Arkadaşlar oğlum için playstation 5 almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? hangi model hangi sürümü almalıyım?:naslyany:

Yeleğe bisiklet ortamında "jilet" denmesine bir anlam veremiyorum. Aslında özentilik olarak görüyorum. Aslı fransızca "gilet" olarak yazılır.
Asla bilmişlik taslamıyorum, yanlış anlamayın ama niye bizden olan "yelek" yerine fransızlar gibi diyoruz.
Tamam onlar gibi söylememiz gerekiyorsa da (ki ben asla Türkçe konuşurken "jilet" demem) sondaki "t" harfini okumamamız lazım.
Bana kalırsa "yelek" çok daha güzel.😌
Valla herkes öyle dediği için anlaşılsın diye jilet dedim, yoksa daha önce bi konuda ben de “yelek gibi bişey” diye bahsetmiştim kendisinden :) Bu arada buna neden jilet dendiğini anlamıyordum, geçenlerde Fatih Altaylı’nın bi vidyosunda denk geldim de öyle anladım yeleğin Fransızcasının ‘jile’ olduğunu.

Arkadaşlar oğlum için playstation 5 almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? hangi model hangi sürümü almalıyım?:naslyany:
Yeni alacaksanız lansmanı yeni yapılan "PS5 pro" , 2. el ya da daha düşük bütçe ayırıyorsanız slim modelini alabilirsiniz. Disc modeline ekstra para vermenize gerek yok. Ben ilk çıktığında aldım, senelerdir 2 oyun dışında disk takmadım, onlar da ps plusa geldi birkaç ay sonra. Kendinize bir oyun ortağı bulup, tek satın alma ile 2 kişi faydalanabilirsiniz, biz kardeşim ile bu şekilde kullanıyoruz. Mutlaka PS Plus aboneliği alın, hatta üst paketleri alırsanız , yeni çıkan oyun takip etmeyecekseniz senelerce oyuna para bile vermezseniz, abonelik ücreti dışında.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Ben olsam ps5 slim digital alırdım, arkadaşın dediği gibi cd kullanılmıyor bende de ps plus var, proyu gta5 için çıkardılar yalan söylemiş olmam sanırım. Bu arada imkanınız varsa yurtdışından alın, tax free ile birlikte çok fiyat farkı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Sayın @Umur Bora , sizin yazınızdan alıntılamam sadece tesadüf, size karşı bir şeyim yok yani.😄 Genel anlamda yazdım sadece.😌

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Nasıl konu açacağımı sormak geçiyor. Yardımcı olun. 😇

Açacağınız konuyla ilgili bir mesaj olup olmadığını öncelikle arayın. Varsa oraya, yoksa en alakalı konuya iletinizi yazabilirsiniz. Zira hatrı sayılır miktarda konu bulunuyor.
Ya da illa ki açacağım konu çok sıradışı diyorsanız yönetimden biriyle iletişime geçebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Xantern ve MakRo
Konu açmanıza gerek olmadığını söylemek geçiyor. Örneğin benim mesaj sayıma ve konu sayıma bakın. İlgili bir konunun altına yazabilirsiniz. İlan vermek gibi bir nedenle konu açmak istiyorsanız o da 50 mesaja doğru oluyor.

Konu açmanıza gerek olmadığını söylemek geçiyor. Örneğin benim mesaj sayıma ve konu sayıma bakın. İlgili bir konunun altına yazabilirsiniz. İlan vermek gibi bir nedenle konu açmak istiyorsanız o da 50 mesaja doğru oluyor.

Explore 500 için sele borusu önerisi isteyeceğim. Herhangi bir aktif sele borusu önerisi konusuna rastlamadım. Ben bulamadıysam paylaşır mısınız? Veya sele borusu önerisi konusu açılması için yetkililer ile nasıl iletişime geçebilirim? Eğer konusu yoksa açalım.

Explore 500 için sele borusu önerisi isteyeceğim. Herhangi bir aktif sele borusu önerisi konusuna rastlamadım. Ben bulamadıysam paylaşır mısınız? Veya sele borusu önerisi konusu açılması için yetkililer ile nasıl iletişime geçebilirim? Eğer konusu yoksa açalım.

Siz de haklısınız, forumun araması düzgün çalışmıyor. Çözüm Google'da "site:bisikletforum.com sele borusu" diye aramak: (link)

Sele Borusu Ölçüleri
Sele borusu hakkında

ve benzerleri uygun gibi.

Explore 500'ün sele borusu çapı 27.2 mm bu arada, lazım olan oysa.

Sayın @Umur Bora , sizin yazınızdan alıntılamam sadece tesadüf, size karşı bir şeyim yok yani.😄 Genel anlamda yazdım sadece.😌
Rica ederim, ayrıca da tebrik ve teşekkür ederim. Hoş olmayan hiç bir hissiyatım mevcut değil bu mesajınıza karşı. Keşke yazdığım mesajlarda her düzeltilmesi gereken kısım birisi tarafından düzeltilse, pek mutlu olurdum :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İş ayakkabıları neden yorar ? MEKAP

Çelik burunlu...

Dosyalar

• mekap-157-01-jupiter-celik-burunlu-is--f008-c.jpg
    mekap-157-01-jupiter-celik-burunlu-is--f008-c.jpg
    59,2 KB · Okunma: 6
Özellikle sayın @mariokaldato 'dan ricamdır, bana bir ZSP lütfen. Pazar arabasını bisiklete nasıl bağlayabilirim? Acilen lazım çünkü bisikletle haftalık pazar alışverişi kolay olmuyor. Bir süredir idare ediyorum lakin bıktım uğraşmaktan.
Aksi durumda aşağıdaki ürünün siparişini vereceğim.😌
(link)

Bir pazar arabası alıp kendim yapmam daha ucuza patlar diye düşünüyorum. Lakin bu ürün de çok estetik. En azından tekerler sorun çıkarmaz.

...
Ya da şu daha mı iyi acaba? 20€ fark var, aşırı bir fark değil gerçi...
(link)
Biz makara yaptik , adamlar gerçeğini yapmis iyi mi

Dosyalar

• 2018-12-12 16.42.40.png
    2018-12-12 16.42.40.png
    1,1 MB · Okunma: 60
  • 2018-12-12 16.51.40.png
    2018-12-12 16.51.40.png
    1,2 MB · Okunma: 57
Sökülebiliyor galiba gayet kullanışlı olmuş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
20 derecenin altına düştüğünde ben yaşamaya başlıyorum onun üzeri bitkisel yaşam.
Biz makara yaptik , adamlar gerçeğini yapmis iyi mi
en ucuz kargo bisikleti 1600 Euro elektrikli olursa 2900 Euro'ya yurt dışı fiyatı buraya gelirken devlet bana bir de bana niye almıyorsun bizim makam arabalarının benzin parası çıkar der. Pazar arabasını şeyler borusuna tutturan mekanizmalar var ama uzun ehli bir arkadaş için yüklü iken ancak dümdüz yolda gidersin birazcık yükseklik veya yokmuş aşağı oldu mu stabilite kaybolur devrilirsin demişti.

Ben de bu aralar çanta, sepet, port arayışındayım, ebike'ta önde sepet arkada çanta var yetiyor ama MTB'de hiçbir şey yok sırt çantası da terletiyor.

Dosyalar

• Super_Mighty_Metallic_Purple.png
    Super_Mighty_Metallic_Purple.png
    267,2 KB · Okunma: 7
  • super-mighty-sweat-ts.png
    super-mighty-sweat-ts.png
    152,6 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Geri