Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Y
Ben de bugünlerde sepet takacağım bisikletin arkasına ama iki yandan sarkan İngilizce pannier bizde heybe mi denk mi deniyor çözemediğim bir sistem mi yapsam karar veremedim.

Heybe kolayca sökülüyor basit durmuyor, sepet ise montajı kolay masrafsız ama ses yapabiliyor. Yalnız heybeyi çıkarınca yine çamurluksuz kalacağım o yüzden sabit sepet aslında avantajlı.

Derin bir sepet monte etseniz ve üstten yengeç isimli kancalı lastik kullansanız hem güvenli olur hem de herşeyi alır.

İnsanlar her şeyi deneyip hepsinin avantaj ve dezavantajlarını paylaşmışlar.

herşey var bir orta sehpa yok. Ne anladım böyle eşya taşımaktan.karbon kadro dışında orta sehpasız biskilet bilgisizliktir. Büyük firmalarda hep yan ayaklık yeri yapıyorlar anca. Hiç mi yok ulan bu firmalarda bunu akil edecek.
Carraro, Bisan da yapmıyor yahu.

Scudo
Bir süredir Avrupa Yakası izliyorum da bumcu diyorlardı galiba, biraz beceriksiz sanırım. Her defasında mikrofon sahneye giriyor.😅
Kasıtlı olduğunu düşünüyorum.
İzmir'de buluna Nokta Bisiklet ile deneyimi olan var mıdır ? Varsa deneyimleri olumlu mudur ?
İlk defa sizden duydum bu yeri. Nasıl bir işlem yapmayı düşünüyordunuz?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben de bugünlerde sepet takacağım bisikletin arkasına ama iki yandan sarkan İngilizce pannier bizde heybe mi denk mi deniyor çözemediğim bir sistem mi yapsam karar veremedim.

Aynen hocam, pannier oluyor.

Ben akşam sırt çantasını bağlama yöntemini tekrar gözden geçirdim. Perlon ile çantayı sabitlemeyi başardım. Haftaya salı ve perşembe bisikletle işe giteyi şimdiden planladım.

İlk defa sizden duydum bu yeri. Nasıl bir işlem yapmayı düşünüyordunuz?
İnternet sitelerinde bir modeli piyasanın altına koymuşlar da onu gözüme kestirsim.

Bugün bisikletle okula giderken benimle aynı üniversiteye giden, yol bisikletine binen, okuduğum bölümün yüksek lisansını okuyan, aynı civarda oturan ve adaşım olan bir bisikletliyle denk gelip tanıştım 🤯. Gezegenler hizaya geldi resmen

@Alazarhus Gaziemir'e uzak sayılmam bir ara gidip göreyim bari merak ettim. :) Bu arada şanslı gününüzdesiniz herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Japonyadan dönecek arkadaşa ne getirtsem beyler?

Dün bisikletle, "şeridi paylaş" levhalı yolda sağdan kıyım kıyım gidiyordum. Neredeyse kaldırıma sıfır gitmeye çalıştığım halde, arkamdan saygısız bir sürücünün kornasına ve kıçımda seyretmesine rağmen kazasız bir şekilde ilerledim. 100 metre sonra da kırmızı ışıkta duracak olan bu sürücüyü buradan kutluyorum, umarım tabakhaneye yetişmiştir. Neyse, eskiden bu yolun bisiklet yolu olduğu mavi şeritli halini bildiğimden, şimdiki halini ister istemez yadırgadım. Üstelik, bisikletle işe giden, gezen, alışveriş yapan insan sayısı Antalya'da oldukça arttığı halde, yol "paylaşımlı" hale gelmiş (buradan büyükşehir belediyesine de tebriklerimi iletiyorum, umarım kendileriyle gurur duyarlar).

1. Foto, bu yolun eski hali: Kocaman bisiklet yolunda kimse yok, 2 bisikletli ise yoldan gidiyor :) Halbuki kanunen, bisiklet yolu varsa, araç yolundan gitmeleri yasak. Araç yolundan gidilince, bisikletlilerin dert yandığı kadar; yol olunca da kullanmadığı için şu hallere getirenler de var.

2. Foto, yolun artık renklendirilmiş bordür ile caddeden, ara sokaklar haricinde ayrıldığı, tamamen özel şerit haline gelmiş temiz durumu

3. Foto, yine aynı caddenin, şu an ki bisiklet yolu kalkmış hali. Trafik bilinci çok yüksek olan Türk halkının ihtiyaç duymadığı için okumadığı bir tabela olan "şeridi paylaş" levhası süs olarak durmakta.

Kısacası, bu ülkeden bir halt olmaz. :harika:

Dosyalar

• Ekran Resmi 2024-10-04 14.06.22.png
    Ekran Resmi 2024-10-04 14.06.22.png
    1,2 MB · Okunma: 33
  • Ekran Resmi 2024-10-04 14.08.20.png
    Ekran Resmi 2024-10-04 14.08.20.png
    1,2 MB · Okunma: 33
  • Ekran Resmi 2024-10-04 14.09.47.png
    Ekran Resmi 2024-10-04 14.09.47.png
    1,2 MB · Okunma: 34

Heybe kolayca sökülüyor basit durmuyor, sepet ise montajı kolay masrafsız ama ses yapabiliyor. Yalnız heybeyi çıkarınca yine çamurluksuz kalacağım o yüzden sabit sepet aslında avantajlı.

Derin bir sepet monte etseniz ve üstten yengeç isimli kancalı lastik kullansanız hem güvenli olur hem de herşeyi alır.

İnsanlar her şeyi deneyip hepsinin avantaj ve dezavantajlarını paylaşmışlar.

Ortlieb heybelerden kullanıyorum. 12*2 litrelik. Totalde 24 litre hacim oluyor sağda ve solda. Pazarlığımı bununla yapabiliyorum. Ucu ucuna denk geliyor. Ses konusuna gelecek olursak da heybe ses yapmıyor, sök tak çok kolay. Yalnız bu heybeleri takabilmek için bir bagaj lazım. Gittim en kaliteli diye adlandırılan Tubus bagajlardan satın aldım. Hayvan gibi trim sesi yapıyor. Mekanik bir sorun var zannetmiştim bisiklette. Bagajı sökünce kurtuldum.

Sepet hiç denemedim.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Dün bisikletle, "şeridi paylaş" levhalı yolda sağdan kıyım kıyım gidiyordum. Neredeyse kaldırıma sıfır gitmeye çalıştığım halde, arkamdan saygısız bir sürücünün kornasına ve kıçımda seyretmesine rağmen kazasız bir şekilde ilerledim. 100 metre sonra da kırmızı ışıkta duracak olan bu sürücüyü buradan kutluyorum, umarım tabakhaneye yetişmiştir. Neyse, eskiden bu yolun bisiklet yolu olduğu mavi şeritli halini bildiğimden, şimdiki halini ister istemez yadırgadım. Üstelik, bisikletle işe giden, gezen, alışveriş yapan insan sayısı Antalya'da oldukça arttığı halde, yol "paylaşımlı" hale gelmiş (buradan büyükşehir belediyesine de tebriklerimi iletiyorum, umarım kendileriyle gurur duyarlar).

1. Foto, bu yolun eski hali: Kocaman bisiklet yolunda kimse yok, 2 bisikletli ise yoldan gidiyor :) Halbuki kanunen, bisiklet yolu varsa, araç yolundan gitmeleri yasak. Araç yolundan gidilince, bisikletlilerin dert yandığı kadar; yol olunca da kullanmadığı için şu hallere getirenler de var.

2. Foto, yolun artık renklendirilmiş bordür ile caddeden, ara sokaklar haricinde ayrıldığı, tamamen özel şerit haline gelmiş temiz durumu

3. Foto, yine aynı caddenin, şu an ki bisiklet yolu kalkmış hali. Trafik bilinci çok yüksek olan Türk halkının ihtiyaç duymadığı için okumadığı bir tabela olan "şeridi paylaş" levhası süs olarak durmakta.

Kısacası, bu ülkeden bir halt olmaz. :harika:
antalya da izmir gibi hep aynı partiye oy vererek hata yaptı, artık hizmet yapılmasına gerek yok, nasılsa oy alıyolar.

antalya da izmir gibi hep aynı partiye oy vererek hata yaptı, artık hizmet yapılmasına gerek yok, nasılsa oy alıyolar.
Zaten bir laf var burada: "ceketini assa, koltuğu alır".

kanunen bisiklet yolu varken araç yolunu kullanmak yasak ise Bostancı sahil yolunda sürenler yasayı çiğnemiş oluyor, tabi türlü mazeretleri var sürekli engebe olması yayaların girmesi ve hızlı seyirin imkansız olması gibi ama böyle bir yasa olduğunu bilmiyordum.

Benim sadece gidonda değil sorun sele de sıkıntılı 🥴

Dosyalar

• IMG_20241005_143032.jpg
    IMG_20241005_143032.jpg
    77,6 KB · Okunma: 14
Son düzenleme:
Bisiklet yolunda yayıla yayıla yürüyenlerden bıktım artık.
Ben yan yana dört kişi yürüyüp bisiklet yolunu da işğal edip çekilsin diye pardon dediğimde de tersleyen (hem de kadın) denk geldim.

Belediyenin çiçek dikmek için sahile yerleştirdiği ağaçtan saksıları kırıp mangal odunu yapanlarla laf dalaşına girsen ne olacak ki?

Ayın 6’sından 17’sine kadar Eskişehir Rallisi vesilesiyle Eskişehir’deydim, Nova Vista otelde konakladım. Otelin toplantı odasını da kullandık bu süre boyunca. Salı günü toplantı odasında çantam kayboldu, hem de içindeki özel şarj kablom, kablosuz kulaklıklarım ve nabız sensörümle. Pazartesi günü çıkış saatini bi yarım saat geçirdim, geçtiğimiz senelerde de kullandığımız bir otel olduğu için problem olmadığını bildiğim bir sarkma bu aslında ama hemen oda kartım iptal edilmiş. Bi gece önce odada birlikte kaldığım arkadaşım yol bilgisayarımın odadaki masa üstünde durduğunu söylemesine rağmen ben çıkış yapmak için toparlanırken bilgisayarı da bulamadım. Yani bi yarış yapalım dedik, şarj kablolarım, nabız sensörüm, kablosuz kulaklığım ve yol bilgisayarım buhar oldu. Ayrıca da dediğim gibi, aynı oteli geçmiş yıllarda da kullandığımız için kıyaslama yapabiliyorum; bu sene berbat haldeydi. Hizmet kalitesi olsun, ürün kalitesi olsun, her anlamda otel fersah fersah gerilemiş..
Merhaba hocam forumda nasil sual sorabilirim

Geri