Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

İdealinden bi tık küçük kadro belki çok problem olmayabilir de bi tık bile olsa büyük olunca çok yorucu oluyor sanırım. Benim boyum 194, Decathlon’dan XL kadro aldım ölçülerime göre diye ama yokuşlarda özellikle gidona uzanmak zorunda kalıyorum gibi geliyor ve o iki büklüm pozisyondan dolayı ciğerlerim sıkışıyor yeterince nefes alamıyormuşum gibi geliyor. Gerçi dışardan bakınca öyle garip bi görüntü yok, belki de ben öyle hissediyorum tam emin olamıyorum.
Gidon boğazı, aynı kadronun tüm boylarında aynı mı? Eğiliyorsanız, gidon size göre hem alçak hem uzakta olabilir. Alçak olmasında gidon boğazının tutunduğu hiza da etkili. +/- 6 veya 12 dereceli gidon boğazları ile bunların kısa ve uzun varyasyonlarından bakarak eğilmeyi kısmen önleyebilirsiniz. Oturuşu zorlayan bir diğer olay, sele borusuyla pedal kolunun boyu. Bazı kadrolar büyük olmasına rağmen 170-172.5mm kol kullanıyor. Halbuki 175mm'den aşağı beklemezsiniz.

Benim bir gözlemim de, üst beden ve alt beden boyunun ırksal olarak farklılık gösterebilmesinden, uyumsuzluklar olması. Bacak boyu uzun, üst beden kısaysa, gidon mecburen yakın olmak zorunda. Tersi ise sele boyu kısa, kadro boyu büyük ve gidon uzak olmalı. Deneme yanılma...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Scudo
İdealinden bi tık küçük kadro belki çok problem olmayabilir de bi tık bile olsa büyük olunca çok yorucu oluyor sanırım. Benim boyum 194, Decathlon’dan XL kadro aldım ölçülerime göre diye ama yokuşlarda özellikle gidona uzanmak zorunda kalıyorum gibi geliyor ve o iki büklüm pozisyondan dolayı ciğerlerim sıkışıyor yeterince nefes alamıyormuşum gibi geliyor. Gerçi dışardan bakınca öyle garip bi görüntü yok, belki de ben öyle hissediyorum tam emin olamıyorum.
Aynen öyle bence de riske atmaktansa ya iki kadroyu da deneyip almalı ya da 52 kadroyu alıp devam etmeli

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

Gidon boğazı, aynı kadronun tüm boylarında aynı mı? Eğiliyorsanız, gidon size göre hem alçak hem uzakta olabilir. Alçak olmasında gidon boğazının tutunduğu hiza da etkili. +/- 6 veya 12 dereceli gidon boğazları ile bunların kısa ve uzun varyasyonlarından bakarak eğilmeyi kısmen önleyebilirsiniz. Oturuşu zorlayan bir diğer olay, sele borusuyla pedal kolunun boyu. Bazı kadrolar büyük olmasına rağmen 170-172.5mm kol kullanıyor. Halbuki 175mm'den aşağı beklemezsiniz.

Benim bir gözlemim de, üst beden ve alt beden boyunun ırksal olarak farklılık gösterebilmesinden, uyumsuzluklar olması. Bacak boyu uzun, üst beden kısaysa, gidon mecburen yakın olmak zorunda. Tersi ise sele boyu kısa, kadro boyu büyük ve gidon uzak olmalı. Deneme yanılma...

Tool açıklamış ama ekstra olarak varsa göbek de nefes almayı zorlaştırabiliyor. Arkadaşım yol bisikletine geçti her ne kadar kilo vermiş olsa da vücut kütle endeksine göre hala şişman öne de eğilince pedal atarken sürekli tıkanıyor. Forumda ara ara boy muhabbetini dile getirdiğimi gördüyseniz bende 198 boyla Btwin L kadro kullanıyorum. Tool 'un dediği gibi bacak boyum üst bedene göre bir tık uzun. Kadro XL olsa efsane olurdu ama şuan ki hal ile de çok memnunum sadece sele biraz yukarıda duruyor. Yine 190 civarında binmek isteyenlere olunca seleye oturamadığı için genelde vazgeçiyor.

Merhaba herkese. önümüzdeki sene nisan mayıs gibi bisiklet ile Bursa'dan Antalya'ya gitmek istiyorum. bisiklet kondisyonum hiç yok denecek kadar az. hangi bisikleti almamı tavsiye edersiniz. (sadece bisiklet değil ekipman donanım da tavsiye edebilirsiniz çadır, çanta vs)
bütçe (bisiklet maks 20 25k toplam 50k?)
Saygılar
Önümüzdeki sene dediğiniz 2025 ise her ne kadar kışa doğru geliyor olsak da uygun kıyafetler dahilinde günlük düzenli 10-15km ile bile kondisyon kazanabilirsiniz. 2016da aynı modelde ben ve 4 arkadaşım Denizli-Marmaris yapmıştık tabi ki daha kısa rota, ama günlük 10km binmemiz ile yine bir kondisyon kazanmıştık. Burada sizin için en önemli konu doğru kadro boyuna sahip ve konfor sağlayabileceğiniz bir bisiklet almak. Bisiklet önerileri konusunda yardım edenler oldukça fazla özellikle de @Spartiat Barış yılmadan usanmadan herkese yardım ediyor. Bana göre beden kondisyonu kadar mental ve zihin olarak da iyi olmalı.

Çadır: Ben çadır olarak 2 kişilik Naturehike Mongar 2 modelini kullanıyorum, hafifliği bisiklet için ideal denilebilir. İyice hafif olmasını istiyorsanız tek kişilik hatta polsüz çadırlardan bakabilirsiniz. Likya yolunu yürüyen bir arkadaşımda polsüz bir çadır var. 2 tane baton yada dal ile kenarlardan iple tutturuyor. Oldukça hafif, tabi o İsviçre'de aldığı için fiyat olarak cebinizde de bir hafifleme olabilir, ama benzeri modeller var. TR'de kamp malzemesi satılan yerlerden 6-7bine satılırken ben amazondan vergi dahil 3bine almıştım. (mayıs 2023). Aldığınız bisiklete göre çanta seçmek daha doğru olacaktır, bazı bisikletlerde bagaj yerleri yok eğer öyle bir tercih yapacaksanız bikepacking durumuna yönelmeniz gerekecek. Yolculukta ne lazım olacağı biraz da siz ile alakalı, ben düz uyku tulumu ile yattığım bile oldu. Gerçi şimdi böcek sokma/ısırma gibi durumları düşününce en azından bir bivak lazım diye düşünüyorum.
Mat: Bence bütçe el veriyorsa şişme mat en pratik yöntem, yoksa katlanır mat tercih edilebilir. Akordiyon mat diye geçiyor galiba, bende rulo olanlardan var, bazı yerlerde olmasa da fark etmem sadece ısı yalıtımı için iş görüyor. Şişme matı ekstra olarak hamak kampında da kullanabilirsiniz. Hamak+Tarp(gölgelik, güneşlik) şeklinde kamp yaptığımda bendeki mat sıkıntı olmuştu.
Uyku tulumu: Mevsim geçişi olduğundan o dönem ne sıcak ne soğuk üşüme ihtimali olan bir dönem. Gündüz 45 derecede yanarken akşam kampta titreyerek uyandığımı biliyorum. (16 Temmuz 2023, Beyağaç Topuklu yaylası) Bende 2 adet uyku tulumu var bir tanesi portatif kullanımı rahat 15 derece konfor sıcaklığı olan makul bir model. Niye vaktiyle bir tane de ekstrem durumlar için almadığımı bilmiyorum. İkinci tulum bu ekstrem durumları karşılayan bir tulum ama boyutları devasa 99-2004 yılı arasında Hollanda Ordusuna üretilmiş Alman Malı bir uyku tulumu. Markette satılan uyduruk naylon çadır ile Ocak 2017 'de -20 derecede 1890metre de kamp yapmıştık gram üşümedim. Çadırın uydurukluğu ile nefes alıp verdikçe çadırın içi buz tutmuştu. Taşıması sıkıntı o zaman sırt çantamı göğsümde taşıyıp ondan daha büyük uyku tulumunu sırtımda taşımıştım. En kötü ihtimalle 10 derece konforlu bir ürün almanızda fayda var.

Aslında yazacak çadır uyku tulumu malzeme çok şey var ama şuan aklıma çok gelmedi. Gürkan Genç Ekipman listesine bakıp kendinize göre sadeleştirip bir liste çıkarabilirsiniz. Yine sormak istediğiniz olursa buradan veya özelden sorabilirsiniz foruma baktıkça yardımcı olmaya çalışırım. Bende tulumun görselini ekliyorum. Birini Decathlondan aldım ötekisi Almanya'dan gelen birisi getirmişti 2008 yılında.

Çadır modeli aklımdaydı uzun bir süre youtube karşılaştırma videolarına baktım ne şartlarda nerelerde kaldıklarını inceledim. Alttaki adamın videolarının birisi ile karar verip aldım.

Dosyalar

• IMG_20241002_105140.jpg
    IMG_20241002_105140.jpg
    51,8 KB · Okunma: 7
  • IMG_20241002_105649.jpg
    IMG_20241002_105649.jpg
    65,9 KB · Okunma: 7
50 ve 54 denedim. Maalsef 54 saticiya ait degil bir sattigi kisi tarafindan denendiriliyor. Sele cok yukarida ucu ucuna pedala basiyorum tam 90 derece haliyle drop(egilme) ve uzanma mesafem de fazla gidon asagida ve uzakta kaliyor koltuk yuksek oldugu icin. Extra olarak bu modellerde videolardan gordugum esas reach mesafesini kadrodan ziyade gidon bogazlari belirlemis. Kadroda bariz farklar yok. 50'de kisa, 52'de orta, 54'te uzun bir gidon bogazi var. 100mm olsa 54 icin 80mm ye cekseniz 52 kadronun boyuna ulasirsiniz reach mesafesine. 52 kadro bir bisikletle girerseniz dusuk seat tube, dusuk stack ile girmis olucaksiniz, bunun dezavantaji seleyi daha fazla kaldirmaniz gerekicek bacak boyunu yakalamak icin istenen degerde. Egilmeniz artacak. Uste spacer ekleme gibi de bir care yok bu bisikletlerde. 54'lerde 3 tane spacer gozukuyor. 54 buyuk gelirse gidon bogazi kisaltirsiniz direk. Boyle dusunuyorum ben tecrubelere acigim carraro 062-063D-CE(100.yil ozel) serileri icin.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bisiklette lityum gres kullanan var mı?

Bisiklette lityum gres kullanan var mı?
Ben skf lityum gres yağını kullanıyorum. Bu senenin başında göbek bakımı yapmak için öneri istediğimde bu yağı önerdiler. İşini düzgün yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Az önce bir yarım tayt siparişi verdim.
Uzun bisiklet taytına 70€ bayıldıktan bir süre sonra Road Runner çizgi filmindeki çakalın göt üstü yere inip patronu tutuşturduğu gibi birinde geçirdiğim kazada taytın ardını o şekilde parçalayıp yenisini almamıştım. Decathlon'dan aldığım uzun koşu taytı içimi görüyordu. Hem alt takımları sıcak da tutuyor.
Ancak fazla ılık havalarda sıkıntılı oluyordu. 3/4 tayt siparişi verdim ki bacaklarda ki o birazcık açıklıktan hava alalım.😌

size özel park yeri mevcutsa oranın duvarına asmak da mantıklı olabilir
Direkt Araca özel değil bu arada gençler ikiz olduklarından iki bisikleti istiflemem gerek.

Direkt Araca özel değil bu arada gençler ikiz olduklarından iki bisikleti istiflemem gerek.
Geçmişte benzer sorunu çözmek için araştırma yaparken gördüğüm çözümlerden biri

images.jpeg

Özellikle kiradaysanız duvarı delmeden kullanılabilecek bir çözüm.

Bir de Topeak tasarımı yerden tavana sıkıştırma yöntemiyle çalışan çözüm var, ama hafif tuzlu

Dosyalar

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    30 KB · Okunma: 12
Evdeki interneti Turknete geçtim, eskisi vodafonedu, ikisi de fiber olmasına rağmen çok hızlandı, ping ve jitter da düştü (onların anlamını tam bilmiyorum bu arada ama online oyunlarda önemli sanırım)

Son düzenleme:
"Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Son 2 ay içerisinde enflasyonda bu inişleri hep beraber göreceğiz. Benim yaklaşım tarzımı biliyorsunuz. inşallah faizle birlikte enflasyon da düşecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. Benim ekonomideki mantığım bu. Bir ekonomist olarak aldığım, öğrendiğim bilgi bu."

yb.jpg

"Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Son 2 ay içerisinde enflasyonda bu inişleri hep beraber göreceğiz. Benim yaklaşım tarzımı biliyorsunuz. inşallah faizle birlikte enflasyon da düşecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. Benim ekonomideki mantığım bu. Bir ekonomist olarak aldığım, öğrendiğim bilgi bu."

322901 dosyayı görüntüle
Yav ne olduklarına dair hepsinin pek bi fikri var da ne olmadıklarını bilemiyolar :(

Bisiklet ne bu arada? Ben Triban Rc500 için XL kadro çok beklemiştim. Gelmemişti bir türlü. Boy 189.

Bisiklet ne bu arada? Ben Triban Rc500 için XL kadro çok beklemiştim. Gelmemişti bir türlü. Boy 189.
RC100 benimki ya. Bisiklet geometrisi yok gerçi benimkinde, geometriye giriş olur anca :D

• Hahaha
Tepkiler: -Deniz-
Geçmişte benzer sorunu çözmek için araştırma yaparken gördüğüm çözümlerden biri

322895 dosyayı görüntüle

Özellikle kiradaysanız duvarı delmeden kullanılabilecek bir çözüm.

Bir de Topeak tasarımı yerden tavana sıkıştırma yöntemiyle çalışan çözüm var, ama hafif tuzlu
Evde yer yok hocam bu sebeple mecburen dışarıya koyulacak dışarda güvenli fp bir şey yapmak istiyorum.

Hınzır'a en yakın zamanda SPD pedal takmaya karar verdim. SPD-SL değil, SPD.
Tamam tamam, dağ bisikleti pedalı takmaya karar verdim. Ayaklarım pedala bağlı olmayınca sıkıntı yaşıyorum.
Beni SPD ile kim tanıştırdı lan!?😒
Rahat edemiyorum, bisiklet her an altımdan çıkıp gidecek diye tedirgin oluyorum. Geçen bir kaldırıma çıkacaktım. Durup çıkmamak için bisikletle zıpladım. O da nesi, sol ayağım pedaldan kaydı. Tanrı'ya şükür semer borusu sağlam, semere oturdum kaldım. Özellikle arazide SPD'nin faydası görmezden gelinemez bir gerçek.
Karşı çıkanlar olacaktır, hepsinin canı cehenneme. Kullanmıyorsanız kullanmıyorsunuz, milletin kullanmasına niye karışıyorsunuz?😒
Niye gerildim bilmiyorum, özür dilerim.🙄
Teşekkür ederim.😅
Demiştim ve sonuç...
20241109_165159.jpg

Yine de keyfi gezeriz belki diye şöyle de bir ek parça taktım.
20241109_165651.jpg
En azından ayakkabı alana kadar. 😅

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
ABB Ebru Gündeş'e 69 milyon değil 45 milyon vermiş, içim çok ferahladı. Belediye başkanı olsam davet edeceğim en son şarkıcıdır Ebru Gündeş.

İnanılmaz bir dönem, kamera şakası gibi.

Çok mu zor sakince yaşayabilmek?

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Derin bir uyku halinde yaşayan ve bir gün mutlaka uyanacak olan ben.

Geri