Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ben bu konularda alıcının biraz "toleranslı" olması gerektiğini düşünüyorum. Olay kargoda bi yerden bi yere aktarılırken karpuz atar gibi atılmasından oluyor. Ama bir iade durumunda kargo ücreti satıcıya patlıyor, kargo şirketine ucu dokunmuyor. Bu "açık" sebebiyle, büyük bir sorun olmadıkça iade etmemek gerekiyor, bence.

Scudo
Spor Parkı’na gelmeyi düşünen varsa bu haftasonuna doğru yağacak yağmurları bekleyiniz, zira içersi biraz kar biraz buz :)

2. rampa
325237 dosyayı görüntüle

Bitişe gelen tırmanış serisi (bitiş noktasından terse doğru bakarak çektim)
325238 dosyayı görüntüle

Yerler sulu buz falan değil yanlış anlaşılma olmasın, baya bildiğiniz kar ve buz.
Gülme emojisi attım kusura bakma @Umur Bora :D. Oralara bayağı yağmış anlaşılan.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Fena fikir değilmiş aslında, bu yöntemi bizim apartmanda deneyeyim ben.

"Apartmanın yüce kapıcısı, yerleri bir haftadır silmediğin için artık b.k götürüyor, artık enerji alanınla mı yoksa baya viledayla mı yaparsın bilmem, şu girişi bir silmeni talep ediyorum, oldu oldu oldu" diyeyim.

O göreceğim beyaz küre de muhtemelen vileda sapının kafama inmesi neticesinde oluşacak gibi.

Toplu taşıma kullandığımda çok kirli auralara maruz kalıyorum. Sabahları ağız kokusu aurası, bazen osuruk aurası, yazın ter kokusu aurası, "şimdi bu 30 dakika bişey yapmadan geçmez" diyen birinin telefonda bağıra bağıra sohbet aurası, veya kulaklık denen icattan bi haber olup izlediği diziye ses olarak maruz kalma aurası... Kirli auralardan kendimi koruyamıyorum.

Fena fikir değilmiş aslında, bu yöntemi bizim apartmanda deneyeyim ben.

"Apartmanın yüce kapıcısı, yerleri bir haftadır silmediğin için artık b.k götürüyor, artık enerji alanınla mı yoksa baya viledayla mı yaparsın bilmem, şu girişi bir silmeni talep ediyorum, oldu oldu oldu" diyeyim.

O göreceğim beyaz küre de muhtemelen vileda sapının kafama inmesi neticesinde oluşacak gibi.
Öncelikle gözlerini kapatmayı unutma :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Gerçekten bizim millet aptal derby berabere bitmiş millet havaya ateş ediyor.
Turkiye'nin anasi aglamıs ekonomisi, hukuku, dış politikası yerlerde buna tepki yok .. gerizekalılar...
O ateş havaya edilecek. Kaçarı yok. Maç bahane.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Yıl 2017 ya da 2018
Zeytinburnu'ndan Avcılar'a metrobüsle gideceğim.Tam da iş çıkışı.Merter'de işlerim vardı iyi de yorulmuşum hani.
Mahşeri bir kalabalıkta bir şekilde metrobüse bindim.Bir arka kapıdan bindiğimi hatırlıyorum, bir ara ön kapıya kadar kavimler göçü yapar gibi gelmişim.Hafifçe hiç tanımadığım bir İstanbullu'ya söyledim:''Siz bu keşmekeşe her gün nasıl dayanabiliyorsunuz'' Adam bana gülerek ''İzmirli misin sen?'' diye sorunca evet diyebildim.Evet diyince siz ''Solcular da hep böylesiniz,hiçbir şeyden hoşnut değilsiniz.'' İşte tam o anda 35 yıllık auramı kaybettim.:naslyni:İşte ben ondan böyleyim.:snzdglsn:

Bisikletle alakalı değil ama madem konu içimizden geçenler bende döküleyim. Bu aralar yeni bir araba alma arefesindeyim, limitlerimi zorlayarak hatta borçlanarak araba araştırıyorum. Kafamın içi allak bullak forum sitelerinde birinin yerlere göklere sığdıramadığı aracı diğeri yerin dibine sokmuş. Tam bir modele niyetleniyorum yorumlardan kafam karışıyor. Malum sitede sıfırdan farksız diye başlık açıp açıklama kısmına girince hava yastıkları patlamış şase işlemli ilanlarda işin cabası...

Toplu taşıma kullanan pis fakirler, gidin bir abdest tazeleyin de gelin...

Çok haklı ya, bugün dağcılık lisansının vizesini yaptırmaya gitmek için otobüse bindim. Ara boşlukta ayakta dururken oturan birisinin hareketleri dikkatimi çekti, belli ki yanında oturan hanımefendinin de dikkatini çekmiş. Otobüse bindiğimden ineceğim ana kadar ilgili şahıs sol elinde telefon, sağ el daha doğrusu işaret parmağı burnunda maden kazısı, arada içeride biriken toksik gazları atarak ve su aygırı gibi esneyerek yolculuğuna devam etti. Boş diye geçtiğim alanın aslında neden boş olduğunu kavramış oldum. Otobüslerde şanslı olduğum tek konu herkesin tutunduğu yerler ortalama boy seviyelerinde benim tuttuğum kısımlar ise yukarıda kaldığı için nadir kişiler tarafından tutuluyor zaten genelde tozlu oluyor. Kiri pisliği iyi bir el yıkaması ile geçirdim ama "kirlenen auram" içim pazar günün ki yürüyüşü beklemem gerekecek.

Maalesef başıma hiç unutamayacağım bir olay geldi. Adana yı bilenler asri mezarlık tan optimum yönüne doğru pazar günü sabah saatlerinde sürüyordum. Asri nin önünde giderken birden arka jantım dan bir hareket hissettim ve her halde taşı ezdim sekti diye dönüp baktığımda jantın yanından yuvarlanan taşı görmem ile bir diğer taşın kafamın yanından geçmesi bir oldu. Sonra kafamı kaldırdım ve 15 kadar 8-15 yaş arası çocuğun yol ortasındaki refüjden bana baktığını ve küfrettiğini farkettim. Olayı anlamak için onları durdum şiddetle seslendim ama küfür kıyamet devam etti ve tekrar taşlar bana doğru havalanarak uçmaya başladı. Biri arka jantıma diğeri kaskıma üçüncü yerden sekerek ayna koluma denk geldi. Topukladım hemen baktım şeytan taşlar gibi taşlıyor babası belirsizler. İleride polis aradım hak getire. 112 yi aradım, gittik baktık bulamadık dedi polis bir saat sonunda. O kadar üzüldüm ki yaşadıklarıma, bu insansılar ile aynı havayı soluduğuma, bişey yapamadığıma ve belki de tekrar yaşama ihtimalime. 🤷‍♂️

Son düzenleme:
Maalesef başıma hiç unutamayacağım bir olay geldi. Adana yı bilenler asri mezarlık tan optimum yönüne doğru pazar günü sabah saatlerinde sürüyordum. Asri nin önünde giderken birden arka jantım dan bir hareket hissettim ve her halde taşı ezdim sekti diye dönüp baktığımda jantın yanından yuvarlanan taşı görmem ile bir diğer taşın kafamın yanından geçmesi bir oldu. Sonra kafamı kaldırdım ve 15 kadar 8-15 yaş arası çocuğun yol ortasındaki refüjden bana baktığını ve küfrettiğini farkettim. Olayı anlamak için onları durdum şiddetle seslendim ama küfür kıyamet devam etti ve tekrar taşlar bana doğru havalanarak uçmaya başladı. Biri arka jantıma diğeri kaskıma üçüncü yerden sekerek ayna koluma denk geldi. Topukladım hemen baktım şeytan taşlar gibi taşlıyor babası belirsizler. İleride polis aradım hak getire. 112 yi aradım, gittik baktık bulamadık dedi polis bir saat sonunda. O kadar üzüldüm ki yaşadıklarıma, bu insansılar ile aynı havayı soluduğuma, bişey yapamadığıma ve belki de tekrar yaşama ihtimalime. 🤷‍♂️
Conolar olmasın? Dayak yiyip üstüne bir de bisikletten olmadığın için şanslısın. Adana'da bir süre yaşadım, optimum'a bir kere gittim. Etrafı gördükten sonra bir daha da gitmedim.

Conolar olmasın? Dayak yiyip üstüne bir de bisikletten olmadığın için şanslısın. Adana'da bir süre yaşadım, optimum'a bir kere gittim. Etrafı gördükten sonra bir daha da gitmedim.
Haklısın anadolu mahallesi çocuklarına benziyorlardı, o taraftan geliyor gibiydi yolları. Dayak yiyip bisikleti vermezdim muhtemelen, üstüm boş değildi, ama o ihtimal beni daha çok korkutuyor bir anlık öfkeye teslim olmak!

Abi, lastikleri 28 den 30 a çıkarayım diyorum, ne dersin ?
- Hiç gerek yok beya, aynı şey zaten, ucuzunu al geç.

Kanka be, su 2 furs spacer indan kalın olanını çıkarsam mi? Tam yatamiyorum one..
- Brom, ne gerek var? 2 cm mi kurtaracak seni? Masayı gidondan ayır, sonra capaksiz kes, falan.. Ugrasmana değmez..

Ayna kol dislilerini bir tık buyuteyim, sence ne dersin? Değiştirmişken de ayna kol u 2.5 cm düşerim.. ?
- hiç gerek yok, önemli olan bacak. Boş ver, haftada 1-2 antrenman fazla çık.

Kadro küçük gelmeye başladı, biraz daha hafif ve büyük bir kadro toplasam mi? Hazır jant ve grup setim de var.. ?
- Saçmalama be oğlum, senin kadro çok iyi.. yeni kadroya alışana kadar sezon biter ..

Bu tiplerden neden cok var ? Yoksa adam yerine koyup soranda mi kabahat? 😒

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Abi, lastikleri 28 den 30 a çıkarayım diyorum, ne dersin ?
- Hiç gerek yok beya, aynı şey zaten, ucuzunu al geç.

Kanka be, su 2 furs spacer indan kalın olanını çıkarsam mi? Tam yatamiyorum one..
- Brom, ne gerek var? 2 cm mi kurtaracak seni? Masayı gidondan ayır, sonra capaksiz kes, falan.. Ugrasmana değmez..

Ayna kol dislilerini bir tık buyuteyim, sence ne dersin? Değiştirmişken de ayna kol u 2.5 cm düşerim.. ?
- hiç gerek yok, önemli olan bacak. Boş ver, haftada 1-2 antrenman fazla çık.

Kadro küçük gelmeye başladı, biraz daha hafif ve büyük bir kadro toplasam mi? Hazır jant ve grup setim de var.. ?
- Saçmalama be oğlum, senin kadro çok iyi.. yeni kadroya alışana kadar sezon biter ..

Bu tiplerden neden cok var ? Yoksa adam yerine koyup soranda mi kabahat? 😒
"Sen ne uygun gördüysen en iyisini bilirsin, yap tabi Serdarcım" cevabını mı bekliyorsun :ssrtcbya:
Öyle bir dünya yok, zor bulursun 😉

Hava kalitesine taktım son günlerde. Şimdi accu weather ve aq air gibi sitelere bakınca hava sakıncalı durumda. Ama ibb nin hava kalitesi sitesine bakınca. Herşey çok iyi. Bisiklet sürülür spor yapılır diyor. Yurtdışı uygulamalar hava radar verilerini görsel atlas olarakta veriyor.

İstanbul kartal için konuşuyorum. Orada ölçüm noktası var bana yakın olarak. Neden böyle diye düşündüm araştırdım. Hava kalitesinde farklı değerlemeler var. Pm10 var, pm2.5 var. İbb nin sitesine bakınca pm 2.5 u ölçmüş ve ölçeklendirmediğini görüyorum. Ama yurtdışı uygulamaları pm 2.5 a göre sakıncalı hava diyor. İbb ise pm10 a göre hava iyi diyor.

Kafam oldukça karıştı. Bu konuda bilgisi deneyimi olan varsa, paylaşım yapmasını rica ediyorum.

Geri