Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Biraz daha inceleyince ibb de de suç yok onlarda çevre şehircilik bakanlığından alıyor veriyi. (link)

Orada tutarsızlıklar var. Pm2.5 u ya hiç vermemiş yada 24 saat ortalamaya göre vermiş. (link)

Google maps bizim ülkemizde veri sağlamıyor nedense. Araştırmaya devam.

Purpleair diye bir sitebuldum. Onun sensörleri var. Çok detaylı anlık veri veriyor. Bizde bir tek gebze teknik üniversitesinde var gözüküyor. Bir tek o güzel veri sağlıyor. Sensör fiyatları 200 300 dollar civarlarında. Çok fazla. Çevre şehircilik bakanlığı purpleair yanında hikaye kalıyor. Midillide bile sensör var. Bizde bir tek gebzede var. Alıp amme hizmeti kuruyorsun. Ne güzel.

Son düzenleme:
Biraz daha inceleyince ibb de de suç yok onlarda çevre şehircilik bakanlığından alıyor veriyi. (link)

Orada tutarsızlıklar var. Pm2.5 u ya hiç vermemiş yada 24 saat ortalamaya göre vermiş. (link)

Google maps bizim ülkemizde veri sağlamıyor nedense. Araştırmaya devam.

Purpleair diye bir sitebuldum. Onun sensörleri var. Çok detaylı anlık veri veriyor. Bizde bir tek gebze teknik üniversitesinde var gözüküyor. Bir tek o güzel veri sağlıyor. Sensör fiyatları 200 300 dollar civarlarında. Çok fazla.
Bizde yer istasyonları yetersiz o yüzden hava kirliliği takibi gibi hava tahminleri de avrupadakilere göre yetersiz oluyor.

Zipp yeni jant setinde entegre lastik basınç sensör koymuş

325311 dosyayı görüntüle
Bisikleti ben gibi sadece bisiklet sürmek için kullananların hiçbir işine yaramayacak olmasına rağmen çok fazla " aaa çok güzeeell, kesinlikle almalıyım" diye düşünen MANTIKSIZ SAZANLARI avlayacağını düşünüyorum. 😌
Nefes alın. 😁

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Bisikleti ben gibi sadece bisiklet sürmek için kullananların hiçbir işine yaramayacak olmasına rağmen çok fazla " aaa çok güzeeell, kesinlikle almalıyım" diye düşünen MANTIKSIZ SAZANLARI avlayacağını düşünüyorum. 😌
Nefes alın. 😁
sen ondan düşüyon işte :D
Ben alırım bundan, benim bundanım olmalı :D

Son düzenleme:
Ben Türkçe biliyorum. 😅 Bakın, cümlem devrik olmadı. 😁 İkinci cümlemde olmadı. 😏
Aha, üçlü yaptım. 🤣
Bir harfle kırk rus türkçesi yazmışım, sonra düzelttim ama sen hemen alıntılamışsın bile :D Bu arada Türkçe konululurken çoğunlukla devrik konuşuluyor ;) Makalelerimde böyle yazmıyorum.
''ikinci cümlem de'' derken de ayrı

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
ikinci cümlem de'' derken de ayr
Öncelikle teşekkür ederim. 😄
Ben genelde Türkçe rap dinlerim ve Fransa'da yaşamanın getirdiği alışkanlıkla ne yazık ki çok fazla devrik cümle kuruyorum. Konuştuğum gibi yazmanın da bunda etkisi var. Her ne kadar lisede edebiyattan çakmış olsam da kural bilirim.
Kalma nedenim de lise 2 ve 3'de dersime giren iki öğretmenin yakın arkadaş olup, lise 2'de derse giren öğretmenin bana nedensiz kafayı takmış olması. 🥴
Hiç etik değil ancak durum budur. 😅 Kurtarmalarla, ite kaka geçtim ama ben benden de geçtim. 😁

Öncelikle teşekkür ederim. 😄
Ben genelde Türkçe rap dinlerim ve Fransa'da yaşamanın getirdiği alışkanlıkla ne yazık ki çok fazla devrik cümle kuruyorum. Konuştuğum gibi yazmanın da bunda etkisi var. Her ne kadar lisede edebiyattan çakmış olsam da kural bilirim.
Kalma nedenim de lise 2 ve 3'de dersime giren iki öğretmenin yakın arkadaş olup, lise 2'de derse giren öğretmenin bana nedensiz kafayı takmış olması. 🥴
Hiç etik değil ancak durum budur. 😅 Kurtarmalarla, ite kaka geçtim ama ben benden de geçtim. 😁
Ben de dahiliye ve kadın doğumda birinci olup, halk sağlığı stajından kalmıştım yav, takma kafana. ortaokulda da din dersinden kalıyordum da allahtan hoca müslüman adamdı acıdı da 2yle zor geçtim, ama söz vermiştim o duları ezberleyeceğime, diğer derslerim 5'ti dinle aram pek iyi olmasa da fena öğrenci değildim.

ps: Merak edenler için o duaları ezberledim hatta namaz kılmayı da öğrenip bir süre 5 vakit kılmıştım, sözümü tutmuştum. Dürüstlüğü ve sözünde durmayı öğretmişti bana hocam ama dindar biri olamadım, hiç etkilemedi beni bu ritüeller, bence hocam üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Accu weather , plumbelabs dan veriyi alıyor. Plumbelabs da çevre şehircilik yazmış kaynak için. Ama atmosferik görüntü kaynağını nerden aldıklarını bulamadım. Bu görüntüyü nasıl oluşturuyor acaba.

Ekleme: buldum sanırım, Copernicus Atmosphere Monitoring Service den alıyor. Bakalım o neymiş.

Ek2: wikipedia şöyle bir açıklama yapmış, CAMS tracks air pollution, solar energy, greenhouse gases and climate forcing globally.[2]

Uydu sistemleriyle o görüntü oluşuyor sanırım. Atmosferi başka balonlarla takip ediyorlar galiba birde. Avrupa birliğinin bir sistemi. Böylede bir bilgi var, by the European Commission, the European Space Agency (ESA), along with EU Member States and some EU Agencies.[3] Copernicus was established on April 3, 2014.[4] Prior to Copernicus, the EU had initiated GMES in 2010

Ab nin bir yaptığı bir sistem. Atmosfer takip sistemi.

Dosyalar

• IMG_0620.jpeg
    IMG_0620.jpeg
    98,6 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Merhaba, bisikletim Ümit Accrue 26 jant 21 vites disk fren. Ön diskin vidalarını sıkıyorum ama boşa dönüyor sanırım vidaların girdiği yuvalar yalama olmuş ne yapmalıyım parçasını nereden bulabilirim 1000065136.jpg1000065137.jpg

Everybody knows that the dice are loaded
Everybody rolls with their fingers crossed
Everybody knows that the war is over
Everybody knows the good guys lost
Everybody knows the fight was fixed
The poor stay poor, the rich get rich
That's how it goes
Everybody knows
Everybody knows that the boat is leaking
Everybody knows that the captain lied
Everybody got this broken feeling
Like their father or their dog just died
Everybody talking to their pockets
Everybody wants a box of chocolates
And a long stem rose
Everybody knows

@Mehmet Altuğ Başörtülü kadınlarımız haklıydı. Kendilerine baskı yapıldı. Kemalistler bize de baskı yapıyor. Biz nudistler, vücut mahremiyetini reddediyoruz. Bırak kampüsün kapısına varmayı, apartman kapısından çıkamıyorum, dalgayı görenler beni taşa tutuyor. İnanç özgürlüğüne müdahaledir bu.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Bugün hava tertemiz.

Dosyalar

• IMG_0622.jpeg
    IMG_0622.jpeg
    142,9 KB · Okunma: 0
Geri