Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

bike24 teslimat ücreti 30 € oldu, hadi geçmiş olsun.

Scudo
Çoğu gözlüğün içine takılan bir miyopi çerçevesi oluyor, ona cam kestirip gözlüğün içine takabiliyorsunuz.

Örneğin bu üründe: (link)
303788 dosyayı görüntüle
İçinde bir katman daha oluyor ve ona camları takıyoruz onun önüne de şu renkli camlar geçiyor doğru mu anladım? Görseldeki test card nedir? Bir de miyopi çerçevesine sahip bir gözlüğü Türk sitelerinde bulabilir miyiz, Amazon falan da olur. Aliexpress biraz ters bana.

İçinde bir katman daha oluyor ve ona camları takıyoruz onun önüne de şu renkli camlar geçiyor doğru mu anladım? Görseldeki test card nedir? Bir de miyopi çerçevesine sahip bir gözlüğü Türk sitelerinde bulabilir miyiz, Amazon falan da olur. Aliexpress biraz ters bana.

Çerçeveye renkli camlar takılıyor, miyop çerçevesi içe ayrıca takılıyor. Oğlumun gözlüğünde şöyle:
1683234563656.png
Ortadan çerçeveye kıstırılıyor, yanlardaki minik kauçuk lastikler camı çizmesini engelliyor.

"Test card" işin şovu. Gözlüğün polarize olduğunu test etmek için.

Amazon, N11 ve HepsiBurada'da da satılıyor ama onlar da yurtdışından geliyor. Yakın zamanda bir sitede yurtiçi satış görmüştüm ama hangisinde olduğunu hatırlayamadım şimdi.

Çerçeveye renkli camlar takılıyor, miyop çerçevesi içe ayrıca takılıyor. Oğlumun gözlüğünde şöyle:
303794 dosyayı görüntüle
Ortadan çerçeveye kıstırılıyor, yanlardaki minik kauçuk lastikler camı çizmesini engelliyor.

"Test card" işin şovu. Gözlüğün polarize olduğunu test etmek için.

Amazon, N11 ve HepsiBurada'da da satılıyor ama onlar da yurtdışından geliyor. Yakın zamanda bir sitede yurtiçi satış görmüştüm ama hangisinde olduğunu hatırlayamadım şimdi.
Sağolun hocam, peki attığınız gözlük işimi görür mü sizce? Fiyatı iyi, üstelik bedava kargo diyor. Bu ürün Çin'den Türkiye'ye varınca bana ek masraf çıkar mı yoksa sitede gördüğümüz gibi mi? Hem de bu Türkiye'ye varınca bana dağıtım ile falan kim getirecek bunu, Türk kargo firması olarak kim sorumlu?

Sabahları 07-07:30 gibi sahil yolunda gurup olarak bisiklet binenlere imreniyorum (daha erkenciler muhakkak vardır benim hareket saatim olduğundan bu zaman dilimi belirttim). Hemen her sabah denk geliyor ve gıpta ile bakıyorum arkadaşlara, helal olsun diyorum yanlarından geçerken. Bende ol(a)mayan irade ve istekle yapılan aktiviteleri gördüğümde nedendir bilinmez, kendim yapmışım gibi seviniyorum. :)
Herkese günaydınlar ve iyi günler dilerim.
Muhtemelen dönüşlerine denk geliyorsunuzdur. Çoğu gurup 5:30 da suruse baslar. Motive isterseniz mesela stravada avrupa yakasi icin 5.30 grubunu ve anadolu yakasindaysaniz giant turkiye grubunu takip edip suruslerede katilabilirsiniz. (Takip ettigim gruplar oldugu icin onlari soyledim)

Muhtemelen dönüşlerine denk geliyorsunuzdur. Çoğu gurup 5:30 da suruse baslar. Motive isterseniz mesela stravada avrupa yakasi icin 5.30 grubunu ve anadolu yakasindaysaniz giant turkiye grubunu takip edip suruslerede katilabilirsiniz. (Takip ettigim gruplar oldugu icin onlari soyledim)

strava gruplarının linki var mı?

Sağolun hocam, peki attığınız gözlük işimi görür mü sizce? Fiyatı iyi, üstelik bedava kargo diyor. Bu ürün Çin'den Türkiye'ye varınca bana ek masraf çıkar mı yoksa sitede gördüğümüz gibi mi? Hem de bu Türkiye'ye varınca bana dağıtım ile falan kim getirecek bunu, Türk kargo firması olarak kim sorumlu?

Oğlumda o gözlük, bende ondan bir tane, bir de fotokromik olanı var. Güncel olarak fotokromik olanı kullanıyorum, aydınlık oranının değiştiği uzun gezilerde cam değiştirmeden devam etmemi sağlıyor. Ben ilk karşıma çıkan linki paylaştım. Birebir aynı ya da benzer ürün, cam sayısı değişik, camı fotokromik, polarize olan-olmayan, aksesuarları değişen, fiyatı çok değişen çok fazla ürün var AliExpress ve benzer yerlerde. Bazısı peşin vergiyle alınıyor, o zaman eskiden Aras kargo ile gelse de artık PTT ile geliyor ama kapıda hiç para ödenmiyor, vergi peşin ödenmeyenlerde PTT ile geliyor, vergi kapıda alınıyor. Bu tamamen satıcıya bağlı.
1683274548433.png
Vergi peşin ödeniyorsa sepette o ürün seçiliyken vergi kalemi görünüyor. Görünmüyorsa %30 vergi, damga vergisi ve gümrüğe sunum ücreti (22TL) kapıda alınır.

(Daha fazla detay için gözlük ve Aliexpress/yurtdışı alışveriş konularına geçmekte fayda var)

Köye gideyim pısıkletle... iki bira bide ufak rakı açayım.

Bu ne biçim bir mevsim? Yaz geleceğine kış bitmek bilmiyor?

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Mevsim normallerinde gibi şuan bahar ayındayız
Dolmuşta sohbet ettim, çok yağışlı bu aralar diye, yağsın rahmettir dedi yanımdaki, nerelisin deyince ikimiz de karadenizli çıktık güzel tesadüf oldu. Yağmasa hiç çekilmiyor hakikaten, bir aydır etraf cennet. Keşke hep böyle gitse.

İsviçre'deki bir firmadan iş teklifi aldım. Firma yabancı olsa da ofis İstanbul'da. Herşey iyi güzel, teklif vermeye gelince oradaki asgari ücretin yarısını önermişler. Düzeltme talep edince ücreti frank olarak ödüyoruz yalnız diye yazıp üzerine de harçlık verir gibi 50 frank artırmışlar teklifi. :naslyany:

İşinize de, frankınıza da demek geçiyor içimden ama du bakalım.

İsviçre'deki bir firmadan iş teklifi aldım. Firma yabancı olsa da ofis İstanbul'da. Herşey iyi güzel, teklif vermeye gelince oradaki asgari ücretin yarısını önermişler. Düzeltme talep edince ücreti frank olarak ödüyoruz yalnız diye yazıp üzerine de harçlık verir gibi 50 frank artırmışlar teklifi. :naslyany:

İşinize de, frankınıza da demek geçiyor içimden ama du bakalım.
Firmalar hep öyle. Bu işin pek ahlakı olmuyor. Avrupada ürünü olan firmalar Türkiyede bambaşka standartlarda ürün çıkarıyor. Firmalarda zaten ucuz diye gelmiştir bize o yüzden düşük ücret veriyorlar. Başkanımız çin olacaz diyodu ama çin olurken geriye işliyor süreç :D iyiden kötüye doğru

Turgay abinin ilk başlardaki profil fotoğrafları yerli Legolasa benziyordu şimdi ise Mads Mikkelsen andırıyor. Acaba kendisi bir hollywood aktörümü merak ediyorum. Yakında bu gizemin gün yüzüne çıkması için ya Sadettin Teksoy başvurcam ya da Müge Anlı ya. Orlando Bloomun kayıp ikiz kardeşi olabilir çünkü Turgay abi ile aynı yaşıtta sanırım. Kafamda deli sorular.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi ve can^
Dün, elimde mini karpuzla kaldırımda yürürken alaman teyzenin biri resmen karpuzuma laf attı. (Ooo schöne melonee, lecker lecker, ooo tollll ha!?) Tamam iyi niyetli, kartoffel suratlı bir alman ablaydı ama canımı zor kurtardım :ssrtcbya: Neyse ki sağ salim eve vardım... Birdaha da elimde karpuzla gezersem 2 olsun :snzdglsn: İyi oldu bana

Çok yaşlanmışsın, öleyim felan deme. Patek Philippe in hesabı sorulacak daha.

Geri