Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ben Peugeot'da bundan kullandım. Pek kolay ve işlevsel gelmedi. Tavsiye etmiyorum. Onun yerine yandan asmalı olan modeller daha iyi. Onlarda da ince olanlar çok sallanıyor. Ben aşağıdaki ürünü satın aldım. Profili falan kalın gözüküyordu. Sağlam duruyor tavsiye ederim. Farklı renkleri de mevcut.

(link)
Açıkçası benimde içime hiç sinmedi işlevsel hiç görünmüyor. Para ya kıyıp bir tamir standı almak çok daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
Yaklaşık 37 saat sonra sınav salonunda oturuyor olacağım 😬

Dün, Dudullu otogarda bir specialized bisiklet gördüm, çok iyiydi bee, etrafında biraz bakındım. Adamı rahatsız etmek istemedim. Sonra bisikleti bir beze sardı evet o canım bisikleti muavin den aldığı bir beze sardı, bagaja yanlamasına diğer eşyaların üzerine uzattır dı muavine de aman gözünü sevim benim bütün sermaye bu dedi. 😂 İnşallah sağ salim gitmesi gereken yere ulaşmıştır. Bisikleti görünce kafamın içi 😂

Şu downhill meselesi tek bana mı çok itici ve sıkıcı geliyor bilmiyorum. Nedense downhill yapanları gördüğüm zaman içimden aha maymunlar ortaya çıktı yine hoplayıp zıplayacaklar diyesim geliyor.

Şu downhill meselesi tek bana mı çok itici ve sıkıcı geliyor bilmiyorum. Nedense downhill yapanları gördüğüm zaman içimden aha maymunlar ortaya çıktı yine hoplayıp zıplayacaklar diyesim geliyor.
Sizi kınıyorum, downhill yapıyor olmasam da eğer Avrupa ülkeleri, Kanada ve Amerika gibi yerlerdeki bisiklet parklarında sürebilme imkanınız olsa emin olun böyle düşünmezsiniz. Hee ben sürdüm mü hayır. Ama dh bisiklet ve enduro bisiklet kullanma fırsatı yakaladım inişlerdeki rahatlığı efsane. Türkiye'de bisiklet başlı başına masraf olur hale geldi dh ve enduro ile eğer ekstrem araziye giriyorsanız bütçe şart. Fren balataları, düzenli jant akortları, lastik gibi sürekli eskiyen veya eskiyecek parçalar olacaktır.
Not: Kınıyorum derken ciddi olarak demiyorum, hayvan seven insan kınanır mı hiç.

Bizim gruptan 2 bisiklet. Arkadakini kullanan arkadaşla 2017de forum aracılığıyla tanıştım. Öndeki bisikleti süren arkadaş ise daha 16sında ailesi Almanya'dan kesin dönüş yapmış bir sürüş ile tanıştım. Yine ekibimizde dh veya enduro kullanmadığı halde yetenekli olan arkadaşlarda var. @Mustafa Zeybek bir iyileşse sürmeye başlayacak, adam bisikleti topladı sürülebilecek hale getirdi hop köprücük kemiğini kırdı.
Bu arada alım gücüm olsa boyuma göre bir enduro bisikletim olsun isterdim. Ne boyuma göre kadro var ne de bütçem.
5b3bd827-8a3c-4dc1-abc2-f530d8aa2479.jpg
Son olarak Denizli'deki teleferiğin ilk yıllarında belediyeye bir yazı yazmış bir kaç veriden oluşan belgeler iletmiştik Teleferik bölgesi için bir bisiklet parkının yapılabilirliği ile ilgili olarak bize dönüşleri "müdahale edilemez bölgede heyelan olabilir" olmuştu. Şu anda o bölgede aktif olarak bisikletçiler patiklardan aşağı inerken, cross motorcular aynı istikamette yukarı çıkıyor.

(link) şu adamın videolarını severim.

hahahahahaha görünce kahkaha attım. Enduro ve downhillci olarak maalesef katılıyorum. Yanımda süren çocuklara insan içinde düz sürün, maymunluğu dağda yapın demekten sıkıldım. Sosyal medyada gördüğüm gençlerin de eğlence anlayışı çoğunlukla millete terör salmak üzerine. Zaten birkaç yıl sonra motor falan alıyorlar. Yalnız sıkıcı olduğu konusuna kessssinlikle katılmıyorum. Hayatımda atmadığım kahkahayı iniş yaparken atıyorum.

Dağlarda sürmenin zevkli olduğu kesin ancak sorun olan kısım (bence) kendilerini sadece inmeye adamış olmaları :D

Sizi kınıyorum, downhill yapıyor olmasam da eğer Avrupa ülkeleri, Kanada ve Amerika gibi yerlerdeki bisiklet parklarında sürebilme imkanınız olsa emin olun böyle düşünmezsiniz. Hee ben sürdüm mü hayır. Ama dh bisiklet ve enduro bisiklet kullanma fırsatı yakaladım inişlerdeki rahatlığı efsane. Türkiye'de bisiklet başlı başına masraf olur hale geldi dh ve enduro ile eğer ekstrem araziye giriyorsanız bütçe şart. Fren balataları, düzenli jant akortları, lastik gibi sürekli eskiyen veya eskiyecek parçalar olacaktır.
Not: Kınıyorum derken ciddi olarak demiyorum, hayvan seven insan kınanır mı hiç.

Bizim gruptan 2 bisiklet. Arkadakini kullanan arkadaşla 2017de forum aracılığıyla tanıştım. Öndeki bisikleti süren arkadaş ise daha 16sında ailesi Almanya'dan kesin dönüş yapmış bir sürüş ile tanıştım. Yine ekibimizde dh veya enduro kullanmadığı halde yetenekli olan arkadaşlarda var. @Mustafa Zeybek bir iyileşse sürmeye başlayacak, adam bisikleti topladı sürülebilecek hale getirdi hop köprücük kemiğini kırdı.
Bu arada alım gücüm olsa boyuma göre bir enduro bisikletim olsun isterdim. Ne boyuma göre kadro var ne de bütçem.
306000 dosyayı görüntüle
Son olarak Denizli'deki teleferiğin ilk yıllarında belediyeye bir yazı yazmış bir kaç veriden oluşan belgeler iletmiştik Teleferik bölgesi için bir bisiklet parkının yapılabilirliği ile ilgili olarak bize dönüşleri "müdahale edilemez bölgede heyelan olabilir" olmuştu. Şu anda o bölgede aktif olarak bisikletçiler patiklardan aşağı inerken, cross motorcular aynı istikamette yukarı çıkıyor.

(link) şu adamın videolarını severim.
İyi de bu benim şahsi fikrim neden nutuk yazar gibi savunmaya geçtin ki? Fikrim değişmeyecek.

hahahahahaha görünce kahkaha attım. Enduro ve downhillci olarak maalesef katılıyorum. Yanımda süren çocuklara insan içinde düz sürün, maymunluğu dağda yapın demekten sıkıldım. Sosyal medyada gördüğüm gençlerin de eğlence anlayışı çoğunlukla millete terör salmak üzerine. Zaten birkaç yıl sonra motor falan alıyorlar. Yalnız sıkıcı olduğu konusuna kessssinlikle katılmıyorum. Hayatımda atmadığım kahkahayı iniş yaparken atıyorum.
Şehir içerisinde sürülmeyecek yerlerde bisiklet sürmek örneğin merdivenlerden inmek, metro merdivenlerini kullanmak, çocuk parkında ki objeleri kullannak vs gibi yerlerde bu *sporu* yapmak çevredeki insanlara karşı çok tehlikeli. Hele birde istanbul gibi bir kalabalık bir şehir de ön teker yapıp maymun gibi atlayıp zıplayanlar insanın sinir sınırlarını zorluyorlar. Orman da veya bu sürüşe özel yapılmış alanlarda yapsalar sorun kalmayacak.

İçimden ne geçiyor. Bayram tatilinde Atakum-gerze 100 km yol yapmak istiyorum. 1 gece dinlenmeli peşine bir 100 km daha. Mtb ile.

Dağlarda sürmenin zevkli olduğu kesin ancak sorun olan kısım (bence) kendilerini sadece inmeye adamış olmaları :D
İsmi down hill daha ne yapsın elemanlar, helikopterden helikoptere mi atlasınlar 😂

Bu arada hiç down hill yapmadım, yaş itibariyle hiç denemekte istemem ama yaşadığım ülkede bayağı yapan var, doğa yürüyüşü yaptığım zamanlar da ara ara denk geliyorum görünüşe göre bayağı eğleniyorlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Downhill binişi enduro mtb ile yapmayı severim, Downhill bisikleti farklı ama, 20kg a kadar çıkıyorlar, tırmanış tabi ki yapılmaz onlarla. Ben Downhill i kayak sporuna benzetiyorum, telesiyej ya da teleski ile çık tepeye, inişin yap sonra gene çık. Tur kayağı var bir de, pist dışına çıkabiliyorsun, bolkar için geniş (curved) kafalı kayaklar, işin değişik kısmı yukarı eğimlerde de gidebiliyorsun. Kayağın altına çok sıkı ve kısa kılları olan domuz derisi gerilip takılıyor, kılların yönü ileri gitmeye izin veriyor geri gitmeyi engelliyor. Bu sayede otomatik vitesli arabalarda rampada frenden ayağını çektiğinde geri kaymaması gibi duruyor kayak ve adım adım tırmanıyorsun, tabi ki batonlar yardımı ile.

Şehir içinde çocuk parklarında atlayıp zıplamalar tehlike oluşturuyor lakin bunun için yapılmış özel pistler olabiliyor.

Bende mi sıkıntı var yoksa, yarış sırasında 167 ortalama nabız normal mi ?
(link)

(link)
Verilere göre normal görünüyor. Çarpıntı hissettiniz mi. Yarış olduğu için aman vermeden bastığınızı düşünüyorum.
(link)
(link)

Bunu incelemenizi öneririm.

Verilere göre normal görünüyor. Çarpıntı hissettiniz mi. Yarış olduğu için aman vermeden bastığınızı düşünüyorum.

çarpıntı vs hiç olmadı. 2 sene önceki yarıştada benzer bir kalp atış hızı var, şimdi de. Tek fark hızım bir miktar artmış ama nabız yine yükseklerde. Bu arada evet hemen hemen tüm gücümü kullandım. Kafama takılan yarışta ortalama 150 nabızla gidenler, gerçekten yüklenmiyor mu yoksa kardiyovasküler sistemleri artık çok mu gelişmiş?

@Burak Uğurlu dostum testi yapacağım, daha öncede ftp testi yapmıştım ama bu kadar detaylı bakmamıştım

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
(link)
Nabız kişiseldir dolayısıyla çok yorum yapmak mümkün değil ancak mesefa ve kazanılan irtifaya bakacak olursak benim fikrim antrenmansız gibisiniz. Bayağı bir uzun süre zone 4 ve zone 5 içinde kalmışsınız. Anteenman yaparsanız zamanla yüksek nabızda yaptığınız hız ve mesafeleri daha düşük nabızda ve daha rahat şekilde yapmaya başlayacaksınız.

Kendimden örnek vereyim. Burda ki yarışta antrenmansızım belimdeki sorundan dolayı şubat ayından beri antrenman yapamıyorum ama alt taban halen sağlam duruyor. 163 km 2200 metre tırmanış orralama hız 33.5 km/s ve yarış boyunca zone 4 içinde sadece 8 dk kadar kalmışım zone 5 girebilmem için sprint atmam gerekiyor.

Haa birde zaten fazla olan kilonun üzerine +5kg ekleyerek yarıştım 😂

Screenshot_20230619_095834_Strava.jpg

Son düzenleme:
@Semih Cavdar Hocam yaşınızı bilmiyorum ama bisiklete başladığınız yılda ben doğmuşum :D 4 senedir bisiklet kullanıyorum. Sizde ki altyapıya erişmem için bir 10 yıl gerekiyor :D

İyi de bu benim şahsi fikrim neden nutuk yazar gibi savunmaya geçtin ki? Fikrim değişmeyecek.

Şehir içerisinde sürülmeyecek yerlerde bisiklet sürmek örneğin merdivenlerden inmek, metro merdivenlerini kullanmak, çocuk parkında ki objeleri kullannak vs gibi yerlerde bu *sporu* yapmak çevredeki insanlara karşı çok tehlikeli. Hele birde istanbul gibi bir kalabalık bir şehir de ön teker yapıp maymun gibi atlayıp zıplayanlar insanın sinir sınırlarını zorluyorlar. Orman da veya bu sürüşe özel yapılmış alanlarda yapsalar sorun kalmayacak.
Savunma gibi yazmak niyetinde değildim, genel itibari ile yazı yazarken abartma gibi bir sıkıntım var. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim benim demek istediğim eğlence tarafı içindi.
Mustafa'nın dediği gibi zaten şehir içinde sürüp millete terör estiren gruba maymun demek bile az kalır. Maalesef soysal medya mecralarından gördükleri belli başlı bisikletçilere özenip yaptıkları hareketleri ve sürüş tarzlarını bende tasvir etmiyorum. Bu işin doğası dağlardır ormanlardır, belirli yerlerde olmayınca yada ulaşım anlamında zorluk olunca insanlar şehir içindeki yerlere kaçıyor. Ekstra olarak genç olmaları ve bir şeyden çabuk sıkılmaları sebepli ilk fırsatta yine Mustafa 'nın dediği gibi motora geçiyorlar bizim grupta da varlar.

@Semih Cavdar abi bende senin modeldenim. 5 yıl kadar önce uyduruk bisiklet ile indiğim yerler şu an gözümde o kadar büyüdü ki adımımı bile atmadım. Yaş olarak sakatlanma durumunda iyileşmenin uzaması üzerindeki sorumluluklar falan sürekli aklıma geliyor vazgeçiyorum. En güzel tıfıl tıfıl orman yolunda sürüp sessiz bir noktada anın tadını çıkarıp dönmek oluyor.

Aşağıdaki videonun bir noktasında dediği gibi ne kadar koruma olursa olsun göz açıp kapayana kadar her şey olmuş oluyor. Kaza yaptığım dönemde ön tekerimin çarptığını ve yerde acı içinde uyandığımı hatırlıyorum.

Geri