Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Legarda kullanıcısıyım Dün dolaşmaya çıktım köy içinden dağ patika yollarina dogru ilerledim ve yokuş aşağı az bir eğimli yol mıcır ve küçük taşlı yogun mıcıra denk geldim az fren ve ön teker kaydı üstünden atti beni iki ayagımin ustune duştüm fakat sag ayak burkuldu röntgen kirik cikik yok ilac ile tedavi önemli birsey görünmüyor. Üstündeki lastik bence iyi cıkti o kadar camli yoldan gectim. Bahsettigim patikalardan gectim henüz patlamadı. Düştüğüm yoldaki resmide paylasıcam. Mıcırlı yoĺda kaymayan daha iyi bir lastik var mıdır?

Dosyalar

• IMG-20230830-WA0001.jpg
    IMG-20230830-WA0001.jpg
    147,9 KB · Okunma: 32
Scudo
Fetö metreyi icad edip TSK daki fetöcüleri keklik gibi avlayan , Libya ile anlaşma yaparak mavi vatan ı genişleten Amiral Cihat YAĞCI Boynuna kemer bağlananlar tarafından istifaya zorlandı bu ülkede
Meyve veren agac bu ulkede taslaniyor. Cok insana yazik edildi.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
(link)
Arabalar neden durmadan kornaya basıyor diye düşünüyordum. Az da olsa hak vermeye başladım. Küfür var, elde telefon var, yola bakmak yok...

Bisikleti hazır almayıp keyfimce toplasam mı diye düşünürken bir excel şablonu açıp detaylı çalışma yaptım. Sonrada sarı siteye girip hazır yapılmışını aldım. Ama bunun benimle ilgisi yok bu tamamen kur farkı :)

Telefondan yazınca epey zor oluyor.

Babamı, kayseri mezunu bir doktor ameliyat etti. İnanının işinde dünyada sayılı. Hacettepe evet bir ekoldür ama amaç iyi bir doktor olmaksa o cevher sizde varsa, vakit kaybetmeyin. Kaybedeceğiniz bir yıl, yardım edemeyeceğiniz onlarca hasta demek.
Benim mehmet yenigün diye dershaneden arkadaşım vardı, biz uzun süre bunun derece yapacağını düşünürdük. Öyle ağırbaşlı, çalışkan çocuktu. Sonra sınavda kaydırma yaptığını öğrendik. Zor bela kars tıbbı yazabilmiş. Bilse ne kadar şanslı olduğunu, yıllar sonra anladık.

Misal Kartepeye tırmandın 16 km. Eğer uzaktan gelmişsen daha önem kazanıyor. Bu esasında sadece bisiklete binmiş olmak ve yorulmak fikrini içermiyor. Zor bir işlemin başarı ile sonuçlandırılması ve karara bağlanmış olması ve zihinde başarılar sayfasına kaydedilmiş olması sonucunu da doğurmuş oluyor. Eğer yarısında dönülmüş olsa idi sonuçlandırılamamışlar sayfasına kaydedilmiş olacaktı ve bunun duygusunu da hissetmiş olacaktık. Netice itibariyle başarılar bir güven olgunlaşma getiriyor ve gelecekteki davranışlara zemin oluşturuyor denilebilir.

biraz uzunca bir yazı olabilir, şimdiden kusura bakmayın. 2. dünya savaşından sonra galip devletlerin başkanları, çörçil, ruzvelt, sıtalin bir araya gelip bir karar alıyorlar. diktatörlükle yönetilen ülkelere yaptırım kararı ve gerekirse askeri müdahale ile, amerikanın o tarihten sonra sıksık başvurduğu demokrasiyi gerekirse zorla getirme hamlelerinin ilk teorisi söyleniyor. o zaman türkiye cumhuriyeti tek parti yönetiminde ve tek adam yönetimi var. birinci dünya savaşında ve sonrasında amerikan mandacısı ismet inönü, paralara kendi resmini bastırmış, batı müziğini zorla empoze etmeye çalışan, dahası arabesk müziğinin temellerini atan garip uygulamaları ile anadolunun tek efendisi durumunda.
ismet inönü durumdan vazife çıkarıyor ve ülkenin diktatörlükle yönetilmediğini, dilerlerse uzmanlar gönderip bunu yerinde gözlemleyebileceklerini özellikle savaşın büyük galibi amerikaya kereler kere söylüyor.

iki tane uzman gönderiyor amerika. bilin nereye? milli eğitim bakanlığına. amerika, bizi bitirmeye eğitim sistemimizden başlıyor. iyi-kötü bu ayrı bir tartışma konusudur ama köy enstitülerinin evvela içeriğini bozuyor ismet paşa ve ekibi. sonra da kapatılıyor köy enstitüleri. başlıyor milli eğitimde dejenerasyon. özel okulların sayısı artıyor. eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkıyor yavaş yavaş.

Kusura bakmayın ama bu iki paragrafta yazılanların tamamı zırva.

Bu ülkede Atatürk'e canı istediği gibi sövmek isteyip de maçası buna sıkmayanlar, onun yerine İsmet İnönü'yü hedef tahtasına oturturlar ve onun hakkında akla-izana sığmayan saçmasapan zırvalar uydurup dururlar. Hüsamettin Cindoruk'un "Biz köy köy gezip 'İsmet İnönü asker kaçağıdır' diye propoganda yapıyorduk ve halk buna inanıyordu" demesine benziyor bu durum.

Şunu da yazmadan edemeyeceğim. "Amerikan Mandacısı" dediğiniz adamın ömrü cephelerde geçmiş ve İstiklal Savaşı sırasında canını ortaya koymuştur. Böyle adamlar hakkında atıp tutmadan önce bir elinizi yüzünüzü yıkayıp kendinize gelin.

• Beğen
Tepkiler: çakır-16
Forumdan tanışıp instagram whatsapp yada bazen burada mesaj yolu ile görüştüğüm bir kaç üye var. 1-2 aydır aliexpress muadili cornerbar ve h loop bar modellerini inceliyoruz nereden alabiliriz vs derken 1-2 Avrupa sitesinde bulmuştuk ki, alta eklediğim videodaki adam nereden bulmuş derken kendi isimlerinde gidon olduğu gördüm ve arattırdım galiba bu sefer de gidonlarda ithal edip satmaya başlamışlar. Aslında fiyatı düşünüldüğünde aliexpress ve avrupa sitelerinde daha ucuza geliyor. Ama geçmişte ayaklık bağlantı yerindeki parçanın kırılıp sonrasında yaşanan süreç aklıma da gelince bir tereddüt geliyor aklıma. Ben buradan da paylaşayım belki bizim dışımızda almak isteyenler de olur.
Konuyu hatırlayalım : Satrai Alacak Olursanız Bir Daha Düşünün
(link)
(link) Özellikle hidrolik fren kolları ile drop bar dönüşümünde zorlananlar için ilk olarak Surly markasının çıkardığı cornerbar. Ülkemizde yoktu kendileri getirmek yada üretmek gibi bir yola girerek büyük akıllık yapmışlar. Elimdeki 2 adet 800mm gidondan bir tanesini satarsam alabileceğim modeller.

30 Ağustos yürüyüşünde sol taraftan vuran güneş ve rüzgar ile fön makinesi etkisi ile öyle bir yandım ki durdukça canımı yakmaya başladı. Resmen defolu ürün gibi oldum. Sol bacağımın dışı ile sağ bacağımın iç tarafı yanmış durumdayken diğer tarafları bembeyaz olmasa da neredeyse yanmamış durumda. Üstelik güneşi düşünerek yanımda getirdiğim koruyucu kremi sürdüğüm halde bu hale geldim. Grupta bir sarışın arkadaş vardı onun durumu benden de vahim. Dizimin tam arkası içte kalan tarafa bir şey deyince canımı çok yakıyor gündüzleri kantaron ile iyice yağlanıyorum galiba 1 hafta kadar evden çıkamayacağım. Bu arada kantaron yağını kendiniz yapıyorsanız cidden faydasını göreceksiniz, diş hekiminin dişimi çekip arka dişin etini de yardırması ile oluşan yarayı çok kısa sürede geçirmişti.

Dosyalar

• yanıyomm.jpg
    yanıyomm.jpg
    61,8 KB · Okunma: 21
Bir şehirde yedi tane bisikletçi varmış bunların çoğu servismiş ve bunların ellerinde hiç 28 iç lastik yokmuş.

• Muhteşem
Tepkiler: BloodBela
Deli gibi boş zamanım var ama hiçbir şey yapasım gelmiyor içimden. Tüm gün boş boş oturuyorum. Nasıl kurtulurum bu durumdan?

Deli gibi boş zamanım var ama hiçbir şey yapasım gelmiyor içimden. Tüm gün boş boş oturuyorum. Nasıl kurtulurum bu durumdan?
Sabah erken kalkıcaksın yemeğini yiyiceksin. Şöyle bir besmele çekip iş bulup çalışacaksın. Böylece en iyisini yapmak yönünde adım atmış olacaksın. :)

Sabah erken kalkıcaksın yemeğini yiyiceksin. Şöyle bir besmele çekip iş bulup çalışacaksın. Böylece en iyisini yapmak yönünde adım atmış olacaksın. :)

Hocam yazın başında 20 ye yakın yer ile görüştüm 3-4 ay çalışmak için. Kimse almadı. En son düğün salonunda çalışıyordum oradan da bazı sebeplerden dolayı çıktım. Şimdi üniyi bekliyorum. Çoğu yer uzun süreli çalışan aradığı için işe almıyorlar.

Hocam yazın başında 20 ye yakın yer ile görüştüm 3-4 ay çalışmak için. Kimse almadı. En son düğün salonunda çalışıyordum oradan da bazı sebeplerden dolayı çıktım. Şimdi üniyi bekliyorum. Çoğu yer uzun süreli çalışan aradığı için işe almıyorlar.
Bende çok çalıştım öyle, mücadeleden vazgeçme . Seni mutsuz edecek ancak varacağın noktaya ulaşman için sineye cekebileceğin zorluklara fazla takılma. Hem ailenin yükünüde almış olursun . Okulda paraya ihtiyacın olacak. Allah yardımcın olsun.

Yalnız besmele çekip iş bulma olayından şüpheliyim. İşsizliğimdeki yedinci ayıma girdim, mesleki anlamda o zamandan bu zamana toplamda linkedin, kariyer.net, iş-kur vasıtası ile toplamda 130 kadar işe başvuru yaptım 50 civarı görüşmeden 3 tane geri dönüş aldım. Geri dönüş aldıklarımdan 1 tanesi sabit gece vardiyasında çağrı merkezi hizmetiydi bu işte rack kabini, server kurulumu vs yapıyordu ama teklif ettiği iş başka. 1 tanesi fabrikada plastik basım makinesi operatörlüğü, ki buraya bakım elemanı olarak başvuru yaptım. Verdikleri cevap "sen bir başla eğer boşalırsa oraya geçebilecek misin düşünürüz" Bir tanesi de güneş paneli montajıydı. Güneş paneli montajında işe söyledikleri gibi sabah 7de başladım 11e kadar oyalandılar. Öğlen sıcağında çatıya 250 tane panel taşıttırıp montajını yaptırıp dünya kablo çektirdiler sonra elektrik bağlantısı için mühendis gelip sigorta takıp sistemi devreye aldı. Bende gidip "ben elektrik işi için başvurmuştum sürekli rutin bu mu" sordum. Cevap "biz seni mesleğinden dolayı değil bize amele lazımdı onun için aldık" dediler. Az diğer çalışanlara sordum öğrendim ki hepsi günlük yada haftalık ücret karşılığı geliyormuş firmanın 4 çalışanı var, 1 mühendis 2 ortak olan patron, 1 de muhasebe. O ara işsizlik maaşı alıyordum sanki çok dürüst bir iş yeriymiş gibi ilk günden sigorta yaptığı için o maaşta kesildi. Az önce son bir borcum vardı onu da ödeyip sıfıra daha da yaklaştım. Sahibinden de elimde olup satılmayı bekleyen 4 ürün gelirse yine 4-5 ay daha götürür beni.
Diyebilirsiniz ki "arkadaş sende iş beğenmiyorsun git a101'e bim'e işe gir" Daha önceki iş tecrübelerimde meslek dışı çalıştığım işlerden dolayı bir çok firma görüşmeyi yarıda kesti. Madem ki elektronik otomasyon mezunuyum ben bu işi yapmam gerekiyor. Herkes işçi arıyor ama aynı zamanda İsviçre çakısı gibi olsun istiyor. Geçen elektrik dağıtım firmasının iş ilanında EKAT ve diğer elektriksel belgeler, SRC, iş makinesi operatörlüğü, iş güvenliği sertifikası ve 5 yıllık tecrübe istiyorlardı.

Sözün özü gidip iş bul demek o kadar basit değil. Bir örnek vereyim. Denizli 'de 2022 yılına kadar 40000 (kırk bin)'den fazla çalışanı olan firma 2023'e yirmi bin personel ile giriş yaptı. Orada çalışan bir arkadaşımın bölümünü de 20 kişiden 3'e indireceklermiş elemeye başlamışlar. Şirket üretiminin %60'ını maliyetlerin daha ucuz olmasından dolayı Pakistan 'a çekme kararı almış. Bu firma içlerinde madam coco, english home gibi firmalara üretim yapan bir tekstil firması.

Yalnız besmele çekip iş bulma olayından şüpheliyim. İşsizliğimdeki yedinci ayıma girdim, mesleki anlamda o zamandan bu zamana toplamda linkedin, kariyer.net, iş-kur vasıtası ile toplamda 130 kadar işe başvuru yaptım 50 civarı görüşmeden 3 tane geri dönüş aldım. Geri dönüş aldıklarımdan 1 tanesi sabit gece vardiyasında çağrı merkezi hizmetiydi bu işte rack kabini, server kurulumu vs yapıyordu ama teklif ettiği iş başka. 1 tanesi fabrikada plastik basım makinesi operatörlüğü, ki buraya bakım elemanı olarak başvuru yaptım. Verdikleri cevap "sen bir başla eğer boşalırsa oraya geçebilecek misin düşünürüz" Bir tanesi de güneş paneli montajıydı. Güneş paneli montajında işe söyledikleri gibi sabah 7de başladım 11e kadar oyalandılar. Öğlen sıcağında çatıya 250 tane panel taşıttırıp montajını yaptırıp dünya kablo çektirdiler sonra elektrik bağlantısı için mühendis gelip sigorta takıp sistemi devreye aldı. Bende gidip "ben elektrik işi için başvurmuştum sürekli rutin bu mu" sordum. Cevap "biz seni mesleğinden dolayı değil bize amele lazımdı onun için aldık" dediler. Az diğer çalışanlara sordum öğrendim ki hepsi günlük yada haftalık ücret karşılığı geliyormuş firmanın 4 çalışanı var, 1 mühendis 2 ortak olan patron, 1 de muhasebe. O ara işsizlik maaşı alıyordum sanki çok dürüst bir iş yeriymiş gibi ilk günden sigorta yaptığı için o maaşta kesildi. Az önce son bir borcum vardı onu da ödeyip sıfıra daha da yaklaştım. Sahibinden de elimde olup satılmayı bekleyen 4 ürün gelirse yine 4-5 ay daha götürür beni.
Diyebilirsiniz ki "arkadaş sende iş beğenmiyorsun git a101'e bim'e işe gir" Daha önceki iş tecrübelerimde meslek dışı çalıştığım işlerden dolayı bir çok firma görüşmeyi yarıda kesti. Madem ki elektronik otomasyon mezunuyum ben bu işi yapmam gerekiyor. Herkes işçi arıyor ama aynı zamanda İsviçre çakısı gibi olsun istiyor. Geçen elektrik dağıtım firmasının iş ilanında EKAT ve diğer elektriksel belgeler, SRC, iş makinesi operatörlüğü, iş güvenliği sertifikası ve 5 yıllık tecrübe istiyorlardı.

Sözün özü gidip iş bul demek o kadar basit değil. Bir örnek vereyim. Denizli 'de 2022 yılına kadar 40000 (kırk bin)'den fazla çalışanı olan firma 2023'e yirmi bin personel ile giriş yaptı. Orada çalışan bir arkadaşımın bölümünü de 20 kişiden 3'e indireceklermiş elemeye başlamışlar. Şirket üretiminin %60'ını maliyetlerin daha ucuz olmasından dolayı Pakistan 'a çekme kararı almış. Bu firma içlerinde madam coco, english home gibi firmalara üretim yapan bir tekstil firması.
Hayatın içinde şöyle bir kural olduğunu düşünüyorum . Hayatta sürekli mücadele edene kapılar açılıyor. Bir işe başladığinda ertesi gün düşünüş sistemin zaten bir önceki gün gibi olmuyor. Farklı bir anlayış oluşuyor. Yukarıda mesleki yönden farklı alanda çalışmanın aynı işi yapmaya engel olabildiğinden bahsetmişsiniz. Olabilir bu tarz bir kaideyle daha önce karşılaşmamıştım. Ancak hayatın idamesi için çalışmanın bir zorunluluk olduğu gerçeğini hiçbir firma yöneticisi red edemeyecektir. İstisnaları olabilir. Açıkçası zaman içinde yeni kapıların açılabileceğini düşünerek düşük ücretle hatta farklı alan olsa da çalışmanın çalışmamaya tercih edilmesi gerektiğini savunuyorum. Allahın ismiyle başlamak benim için güzel olandır. Umarımki sende gönlünce istediğin bir işe kavuşursun

Mesleğiniz ne olursa olsun. Bizdeki işverenler her işini yaptırma peşinde, sabah başlarsın akşama çıkış saati gelir. Allah Kerim ne zaman iş biterse, eee hadi tamam, mesai yaziyormusun, oda yok. Kendilerine köle arıyorlar, sosyal hayatını, aileni, herşeyi bırakacaksın, beyfendiler para kazansın diye fabrikada geçecek ömrün, ama bu durumu kabullenip çalışan insanlar yüzünden bu hale geldik, kimse kabul etmese iş hayatı böyle olmaz. Yaşamak nedir? Tatil nedir? Bilmez umursamaz tiplerin kurbanıyız. İşverende onları görünce borusunu öttürüyor.

Besmele çekmeden işe başlarsan, gusül abdesti almadan sokağa çıkarsan, cenabet gezersen hiçbir işin rast gitmez. İş de aş da bulamazsın.

Gençler işsizse, parasızsa bunun sebebi imansızlık ve şükürsüzlüktür...
Sosyal konuların esnekliği yüksek olsa da İnsanlar görüşlerini hukuk çerçevesinde asgari nezaketle dile getirsinler hiç problem yok. :)

Bilemiyorum hala böyle bi imkan var mı ama ben üniversitede Makine Mühendisleri Odası’nda öğrenci komisyonuna girmiştim. Gelen arkadaşların bi çoğunun amacı siyaset hayatına hazırlık olsa da ben kendi çapımda takılıyordum, akşamları, haftasonları falan da odada toplantılar falan oluyordu orda çay çorba ikramı yapıyordum insanlara, temizlik falan yapıyordum. Hem çok temiz iş oluyordu, hem yorucu olmuyordu, hem baya bi insan tanıdım, hem de aldığım para iyiydi barlarda verilen meblağlara kıyasla. Yani üniversiteye yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyemdir :)

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Bilemiyorum hala böyle bi imkan var mı ama ben üniversitede Makine Mühendisleri Odası’nda öğrenci komisyonuna girmiştim. Gelen arkadaşların bi çoğunun amacı siyaset hayatına hazırlık olsa da ben kendi çapımda takılıyordum, akşamları, haftasonları falan da odada toplantılar falan oluyordu orda çay çorba ikramı yapıyordum insanlara, temizlik falan yapıyordum. Hem çok temiz iş oluyordu, hem yorucu olmuyordu, hem baya bi insan tanıdım, hem de aldığım para iyiydi barlarda verilen meblağlara kıyasla. Yani üniversiteye yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyemdir :)

Hala böyle bir şey var. Üniversitelerde yarı zamanlı olarak farklı işlerde çalışabiliyorsun. Üniversitede para kazanmak için düşünüyordum bende :D

Üni açılsın kolay kolay boş zamanım olmaz zaten. Bir an önce vakit gelse de gitsem keşke 😁

Geri