Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Btwin Fit 3, Corelli Fitbike 1.0 ya da Corelli Fitbike Zero arasındayım hangisinin fiyatı daha uygunsa ve kaliteliyse ona göre alacağım sıfır ikinci el fark etmez. Corelli Trivor 1.0 da olabilir.

Son düzenleme:
Scudo
Btwin Fit 3, Corelli Fitbike 1.0 ya da Corelli Fitbike Zero arasındayım hangisinin fiyatı daha uygunsa ve kaliteliyse ona göre alacağım sıfır ikinci el fark etmez.

Forumda bir tane genel Bisiklet önerileri başlığı, ayrıca türlere özel başlıklar da var (Yol bisikleti tavsiyeleri, Dağ bisikleti tavsiyeleri, Şehir/tur bisikleti seçim rehberi gibi). Bu tür soruları onlardan birine sorsanız cevap alma olasılığınız artar. Her türlü bu genel geyik konusunda aralara kaynayıp debelenmekten iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
çok yerinde bir konuya değinmiş GCN bir motorsiklet ile yol bisikleti nasıl olur da 15 bin dolar fiyat etiketine sahip olabilir?

Bugün marmara bölgesinde yaşayan arkadaşlar mümkünse bisiklet sürmeye çıkmayın. Özellikle profil jantı olanlar kesinlikle çıkmasın. Saatte 40km/s rüzgar esiyor ve çok sert rüzgar vuruyor. Bugün tam dört kere düşme tehlikesi atlattım, ki bende profil jant bile yok. Rampa aşağı 45-50km/s ile gitmem gerekirken 11-15 ile gidebildim siz düşünün.

Bugün marmara bölgesinde yaşayan arkadaşlar mümkünse bisiklet sürmeye çıkmayın. Özellikle profil jantı olanlar kesinlikle çıkmasın. Saatte 40km/s rüzgar esiyor ve çok sert rüzgar vuruyor. Bugün tam dört kere düşme tehlikesi atlattım, ki bende profil jant bile yok. Rampa aşağı 45-50km/s ile gitmem gerekirken 11-15 ile gidebildim siz düşünün.

(link)

Melih Gökçek gerçek sanmıştı bu videoyu :D

• Hahaha
Tepkiler: Alazarhus
İstanbul'da kiralar çok yüksek diyen kişiyle,
bu ülkede sistem çarpıklığının ekmeğini yiyen kişiler de mağdur edebiyatı yapıyor. belirli bir kısım ciddi anlamda zengin, bu zenginlik orta gelirli kısmın sayısının düşmesiyle gelen zenginlik.

bu ülkede genellikle eleştiri tek taraflı, bu yanlış.
herkes futbol takımı tutar gibi siyasi parti tuttuğu sürece bir şey düzelmez.

bakmayın öyle ben öyleyim, böyleyim ayaklarına. yönetim kadar muhalifler de suçlu. bugün yönetim değişse gene bir şey değişmez. kafa aynı çünkü.

siyasi yönetimler el değiştirdiğinde bir şey değişmez, sadece para el değiştirir. milletin parasını yönetimdekiler değil de diğerleri yer.

yani çok da kafaya takmamak lazım. öyleyim, böyleyim diyor fakat ortadoğu öylesi ya da böylesi. çıkar görünce özgürlükmüş vs umrunda değil.

ayrıca ortadoğuda insanmış, oymuş buymuş pek bakılmıyor. ağzınla kuş tutsan sen bir ortadoğulusun. bu coğrafyada hümaniz, fenimizm vs gibi kelimeler duyuyorsan kaçacaksın ordan, kesin birilerini dolandırıyorlar.

ıraklı lar ecnebileri ellerinde çiçeklerle karşılamışlardı, bugün bile o bedeli ödüyorlar.

neyse, fakirler sayesinde zengin olan kesimin nasıl mağdur olduğunu anlamak mümkün değil. siz de takmayın hocam, hepsi aynı. bu başlıkta yönetim ya da muhalif savunuculuğu yapanların da söyledikleri boş, çoğunun ne savunduğundan haberi bile yok. ne de olsa birilerini savunacak enayi bitmez memlekette, bu forum da istisna değil.

elinde fazla güç olmayan herkes hukukçu, eşitlikçi bu memlekette. üniversite bittikten sonra istisna durumlar dışında herkes vahşi sömürü düzenine geçiyor.

bak bakayım sokaktaki dükkanlar insanları hangi ücretlere kaç saat dükkanda bekletiyor? ne desek boş.

kiralarda yuzde 25 mahkemece iptal edilmiş, asgari ucret de yeterli bi rakam gelmezse enag enflasyon degerlerine gore ayarlansın diye mahkemeye verilir mi arastırmak gerek

kiralarda yuzde 25 mahkemece iptal edilmiş, asgari ucret de yeterli bi rakam gelmezse enag enflasyon degerlerine gore ayarlansın diye mahkemeye verilir mi arastırmak gerek

O haberi ben de duydum ancak haberde mantık hatası var. Şöyle ki:

1. Konut kira artışlarına %25 sınırı getiren düzenleme kanunla yapıldı.
2. Kanunları ancak Anayasa Mahkemesi iptal edebilir. Yerel mahkemelerin, bölge adliye mahkemelerinin, Yargıtay, Danıştay gibi temyiz mahkemelerinin yürürlükteki kanunları iptal etme yetkileri yoktur. Bu mahkemeler kararlarını yürürlükteki kanunlar çerçevesinde verirler. Ancak mahkemeler, önlerine gelen bir davayla ilgili kanunu anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istemiyle AYM'ye taşıyabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman

Kanunda konu aşağıdaki şekilde:

T.B.K. g.m. 2:
"Konut kiraları bakımından 2/7/2023 ilâ 1/7/2024 (bu tarihler dâhil) tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde yirmi beşin altında kalması halinde değişim oranı geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344 üncü maddenin ikinci fıkrası uyarınca hâkim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır."

(link)

Bu oranın üst sınırını oluşturduğundan bahsedilen 344-2 de bu:
"Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının “tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir."

(link)

Yani bu iki maddenin birleşimine göre kira belirleme davasında mahkemenin belirlediği bedel %25'ten fazla olamaz.

Bir önceki mesajda bahsedildiği gibi Türk Borçlar Kanunu'nun bu 2. geçici maddesi yürürlükten kaldırılmadığı ve bu değişiklik kanuna işlenmediği sürece %25 geçerli. Kaldırılırsa da üst sınır "tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek". ENAG v.b. diğer göstergeler mahkemeler için kriter değil.

Neredeyse kimse bu %25'e uymuyor ayrı konu. Ne bu %25'e, ne hesaplanan yıllık kira zam oranına, ne TÜİK'e, ne ENAG'a bakılmıyor, tamamen "o şu kadarsa benimki bu kadar eder" şişirmesiyle ekstra yükselen çevre kiralara bakılıyor. Yargıyı kullanabilen, diş geçirebilen, benim gibi 10 yılı dolup (13) ev sahibinin insafına kalmayanlar o maddeye göre %25'in üstündeki fazla miktarın geçersiz olmasından yürüyebilirler.

• Beğen
Kiraların bu denli yükselmesinin önemli sebeplerinden biri de , 25% gibi, ekonomik göstergelerden tamamen ayrışan bir limit konulması. Ev sahipleri kira zammı yapamayacaklarından dolayı da ilk fiyatı bu şekilde spot arttırıyorlar. Israr edilmesi halinde sorunlar daha da büyüyecek.

• Beğen
Az önce öylesine dolaşırken Ebay'da Focus Cayo 105 gördüm 400€'ya. Dedim asgari ücretin 4'te birine satıyor adam. Asgari ücretle (1650€ civarı, kesin hesaplamak biraz karmaşık, kişiden kişiye değişiyor) 4 tane alınabiliyor. Türkiye fiyatını merak ettim, neredeyse birebir muadilini buldum, yine ikinci el, yine focus cayo 105. Fiyatı 35.500 TL yani asgari ücretin 3 katı. Arada gerçekten 12 kat fark var matematiksel olarak. İlanları da ekliyorum
(link)
foc.png
(link)
fok.png

Kiraların bu kadar yükselmesinin asıl sebebi emlakçılar. Adamlar 3 kuruş fazla komisyon için emlak balonunu şişirip duruyorlar. Hem kiralama hem satma olayında. Bir tane işini doğru yapanına denk gelmedim. Ev sahiplerine ceza keseceklerine şu emlakçıları da denetlesinler. Çok şükür günlük kiralık olayına limit geldi de biraz duruldular.

• Beğen
Az önce öylesine dolaşırken Ebay'da Focus Cayo 105 gördüm 400€'ya. Dedim asgari ücretin 4'te birine satıyor adam. Asgari ücretle (1650€ civarı, kesin hesaplamak biraz karmaşık, kişiden kişiye değişiyor) 4 tane alınabiliyor. Türkiye fiyatını merak ettim, neredeyse birebir muadilini buldum, yine ikinci el, yine focus cayo 105. Fiyatı 35.500 TL yani asgari ücretin 3 katı. Arada gerçekten 12 kat fark var matematiksel olarak. İlanları da ekliyorum
(link)
312983 dosyayı görüntüle
(link)
312984 dosyayı görüntüle
yanlış hatırlamıyorsam yurt dışına taşınmıştınız, şu anda hangi modeli kullanıyorsunuz?

1650 euro güzel para, 4 - 5 k ya sağlam bir modele geçmişsinizdir diye tahmin ediyorum. ne de olsa 4 asgari ücret bile değil. hadi bunun yarısı giderlere gitse aylık 700 - 800 euro, en kötü 4 ayda elektronik vites sistemli bir canyon a geçilir. 2000 euro ya bile acayip modeller var, ben olsam ilk aydan bir tane sağlam model çekerdim. muhtemelen siz öyle yaptınız.

Bisikleti ne kadar seviyorsam motorsikletten de o kadar uzağım. Komşumun oğlu geçtiğimiz pazartesi satmaya götürmüştü motorunu henüz 6 ay dolmadığı için noter satışa izin vermiyor eğer satılmış olsa kendisini arkadan takip eden otomobil ile dönecekti. Kazada kaybettik.

Yattığı yer incitmesin.

Bisikleti ne kadar seviyorsam motorsikletten de o kadar uzağım. Komşumun oğlu geçtiğimiz pazartesi satmaya götürmüştü motorunu henüz 6 ay dolmadığı için noter satışa izin vermiyor eğer satılmış olsa kendisini arkadan takip eden otomobil ile dönecekti. Kazada kaybettik.

Yattığı yer incitmesin.
Başımız sağolsun. Kaybınız için bir motorcu olarak içim bir kat daha fazla cız etti. Allah rahmet eylesin.

Gidondan tekerlerin havasını kontrol etse, süspansiyon, sele, vites elektrikli olsa hatta bu özelliklere ek olarak ebike dahi olsa yarım milyon edemez, etmemeli hiçbir bisiklet.

Videoda bisiklet teknolojisi hızla gelişiyor üreticiler yeni teknolojiler için yatırım yapıyorlar, motorsiklet ise aşağı yukarı 50 yıldır aynı teknolojiyi kullanıyor demişler ama sanki bisiklet uçmayı veya suda gitmeyi öğrendi.

Sram sadece elektrikli vites takımı 25 bin TL öte yandan Türkiye'de elektrikli bisiklet 10 bine satıyor.

Son düzenleme:
Geri