Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

@speedymammy Güzel konuşma, hitabet üzerine ilgisi olan biri olarak, beni rahatsız etti. Cümlelerin melodileri bozuk, vurgu olmaması gereken kelimelerde vurgu var, olması gerekenlerde yok veya yanlış vurgu var, bazı kelimelerde bildiğin artikülasyon bozuk. "İlmiklerdi" mesela. "İmmiklerdi" olarak geliyor. Ayrıca, "sesim zaten kalın, daha da kalın çıkartayım ki, daha bi etkileyici olsun" yapaylığı seziliyor. Bunun dışında, metin sanırım senin, ve metin de kötü tasarlanmış, zevkimce.
hHayır metin benim değil .Teşekkür ederim.

Scudo
Kalp ritmi davuldur, soluk da nefesli...
İkisi cazın temelidir...
"Body and soul" kısmına geçince derinlik başlar ve doğaçlama ...
Miles Davis:- Giyinikken en zevk aldığım şey caz- demişti, şimdi "nü"ler düşünsün....

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
Zihni sinir sayma ihtimaliniz olan bir sorum var ve nereye yapıştıracağımı bilemediğimden buraya yolluyorum.

Mesela 20x1,95 ve 20x4 lastikleri ele alırsak, 20x4 lastiğin eni 1.95 olanın iki katına mı denk geliyor? Şu açıdan soruyorum, internette lastik içi için köpük gibi görünen 20x4 ebatlarında bir zırh buldum, ortadan ikiye kesersem mesela dikine, iki tekere kullanabilir miyim? Benim tekerin ölçüleri 20x1,95 çünkü.

@Spartiat ’ın da belirttiği gibi, kesince kenarlar sivri ve pürüzlü kalıyor. O kenarları törpü veya zımpara gibi bir şeyle iyice künt hale getirmeniz lazım. Yapamazsanız iç lastiği patlatıyor. Bir sürü iç lastik heba olur gider, uğraşmayın boşuna, tavsiye etmem. Ölçüye göre olanı alıp kullanmak daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: selinnur
Dün bisikletle dolaşırken bir restoran gördüm yeni mi açılıyor, yoksa kapanıyor mu belli değil neyin nesiymiş bu eve gidince bakarım diye ismini tekrarlaya tekrarlaya dönüyorum, bu arada üstümde ne telefon ne kalem kağıt var yazacak yoksa bir foto çekerim veya yazarım.
Yolda birini gördüm 1-2 dakika konuştuk sonrasında ben ismi unuttum ama eve de dönmüştüm ve hava kararmıştı. Street view bakıyorum yok o sokağın görüntüsü, hatırlamaya çalışıyorum bulamıyorum, ne biçim isimleri var bazı işletmelerin, şimdi kahvaltı sonrası direk oraya gideceğim.

Gece zor uyudum yahu düşünmekten.

Son düzenleme:
Dün bisikletle dolaşırken bir restoran gördüm yeni mi açılıyor, yoksa kapanıyor mu belli değil neyin nesiymiş bu eve gidince bakarım diye ismini tekrarlaya tekrarlaya dönüyorum, bu arada üstümde ne telefon ne kalem kağıt var yazacak yoksa bir foto çekerim veya yazarım.
Yolda birini gördüm 1-2 dakika konuştuk sonrasında ben ismi unuttum ama eve de dönmüştüm ve hava kararmıştı. Street view bakıyorum görüntüsü yok o sokağın görüntüsü, hatırlamaya çalışıyorum bulamıyorum, ne biçim isimleri var bazı işletmelerin, şimdi kahvaltı sonrası direk oraya gideceğim.

Gece zor uyudum yahu düşünmekten.
Okurken biraz zorlandım ama gülünç bir durummuş.😄
Benim cannette yoklamama benziyor. Bahaneyle her fırsatta 50 km dönüyorum.😅
Screenshot_20241102_101406_Strava.jpg
Mesafe üç aşağı beş yukarı 50'lerde oluyor her zaman. Bana da bir gariplik var gibi geliyor.😄
Bu Strava bizi yiyo hacıyı!😒

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Okurken biraz zorlandım ama gülünç bir durummuş.😄
Benim cannette yoklamama benziyor. Bahaneyle her fırsatta 50 km dönüyorum.😅
322770 dosyayı görüntüle
Mesafe üç aşağı beş yukarı 50'lerde oluyor her zaman. Bana da bir gariplik var gibi geliyor.😄
Bu Strava bizi yiyo hacıyı!😒
Bir tane forum var, ben ne zaman mesaj yazsam "birden fazla cümleyi bir cümle gibi bitişik yazma ve noktalama kurallarına uymama" uyarısı veriyor zaten. Bir yerde bir sorun var ama geçmiyor.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Otelmiş orası, restoran değil. Take away yazısını görünce, açık da olmadığından restoran sandım.

(link)

Şok 'tan 30 TL'ye araç kör nokta aynası aldım bugün, gidona bağlamak için silikon ucu kullandım.

Şu ürün (link)

Gidon aynası gelmesini bekleyecek sabrım yok, gelse de şunun için en az 250 TL ister

Dosyalar

• 20241102_182940.jpg
    20241102_182940.jpg
    58,6 KB · Okunma: 23
  • images (9).jpeg
    images (9).jpeg
    4,3 KB · Okunma: 24
Son düzenleme:
Bu Pogacar nasıl bir adam yahu?
Bu adama yüksek kadansçı diyorlar adam Mur de Huy'de benim diyen torkçuları ezmiş geçmiş.
Mur de Huy'u birinci çıkabilecek adam tork basar, puncheurlerın sahnesidir. Yüksek kadanslı yokuşçuların oyun alanı değildir.
Bu Pogacar, all rounder olayının suyunu çıkarmış. İnanılmaz

Bu Pogacar nasıl bir adam yahu?
Bu adama yüksek kadansçı diyorlar adam Mur de Huy'de benim diyen torkçuları ezmiş geçmiş.
Mur de Huy'u birinci çıkabilecek adam tork basar, puncheurlerın sahnesidir. Yüksek kadanslı yokuşçuların oyun alanı değildir.
Bu Pogacar, all rounder olayının suyunu çıkarmış. İnanılmaz
10 kişiden 9'u ayakta basarak tırmanıyor. 1 kişi oturarak tırmanıyor, oda Pogacar :koptum:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
10 kişiden 9'u ayakta basarak tırmanıyor. 1 kişi oturarak tırmanıyor, oda Pogacar :koptum:

x0.25 hızında diğer sporcularla kıyaslayarak izlenirse, Pogacar görebildiğim kadarıyla hepsinden daha yüksek kadansla gidiyor. Birkaç kişi ona yakın ama aynı giden yok. Epeydir kaç yapraklı aynakol kullanıyor bakmadım ama krank kollarının kısa olması, krankın aldığı yolu kısalttığı için bir avantaj sağlıyor olabilir. Yeme alışkanlığı, yok yüksek karbonhidrat yakımı vs, çok sofistike konular, ona girmeyeceğim. Sonuçta binici ile bisikletin uyumunun maksimize edilmesi de çok şey değiştirir. Aynı F1'deki ufacık bir kanadın, sürücünün sırtını yasladığı koltuğun açısı ve sertliğinin çok önemli farklara sebep olması gibi. Bence, bu işin püf noktalarını iyi yakalamış(lar).

Yine de şu an içimden geçen tek şey: Tadej Pogacar'ın, Lance Armstrong gibi sonradan dopingli çıkacağı...

Böyle düşünmemin bir sebebi de şundan:

Yine de şu an içimden geçen tek şey: Tadej Pogacar'ın, Lance Armstrong gibi sonradan dopingli çıkacağı...
Çıkar mı çıkmaz mı bilmem.
Lance,başlangıçta iyi bir zamana karşıcıydı. Daha sonra vücudunu kas yapısını kilosunu vbyi yokuş çıkmaya doğru da evrimleştirdi.(Kolektif dopingçidir orası ayrı)
İyi zamana karşıcı, ortalamanın üzerinde bir yokuşçulukka birleştirip genel klasmancı oldu.

Tadej bambaşka adamda hiçbir dilemma yok.Bir özelliği iyiyken birinden taviz yok, hepsinden bolca var.
Hadi gkcısın anladık, Liege Baston Liege, İl Lombardia gibi monumentleri al anladık çok garip değil.
E be Pogacar, Ronde 'yi nasıl alabiliyorsun, sağlam tork basan puncheurlerın rol aldığı Mur de Huy' de ne işin var. Utanmasa Roubaix ı de alır.
Yalnız şunu farkettim kazandığı 2023 Wallone Okunda, Mur de Huy 'de yanında olmaması gereken Ciccione, Landa gibi safkan yokuşçular var. Bir ismini duyabildiğim Michael Woods var patlayıcı yokuşçu olan. Ne bileyim Dylen Teuns, Valverde, Tiesj Benoot, Lulu tarzı puncheurler yok.

x0.25 hızında diğer sporcularla kıyaslayarak izlenirse, Pogacar görebildiğim kadarıyla hepsinden daha yüksek kadansla gidiyor. Birkaç kişi ona yakın ama aynı giden yok. Epeydir kaç yapraklı aynakol kullanıyor bakmadım ama krank kollarının kısa olması, krankın aldığı yolu kısalttığı için bir avantaj sağlıyor olabilir. Yeme alışkanlığı, yok yüksek karbonhidrat yakımı vs, çok sofistike konular, ona girmeyeceğim. Sonuçta binici ile bisikletin uyumunun maksimize edilmesi de çok şey değiştirir. Aynı F1'deki ufacık bir kanadın, sürücünün sırtını yasladığı koltuğun açısı ve sertliğinin çok önemli farklara sebep olması gibi. Bence, bu işin püf noktalarını iyi yakalamış(lar).

Böyle düşünmemin bir sebebi de şundan:

Doping varmı yokmu bilemem orasını ama öyle birşey çıkarsa dopingli adamı 2 sene ezen Jonas'ı da incelemeleri gerek. Hatta 2021 TdF'de her kategoride etap kazanan hatta bir tırmanışta Pogacar'dan daha iyi tırmanan Van Aert'e bakmakta gerekir. Jonas geçtiğimiz senelerde çat kapı gelen doping kontrolcülerine evin kapısını açmamıştı, zil sesini duymamış.. Yersen :koptum:

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
"Sen yoksun
Deniz yok
Yıldızlar arkadaşım
Ya bu gece harika bir şeyler olsun
Yahut bir bomba gibi
İnfilak edecek başım"
Atilla İlhan

O da diye olacaktı doğrusu.
"Oda" Slovence bir lakap. "Övgüye değer kişi" gibi bir anlamı var. Da o kelimede bir hece, ayrı yazılmamalı.
@Semih Cavdar Değerli dostum,
"Oda" lakap olduğundan ve kişinin adından önce geldiğinden büyük harfle başlar.
Örnek kullanım
Bizim forumda bir adam var - Oda @Cemal Ç. - tam bir bisiklet hastası. 😜

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Sitede bisiklet park yeri olmadığından ve apartmanların içine park etmek yasak olduğundan dolayı bisikletlerime şu şekilde bir park yeri yapmayı düşünüyorum böyle bir şey yapan var mı ne kullandınız ya da alternatif ne olabilir

Dosyalar

• df3d312f-021f-4d34-bb71-22a06cc45c4c.jpeg
    df3d312f-021f-4d34-bb71-22a06cc45c4c.jpeg
    33,2 KB · Okunma: 20
Sitede bisiklet park yeri olmadığından ve apartmanların içine park etmek yasak olduğundan dolayı bisikletlerime şu şekilde bir park yeri yapmayı düşünüyorum böyle bir şey yapan var mı ne kullandınız ya da alternatif ne olabilir
Eğer yer sıkıntısı yoksa olabilir bu da tabi ama yer sıkıntısı varsa duvara monte edilen askılıklardan da kullanılabilir belki.

Geçen gün Dahon MU LX kutusu ve aynı zamanda bisikletin kadro üstünde de sticker olarak duran “Made in Turkey” ifadesi dikkatimi çekti. Ürünü kötülemiyorum, alüminyum bir kadroda yapılabilecek en güzel kaynak işçiliği yapılmış ve neredeyse bazı yerler karbon kadro kalıbından çıkmış gibi. Türkiye’de üretilmesi veya üretilmemesinin dert edinmiyorum. Sonuçta derdim üzüm yemek.

“Made in Turkey” Aralık 2021’de kaldırılmış. Türkiye ihraç ettiği ürünlerde “Türkiye” ifadesini zorunlu kılmış. Kutudaki tarihlemeye göre ürün 2023 üretimi. Neden Turkey ve neden sticker?

Üşenmedim, kartonu yırtmadan kazımaya çalıştım. Tabi ki sticker ve yapışkanı bile güzelce yapıştırıldığı için zor da olsa altındaki orijinal baskıyı görebildim. Tahmin ettiğim iki yer vardı. Biri Tayvan, diğeri Çin. İkinci fotodan görüldüğü üzere “Made in China”. Açıkçası Çin malı olması zerre umrumda değil. Kadro ve diğer bileşenlerinin kalitesi normal katlanırların yüzde 95’inde olmayan şeyler. Tiagra frenler, 105 ruble ve 105 arka aktarıcı, ultegra ayarında arka vites kolu vs.

Tamam da bu alengir niye? Kutu pahalı bir malzeme değil. Çin’den buraya kutu ithal etmiyoruzdue herhalde.

Ülkeye giren çıkan malı kontrol mü edemiyoruz yoksa işimize mi gelmiyor? Çok kafa patlatmalık bir konu değil ama şeytan hep ayrıntıda olur.
IMG_3410.jpeg

IMG_3413.jpeg

Geri