Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Sitede bisiklet park yeri olmadığından ve apartmanların içine park etmek yasak olduğundan dolayı bisikletlerime şu şekilde bir park yeri yapmayı düşünüyorum böyle bir şey yapan var mı ne kullandınız ya da alternatif ne olabilir

Site yönetiminden izin aldığınız sürece problem olmaz herhalde. Benim bisikletim çok pahalı olmamasına rağmen ortalıkta bırakmayı sevmiyorum. Bodrum yada garajınız da yok sanırım? Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi de daha kenar bir yere askı aparatı ile bağlamayı da düşünebilirsiniz.

Yine de şu an içimden geçen tek şey: Tadej Pogacar'ın, Lance Armstrong gibi sonradan dopingli çıkacağı...

Böyle düşünmemin bir sebebi de şundan:

Pogacar bana temiz gibi geliyor. Burada birçok kişi benden daha detaylı bilir ama benim bildiğim kadarıyla antrenman yeteneği çok yüksek ve düşük nabızda yüksek güç üretebiliyor. Adam tam bir makine, genetiği buna elverişli olmasa zaten olmaz.

Armstrong rezaletinden sonra sporun temiz kalmaya ve yeni kahramanlar yaratmaya ihtiyacı var, takımların da risk alacağını sanmıyorum. Bir de, numuneleri yeni test yöntemleri bulunması halinde tekrar test edilmek üzere saklıyorlar ya, bu yüzden de kirli bir numune bırakmak istemezler.

Ben böyle düşünüyorum, umarım yanılan ben değil de siz olursunuz.

Evrim ağcı kanalını da nedense sevmiyorum, işlediği konular tam bana göre ama izleyemiyorum. Bilgilerini nereden derliyor bilmiyorum ama bazen hatalı bilgileri oluyor ve bu beni tamamen ondan soğuttu.

Scudo
Evrim ağcı kanalını da nedense sevmiyorum, işlediği konular tam bana göre ama izleyemiyorum. Bilgilerini nereden derliyor bilmiyorum ama bazen hatalı bilgileri oluyor ve bu beni tamamen ondan soğuttu.
Hatalı bilgilerden kastınız nedir?

@TOOL bu arada aynı şey değil tabi ama biz de elbise askılarının kolilerini tekrar tekrar kullanıyorduk, gerektiğinde üzerindeki baskı ve etiketlerin üstüne yeni etiket yapıştırıyorduk. Tabi günde 500 koli üstü çıkış yapılan bi yerde sağlam 2. el kolileri napacağımızı şaşırdığımız için bu yola gitmek daha kolay oluyordu, biraz da o sebepten tercih ediyorduk bu yöntemi.

"Oda" Slovence bir lakap. "Övgüye değer kişi" gibi bir anlamı var. Da o kelimede bir hece, ayrı yazılmamalı.
@Semih Cavdar Değerli dostum,
"Oda" lakap olduğundan ve kişinin adından önce geldiğinden büyük harfle başlar.
Örnek kullanım
Bizim forumda bir adam var - Oda @Cemal Ç. - tam bir bisiklet hastası.

Sadece sürüyor ben ya.... valla bir şey bilmiyorum. Ben köyden yarın geldim zaten.😁

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Sadece sürüyor ben ya.... valla bir şey bilmiyorum. Ben köyden yarın geldim zaten.😁
Dün yağmur yağacak Fransa'da, deli meli de kovalamasın düz ovada. Kendine dikkat et bro

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
@TOOL bu arada aynı şey değil tabi ama biz de elbise askılarının kolilerini tekrar tekrar kullanıyorduk, gerektiğinde üzerindeki baskı ve etiketlerin üstüne yeni etiket yapıştırıyorduk. Tabi günde 500 koli üstü çıkış yapılan bi yerde sağlam 2. el kolileri napacağımızı şaşırdığımız için bu yola gitmek daha kolay oluyordu, biraz da o sebepten tercih ediyorduk bu yöntemi.
Ancak bu kutu sıfır bisiklet kutusu, tekrar tekrar kullanılabilecek bir ürüne ait olamaz. Ortada depozito gibi bir olay yok. Üreticiden bayiye ve en son kullanıcıya gidiyor. Bu olay başka bir şey. Gümrükle veya yasadaki bir açıkla alakalı olabilir.

Bisikletle alakası yok ama Japon markası Seiko'dan örnek vereyim. Seiko'nun hem Japonya'da hem Malezya'da fabrikası var. Malezya fabrikasından montajlanan ürünlerin parçaları Çin'den tedarik edilebildiğinden, kutusuna "Made in Japan" ve saat kadranının altında "JAPAN" yazmaz. Ürün orijinal Seiko ama Japon malı değil. Kalite farkları da gözlemlenebiliyor. Sadece Japonya'da üretilen ve Japon pazarına sunulan "domestik" ürünler de var. Getirtmek zor olduğu için pahalı oluyor. Başta da demiştim, üründe sorun gözlemlemiyorum, nerede üretildi beni bu bağlamda rahatsız etmiyor. Ancak sticker yapıştırmakta üşenmediklerine göre bir hikayesi var.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve mcanerg
Herkese merhaba.Bu seslendirmeye 100 üzerinden kaç puan verirsiniz ?

''kavuşamıcam-kavuşamayacağım'' ''sığınıcam-sığınacağım''

Günlük konuşmada dahi yapmamak gerekir.

@OnTheRun Aynı şekilde, "yapacak", "kalacak" gibi kelimelerde "yapıcak, kalıcak" denmesini de yanlış buluyorsun diye tahmin ediyorum? Çocuklar Duymasın'daki Haluk bu şekilde konuşurdu. Ben konuşurken bazı tahriflerin gerekli olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde "yapacağım", "edeceğim" ile konuşan Kemal Kılıçdaroğlu gibi oluyor.

Son düzenleme:
Günlük konuşmada gerekli olduğunu düşündüğünüz kendi ifadenizle tahrifleri canınızın istediği gibi uygulayabilirsiniz. Kimse sizi Türkçeyi nasıl konuştuğunuzla ilgili yargılamayacaktır.
Fakat yazılı yada sözlü bir edebi eser oluşturuyorsanız dediğiniz tahrifi gerçekleştirmemelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
@OnTheRun Aynı şekilde, "yapacak", "kalacak" gibi kelimelerde "yapıcak, kalıcak" denmesini de yanlış buluyorsun diye tahmin ediyorum? Çocuklar Duymasın'daki Haluk bu şekilde konuşurdu. Ben konuşurken bazı tahriflerin gerekli olduğunu düşünüyorum. Yapılmaz "yapacağım", "edeceğim" ile konuşan Kemal Kılıçdaroğlu gibi oluyor.
Ekrem İmamoğlu da aslında ‘yapacaaağz’, ‘diyeceeeeğz’ şeklinde konuşuyor ya mesela o da rahatsız edici gibi gelse de kulağa ‘yapıcaz’, ‘dicez’ şeklindeki seslere göre daha doğru sesler :D Bi de ‘yapıciğz’, ‘diyeciğz’ şeklinde bi kullanım var ki evlere şenlik.

Ekrem İmamoğlu da aslında ‘yapacaaağz’, ‘diyeceeeeğz’ şeklinde konuşuyor ya mesela o da rahatsız edici gibi gelse de kulağa ‘yapıcaz’, ‘dicez’ şeklindeki seslere göre daha doğru sesler :D Bi de ‘yapıciğz’, ‘diyeciğz’ şeklinde bi kullanım var ki evlere şenlik.
İmamoğlu direkt "yapacaz", "edecez" diyo yahu Haluk gibi. Taş fırın erkekliği veriyor alttan alttan.

Bi de, "yapacak", "olacak" 'ı "yapıcak", "olucak" olarak yumuşatmak bazılarına yeterli gelmiyo olacak ki, "yapacek", "olacek" şeklinde değiştiriyolar :ssrtcbya:

''kavuşamıcam-kavuşamayacağım'' ''sığınıcam-sığınacağım''

Günlük konuşmada dahi yapmamak gerekir.
Türkçe yazıldığı gibi okunmaz bayım.Olacak diye yazılır Olucak diye okunur.

• İnanılmaz
Tepkiler: OnTheRun
Türkçe yazıldığı gibi okunmaz bayım.Olacak diye yazılır Olucak diye okunur.
Genel geçer bir kuraldan bahsedemeyiz. Herkesin hayatına kimse karışamaz. Kimi bayan o şekkıl giyinir, başka bayan bu şekkıl giyinir. Kimsenin kimseye karışmaya bi hakkı yok. Özgürlüğü bidir.

• Hahaha
Tepkiler: specific
Biraz tartışılmış üzerinde ama, diksiyon eğitimi alan varsa bilir, Türkçe gerçekten de tam olarak yazıldığı gibi okunmaz. Yumuşak g için mesela iki okunuş doğrudur genellikle. Mesela eğim kelimesini ya "eyim" ya da "eeim" diye okursunuz. Yumuşak g için arapçadaki ğa harfini çıkararak seslendirmek yanlış bir seslendirmedir mesela. Tabii ki de yapacağım "yapıcam" diye okunmayabilir, ama tam olarak yazıldığı gibi okunması doğru olan değildir
Günlük konuşmada gerekli olduğunu düşündüğünüz kendi ifadenizle tahrifleri canınızın istediği gibi uygulayabilirsiniz. Kimse sizi Türkçeyi nasıl konuştuğunuzla ilgili yargılamayacaktır.
Fakat yazılı yada sözlü bir edebi eser oluşturuyorsanız dediğiniz tahrifi gerçekleştirmemelisiniz.

Genel geçer bir kuraldan bahsedemeyiz. Herkesin hayatına kimse karışamaz. Kimi bayan o şekkıl giyinir, başka bayan bu şekkıl giyinir. Kimsenin kimseye karışmaya bi hakkı yok. Özgürlüğü bidir.
Eyyorlaman bu kadar sanırım?

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Bisiklet, dil bilgisi ve yazım kılavuzu forum dot com, bu konuda eğitim almış biri varsa onu dinleyelim bari, ortaokul bilgisinden arta kalanlarla pek bir yere varamadığımız açık.
Geçen birisi '' dahil anlamına gelen de'' yazmıştı en son :D o kadar kaldıysa aklında garibim :D

Kuyruk acısı kötü şey. İçimden geçti de öylesine...

Geri