Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Mühendis fazla değil iş yok. İş yok arkadaşlar işsiz insanları suçlamayı bırakın. İşgücüne katılım yüzde 50. Evet çalışabilir çalışma çağında ama çalışmayan 20 milyon işsiz var. Bunun haricinde iş arayan da işgücünün yüzde 10 u var. Peki geri kalan çalışanların durumu ne? Yarısı asgari ücret alıyor.

Bu tabloda son suçlanacak insanlar gençler. İş az olduğu için torpili olmayan işsiz kalıyor. Diğer teknik lise mezunları iş mi buluyor. Komik olmayın. Ben hiç görmedim teknik lise mezunu ilanı. Onada 10 kişilik ilana 10bin kişi başvuruyordur.

Türkiyede 200 üniversite varken, almanyada 400 üniversite var. Geçin Türkiyede çok üniversite var safsatasını.

Genel olarak katılsam da, 1-2 noktada itiraz edeceğim. İş bulma konusunda ben de gençlerin daha çok desteklenmesi gerektiğini ve iş olanaklarının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Türkiye'de çok hızlı değişen bir demografik yapı var. Üniversitelileşme oranında patlama var. Almanyadaki üniversite sayısı daha fazla olabilir ama Türkiye'de kayıtlı öğrenci sayısı çok yüksek. CB bir ara Merkele laf atıyordu ya, sizde 3 milyon üniversiteli bizde ise 8 milyon üniversiteli var diye. Resmi istatistikler durumun böyle olduğunu gösteriyor.

Almanyada lisans 3 yıl, Türkiye'de 4 ila 7 sene arasında hatta af durumuna göre 4-10 sene arasında değişiyor. Bizde hem öğrenci mezun olmuyor, hem de sisteme takılan öğrenciler çok. Açık öğretimde kayıtlı öğrenci sayısı da çok yüksek, o yüzden yığılma var ve öğrenci rakamları şişiyor. Hükümet de suni rakamlardan memnun ve bunu azaltmak için bir çaba harcamıyor.

Üniversite diploması alan bir genç de ister istemez bir beklenti içine giriyor ve sonra da hayal kırıklığına uğruyor... Torpilsiz bir gence hazır iş yok, anca çabalayarak bir yerlere gelebilir.

Teknik eleman konusunda ise, önceki mesajımda yazdım. 1-2 yıl öncesine kadar asgari ücretle başlatıyorlardı, sahada çalışan da 1,5 bilemedin 2 asgari ücret alırdı. Şu an iş yapacak adam bulamıyorlar, o yüzden de alternatifi olmayan bazı elemanlar rağbet görüyor. İş ilanlarında görmüyor olabilirsiniz ama teknik eleman aranıyor. Her usta yüksek maaş almıyor ama alternatifsiz bir ortama girince gerçekten de 5000TL/gün ile çalışıyorlar.

Kaliteli ara eleman bulunamamasının çeşitli sebepleri var... Benim için en büyük faktör işveren, çok iş yapsın ama asgari ücrete çalışsın kafasından dolayı eleman yetiştirmediler. Mesleğe atılması gereken 8 milyon gencin boş boş üniversiteye kayıt yaptırması, liselerin 12 seneye çıkması, vs de diğer faktörler.

• Beğen
Tepkiler: templeos ve MakRo
Scudo
İşsizliğin yüksek olmasının çalışanlara da zararı çok, sürekli sopa gösterir patron, senin yerine geçecek adam çok diyerek, zam yapmaz az zam yapar, haklarını vermez, uzun saatler çalıştırıp, ek mesaileri ödemez vs vs insanının eline güç ver izle ne kadar kötü bir varlık olduğunu.

Hadi be Erdoğan yap bir güzellik bizde de yasakla

(link)

''Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz'' M. Kemal Atatürk

Son bir yılda gözümün önünde ilkokul, ortaokul, lise mezunu olup adını dahi yazmayı başaramayan yüzlerce kişi gördüm. Muhtemelen, yazdığını bir başkası okuyamadığı için yazmış kabul edemeyeceğimiz durumlar daha da artacak. Biraz dijitalleşmenin etkisi olabilir. Geçenlerde galiba lise öğretmeni öğrencilerin yazdıklarını okuyamamaktan şikayet ediyordu. Demek doğruymuş. Okur/yazar oranı bence yüzde 97 falan değil.

İlk iki resimdeki bisiklet çok iş görür.

Ben de bir dünya sepet, kasa falan taktım ama bisiklet klasik tip olduğu kargo amaçlı olmadığı için kick stand'da bile durmuyor yüklü olduğunda, arka tekeri havaya kaldıran tip olacak veya ön tekere de bir kick stand lazım.

Dosyalar

• 14znwttb0a7e1.jpg
    14znwttb0a7e1.jpg
    228,7 KB · Okunma: 26
  • 29pvaga90a7e1.jpg
    29pvaga90a7e1.jpg
    237,2 KB · Okunma: 25
  • KWT03003.png
    KWT03003.png
    436,3 KB · Okunma: 25
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Şam Çeliğinden yapılmış bir silah namlusu gördüm. Böyle Şam çeliğinden ve/veya Şam titanyumundan borularla üretilmiş kadrolar olsa ne kadar da kıyak olurdu.
1734408501846.pngtimascus-titanium-damascus.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Şu gavurlar da ne dürüst satıcı;

Merhaba,

31 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen 2024 Gülümseten Kasım Fırsatları kapsamında sipariş etmiş olduğunuz Wera 05133164001 950/9 Hex-Plus Multicolour 2 L Anahtar Seti Metrik BlackLaser 9 Parça adlı ürünün, aynı kampanya döneminde daha düşük bir fiyattan satışının gerçekleştiğini belirledik. Aradaki 184.43 TL fiyat farkını, hesabınıza hediye kartı olarak tanımladığımızı bildirmek isteriz.

Bizde 6 milyon üniversite öğrencisi var, bunun 3 milyonu açık öğretim. Açık öğretimliler rakamı şişiriyor. Almanyayla kafa kafaya geliyor üniversite öğrenci sayısı. Orada iş için dışarıdan adam getirtiyorlar. Bizde insanlar boş geziyor. Orada sokakta gezen adam bulamazsın. Bizde nereye gitsen sokaklarda boş boş gezen kuru bir kalabalık. Ülke çok kötü durumda.

Kaliteli ara eleman bulunamamasının çeşitli sebepleri var... Benim için en büyük faktör işveren, çok iş yapsın ama asgari ücrete çalışsın kafasından dolayı eleman yetiştirmediler. Mesleğe atılması gereken 8 milyon gencin boş boş üniversiteye kayıt yaptırması, liselerin 12 seneye çıkması, vs de diğer faktörler.
Son çalıştığım yerin özeti adeta. İşi öğrenmesin, işe gelip gitsin, mesaiye kalsın, hak aramasın, kanun bilmesin, diğerlerini uyandırmasın, asgari ücret alsın hatta yeri geldiğinde kesinti yapalım mantığında bir yerdi. Tabi ben hakkımı savunan bir tip olunca göze battım. Benim yerime aldıkları 50 yaşındaki adamsa ellerinde patladı. Aslında baya baya yazmıştım ama sildim bazıları bende dursa daha iyi olur.

Eğitim öğretimde de ben şuna inanıyorum. Sırf okuma yazma oranı yükselsin diye önüne geleni üniversite mezunu yaptılar. Adam üniversite okumuş bitirmiş ama genel kültür sıfır. Geçen bir mühendis geldi Ayvalık 'ın Bodrum 'un yanında olduğu iddia ediyor, savunması da "ben mühendislik bitirdim", keza bir arkadaşım inşaat mühendisi babası araya 3-4 tane torpil soktu karayollarında iş ayarladı hafta içi şantiyede yatıp kalkacak diye gitmedi "Ben bunun için mühendis olmadım" dedi. Diziler, sosyal medya insanların sürekli lüks yaşama ve gösteriş yapma arzusu ile herkes masa başı iş olsun, yazın serin, kışın sıcak olsun istiyor ve üstteki gibi ara eleman teknik eleman olan grubun başındaki kişiler hak yemeyi adet edindikleri için kısır döngüye giriliyor.
Şam Çeliğinden yapılmış bir silah namlusu gördüm. Böyle Şam çeliğinden ve/veya Şam titanyumundan borularla üretilmiş kadrolar olsa ne kadar da kıyak olurdu.
323820 dosyayı görüntüle323821 dosyayı görüntüle
Damascus diye geçiyor bildiğim kadarı ile işlemesi zor bir teknik. En azından bıçakta bildiğim kadarı bir kaç katmanı bir birine kaynaklayıp tek parça yapıp dövüp uzatıyorlar, sonra tekrar kesip parçaları yana yana koyup tekrar kaynak ve tek parça yapıyorlar şeklinde gidiyor. Denizli Yatağan bıçakları ile ünlü bir şehir. Bir iş için gittiğimizde bıçak imalatçısına sorduğum zor maliyeti yüksek ve bakım gerektiriyor ondan taliplisi çıkmıyor demişti. İnsan vücudundaki yağın yada herhangi bir yağ dokusunun teması ile oksitlenme yapıyor onun için kullanımdan sonra temizlemek önemli demişti.

damascus=şam diye geçse de genelde yakın doğuda üretim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Eriyor muyum yoksa zaten evliyayım çevrem mi farkında değil bilmiyorum ama dün gece bana düzgün bir kick stand lazım diye yazdım bugün bisiklet rüzgarla veya ağırlıkla devrildi.
Çantanın fermuarını kapamış olsam eldiven uçmayacak eldiven yola düşmese bisikleti yarım yamalamak bırakmayacağım, düşmeyecek ve sepet kırılmayacak. 😤

Bir anlık dikkatsizlik 2 saatlik iş çıkardı ama tamir ettim. İyi ki cam kavanoz biber salçası kırılmadı. Bisiklete taktığım zerzavat olmasa düşmesi dert değil ama arka kasanın zipleri kopardı bu kez ön çok yüklü olduğu için sepetin dibini kopardı.

Vida ile ince telden tutturmak olmuyor kalın tel ile taşıyıcı demire sabitledim, bakalım böyle ne kadar gidecek.

Aslında kick stand'e alternatif gidon sabitleyici bir aparat da çözüm olabilir. 🤔

Edit bodrumdaki bisikletin ayağını söktüm (kick stand yazmaktan bıktım) bakalım bir süre bu sorunu çözecek mi aslında on tekere takılabilen tür olsa tam comolokko olurdu ama onlar farklı olmalı.

Dosyalar

• IMG_20241217_155928.jpg
    IMG_20241217_155928.jpg
    117,3 KB · Okunma: 31
  • IMG_20241217_145442.jpg
    IMG_20241217_145442.jpg
    126,1 KB · Okunma: 31
  • IMG_20241217_181100.jpg
    IMG_20241217_181100.jpg
    78,1 KB · Okunma: 22
Son düzenleme:
Din konusunda dalga geçmek yanlış esas konu o idi, Wilier Triestina anladıgım kadarıyla Italyan markası, kadrolar Çin'de yapılıyor. Amerikan yol bisiklerlerinin bazılarına benzemekte.

Merida iş görür bir marka iyisi kötüsü var belli. Çok fazla farklı lokasyonda üretilmiş bir bisiklet Merida, büyük ihtimalle Merida'dan yaygın farklı noktalarda kadroları üreten marka yoktur.

Din ile dalga geçilmez, günahtır.

Nisan 2024'te çıkmış ama ben gözden kaçırmışım. Erdoğanlar Bisikletin sayfasında görünce dikkatimi çekti taliplisi olmadı galiba.
Acera Altus ve Tourney TX grup setler ile kombinli kullanılabilen 1x8 Essa. Ruble dişleri birden uçuyor 11-45T (11-13-15-18-22-27-35-45T). Şuan mtbde kullandığım 12li sistemde bile en üst 52T 'ye çok çok nadir yerde geçtim, onlarda bir yerde performansımın zayıf olması ileydi.
(link)

Mekanikte 3x10 Deore XT hoş bir sistem, ne kadar eski bile olsa. Bol bol vites, ama ne kadar gerekli tartışılır, çarkın ortasında zaten son dişlide 45 kph yapıyor rahat abanıldıgında.

Mekanigin bitmesi gerek artık bence, ya elektronik ya da otomatik elektronik.

Geri