TatanQa_tr
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.259
- İsim
- Taner
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- BMC
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@M.İhsan Hocam ben beyaz olan kafesi siyah mat sprey boya ile boyamıştım. Ancak sürtünmelerden dolayı boya çıkmaya başladı bazı yerlerden ufak ufak , yanlız ben ikinci yapmam gereken bir işlemi unuttum , o da ; boyadıktan sonra , şeffaf vernik ile en az 1 kat atmak gerektiği . Bu şekilde boyayı koruyor ve kalkmasını engelliyor. Ama bu iki malzemeyi almak yeni kafesten daha pahalı ..
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Arkadaşlar bir çözüm düşünüp buldum ... uzatma aparatları vs. biraz maliyetli olunca saksıyı çalıştıralım dedim ve çözümü oldukça basit oldu. Bir cırt ile halledilebiliyor. Resimlerle anlatayım :
1- Malzemeler şunlar ; kafes ,vidaları ve 1 cırt.
2- Kafesi deleceğimiz yerler iki taraflı olarak burası ki cırt geçebilsin:
3- Deliyoruz bir güzel ince uçlu matkapla:
4- Önce üst taraftan (fotoda aşağıda görünüyor) başlayarak pompayı sonrada suluk kafesinin vidasını attıktan sonra en son noktada cırtı açtığımız deliklerden geçiriyoruz. (en son cırt attığımız vida yuvasının altına eski iç lastikten bir parça katlayarak sıkıştırıyoruz ki hem çizmesin hem sağlam dursun):
ve bitti...
para cepte kaldı
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Arkadaşlar bir çözüm düşünüp buldum ... uzatma aparatları vs. biraz maliyetli olunca saksıyı çalıştıralım dedim ve çözümü oldukça basit oldu. Bir cırt ile halledilebiliyor. Resimlerle anlatayım :
1- Malzemeler şunlar ; kafes ,vidaları ve 1 cırt.
2- Kafesi deleceğimiz yerler iki taraflı olarak burası ki cırt geçebilsin:
3- Deliyoruz bir güzel ince uçlu matkapla:
4- Önce üst taraftan (fotoda aşağıda görünüyor) başlayarak pompayı sonrada suluk kafesinin vidasını attıktan sonra en son noktada cırtı açtığımız deliklerden geçiriyoruz. (en son cırt attığımız vida yuvasının altına eski iç lastikten bir parça katlayarak sıkıştırıyoruz ki hem çizmesin hem sağlam dursun):
ve bitti...
para cepte kaldı
Son düzenleme: