Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Suluk ve suluk kafesi tavsiyesi

@M.İhsan Hocam ben beyaz olan kafesi siyah mat sprey boya ile boyamıştım. Ancak sürtünmelerden dolayı boya çıkmaya başladı bazı yerlerden ufak ufak , yanlız ben ikinci yapmam gereken bir işlemi unuttum , o da ; boyadıktan sonra , şeffaf vernik ile en az 1 kat atmak gerektiği . Bu şekilde boyayı koruyor ve kalkmasını engelliyor. Ama bu iki malzemeyi almak yeni kafesten daha pahalı .. :(

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Arkadaşlar bir çözüm düşünüp buldum ... uzatma aparatları vs. biraz maliyetli olunca saksıyı çalıştıralım dedim ve çözümü oldukça basit oldu. Bir cırt ile halledilebiliyor. Resimlerle anlatayım :

1- Malzemeler şunlar ; kafes ,vidaları ve 1 cırt.
malzemeler.jpg

2- Kafesi deleceğimiz yerler iki taraflı olarak burası ki cırt geçebilsin:
kafes ham.JPG

3- Deliyoruz bir güzel ince uçlu matkapla:
deliyoruz.jpg kafes delindi.jpg

4- Önce üst taraftan (fotoda aşağıda görünüyor) başlayarak pompayı sonrada suluk kafesinin vidasını attıktan sonra en son noktada cırtı açtığımız deliklerden geçiriyoruz. (en son cırt attığımız vida yuvasının altına eski iç lastikten bir parça katlayarak sıkıştırıyoruz ki hem çizmesin hem sağlam dursun):
montaj1.jpg montaj2.jpg montaj3.jpg

ve bitti...

bitti gorunum2.jpg bitti gorunum1.jpg

para cepte kaldı :D

Son düzenleme:
Scudo
Kafes üzerinde ki takma yerleri haricinde tanılamaz. Sizin bisikletiniziiin gövdesi (kadrosu) ufaksa yapılabilecek çok bir şey yok sanırım.
Ayrı parçalar satılıyor, onu kullanıp suluğu normalden biraz daha aşağı konumlandırabilirsiniz.

(link)ayarlı raylar var.Bunlar işinizi görebilir.
İşini görürse ve bulabilirseniz, Zefal Gizmo matara kafesi adapörü de olabilir.

@TatanQa_tr Yan taraftan çıkan matara kafesleri var bike packingcilerin kullandığı. Yani normalde matarayı üstte koyar çıkarırız fakat bu modellerde yan taraftan koyulup çıkarılıyor. Anladığım kadarıyla sorun matarayı takıp çıkarırken oluştuğu için bu ürün tam size göre.

Hepinze ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplar için. Tavsiyeler ile kafamda bir ışık yandı , ben de kendi çözümümü buldum.. :harika:

Merhaba arkadaşlar bisikletimin on masasına iki adet yandan matara kafesi takmak istiyorum yanlız gerekli delik bisikletimin masasında bulunmuyor hem görsel olarak hoşuma gittiği için birde yaz geliyor uzun turda faydası olucagini düşündüğüm için istiyorum verebileceğiniz bir fikir tavsiye varmıdır şimdiden çok teşekkürler 🙏

Merhaba arkadaşlar bisikletimin on masasına iki adet yandan matara kafesi takmak istiyorum yanlız gerekli delik bisikletimin masasında bulunmuyor hem görsel olarak hoşuma gittiği için birde yaz geliyor uzun turda faydası olucagini düşündüğüm için istiyorum verebileceğiniz bir fikir tavsiye varmıdır şimdiden çok teşekkürler 🙏
Würth Somun Perçin tabancası var ya da Zefal Gizmo Universal kit alabilirsin.
Würth'ün muadili sistemler de var.

en ucuzundan kullanıyoz quechua 1lt alacaktım ama kafese uymadı

Dosyalar

• 20210226_142333.jpg
    20210226_142333.jpg
    112,6 KB · Okunma: 49
  • Beğen
Tepkiler: seljuk11
bu markayi kullaniyorum , pahali ancak , yol bisikleti ve agirlik takintisi olanlar icin tavsiye ederim :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Üstadlarım hem 1lt hem de termal olan suluk var mı ? Alicam ama bulamadim.
Teşekkürler

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var ve bu sorunu çözecek bir suluk kafesi arıyorum. Fotoğrafta görüldüğü gibi kadronun dik kenarına takılan suluk kafesi olabileceğinden çok daha yukarıda ve içine suluk koyduğumda kadro çantalarına değiyor suluklar. Vida yuvası kafesin pozisyonunu ayarlayabileceğim şekilde tek bir delik değil de bir aralık olan, istediğim gibi yukarı aşağı oynatabileceğim bir suluk kafesi arıyorum. Amacım suluk kafesini daha aşağıya takmak ki çantaya yer açılsın. Böyle bir ürün var mıdır?

photo5931498523705062760.jpg
Aklıma kafesin üst deliğini kadronun alt vida deliğine denk getirme geldi, fakat kafesin altını nasıl sabitlerim bilemedim. Plastik kelepçe falan kadroya zarar verebilir sarsıldıkça gibi.

Son düzenleme:
Zefal'in suluğu sizin istediğiniz şekilde.
(link)
Evet bu aradığım gibi bir ürün. Kaç cm oynama payı var onu yazmamışlar ürünün kendi sitesinde bile ((link)). Onu da görebilsek güzel olurdu.

Evet bu aradığım gibi bir ürün. Kaç cm oynama payı var onu yazmamışlar ürünün kendi sitesinde bile ((link)). Onu da görebilsek güzel olurdu.
(link) bundan alın istediğiniz yere takın suluğu.

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var ve bu sorunu çözecek bir suluk kafesi arıyorum. Fotoğrafta görüldüğü gibi kadronun dik kenarına takılan suluk kafesi olabileceğinden çok daha yukarıda ve içine suluk koyduğumda kadro çantalarına değiyor suluklar. Vida yuvası kafesin pozisyonunu ayarlayabileceğim şekilde tek bir delik değil de bir aralık olan, istediğim gibi yukarı aşağı oynatabileceğim bir suluk kafesi arıyorum. Amacım suluk kafesini daha aşağıya takmak ki çantaya yer açılsın. Böyle bir ürün var mıdır?

274342 dosyayı görüntüle
Aklıma kafesin üst deliğini kadronun alt vida deliğine denk getirme geldi, fakat kafesin altını nasıl sabitlerim bilemedim. Plastik kelepçe falan kadroya zarar verebilir sarsıldıkça gibi.
Decathlon'un bu çantasının kadro üzerine de takılabildiğini biliyorsunuz, değil mi? Ben de sizin gibi kullanıyorum, önde tek suluk yeterli oluyor, ancak 2. suluk kullanacak olursam çantayı üste almayı deneyebilirim.

Decathlon'un bu çantasının kadro üzerine de takılabildiğini biliyorsunuz, değil mi? Ben de sizin gibi kullanıyorum, önde tek suluk yeterli oluyor, ancak 2. suluk kullanacak olursam çantayı üste almayı deneyebilirim.

Biliyorum hocam. Bu fotoğraf sadece bir örnek, normalde uzun yolda Topeak Midloader takıyorum o daha fazla yer kaplıyor ve üste takılmıyor o. Epey büyük zaten.

(link) bundan alın istediğiniz yere takın suluğu.

Muhteşem gerçekten inanılmaz.. 5 tane falan sipariş edeceğim sanırım. Nasıl aklıma gelmedi Decathlon'a bakmak..
Ürün yorumları pek içimi açmadı gerçi..

Muhteşem gerçekten inanılmaz.. 5 tane falan sipariş edeceğim sanırım. Nasıl aklıma gelmedi Decathlon'a bakmak..
Ürün yorumları pek içimi açmadı gerçi..

Bugün bu ürün geldi, 31 km'lik bir tur yaptım. İş görüyor ama çok da harika değil. Yerinden az da olsa oynuyor, oynamaması mümkün değil gibi. Benim kullandığım yerde aşağı kayamıyor (aşağı doğru kadro kalınlaşıyor, o yüzden bir yerden sonra kayamıyor), ama sağa sola oynuyor.

Yukarıda konuştuğumuz Decathlon ürününden hiç memnun değilim. Kafes sallanıyor ve kadroya çarpabiliyor kadroya yakın taktıysanız. Suluğu çıkarıp takarken de sağlam durmuyor.

Bugün bu tarz ürünlere verilen ada denk geldim tesadüfen: "bottle cage extender". Bu şekilde aratınca çok güzel ürünler çıkıyor tam aradığım gibi:

- (link)
- (link)

Çok basit bir fikir aslında, CNC'ye erişimi olanlar varsa alüminyumdan falan rahatlıkla yapabilir sanıyorum. Benim bu konularda pek bir tecrübem veya yardım alabileceğim tanıdığım kimse yok.

stanley termos 1 litre olanı aldım ona uygun kafes var mı

• Beğen
Tepkiler: hkn.
stanley termos 1 litre olanı aldım ona uygun kafes var mı

Bu tür 1-15. litrelik şişelere uyan kafesler olabilir: (link)

unknown.png

Zefal Wiiz matara kafesi ile birlikte Zefal Arctica Pro matara kullanıyorum. Gayet memnundum ama Cumartesi günü 49 km hızla çukura girince matara uçtu gitti ve parçalandı. Daha önceden de düşmüştü ama bir şey olmamıştı. Aynı mataradan bir tane daha var. Bu sefer daha sıkı tutması için Zefal Pulse A2 matara kafesi aldım. Karbon değil ama 26 gr ağırlığı var. Rengi de tama benim BH'ye göre.
IMG_20220418_182635.jpg

Dosyalar

• IMG_20220418_182643.jpg
    IMG_20220418_182643.jpg
    46,4 KB · Okunma: 2
Geri