@mahden Türkiyede ihraç fazlası olarak satılan POC'lar Sora'dan daha konforsuz kesinlikle. Sora'nın askılı taytı çok daha uzun sürüşler için kesinlikle. (Ped anlamında... Yoksa kumaş kalitesi POC'ta kat kat yukarıda)
Ben sora tayt kullanıyorum ve tavsiye etmiyorum premium serisini almıştım kesiminide beğenmedim sora dan önce kullandığım kipeo gri pedli tayt soraya göre daha iyiydi, ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
@mahden exuma da 150 TL, @BerkEvren in dediği gibi ihraç fazlası. ben oradayken satıcı yeni gelen bir pocu denetmişti. cuk diye oturmuştu üstüme. denk gelmişti. herkesin totosu kendine tabi. napçan be.
@Taner James Hocam güvenlik sertifikaları olan tüm kasklar aynı olmalı. Ben 110 liraya merlincycles'tan northwave almıştım; sertifikaları tam, kafamda yok gibi sadece 250 gr. ve kayışları çok iyi sarıyor. Daha fazla para verseydim fazladan alacağım şeyin sadece marka değeri olduğunu düşünüyorum ki zamanında 75 liraya Bell kask bile almıştım; o biraz ağırdı yalnızca.
Yurtdışından uygun fiyata getiren arkadaşlar oluyor, sahibinden.com' a falan bakın.
Wiggle gibi sitelerden de bütçenize uygun olan bir kask bulabilirsiniz:
(link)
Arkadaşlar bu kaslar yere düşünce sıkıntı oluyor mu? Motor kasklarinda bel seviyesinden bile düştüğünde içindeki fiber malzeme eridiğinden kullanılmasını tavsiye etmiyorlar. Bugün Decathlon dan alacaktım kasklar açıkta satıldığı için vazgeçtim.
Öyle bir olay var maalesef. Yalnız üzerinde ezik-çatlak olmadığı sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum; Ben Decathlon'dan bell kask alıp çok memnun kalmıştım -bizzat kafayı yere vurup kaskı kırıp tertemiz atlatmıştım bir kazayı. Kask görevini yapmış oldu.
Yalnız bir karıncayı havadan bıraktığımızda nasıl düşüp ölmüyorsa bu da böyle bir şey; sonuçta bisiklet kaskları 200-300 gr aralığında ve bel seviyesinden ben çok kere düşürmüştüm. Kapalı aldığımız kaska da güvenmemekle beraber açıktaki kasklar temiz görünüyorsa alınabilir.
@KuZGuN35
@KuZGuN35
Olur mu hiç hayırlı olsun bu arada. Ben de aynı kaskı 3 senedir kullanıyorum, gayet iyi. Bazen kafamda olduğunu unutuyorum Ben de şehir bisikleti kullanıyorum, gönül rahatlığıyla kullanın
bugün gittim görüştüm. arkadaşlar exuma bahceköy mağazasında arkadaş bisikletforumu hiç duymamış öncelikle. rafa kısa kollu formalar 150TL yağmurluk vardı mavicin ince bide biraz daha kalını onlar da 125 150 diye kalmış aklımda. kışlık tayt 150tl dedi bibler 125 tl. foto çekmek için izin istedim ama çekmesem daha iyi olacağını söyledi. herhalde ihraç fazlası oldugu için.
@Taner James
çoğunu denedim diyemem, denk geldikçe denedim ama benim kafa yapım yanlardan biraz dışa doğru bombeli olduğu için L kasklar hep sıkıyor. XL bu sebeple arıyorum.