Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Scudo
@srdrmrs Gitmişken Mavic'in kışlık taytlarından kalıp kalmadığına da bakar mısınız?

Bir de asıl merak ettiğim fiyatlara zam (pardon güncelleme) yapmışlar mı?

Teşekkürler.

Askılı tayt ile askısız arasında performans açısından fark oluyor mu?

@Runandbike

Oluyor. Dün akşam yukarıda bahsettiğim aynı taytın hem askılısını, hem de askısızını edinmiştim. Askısız tayt sürüş sırasındaki bacak hareketleri sebebiyle ister istemez vücuttan ayrılma isteği gösteriyor, aşağı doğru iniyor ve bu durumda vücudunuz ile tayt arasındaki sürtünme artıyor. Cildi daha çok tahriş ediyor. Bu durumda terlemeyi de arttırıyor. Taytın vücuda tam oturması lazım. Askılı tayt bunu en iyi şekilde sağlıyor :harika: Profesyoneller arasında askısız tayt kullanan yok diye biliyorum

Kislik uzun tayt ariyorum. Askili tercihen. Maksimum surus surem 5 saat olur. Ped kalitesi onceligim. Cok kalin falan olmasi gerekmez, en soguk 7-8 derecede disari cikarim. Butce 300 lira. Daha acelesi yok tabi ama belki su an sezonu olmadigi icin indirim falan vardir diye simdi bakiyorum. Tavsiyesi olan varsa yardimci olursa sevinirim.

@vetohan
Bir 50 TL çıktım yukarı ama fiyatı yükselmiş baya. 2 Kıştır 3-5 derece havalar dahil hayatımı kurtaran ürün olduğu için paylaşıyorum;
(link)

Bu da 300 bandında bir modeli;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Sizin taytlarınızda da şuradaki iki beyaz çizgiden biri mavi mi? Yoksa resimdeki gibi her ikisi de beyaz mı?

PDrnBN.png

@Serkan Mıstınoğlu

askısız tayt kaydığı için ped de kayabiliyor, sonra olmaması gereken yerlerde ağrı, tahriş gibi şeyler baş gösteriyor, bir daha askısız tayt zor alırım:)

@BerkEvren

Tesekkur ederim. Bunun pedleri jelli mi peki? Bir de kaliplari normal mi? Standart bedenizi mi aldiniz siz?

@vetohan
Jelli değil ped, ama 3-4 saatlik sürüşler yaptım rahatlıkla. Kalıp olarak yazlık taytlara göre oldukça sıkı. Hatta giyip çıkarması uğraştırıyor. O sebeple denemeden almamak lazım diye düşünüyorum. Ama yağmurda, karda, ayazda sürüşler yaptım ve hiç pişman etmedi. Profilinizde Muğla yazıyor o sebeple bir ek not düşeyim; 10-15 Derecenin üstünde giyilecek bir tayt değil. Cidden soğuk havalar için yani :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve Veto8
@srdrmrs
Forma, tayt için fotoğrafta çekebilirseniz mükemmel olur. İstanbul'un bir ucunda oturduğumdan oraya gitmek tam bir günümü alıyor.

@hasanhoznur Teşekkür ederim benim de öyle.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
@IAMCYCLING
Zaten asıl püf uç noktalarda (bel - paça) lastik olmaması. Konforu sağlayan şey lastiksiz tasarım. (Terleme - tahriş vs olmaması açısından) Forma kollarında da aynı olay geçerli :harika:

@alcest
@alcest rica ederim bi soru da ben sorabilir miyim?
Daha önce turuncu pedli taytından almıştım "large" beden tam oluyordu halen de kullanıyorum, bu taytı da "L" beden aldım fakat baya dar geliyor bu. Sizler de böyle birşey yaşadınız mı?
Düzenleme: hatta askıları bile sıkıyor!

@hasanhoznur
Daha önce diğer tayttan kullanmadım. Bana tam oldu gibi bu tayt. Sora taytı giyip çıkarırken işkence çekiyorum. Bu ise harika.

@IAMCYCLING yok lastik olmaz, siz bir de yol bisikleti kullanıyorsunuz sanırım, öne doğru eğilmeniz nedeniyle size askılı tayt tavsiye ederim, ha askılıya karşı bir sempatiniz yoksa normal taytınızı 15-20 km'de bir düzeltir yolunuza devam edersiniz o kadar ölüm kalım meselesi de değil:)

• Beğen
Tepkiler: IAMCYCLING
Exuma poc cok basarili. Askilarin altinda da kaydirmaz var. sora da basarili. Aski altinda kaydirmaz yok ama belden vucudu cok iyi sardigi icin kaydirmaza gerek duyulmuyor. Dechatlondan diz alti ile baslamistim tayt olayina. O da basarili fakat siralamaya sokmak gerekirse, sora, poc, dech. olabilir

Asil konu bacaklar killi ise surus icersinde tayt pacasi yukari dogru kayar, tirasli bacakt ise en ufak bir kayma olmaz.

@Fırat İler hocam en ucuz taytı 150€ olan poc'u sora'nın altına koymak cesur bir karar olmuş:) muhtemelen sora'nın kalıbı size özel yapılmış gibi denk düşmüştür.

Geri