Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Bisiklet sürerken kullanmak üzere, arka cebi olmayan, yan cebi fermuarlı olan şort arıyorum. Var mıdır tavsiyesi olan?
Enduro bisikletçilerin şortlarından al. Arka cebi yok ve yandan fermuarlı bir cebi var.
Örnek;

(link)

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
Scudo
Merhaba,

Hala link paylaşamıyorum maalesef 🤦‍♂️ Decathlon'a ait ERKEK DAĞ BİSİKLETİ 7/8 TAYT - SİYAH - ST 500 ROCKRIDER kışlık taytı deneyen bilen birisi var mıdır? Gravel bisikletim ile 4-5 saate varan sürüşlerde kullanmayı planlıyorum. Termal bir içlik ile kullanıldığında kaç derecelere kadar sıcak tutuyor? İçliksiz kullandığımızda kaç derecelere kadar idare ediyor. Teri dışarı atma özelliği gibi konularda da tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Kış koşulları için farklı markalardan tayt önerilerinize de açığım tabii ki. 500-600 TL bandında bütçe ayırabilirim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

273094 dosyayı görüntüle

gecikmiş bir cevap ama aynı soruyu soranlar için yazmış olayım; ben bu taytı geçtiğimiz aylarda aldım. +2 derece ile+ 14 arasında muhtelif günlerde kullandım. Sıcak tutmasından kendi açımdan memnun kaldım. Bir turum molalar dolayısıyla 2-3 saat civarında sürüyor, toplam 40-50 km sürüyorum. Bu mesafe ve sürede pedi de gayet yeterli konforda idi. Bu mesafe ve sürelerde fiyat/ performans açısında tavsiye ediyorum.

Merhaba, g0 gravelde kullanmak üzere askılı ve askısız pedli tayt arıyorum. Decathlonda triban essentielde benden mevcut görünüyor, sizce 2-3 saatlik sürüşlerdi konforlu olur mu? Ayrıca asklı tayt olarak nereye bakmamı önerirsiniz?

jordanred airmesh pedli askılı taytını tavsiye ederim, 1000 km’dir kullanıyorum, çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: amoush00 ve ssafak
jordanred airmesh pedli askılı taytını tavsiye ederim, 1000 km’dir kullanıyorum, çok memnunum.

Efe bey merhaba bende pedli askılı tayt arıyorum bu markanın takipçisiyim ama hiç ürün almadım sizce nasıl,anladığım kadarıyla konforlu bir ürün beden olarak kendi bedeninizimi aldınız benim (174/71) M/L arasında kalıyorum.

Efe bey merhaba bende pedli askılı tayt arıyorum bu markanın takipçisiyim ama hiç ürün almadım sizce nasıl,anladığım kadarıyla konforlu bir ürün beden olarak kendi bedeninizimi aldınız benim (174/71) M/L arasında kalıyorum.

merhaba, ben kilo ve boya göre beden tablosuna bakarak almıştım diye hatırlıyorum, eve gidince bedene bakar editlerim mesajımı.
boyum 175, kilom 84
edit:
L bedenmiş benimkisi, tam oldu bana.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ssafak
merhaba, ben kilo ve boya göre beden tablosuna bakarak almıştım diye hatırlıyorum, eve gidince bedene bakar editlerim mesajımı.
boyum 175, kilom 84
edit:
L bedenmiş benimkisi, tam oldu bana.
bende baktım iyice M beden almam gerekiyor teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
(link)
(link)
şort içliğini almayı düşünüyordum ama stokta bi süredir yok. yol bisiklet taytından alsam acaba üzerine başka bişey giyebilir miyim. çok fazla sırıtır veya rahatsızlık verir mi? içlik boxer gibiymiş yorumlardan gördüğüm kadarıyla sorun yaratmaz ama taytın yorumlarda referans alacağım bi yorum göremedim
@hermes

(link)
(link)
şort içliğini almayı düşünüyordum ama stokta bi süredir yok. yol bisiklet taytından alsam acaba üzerine başka bişey giyebilir miyim. çok fazla sırıtır veya rahatsızlık verir mi? içlik boxer gibiymiş yorumlardan gördüğüm kadarıyla sorun yaratmaz ama taytın yorumlarda referans alacağım bi yorum göremedim
@hermes
Selam, attığınız ürünleri kullandım.

(link) = Evet boxer gibi ama ayağa kalkınca, yürüme yaparken çok değişik duruyor. Kullanmadan iade ettim.
Daha sonra turuncu pedli(aynı ped) yol bisikleti taytı aldım. Onun da duruşu aynı ve rahatsız edici ama trainerde çalışırken bir sorun olmuyor ve memnunum. Duruşundan dolayı dışarda giymem. Bu içliği şortla giymeniz çok rahatsız eder tahminimce.

(link) =Ayağa kalkınca, yürüme yapınca bir sorunu yok. Vücuda tam oluyor. Geniş bir şortla giyebilirsiniz ama kullanım amacı böyle olmadığı için rahat edermisiniz bilemem. Ben rahat ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Selam, attığınız ürünleri kullandım.

(link) =Ayağa kalkınca, yürüme yapınca bir sorunu yok. Vücuda tam oluyor. Geniş bir şortla giyebilirsiniz ama kullanım amacı böyle olmadığı için rahat edermisiniz bilemem. Ben rahat ediyorum.
şu sıralar zaten şort giymek mümkün değil. çok dar olmayan bolda olmayan bi eşofman altı ile giyeceğim. son cümleden anladığım sizde üzerine bişey giyiyorsunuz ?

şu sıralar zaten şort giymek mümkün değil. çok dar olmayan bolda olmayan bi eşofman altı ile giyeceğim. son cümleden anladığım sizde üzerine bişey giyiyorsunuz ?
Evet üzerine şort giyiyorum. Bisiklete ilk başladığım zamanlar "eşofman + tayt" giymiştim fakat çok rahatsız etmişti sonrasında kışlık tayt aldım ve 8senedir kullanıyorum.
Genel giyim kriterlerinin dışına çıkmamak lazım aslında.
Siz yine eşofman ve taytı deneyin ama konforunuzu arttırmak için kışlık tayt almanızı öneririm.

Eğer kışlık tayt pahalı geliyorsa (ki kalitelileri pahalı) bir arkadaşım şöyle kullanıyor bisikleti; (Tabi bu giyiniş tarzı kışlık tayt kadar sizi rahat ettirmez ve pek önermiyorum.)
(link) içine (link)

• Beğen
(link)
(link)
@hermes
Kışlık tayt üzerine ince yazlık koşu şortu giyiyorum. Hiçbir rahatsızlığı yok.
Teknik olarak en doğrusu taytın üstüne bit şey giyinmemek. Kıyafetler buna göre tasarlanıyor.
Ama giyinmek isterseniz ben bir rahatsızlık hissetmiyorum.

• Beğen
Evet üzerine şort giyiyorum. Bisiklete ilk başladığım zamanlar "eşofman + tayt" giymiştim fakat çok rahatsız etmişti sonrasında kışlık tayt aldım ve 8senedir kullanıyorum.
Genel giyim kriterlerinin dışına çıkmamak lazım aslında.
Siz yine eşofman ve taytı deneyin ama konforunuzu arttırmak için kışlık tayt almanızı öneririm.

Eğer kışlık tayt pahalı geliyorsa (ki kalitelileri pahalı) bir arkadaşım şöyle kullanıyor bisikleti; (Tabi bu giyiniş tarzı kışlık tayt kadar sizi rahat ettirmez ve pek önermiyorum.)
(link) içine (link)
tayt gibi vücudu saran birşey değil alta giydiğim. bu aralar epey harcağıdım için (ayakkabı pedal karbon maşa ve dahası...) en sona tayt kaldı onuda ilk defa deneyeceğim ucuzundan başlayım dedim. 120 tl çok değil değiştirecek olursam ilerde kayıp sayılmaz pekte :D alıp deneyim en iyisi duruma göre artık yazın daha kalıcı çözümler arayabilirim.

Aslında düşük seviyeden başlamamın 2 sebebi var. birincisi şuan selede herhangi bir kılıf bile olmamasına rağmen 50 80 km arası gezilerimde hiç rahatsız olmuyorum. ikinciside sürekli kullanılıp yıkanan bi ürün alacağım için ilk başta en ucuzunu alayım dedim. hemen hemen hepsi aynı miktarda kullanım süresine sahiptir

bu arada sizde hangi beden var boy ve kilo kaç 174 65 kg ye M beden alacağım. yorumlara bakarak M olur diye tahmin ediyorum
Kışlık tayt üzerine ince yazlık koşu şortu giyiyorum. Hiçbir rahatsızlığı yok.
Teknik olarak en doğrusu taytın üstüne bit şey giyinmemek. Kıyafetler buna göre tasarlanıyor.
Ama giyinmek isterseniz ben bir rahatsızlık hissetmiyorum.
taytla gezmek istemiyorum pek :)

tayt gibi vücudu saran birşey değil alta giydiğim. bu aralar epey harcağıdım için (ayakkabı pedal karbon maşa ve dahası...) en sona tayt kaldı onuda ilk defa deneyeceğim ucuzundan başlayım dedim. 120 tl çok değil değiştirecek olursam ilerde kayıp sayılmaz pekte :D alıp deneyim en iyisi duruma göre artık yazın daha kalıcı çözümler arayabilirim.

Aslında düşük seviyeden başlamamın 2 sebebi var. birincisi şuan selede herhangi bir kılıf bile olmamasına rağmen 50 80 km arası gezilerimde hiç rahatsız olmuyorum. ikinciside sürekli kullanılıp yıkanan bi ürün alacağım için ilk başta en ucuzunu alayım dedim. hemen hemen hepsi aynı miktarda kullanım süresine sahiptir

bu arada sizde hangi beden var boy ve kilo kaç 174 65 kg ye M beden alacağım. yorumlara bakarak M olur diye tahmin ediyorum
Ben de sizin gibi düşündüğümden Decathlondan aldım :). Sanırım 120tl ye tekrar alacağım ürünü çünkü fiyatı uygun baya.
XL aldım ; Boyum 178 kilom 73-74 ken ürünü kullanmaya başladım şuan 68-69 kiloyum ve sorunsuz giyiyorum. Decathlonun özellikle bu tayt ürünlerinin kalıbı çok küçük ve dengesiz. Bu ürün için L-XL arasında seçim yapmanızı öneriririm.

Ben de sizin gibi düşündüğümden Decathlondan aldım :). Sanırım 120tl ye tekrar alacağım ürünü çünkü fiyatı uygun baya.
XL aldım ; Boyum 178 kilom 73-74 ken ürünü kullanmaya başladım şuan 68-69 kiloyum ve sorunsuz giyiyorum. Decathlonun özellikle bu tayt ürünlerinin kalıbı çok küçük ve dengesiz. Bu ürün için L-XL arasında seçim yapmanızı öneriririm.
L deseniz M almaya kesin karar verirdim ama XL deyince kararsız kaldım :D acaba M mi alsam L mi . siz aldığınızda veya şimdi bolluk hissiyatı var mı?

decathlonun sitede bugün bi sorun var yorumların tamamı okunmuyor sayfa değişmiyor.
edit: puanlamadan filtreyle iyi kötü biraz daha fazla yorum okunabiliyo :D
edit2: tamda aradığım yorumu gördüm
beden seçim kılavuzunda M beden önermişti. dar olsun dersem de S önermişti ama her ihtimale karşı M söyledim. M dar geldi bacağımı sıkıyordu. decathlon sağolsun hemen L ile değişim yaptı. L beden güzel oldu. Boyum 176 kilom, 65 bacak çevrem (dizimle kalça kemiğinin tam ortasından ölçtüm) 53cm, kalça çevremde 92cm. umarım yazdıklarım size yardımcı olur .
tayt da gayet güzel. amatör bir sürücüyüm pedi gayet yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Telçeken
Hocam bende yazlik tayt oldugu icin dar esofman alti nin icine giyiyorum bir sorun yasamadim. Gayet rahat oldu. Herhangi bir rahatsizlik vermedi acikcasi. . Bu arada tayt icine iç çamaşır giymeyin yada teri atan uygun bir ic camasiriniz varsa olabilir.
Tayt konusunda bende açıkçası cok emin degildim ama cevrede bisiklet binen genc-yasli herkeste gorunce asiri onyargili degilseniz daha esnek bakmanizda mumkun 😁

• Beğen
Hocam bende yazlik tayt oldugu icin dar esofman alti nin icine giyiyorum bir sorun yasamadim. Gayet rahat oldu. Herhangi bir rahatsizlik vermedi acikcasi. . Bu arada tayt icine iç çamaşır giymeyin yada teri atan uygun bir ic camasiriniz varsa olabilir.
Tayt konusunda bende açıkçası cok emin degildim ama cevrede bisiklet binen genc-yasli herkeste gorunce asiri onyargili degilseniz daha esnek bakmanizda mumkun 😁
çevrede genç yaşlı fazla yok işte :D gereksiz soru veya bakışlara maruz kalmamak daha ii bence :) tayt içine çamaşır giymem tabi yoksa anlamı kalmaz :D

• Beğen
Tepkiler: by0ne
çevrede genç yaşlı fazla yok işte :D gereksiz soru veya bakışlara maruz kalmamak daha ii bence :) tayt içine çamaşır giymem tabi yoksa anlamı kalmaz :D
Bir de naçizane askılı alın, bende ilk taytımı normal almıştım (askısız) kayma yaptığı için bu anlamda rahat olmayabiliyor. Askılı can dır 😎

Bir de naçizane askılı alın, bende ilk taytımı normal almıştım (askısız) kayma yaptığı için bu anlamda rahat olmayabiliyor. Askılı can dır 😎
terziden bi askı yaptırırım olmadı :D bununla başlayımda şimdilik yazın tekrar değerlendiririm durumu. şuan bütçemde çok kısıtlı.

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Ben de kışın kışlık koşu taytı üzerine bol olmayan eşofman giyiyorum. Hem rahat oluyor, hem de çift katman daha az üşütüyor. Soğuk havalarda böyle sürüyorum hep. Yazın zaten direk şort efil efil hava akımı.

• Beğen
Geri