Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Ayak numaranız kaç? Yol bisikletine geçtiğimden dolayı 2 hafta önce almış olduğum ayakkabı ve m520 pedalı satıyorum ilgilenirseniz.

• Beğen
Tepkiler: bigseven 300
Scudo
En çok kullanılan ve standart bir bisiklet kullanıcısının işini görebilen pedal Shimano m 520'dir.
Fiyatı 2.elde 40-60 civarı, sıfır paketi 70-80 civarı bulabilirsin, Evans cycles ve Chainreaction gibi sitelerde de araştırabilirsin..

Ayakkabıda yine shimanonun giriş modelleri olabilir..İkinci el ayakkabı önermem ama ayağına giyip deneyebilme şansın varsa bakabilirsin. spd ye en ucuz geçiş 150-200tl civarı olacaktır. 2.el alırsın ikisinide 150 civarı olur belki dahada düşer 130 olur ama 120'nin altına inmez..2.el almazsanda en azından ayakkabıyı sıfır alsan yani, 200'e gelir tahminen.

Arkadaşlar merhaba,

Kask seçimi konusunda, birçok bisikletçi arkadaşımızın yanılgıya düştüğü kanısındayım. Konu başlığından bağımsız söylüyorum ki, akılları kurcalayan pek çok soru var fakat yardım isteyen, soru soran arkadaşlarımıza kask seçimi gibi hayati bir mevzuda cevap verirken pek düşünmüyoruz gibime geliyor. Öncelikle, bu işle amatör olarak ilgilendiğimi ve irili ufaklı pek çok kaza atlattığımı belirtmek isterim. Piyasada satılan S..ona vs. gibi dışı plastik kaplama olan, köpük ile bağlantısını neredeyse elinizle bir çırpıda koparabileceğiniz kasklardan kaçın! Bu kasklar dağılmıyor, parçalanıyor! İnce bir husus olarak, yaptığım kazaların çoğunda darbe aldığım bölgenin çene olduğunu belirtmek istiyorum. Fullface kask takmadığım için bisiklet sürerken yaptığım kazada üst çenem yerinden çıktı, bunu biliniz. Lütfen linkteki faydalı bilgiler içeren videoyu izleyin ve kafanızına biçtiğiniz değer kadar kask alın. Video elbette motorsiklet kaskları üzerine hazırlanmış, fakat bisikletçi arkadaşlara nasıl kask almaları gerektiği konusunda son derece yardımcı olacaktır, sizi temin ederim. Lütfen izleyin!

(link)

Son olarak, kullanılmış kask almayın!

• Beğen
Tepkiler: drbekirr
https://www.bisikletforum.com/forumdisplay.php?f=331 linkte geçirdiğim kaza ve son sayfasında kaskın fotoğrafları mevcut, ancak şunu düzelteyim herhangi bi yerden uçma olmadığını yoğun araştırmalarım sonucu öğrendim rampa aşağı inerken bi anda kafa üstü çakılmışım, yeni kaskımda prowell f55r modeli aldım, ama bu prowell konusunda net bi tavsiye değil onu söyleyeyim

Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ben de yazın sahilde turlarken tayt giymek istemem hatta linkini vereceğim ürün tayt işlevi görüyorsa hiç tayt giymem diyebilirim tecrübeli arkadaşlar bu şort nasıldır önerir misiniz taytın yerini tutar mı , saygılar .

(link)

Adidas mağazalarında içi pedli bisiklet taytı dışı şort olan var. içi ile dışı pantolon köprüsü ve çıt ıt ile birbirine bağlanıyor. cepleri de var. gayet kullanışlı. Ben giresun'da bulduğuma göre her yerde rahat bulunabilir.

ben 3 yıldır motora 30 liralık kaskla biniyorum 3-5 kere ufak kazalarım oldu ama bir şey olmadı bence bütçenin yettiği bir kaskı al ilerde bütçene göre çıkarsın

Tekrar merhaba. Konuyla ilgili olarak ilk önce gidip bütçeme uygun bir kask aldım. Bir markası vardı ama ne ben biliyorum ne de bileni görüp duydum. Google da bilmiyorsa kimse bilmiyordur diye düşünüyorum zaten. Neyse aldık kaskı, sürüşe çıktık ettik ama o kask kafamda kütük gibi ağırlaşmaya başladı. Sonra kazalara, olaylara, tanıdıklara denk geldim. Bazılarını arkadaşlarımla birlikte yaşadım. Şu an eminim ki kafama taktığım kask sadece bir plastik parçası ve bulaşık süngeri karması. Bırakın beni korumayı bana ek zarar bile verebileceğini düşünüyorum. Gördüklerim, yaşadıklarım, duyduklarım gösteriyor ki para vermeden de iyi kask alırsın lafı bir yalan. Kendinizi korumak amacıyla alacağınız bir kask en azından 125 TL. Bitti! Gerçi olaylar düşme,çarpma,yaralanma tarzına göre çeşitlilik gösterir ama genellikle durum budur. Ve şu durumda yeni alacağım kaskın bu işte kendini kanıtlamış markalardan olması gerektiğine karar verdim. Evet tuzlu,evet pahalı,evet bir kaska o kadar para veriyorsun ama olsun.

Canınını korumaya almanın bedeli yoktur.

Saygılar

NOT: Düşmeyi de bilmek lazım. Her koşulda düşmeyi, bisikletten kurtulmayı, kendini en az zarar alacak şekilde yere bırakmayı de bilmek lazım.

olay kask olduğunda herzaman alabileceğinizin en iyisini alın denir ama en pahalısı en iyisi diye birşey yok bazı fabrikalar daha çok adet ürettiği için aynı kaliteyi daha ucuza verebiliyor ama yinede pahalılar tabi.
Bontrager 2012 de fiyat performans oranı en iyi kask seçildi ama Tr de nerden bulursunuz bilemiyorum.

Can güveniği ihmale gelmez.Bana birşey olmaz demeyin.

Haklısınız Tunç Bey. Arkadaşımla sahilde giderken bir anlık dalgınlıkla ön tekeri elektrik direğine vurdu. Birazcık hızlı gittiğimiz için arka teker de havalandı ve kafayı da direğe vurdu. Kaliteli bir kaskı olmasına rağmen sarsıldı. Tırstım orada bir şey olacak diye. Bu iş büyük makinelerin operatörlüğünü yapmak gibi. Yıllarda yaparsın bir şey olmaz ama bir an dalarsın canından olursun.

Evet. Duydum. Ayrıca Giro,Uvex,Rudy gibi markalar da başarılı. İşinde çok iyi olan bir kimyager arkadaşıma gösterdim siteleri. Prowell için de iyi konuştu ama tam güvenemedim. Yaşadıktan sonra tırsıyor insan.

Gözlükten yana şansım bir türlü dönmedi. Decathlon'dakini aldım yüzüm biraz ufak olduğu için çok geniş geldi uzaylı gibi oldum. Sonra 2.el Topeak gözlük aldım kaliteliydi cidden. Fakat o da yüzümü tam kapatmıyordu sağdan soldan boşluklar vardı ve kulak arkasında ağrı yapıyordu.Sonra yine 2.el oakley aldım ölü fiyata ama baya yıpranmıştı. Ve en az 30-40 cm yumuşacık karın üzerine düştü ve kırıldı :) Sonra muratoğlu bisikletten internet aracılığıyla (link) aldım.Malzeme kalitesi çok iyi olmasa da memnundum. Ama dün elimde kaldı,kırıldı bu da. Artık biraz paraya kıyıp iyi bir şey almalıyım diyorum. Görüntü de önemli benim için.
Bu gözlükte karar kıldım. Evancycles'da kargo dahil 120 TL'ye geliyor. Tavsiye eder misiniz? Veya bu fiyatlarda başka ne gibi önerileriniz var ?
https://www.bisikletforum.com/a/img542/6651/863511.jpg
bu da linki : (link)
Not: Siyah olması önemli etkenlerden :)

(link)

rudy project markasını önerebilirim.Arkadaşım bu gözlükle feci bir kaza yaptı ancak camlar sadece çizildi kırılmadı.Sonra dedik nasıl kırılmaz biz kıralım ve gözlüğün camlarına çekiçle giriştik.Gözlerimize inanamadık kıramadık camlarını.Olası bir kazada camların kırılması daha kötü sonuçlar yaratacığını düşündüğümden rudy project den başka bir marka gözlüğü kolay kolay kimse aldıramaz artık bana.

bu gözlük motomaxta 89 lira.

ben de var şuan. yurtdışından alma derim

gözlük çok güzel, 3 camı var gri, turuncu ve siyah. burun plastikleri biraz acıtıyor belki genişler ilerleyen zamanlarda. ama çok güzel gözlük. denemende fayda var alırken. bundan önce ki gözlüğüm de uvexti internetten aldım büyük geldi. bunu deneyerek aldım gayet hoş.

@Ümit CAN

Rudy markasının gözlük ve kasklarını çok beğeniyorum ama en ucuzu benim verdiğim gözlüğün fiyatının 2 katı o yüzden daha hesaplı bir şey bakıyorum.

@Osman Selman

(link)
motomax fiyatı da 120 TL :) yorumunuz için teşekkürler.

@Osman Selman

Valla öyle olursa süper olur. Mağazadan mı aldınız yoksa internet sitesinden mi ?

Son 4-5 senedir Cannondale nin şortunu kullanıyorum. Chainreaction da satışı artık olmadığından resmini bulamıyorum ama görünüşü de kalitesi gibi güzel. tek sorun siyah olduğu için artık solmaya başladı :utn: Beraberinde pedli tayt içinde gelmişti ve 45 usd ye almıştım. Şimdilerde aynı kalitede bir şortu (pedli tayt dahil) bulamıyorum.

Sonuç olarak önerebileceğiniz yahut alışveriş listenize eklediğiniz kaliteli bir şort var mı? Yurtdışı güvenilir siteler önceliklidir, malum burada fiyatlar 2 katı aşıyor.

Geri