Arkadaşlar merhaba,
Kask seçimi konusunda, birçok bisikletçi arkadaşımızın yanılgıya düştüğü kanısındayım. Konu başlığından bağımsız söylüyorum ki, akılları kurcalayan pek çok soru var fakat yardım isteyen, soru soran arkadaşlarımıza kask seçimi gibi hayati bir mevzuda cevap verirken pek düşünmüyoruz gibime geliyor. Öncelikle, bu işle amatör olarak ilgilendiğimi ve irili ufaklı pek çok kaza atlattığımı belirtmek isterim. Piyasada satılan S..ona vs. gibi dışı plastik kaplama olan, köpük ile bağlantısını neredeyse elinizle bir çırpıda koparabileceğiniz kasklardan kaçın! Bu kasklar dağılmıyor, parçalanıyor! İnce bir husus olarak, yaptığım kazaların çoğunda darbe aldığım bölgenin çene olduğunu belirtmek istiyorum. Fullface kask takmadığım için bisiklet sürerken yaptığım kazada üst çenem yerinden çıktı, bunu biliniz. Lütfen linkteki faydalı bilgiler içeren videoyu izleyin ve kafanızına biçtiğiniz değer kadar kask alın. Video elbette motorsiklet kaskları üzerine hazırlanmış, fakat bisikletçi arkadaşlara nasıl kask almaları gerektiği konusunda son derece yardımcı olacaktır, sizi temin ederim. Lütfen izleyin!
(link)
Son olarak, kullanılmış kask almayın!