Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

@kayihani

Tayt meselesini bir ara çok araştırdım. Araştırmalarım sonucunda aynen Kask da olduğu gibi derin bir hayal kırıklığı yaşadım. Araştırdım derken yabancı yayınlardan ve yazılardan. Gerek tayt ve gerekse Kask da temel bir handikap var. Üreticiler ürettikleri ürünlerin speklerini net ve açık bir şekilde vermiyor. Tayt meselesi 2 bölüm, birincisi kumaş ve ikincisi ped. Ped de kullanılan Jel ki kimileri düşük yoğunluklu silikon tabaka ile destekliyor, ömrü çok önemli. 2 saatlik ömür biçende var, long ride ömür biçende var. Mesela Long ride da zaman ne kadar hiç biri vermiyor. Düşük ve yüksek yoğunluklu ped ne anlama geliyor hiç bir açıklayıcı bilgi yok. Neden Aliexpress de 15 dolara gördüğünüz tayt bilinen bir markada en az 90 dolar, gerekçe yok. Kumaş kısmını elemek ped'e göre daha kolay. Çünkü kullanılan kumaş %90 polyester. %10 lycra veya pamuklu ürün kullanımı sanırım çok belirleyici olmuyor. Bizzat bilinen ve pahalı bir tayt(Mavic) ile Ali express'in 15 dolarlık taytını kullanarak karşılaştıran biri olarak aralarında hiç bir fark göremedim. Mesela ped kendisini her 2 sindede 50.km de tüketti. (ağırlığınız altında eziliyor). Ama mesela decathlon taytları var ki tayt demek için bin şahit ister, uzak durmakta fayda var. Önerim bence ucuzunu deneyin ama 10 dolarlık olanı da değil.

Scudo
@Serkancycling Ayrıyeten şunu da ekleyeyim.Ben yarış bisikletini 4 yıldır kullanmama rağmen bilirsiniz mahalle baskısı :p gibi nedenlerden ötürü tayt kullanmıyordum.Buna rağmen 250 km gibi uzun birçok şehirler arası yolculuk yaptım.Bilmiyorum nasıl alışmışım,bazı insanlar taytsız 30 km felan bile süremiyor.
Neyse ki bu sene başında hem meraktan hem de performansımın artacağını düşünerekten tayt aldım ve iyiki de almışım hem konfor arttı hem de performansım katlandı.Bir de en önemlisi insanın özgüveni artıyor yani eskiden kullanmıyordum şimdi diyorum ne aptalmışım, banane kim ne derse desin şeklinde...
Ve emin olun bizlerin sayesinde ilk başta uzaylı görmüş gibi tepki veren insanlar bi süre sonra alışıyorlar ve normal karşılıyorlar, bu insanlar her kesimden hem de , köylere de girdim çok kalabalık metrolar ne bilim alışveriş merkezleri ülkemizdeki önemli anıtlar ziyaret ettiğimiz kalabalık yerler vs vs...
Ve son olarak yukarıdaki krampon sözü gibi çok doğru, futbolda forma krampon,bisiklette ise tayt hatta genel adı ile mayo...

6 yıldır bisiklet taytını kilotsuz giymem bu sebep ile boxer semimi çok zor uzun süreler arayışlar içerisinde bulunup doğru boxeri buldum fiyatı biraz dehşetli ama boxer varmı yokmu anlamıyorsunuz bile blackspade 9673 yok böyle bir don 5 yıldır 9 adet var halen hepsi ilk günki kadar yeni sağlam gerçekten inanması güç bir boxer yapmış adamlar yer yüzünde 2. bir seçeneği olduğunu düşünmüyorum ağ bölümü incecik olmasına rağmen ne yırtılıyor ne bir şey eskiside yenisini alayım diyorum eskimiyorlar. 1 günde 8 saat bisiklet üzerinde kaldığım oldu kesinlikle rahatsızlık falan söz konusu değil. taytımı 2 3 sürüşte bir yıkıyorum. her bisiklete çıkmadan önce iç çamaşırımı değiştiriyorum. her sürüşten sonra taytı yıkarsan da yıpranıyor. 2 3 sürüşte asla geçirmem çamaşırsız giydiğim bir taytla. istediği kadar verimsiz olsun uygun olmasın doğru bir çamaşır ile tayt iç çamaşırı ile sürülmesi lazım. yarış vs. bunlarda tabikide çamaşırsız sürülebilir ama günlük 1.5 saatlik antrenman için çamaşırsız tayt giyilmez. ben giymem.

@smclk89 Benim kafamdaki tek soru şehirler arası yoluculuk yapıyorum genelde ve sırt çantası taşımam sadece forma cebime cüzdan yedek lastik pompa vs alırım kafamdaki tek soru böyle bi turda tayt olurda yırtılırsa ne olucak benim halim :D

Konuyu niye açtım açıklık getirmek gerekirse; Nefes alabilir boxor tipi şortun üzerine pedli tayt giyerek maximum 60 km.lik sürüşler yapıyorum. Boxer giymekteki düşüncem taytın pedal çevirirken cinsel organ üzerindeki sürtünmeden dolayı yapabileceği olası zararı önlemek içindi. O gün yarışta Dumoulin ihtiyacı gelince bisikletten inip, tarlaya çömelirken taytının altında başka bir koruyucu olmadığını gözlemledim. Madem taytın altına bir şey giymeden prof. bisikletçiler 4-5 saat sürebiliyor, demekki benim düşünme mantığım boşa çıktı. Sırada @Boran06 dediği gibi kaliteli (?) bir pedli tayta karar vermek kalıyor. Önce kullandığım exuma marka pedli tatyı bir deneyim...

@Boran06 hocam bu gün firmalarla görüştüm. Dediğiniz gibi ürün özelliğinden bahsetmiyorlar. Ben ancak pahalı olan daha iyidir bilgisi alabildim.
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Bir hafta önce aliexpres'ten 16 dolara tayt aldım deneme amaçlı 50-60 km lık turlarda herhangi bir sorun yaşamadım hatta tam tersi çok rahat ettim ama ileride paraya kiyip çok daha kaliteli bir tayt almayı düşünüyorum

Bugün Sway marka 70 tlye bir kask gördüm ama marka ya da kask hakkında bilgim yok ve bilgi de bulamadım. Acaba nasıl bir markadır yardımcı olur musunuz?

Ya da uygun fiyatlı kask önerebilir misiniz?

Bunlar 2016 serisi 2015 ini kullanıyorum. Hayırlı olsun

2016 Stradivarius a yandan çok benzettim. Dediğim gibi hehangi bir sorunu yok mis gibi İtalyan [emoji106]

@sinanarmy

İçiniz rahat olsun aynı kaskı 1 yıldır kullanıyorum çok güzel tercih yapmışsınız, çok rahat ve kaliteli bir kask. Hayırlı olsun.

Sway marka 70 tlye bir kask gördüm. Nasıldır acaba bir bilginiz var mı? Ya da başka kaak önerebilir misiniz?

Kask mojito kullanan var mı nasıldır acep?

Geri