Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Bisiklet sürmeye son 1 aydır başladım..Şehirde, bisiklet yolunda kullanıyoruz..Çok pahalı olmaması koşuluyla kaliteli bir kask almaya karar verdim..Giro Savant modelini düşünüyorum..Önceki sayfalarda test edilen ve 4 yıldız alan model Giro Savant diye geçiyor..Acaba mips li modeli midir? Daha doğrusu bu kaskın Mips li modelini almaya gerek var mı?

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Scudo
Mips teknolojisi teknik olarak kaskı daha güvenli hale getiriyor ve adamların bu konu ile alakalı aldıkları belirli protokoller var. Bütçe müsaitse neden olmasın. İnceleme için
(link)

Kilitli Pedal

Yaklasik 1 aydir Giro Savant kullaniyorum. Kaskin kalitesine guvenmekle birlikte tek hosuma gitmeyen kismi kayislari oldu. Istedigim gibi ayarlayamadim. Surekli katlanir vaziyette kaliyor. Sonradan anladim ki bunu tek yasayan ben degilmisim.

Anladığım kadarıyla kask sağlam ama bağlantı kayışlarında sorun var..denemeden satın almayacağım..Bu arada bikeınn diye yabancı bir sitede UVEX'in Boss Race modeli dikkatimi çekti..Alman markası ve bağlantı sistemi + dizayn olarak oldukça kaliteli ve sağlam görünüyor (Ayrıca linkte videosu da var)..Bu marka anladığım kadarıyla MİPS teknolojisini kullanmıyor..Sitede 443.-tl gibi bir fiyatı var..Bu modeli önerir misiniz? Bu siteden almaya karar verirsek başka ne kadar ücret çıkar ve nasıl bir yol izlemeliyiz?..Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

(link)

@brstrmn
Kaşınızın 1 ila 2 santim üzerinden kafa çevrenizi ölçün. Alacağınız Kaskın sitesine girin. O cm hangi bedende o aralıktan kask alın. Birçok kask için 54-58 aralığı medium, 58-63 aralığı large, 63 üstü xl, 54 altı small dur.

bell WOLT hem şekil hemde sağlam ........... 2 kez kafa üstü asfalta düştüm banamısın demedi......köpük içinde plastik iskeleti var...ÇOK SAGLAM VE HAFİF..

Bende,tur bisikletim için bu ürünleri aldım,
1.RockRider ST100 ayakkabı
2.SHİMANO PD-ED500 SPD BİSİKLET PEDALI
İlk denemesini bugün yaptım,olaya tam hakim olamadım yalnız.Bazı sorularım var bu konuda:

1.Kalları ayakkabının altında nasıl bir pozisyonda koymamız gerekiyor?Rockrider st100 model ayakkabıda, iki tane montaj noktası var.Birisi biraz daha yukarıya yakınkan diğeri biraz daha aşağıya yakın.Ve kalların düz mü yoksa hafif eğimli mi takmamız gerekiyor?
2.Çıkarmalarda sorun yaşamadım,yalnız ayağımı pedala takmaya çalışırken baya debeleniyorum,hemen takılmıyor,uğraştırıyor.Bunu nasıl ayarlarız?
Mtb kilit pedalı ve ayakkabısı olduğundan yol gibi sert hatlara ve açılara sahip değil.Rahat takılıp çıkıyor.Sadece bazen kilitli bir ayakkabı taktığınızı unuttuğunuz anlar oluyor,orada sıkıntı oluyor. :) (ayağı direk çekip çıkaramayınca elimi bir ağaca dayayıpta düşmekten kurtuldum. :D )

Bugün kilit pedalla, ikinci turuma çıktım. Öyle korkulacak,büyütülecek bir şey değilmiş. Toplumda biraz fazla abartılıyor bence. Lakin bir sıkıntı oldu.Sol ayakkabı kiliite rahat girmiyordu,tur esnasında çok uğraşıyordum.Turun ilerleyen kısımlarda,ayakkabıyı pedala basıyorum basıyorum ama bir türlü kilitlemiyor,bir sıkıntı olduğunu farkkettim. İnip bir baktım,kal pedalda kalmış. :) Sıkıntı,bir tane vidası pedalın içinde sıkışıp kalırken,diğeride yolda düşmüş arkadaş.Kim bilir nerede düştü...Tek vidasıyla tekrar sıkıştırdım.Aslında gevşek değildi ama nasıl bu kadar kolay çıktı anlayamadım. Tek vida sizce nasıl randımanlı çalıştırır mı?Aynı vidayı nerden bulabilirim?

sora tekstil'de şu sıralar çok ciddi indirim var. daha önce de şu anda indirimli olarak 50 liraya satılan regular modellerinden almıştım ve fiyatına göre oldukça kaliteli bulmuş ve çok beğenmiştim (ki o zaman ben 75 liraya almıştım).

geçenlerde ise 85 tl'ye satılan kısa kollu aero slim fit modelinden ve uzun kollu olan 65 tl'ye satılan classic fit modelinden sipariş ettim. formalar bugün elime ulaştı ve şu an formaların kalitesinden şoka girmiş durumdayım. özellikle kısa kollu aero modelinin kumaş kalitesi, hafifliği, vücuda tam olarak yapışması ama hiç bir rahatsızlık vermemesi gibi özellikleri 85 tl'lik fiyatına göre gerçekten inanılmaz. daha önce sportfull ve castelli marka formalar da giydim ve inanın kalite olarak bu italyan markalarından geri kalır yanı yok. performans sürüşü yapanlar için biçilmiş kaftan.

aynı şekilde uzun kollu formanın da fit bir yapısı var. benim vücuduma kollar dahil tam olarak oturdu. kumaşı aero modeline göre farklı olmasına rağmen bu formayı giyince üzerimde olup olmadığını çok hissetmedim. yine hafif bir yapısı var. ancak kumaş özelliğine göre soğuk havalarda içlik giymeden tek başına yeterli gelmez. içlik giymek için de belki bir boy büyük bedeni alınabilir. 192 boyunda 80 kg ağırlığındayım, her zaman aldığım gibi L bedenini aldım. tam istediğim şekilde vücuduma yapıştı. kısa kollu ye da kolsuz bir içlik ile de giyebilirim. ama uzun kollu içlik ile biraz dar gelebilir.

sonuç olarak; forma ihtiyacı olanlara bu iki forma modelini de şiddetle tavsiye ediyorum.

Ben de regular fit olanlardan aldım, geçen gün geldi. Çok beğendiğim için bir tane daha kısa ve uzun kollu sipariş ettim. Sadece kilolar yüzünden boydan bir miktar uzun geldi. Onun dışında Decathlon'un formalarından daha iyi sarıyor vücudu, kumaşı da daha iyi değilse aynı kalitede. Tavsiye ederim, toplamda 4 tane iyi, 3 tane de ucuz forma olmasa bu fiyata bulmuşken bir tane daha alayım mı diye de düşünürdüm.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Taytini çok beğenmemistim ancak bugün elime ulaşan variant cc siyah forma harika gerçekten. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi üst seviye markalarla yarışır. Tasarımlarına denecek yok. Sora ne kadar kötü tasarım yapıyorsa variant o kadar iyi :)

@Mtt Merhaba aldınız mı bu gözlükten? Almak üzereyim tam alayım mı? :D

2 ay kadar önce erim bisiklet'in sitesinden mavic marka bu askılı taytı almıştım. sanırım 185 tl fiyatı vardı. çok büyük beklentilerle almıştım ama hem tayt hem de erim bisikletin'in hizmet kalitesi beni hayal kırıklığına uğrattı. öncelikle fotoğrafta gördüğünüz gibi ped dışarıya doğru kabartmalı (ben ilk defa pedi bu şekilde olan tayt görüyorum). açıkçası bunu giyince arkadan pek güzel bir görüntü oluşmayacaktır. o yüzden sadece şortun altına giydim bir kaç defa. erim bisiklet saolsun ürünün kendi detaylı resimlerini siteye koymak yerine temsili bir tane mavic'in tayt resmini koyunca ben de satın alırken pedin böyle olduğunu göremedim tabi ki.

bu ürünler sanırım mavic için türkiye'de üretilen ihraç fazlası ürünler. dolayısıyla paket, etiket filan gibi bir beklentim yoktu ancak en azından taytı üstünkörü katlayıp direkt kargo poşetine koymak yerine bir kutuya ya da bir poşet içine koyarak müşterilerine biraz daha saygı gösterebilirlerdi. bu arada neden bilmiyorum ama taytı elime aldığımda yoğun şekilde sigara dumanı kokuyordu. bir de sitede yaptığım ödemede doğal olarak kdv ödemiş olmama rağmen fatura da göndermediler. ben de böyle bir firma ile iade işleri ile uğraşıp sinirlerimi bozacağıma en azından kışın altıma giyerim düşüncesiyle geri gönderip iade etmedim.

unnamed.jpg

Sora tekstil ürünleri kalitelidir. Şimdilerde indirimi var. Uzaklara gitmeyin bence yurt içinde daha kalitelileri var :)

@Göktürk Ünal
daha bugün sora tekstil'den aldığım formalar elime ulaştı. kaliteleri karşısında ağzım açık kaldı. hatta bugün forumda da detaylı şekilde yazdım. artık bundan sonra forma ile ilgili kesinlikle yurt dışı ile ilişkim kesilmiştir :)

@soner83 mavic’in çok ilginç bir pedi var gerçekten, adeta sonradan dikilmişe benziyor o_O

@yokgibi
Bisikletten sonra alınacak ilk şey gözlükmüş. Kullanınca anladım :)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@Akınlasınn o kadar da değilmiş bence.
1. Kask
2. Suluk
3. Yama kiti veya iç lastik/pompa
4. Gözlük

Kaski takinca gozluksuz kendimi cıbıl gibi hissettigim icin gozluk sart diye dusunuyorum...ee simdi kask onemli, o yuzden gozlukte onemli benim icin..
1 yil once alidayidan aldigim rockbros 5 lensli gozluk kullaniyorum..mukemel bisey..yagmurlu gun diyelim maviyi takiyorum..gece diyelim sariyi..gunesli ise polarizeyi, hicbisey bilemediysem seffaf..karisik olsun diyorsam gokkusagi (adini bilemedim) camlisi..kemer ile kullaniyorum, yanma agritma yok..dereceli cam icin aparati var ama kullanisi nasildir bilemem.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Bunun için özel gözlükler var. Bisiklet gözlüğünün altına numaralı gözlük camı takılabiliyor.
@pedallıyoruuz

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen bisiklet sürerken gözüme sinek kaçtı, tam bir gün sonra parçalanmış şekilde çıktı. Gözlük bence olmazsa olmaz. Decathlondan şu gözlüğü aldım, fiyatına göre gayet iyi iş görüyor. Tamamen şeffaf olması da benim için avantaj. Renkli camlı olanlarını denediğimde laptop Recai'ye döndüm :D

classic_ae9a3c40-0da8-4a22-8641-94816dfe17c8.jpg

Geri