Bende,tur bisikletim için bu ürünleri aldım,
1.RockRider ST100 ayakkabı
2.SHİMANO PD-ED500 SPD BİSİKLET PEDALI
İlk denemesini bugün yaptım,olaya tam hakim olamadım yalnız.Bazı sorularım var bu konuda:
1.Kalları ayakkabının altında nasıl bir pozisyonda koymamız gerekiyor?Rockrider st100 model ayakkabıda, iki tane montaj noktası var.Birisi biraz daha yukarıya yakınkan diğeri biraz daha aşağıya yakın.Ve kalların düz mü yoksa hafif eğimli mi takmamız gerekiyor?
2.Çıkarmalarda sorun yaşamadım,yalnız ayağımı pedala takmaya çalışırken baya debeleniyorum,hemen takılmıyor,uğraştırıyor.Bunu nasıl ayarlarız?
Mtb kilit pedalı ve ayakkabısı olduğundan yol gibi sert hatlara ve açılara sahip değil.Rahat takılıp çıkıyor.Sadece bazen kilitli bir ayakkabı taktığınızı unuttuğunuz anlar oluyor,orada sıkıntı oluyor.
(ayağı direk çekip çıkaramayınca elimi bir ağaca dayayıpta düşmekten kurtuldum.
)
Bugün kilit pedalla, ikinci turuma çıktım. Öyle korkulacak,büyütülecek bir şey değilmiş. Toplumda biraz fazla abartılıyor bence. Lakin bir sıkıntı oldu.Sol ayakkabı kiliite rahat girmiyordu,tur esnasında çok uğraşıyordum.Turun ilerleyen kısımlarda,ayakkabıyı pedala basıyorum basıyorum ama bir türlü kilitlemiyor,bir sıkıntı olduğunu farkkettim. İnip bir baktım,kal pedalda kalmış.
Sıkıntı,bir tane vidası pedalın içinde sıkışıp kalırken,diğeride yolda düşmüş arkadaş.Kim bilir nerede düştü...Tek vidasıyla tekrar sıkıştırdım.Aslında gevşek değildi ama nasıl bu kadar kolay çıktı anlayamadım. Tek vida sizce nasıl randımanlı çalıştırır mı?Aynı vidayı nerden bulabilirim?