Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Tayt seçiminde kilometreyi değil de sürüş süresini-saatini kıstas olarak almaları daha geçerli bir ölçüt bana göre.

Kimisi 90 km'yi 3 saatte tamamlarken kimisi 5 saatte tamamlayabilir. Yol aynı, sele üzerinde geçirilen zaman farklı.

Sele üzerinde ne kadar cok vakit harcanırsa popo ağrısı da doğru orantılı olarak artar haliyle.

Scudo
(link)

bunu aldım. üzerine de futbolcu eşofmanı giydim yine decathlondan aldığım. (link)
zerrre üşümedim. 2-3 derecede.

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Bende decatlondakşni kullanıyorum 3 4 saatlim sürüşlerim sürekli oluyor selenizde bi sorun olabilir mi ?
Selemde sorun yok diye düşünüyorum, başka marka kışlık taytımla sürerken bir sorunla karşılaşmıyorum o yüzden yazlık ürünümü değiştirmeliyim diye düşündüm.

Teşekkür ederim sele ayarını kontrol edicem inşallah. Tayt kullanımı gerekecek hangi taytı önerirsiniz 300 TL civarı
Fiyat olarak birşey diyemem ama endurance sürüşe uygun bir tayt bakınız.

Selamlar bisiklet şort içliği ile bisiklet taytının farkı nedir?
İkiside aynı görevi mi yapar?

Ön kısımda ise ve bahsettiğiniz gibi çok kısa bir mesafede uyuşma başlıyorsa yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi sorun sele ayarınızdan kaynaklı Sele ayarını doğru yapmadığınız sürece tayt giysenizde bir faydası olmayacaktır. Bazen sele ayarida yetmiyor komple sele değiştirmek gerekebiliyor.
Demek ki bendeki mevcut sorun bundan kaynaklanıyor.Zira hem Decathlon'un kısa,hem de Jordanred'in uzun taytını kullanıyorum.İkisinde de uyuşma oluyor ön bölgede.Bahsettiğiniz sele ayarı nedir peki?Bike fit falan ise ona imkan yok

Sinirlerde sıkışma oluyormuş, uyuşma onunla ilgili olabilirmiş. Selenin oturma kemiklerinize göre genişliği öncelikle doğru olmalı. Boy ayarı ve ön-arka ayarı da önemli.
Pudental sinir sıkışması diye bir başlık var, ona da bakabilirsiniz.

Demek ki bendeki mevcut sorun bundan kaynaklanıyor.Zira hem Decathlon'un kısa,hem de Jordanred'in uzun taytını kullanıyorum.İkisinde de uyuşma oluyor ön bölgede.Bahsettiğiniz sele ayarı nedir peki?Bike fit falan ise ona imkan yok

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Elbette en sağlıklı olanı bike fit ama onun için durumun yoksa youtube yada google aratır isen kendin uygulayaboleceğin birçok anlatımlı video ve bilgiye ulaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Özcan

selenin burnu yukarı bakıyorsa olabilir bu durum. su terazisiyle açısına bakın derim. +lı açılardaysa 0’a veya eksi derecelere getirip deneyin. o da olmazsa ortası yarık seleleri denersiniz.

@Bir vatandaş teşekkür ederim ,o konu başlığını okuyorum şu anda
@Semih Cavdar teşekkür ederim,okuyacağım
@Efe ÇEPEL teşekkür ederim,bisikleti ilk aldığımda öyleydi(2020 Kasım)sonrasında düzelttim hatta fotoğrafına baktım şimdi bisikletin gayet düzgün yine de su terazisi bulur isem deneyeceğim
Bisikletim şu an bakımda,cuma günü alacağım,bisikletçiye de sorarım muhtemelen seleden kaynaklanıyor. Taytsız bisiklet kullanmayıp tayta alıştığım için mi yoksa bahsettiğiniz gibi sorunlardan dolayı mı bilmiyorum ama taytın benim için bir ekstrası kalmadı gibi.Decathlon kısa taytı 4 yıl önce aldım(2 yıl hiç kullanmadım),Jordanred uzun taytı alalı 10 ay oldu olmadı(3 ay kullandım tahmini) 70-80 km veya 2 saatten sonra ağrı başlıyor.Ki Jordanred olan tayt Decathlon'a göre pedi daha iyi.Ancak ilk giydiğim zamanın haricinde "ohh be işte farkı hissettim,evet sanki bu daha iyi demedim"hiç. Sele bisikletin üstünde gelen sele,sanırım onunla ilgili bir durum,onu değiştirmeliyim

Sizce ikinci el olarak
Biraz yıpranmış sora askılı tayt mı?
Temiz yine ikinci el jordanred askılı tayt mı?
İkisinide deneyimleyen veya ikisinden birini deneyen deneyiminş yazarsa sevinirim❤

Arkadaşlar Kot pantolon yada günlük şort yada pantolonlarla bisiklet sürmenin bi sakıncası var Mı ? Belki bilmediğim bi zararı var mıdır acaba diye soruyorum .
Katlanır bisiklet ile günlük sürüşler yapıyorum . Sele üstüne jel aldım ondan mıdır yada alıştığım için midir nedir bi rahatsızlık duymuyorum sele den .

Arkadaşlar Kot pantolon yada günlük şort yada pantolonlarla bisiklet sürmenin bi sakıncası var Mı ? Belki bilmediğim bi zararı var mıdır acaba diye soruyorum .
Katlanır bisiklet ile günlük sürüşler yapıyorum . Sele üstüne jel aldım ondan mıdır yada alıştığım için midir nedir bi rahatsızlık duymuyorum sele den .
Sele üzerinde bir rahatsizlik duymuyor, malum yerlerde bir baski hissetmiyorsaniz hangi kıyafetle sürdüğünüzün bir önemi yok.

"Hayır efendim katlanır bisiklet de tayt ile sürülür." diyenler olabilir, pek aldırış etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
"Hayır efendim katlanır bisiklet de tayt ile sürülür." diyenler olabilir, pek aldırış etmeyin.
Bencede,illaki herşeyi raconuna uyduracaz diye gözünü çıkaracak değiliz,çünkü ben hep katlanır bisikletimle işime giderim,taytı eşofmanı tişörtü bırakın gömlek kumaş veya kanvas pantolon,spor ayakkabıda değil klasik ayakkabı ile gider gelirim,ha gittiğim yol gidiş geliş 17 km birşey değil tabi,belki bi 50km yapsam işte o zaman ihtiyaç duyabilirim.

Son düzenleme:
@amasseia , @seko35.50
Teşekkürler cevaplar İçin . Keyfi sürüşler yapıyorum , gezme amaçlı yani ama yine de sorayım bi dedim belki bilmediğim birşey vardır diye . Çünkü çok karşıma çıkıyor bu bisiklet işinde aklıma gelmeyen , bilmediğim şeyler .

@amasseia , @seko35.50
Teşekkürler cevaplar İçin . Keyfi sürüşler yapıyorum , gezme amaçlı yani ama yine de sorayım bi dedim belki bilmediğim birşey vardır diye . Çünkü çok karşıma çıkıyor bu bisiklet işinde aklıma gelmeyen , bilmediğim şeyler .
Bütün sene boyunca işe gidip gelmek için bisiklet kullanıyorum. Yazın yol bisikleti, kışın ise hybrid bisiklet kullanıyorum. Yaşadığım yerde kış ayları sert olduğu için hybrid bisiklet kullanırken bisiklete uygun kıyafet yerine daha çok kış ayına uygun kıyafet seçiyorum. Kısacası illaki tayt yada forma kullanacaksınız diye bir kural yok, kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde giyinin, A kişisi yada B kişisi ne demiş , ne düşünür hiçte umurunuzda olmasın. 🙂

@amasseia , @seko35.50

Alt giyimde sürten-batan bir dikiş v.b. varsa yol uzadıkça rahatsızlığı ya da zararı artmaya başlıyor. Kıyafet en küçük bir rahatsızlık veriyorsa onu bisiklet üstünde kullanmamakta fayda var.
Üst giyimde normalde serin tutup terletmese bile bisiklet üstünde terleten ve dışarı atılmasını sağlamayan pamuk v.b. tişörtlerden kaçınmak lazım. İlla bisiklet formasına gerek yok, LCW gibi yerlerde satılan "aktif spor" serisi teri dışarı atan kıyafetler bu konuda yeterli olur. Polo yaka v.b. günlük giyime uygun modeller de var.
(link) (eskiden filtrede olan Aktif Spor seçeneğini kaldırmışlar, linktekilerden pamuklu tişörtleri geçip sadece adında Aktif Spor yazanlara bakarak)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Ben de şöyle bir şey almayı düşünüyorum? Aliexpress üzerinden byle bir şey alıp kullanan oldu mu?
(link)

Ben de şöyle bir şey almayı düşünüyorum? Aliexpress üzerinden byle bir şey alıp kullanan oldu mu?
(link)
İşe yaramıyor, kullandım daha önce. Yine AliExpress'te satılan Cheji markasının taytlarını kullanabilirsiniz.

Geri