Scudo Sports

Tchibo

@Nini

Kilosuna takılmayın bu bisikletlerin. Yarış bisikleti değil bunlar. Şehiriçinde gezinti-ulaşım bisikleti. İsmini de Hollanda bisikleti koymuşlar zaten. Hollanda gibi ülkelerde insanlar bisikletleri ulaşım aracı olarak kullanıyorlar. Bayanlar küçük çocuklarını çocuk koltuğuna koyup, önüne de sepet takarak alışverişe, markete, parka sağa sola gidip geliyorlar bu bisikletlerle. Arabalar ise garajlarda yatıyor ;)

Scudo
@S.Emre DURMAZ

Doğru zaten dümdüz bir ülke olduğundan kilosunun önemi yok bence de ama Türkiyede nasıl olur bilemem hele ki Ankara da :D

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
@Nini

Angara bisikleti değil evet :D
Bu bisikletler göbekten 3 vitesli sanırım. Çok dik olmayan yokuşlar rahatça çıkılabilir. Ama bizim ülkemize pek uygun değil. Ülkemizde bisiklet, bir ulaşım aracı değil öncelikle. Yollarımız uygun değil bisiklete. Konya' da, şehrin düz olmasından mütevellit, ulaşım amaçlı yoğun bir kullanım var tabi ama genel olarak erkekler sürüyor. Bu konuya girersek zaten uzar da uzar.. Kültür, eğitim, çevrecilik vs.. biz henüz o mertebelere ulaşamadık malesef. Netice olarak tchibo' da satılan bu bisikletler bize pek uygun değil. Sahile yakın oturup bisiklet yolunda kullanacak biraz kalburüstü kesime hitap ediyor. Bu tür bisikletleri kullananların bahçeli kendilerine ait evleri falan var.. Yoksa hiçbir bayan bu bisikleti apartmanın 3. katından indirip, inişli çıkışlı yollarda 20km katederek sahile gelip, bisiklet yolunda 2 tur atıp, 20km daha katederek evine dönüp, 20 kiloluk bisikleti kucaklayıp apartmanın 3. Katına çıkarmaz..

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
@S.Emre DURMAZ Ben bunu "katlanabilir bisiklet" kilidi olarak algıladım ama kilit kendisi katlanıyormuş. :) Bisiklet katlandıktan sonra hareket etmemesi için u tarz birşey arıyordum.

2016 yılında 20 kilo bisiklet olmaz. Ayıptır. Hakarettir. Resmen kazık atmak, milleti bisikletten soğutmak için yapılmış desek ne kadar abartılı olur?

@gıbıç Biraz ayrıntı olacak ama bu tip gözlüklerde içinde sarı seçeneği olanlardan almanızı tavsiye ederim. Kontrastı arttırarak hafif karanlıkta daha iyi görmenizi sağlıyor.

@S.Emre DURMAZ Peki arkadaşım. Sana bir tane 20 kiloluk hediye alacağım param olunca :) Her gün Belediyeden Telekom'a doğru çıkıp inersin.

@Şükrü Güllüoğlu
Bu sayfada bir önceki mesajımı okursanız orada açıklama yapmıştım. Birincisi bu bir bayan bisikleti. Ayrıca bizim ülkemizde yalnızca sahile yakın, bahçeli garajlı evi olan kesimlere hitap ediyor diye belirttik yukarıda. Apartmana çıkarılıp indirilmeye uygun değil. Şehiriçinde de trafikte inişli çıkışlı yollarda özellikle bayanlara hiç uygun değil diye de belirttik zaten. Ancak 2016 yılında 20 kilo bisiklet satmak hakaret, kazıklamak insanları bisikletten soğutmak falan gibi bir şeyler saçmalamışsınız.. Ben de size diyorum ki, hatta sadece ben de demiyorum, forumu da araştırırsanız göreceksiniz ki, gerçek tur bisikletleri çelik kadrolu, ön arka bagajlı ve ağır bisikletlerdir. Ayrıca bir de üzerine heybeler malzemeler vs. yüklenir ve çok daha ağır hale gelirler. Bisiklet ağırlığı konusu sadece yarışlara katılan sporcular için önemlidir. Bizim gibi forumda hobi-gezi-spor amaçlı bisiklete binenlerin kullandıkları city bike ve mtbler 12-15kg gibi bir ağırlığa sahiptir ve birkaç kilo hafif ya da ağır olmasının bizim için hiçbir farkı yoktur. Eğer siz yarışa katılmıyorsanız, bisikletinizi yarım kilo daha hafifletmek için güzel bir para verip bisikletinizin bir donanımını değiştiriyorsanız, burada yalnızca kendinizi manevi olarak tatmin etmiş olursunuz. Yani, 2016 yılında 20kg bisiklet satmak, kimseyi kazıklamak, enayi yerine falan koymak değil. Her bisikletin bir kullanım amacı var. Sadece bu 20kglık bisikletler bizim ülkemize pek hitap etmiyor o kadar, saygılar.

kamplık malzemeler de varmış :harika:

@S.Emre DURMAZ "Saçmalamışsınız" deyip "saygılar" ile bitirmişsiniz. Söylediklerinize yanıt vermeyeceğim. Sadece kendi bisikletiniz kaç kilo ve hangi amçla kullandığınızı yazın konu kapansın. Esenlikler diliyorum.

@Şükrü Güllüoğlu bey,

Hafif bisiklet daha iyi bisiklettir gibi bir yargınız var. Baştan sona yanlış.

Herkesin kullanım amacı ayrı. Haftasonu keyfine sahilde turlamak isteyen birisi için, benim 10 kg altındaki yol bisikletim değil, 20 kg'lık bir şehir bisikleti çok daha keyiflidir.

Sırf bu yüzden yol bisikletimi satacağım, muhtemelen alacağım bisiklet daha ağır olacak. Enayi miyim ben şimdi? Kazıklanıyor mu olacağım?

• Beğen
Tepkiler: S.Emre DURMAZ
@Mert E. Estağfurullah. Hafif bisiklet iyi bisiklettir diye bir yargım yok aslında. Yanlış anladınız ya da ben yanlış ifade etim.

Benim derdim şu: 1. İnsanlar alıp sadece sahil yolunda sürmesin. Şehrin içine de girsin. Şehrin içine girmek için 20 kg'lik bisiklet biraz can sıkar. Yıllarca çelik bisikletle Acıbadem yokuşunu tırmandım (yaz-kış her gün işe giderken). Şimdi 12 kg bir bisikletim var. Aradaki farkı biliyorum. Amacım trollemek değil, tecrübeye dayalı bir paylaşım yapmak.
2. söz konusu 20 kg'lık bisikletin o fiyata satılack kalitede olduğunu da düşünmüyorum. Malesef insanlar bisiklet alırken yanlış yönlendirildikleri için o bisikletler bodrumlarda çürüyor. Herkesin siz ve Emre Bey kadar bilgili olduğunu zannetmeyelim.

İyi günler diliyorum.

@Şükrü Güllüoğlu Bu şehirden neyi anladığınıza bağlı. Konya gibi, Amsterdam gibi bir yerde sürerseniz yokuş falan çıkmanıza gerek kalmaz. Rotanızda ciddi bir yokuş yok ise, gene aynı şekilde çok da gerek olmayabilir.

Bu bisikletler zaten yardır yardır yokuş çıkabilin diye değil. Dikkatli incelediniz mi acaba bisikletleri? Bunlar gerçek şehir bisikletleri. Sizinkinden daha fazla şehrin içine girmek, şehir içi ulaşımda kullanmak için ideal. Üzerlerinde aynakol kapağı, çamurluğu, bagajı, konforlu bir selesi, dinamosu, ışıkları, konfor amaçlı kalın lastikleri, hatta bisiklet teker kilidi dahi var. Bunları sizin bisikletinize taksak emin olun o da 17-18'i bulur.

Acıbadem yokuşunu çıkmak da çok istisna bir durum. Eğer şehir içi ulaşım için kullanıyorsanız, yokuşta inersiniz bisikletinizden, elinizde çıkartırsınız. Budur bunun kuralı. Her yokuş illa pedallanacak diye bir kaide yok, hele de şehir içinde. Ki, insanlar 30-40 kg bagajlarla dünya turu atıyorlar, tepsi gibi yerde yapmıyorlar o turu.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki, sizinkiyle aynı özelliklerde sanki demir yığını gibi algılanıyor. :/

(link)

fiyat+su geçirmez olmasından dolayı alayım diyorum, sizce alınır mı ?

zorunlu edit : izmir gaziemir optimum tchiboyu aradım, mağazada 35 LİRAYA DÜŞMÜŞ !!!

3 adet kalmış, 1 tanesini ayırttım ben gidip alıcam. 30 lira da olabilir, heyecan yaptım tam anlayamadım telefonda. :D

@BF Okuru sanırım iki teker 1 adam bu tarz birşey kullanıyordu.

Çok iyi fiyat ihtiyacı olan durmasın bence sonuçta Tchibo su geçirmez diyorsa neden olmasın.

@BF Okuru
Alınır, daha önce de hatırladığım kadarıyla aynı fiyattan satılıyordu. Stokta kalmadığı için başka bir mağazadan başka bir gidon çantası almıştım. Bu çantanın benim aldığımdan eksiği yok ve yarı fiyatına.

Geri