Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tek mi, bir arkadaşla mı, yoksa kalabalık gruplarla mı gezersiniz?

Scudo
coğunlukla grup surusler yapsak da nedense hep tek sürmekden daha zevk almışımdır tek başına insanın kendine karşı yarışmasının verdiği o duygu birde grup suruslerinde arkadaşlarına ayırıcağın dikkat yerine kendine ve yola ayırman bunlar benim için cezbedici grup suruslerinin de artısı gerek uzun süreler yüksek ortalamalarla gidebilmenin verdiği zevk ve muhabbetin verdiği zevk (grupdaki insanların uyumu bu durum da çok önemli diye düşünüyorum) de çok ayrı yanı benım için biraz o anki ruh halime göre değişkenlik göstermekte :D

• Beğen
Tepkiler: Volg
Ben genelde dostumla surerim ancak tek de surerim. Ancak amaca yonelik olmayan tek sürüşler cabuk sıkıyor.
Ramazandan sonra da grup sürüşü deneyeceğim iyi olur sanıyorum.

LG-P713TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10 ocak 2009 senesinden beri bir çok tur düzenledim,ilk başlarda tarz olarak en düşük tempolulara göre turlar düzenledim,fakat zamanla bazı arkadaşların kondüsyonları gelişince, yeni ekibe gelenleri arkadan toplamak bana kaldı kondüsyonu yüksek olanlara ise önceden duracakları yeri söyledim,sonra haklı olarak kondüsyonu yüksek olanlar katılmadı ,çünki onlar eğim sonunda bekleyince vücutları soğuyor idi,düzenlediğim turlarda kondüsyonu yüksek olanların gazına gelen acemileri yer yer kontrol etmekte güçlük çektim isede başarılı oldum çoğu kez,
denge oturtmak zor idi,tarzımı değiştirdim ve idman ağırlıklı çalışmaları başlattım,demirbaş 1 adam vardı bu arkadaş ile bayağı çalıştık ,adını verecem tabi,erkan közen ,en vefalı en sağdık adam o idi,ama tek hatası kendisi hazır olmadan kartepeye soyunması idi,erkan ile ne hata yaptık isek yazdık çizdik burda,performans grubu kurdum,adınada kartepe bisiklet takımı dedik,ama performans olayı disiplin gerektirir ,aşk gerektirir, kışın yatmamayı gerektirir,
100 km git 15 km eğim çık ,200 km toplam ,245 gitmiş kadar olur insan,bu zor anlayışa her sene ekibe yeni eleman arayışlarına geçtim,baktımki yok,senede bir kere bile bu etaba soyunacak adam bulamadım,16 .turda ekipten iki kişi dağılınca kartepe bisiklet takımının iddası kalmadı ,bunları açık açık yazdık,fakat şu bi gerçekki,zoru yenenler tarihe geçti,

istanbuldan kartepeyi alanlar araçsız güney yolu,

bostancı-eskihisar-topçular-suadiye köy-kartepe otel-suadiye köy-yalova

bostancı-eskihisar-39 km
topçular-suadiye köy 58 km
suadiye köy-kartepe otel 15 km rampa iniş aynı yer,
suadiye köy-yalova 72 km .

1- erkan közen
2- bahadır közen
3- furkan tk
4- korcan
5- kudret

istanbulda 5 adamda bu kartepe bisiklet takımı forması vardır,6'ıncı kerimdir,kerim zirveyi alamamıştır, ama idmanlarda başarılı olmuştur,güzel bir anı olarak formalar kalacak geçmişte yaptığımız çetin mücadeleyi formayı her giydiğimizde hatırlayacağız..

Artık bu tek takılma konusuna bende katılıyorum eğer geçerkten maksat spor yapmaksa günlük yapılan bir iki saatlik tempolu turlar kalabalık yapılan uzun gezilerden çok daha faydalı gibi sanki
artı istediğiniz rota istediğiniz mola istediğiniz mesafe herşey size kalmış uzun bekkemeler ve molalar komple soğutuyor insanı maksat yeme içme gezme ise ona bişey diyemem

Büyükçekmece Bisiklet Kulubü ile haftaiçi Salı Ve Perşembe günleri turlara katılıyorum. 40-45 km lik kısa turlar oluyor tempo en yavaş giden kişiye göre ayarlanıyor yokuşa gelirken kondisyonu iyi olanlar önden gidip yokuş bitiminde diğerlerini bekliyor. Sohbet, muhabbet, şakalaşma, ahenk olarak 4-4 lük bir grup. İnsan bazen tempoda yapmak istiyor. İşte o zaman göl turu ve şu aralar İnceğiz favorimiz turuna çıkacağımızı, gidiş gelişin tempolu olacağını, çok az mola vereceğimizi belirtiyoruz. Grup içinden birbirimizin temposuna aşina olduğumuz için tempoya ayak uydurabilecek arkadaşlar iştirak ediyorlar. Sabah 06:00 da yola çıkıyoruz 5 dk opsiyonlu olarak gelen geliyor, gelemeyecek olan haber veriyor. Dönüş saatimiz 09:00-09:30 arası olacak diye belirtiyoruz. İki türlü yapılan turunda tadı başka oluyor.

Bisikletimi katlayip otobusle Kadikoy'e gelirim. Sahil yolundan Pendik bitisine kadar pedallayip, ayni yolu tekrar geri donerim. Tekrar katlayip Kadikoyden otobusle eve. Her hafta bu sekilde suruyorum. 1-2 defa arkadasimla cikmistim, hic keyif alamadim. Tek surmek en guzeli..

Geçenlerde arkadaşıma arada turlarınıza benide dahil edin bende katılayım size dedim. Nasıl cevap aldım dersiniz senin gidon T sen biZe yetişemezsin. Yol gidonu takmalısın dedi İçimden pedalı direksiyon çeviryorduda ben mi yanlış biliyorum dedim. Yetişemiyebilirim ama yani Ada'm beni iyi Tokatladı.

performans turu değilse çok kalabalık olmamak şartıyla grup sürüşleri daha keyifli. performans sürüşünde grup bana uymaz. grubu yavaşlatıyor olabilirim düşük ihtimal zorluyor da olabilirim. durmadan aklıma takılır. :)

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
4. kişi sıkıntı. 3 kişi çok ideal oluyor.

• Beğen
şu sıralar tek kullanıyorum. Isınma turları kısa antrenmanlar vs
yokuşlarda yorulma problemini bitirince Ankara"da grup sürüşlerine katılacağım

• Beğen
Geçen arkadaş ile çıktık o hızlı suruyordu bende onla aynı gidebilmek için hızlı gidiyordum . Bir yandan iyi oluyor .

• Beğen
Grup halinde hiç sürmedim ama bir arkadaşımla ufak turlara çıkıyoruz, gayet zevkli oluyor. Performans yapmak istersem yalnız kurt :)

• Beğen
Açıkçası tek,ikili,dörtlü,20li ve bin kişilik sürüşlere katıldım. Hepsi ayrı ayri tecrübe ve deneyim kazandırdı bana. 30 ağustos ve 29 19 mayis turu özellikle bana çok şey kattı. Her kişi ve gruptan, cinsiyet ve yaş aralığıyla sürmenizi öneririm. Sporda olsa, eğlence de olsa tecrübe etmeniz gereken bi durum.

@kuşlar gibi özgür

Ben de 5-10 kişi ve üzeri gruplara sadece 1 kez katıldım. Belediyenin organize ettiği bir turdu.
3-4 saat sürdü ve antrenmanlı olmama rağmen süreye alışkın olmadığım için kas ağrısı yaptı.
Günlük ideal spor 45-60 dk dır.
Bu da tek veya bir arkadaşla idealdir bence.
Ben genelde tek takılıyorum.
Haftalık toplam 4-6 saat bisiklet üstündeyim ve neredeyse hergün çıkarım.
Durup durup günlerce spor yapmadan.. 3-4 saatlik tura katılmak sağlık açısından fayda yerine zararlı.:):)

Geri