Scudo Sports

Tour De France 2011

@Cem Unden

Zeits çok iyi ve gelecek vaaden bir sporcu ancak bu yıl çok yoruldu. Sezon başından beri aktif. Fransa turuna Vino ya yardımcı olarak geldi ama Vino sakatlanınca şimdi yük ona kaldı ama malesef iki önemli handikapı var. İlki çok yorgun olması ve diğeri yardımcı rolü yüzünden vino kalana kadar çok fazla vakit kaybetmiş olması. Fransa Turu Astana için çoktan bitti açıkçası. Etap kazanmalarıda çok zor malesef.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@Aytaç Biber

Astana çok sevdiğim bir takım . Roman Kreuziger'i transfer etmeleri çok iyi oldu . Ama birçok takımın çektiği sıkıntıyı yaşıyorlar. Grand Turlarda başarı elde edecek bisikletçileri yok . Sprinterleri veya yokuşçuları da yok(Vaitkus , Remy Di Gregorio, Josep Jufre yeterli değil) . Her zaman podyumun tepesini garanti edebilecek adamların eksikliğini hissediyorlar. Vino'nun doping cezası çektiği zamanlarda çok para dökerek ünlüleri topladılar ama bunlar geçici başarı oldu . Kazakistan'ın daha iyi bisikletçiler yetiştirmesi ümidiyle Vinokourov'a yöneticilik hayatında başarılar dilerim

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
@reha genç

müthiş hırslı birisi,ben ani bir karar verdiğini düşünüyorum,çektiği acıyı düşünemiyorum bile,ama bir ihtimal fransa turuna son bir kez glmek isteyecektir diye düşünüyorum.tabi bu arada kemik durumunu bilmeden konuşuyorum.

Vino vücudundaki en sağlam kemiği kırıldığına göre çok sağlam bir darbe almış olmalı. Kırık haricinde tendon veya kaslarda ciddi başka sorunlar olmuş olabilir. Doktorlar da keyfini kaçırdı galiba :) ve ani bir karar verdi.. Yalnız ne olursa olsun sporcu anatomisi, hele hele bu şekilde üst düzey birinin ki bambaşka oluyor. Geçenlerde winter x-gamesi izliyordum. Snowboard'da altın alan adam iki hafta önce körücük kemiğini darmadağan etmiş. Bilmem kaçtane vidayla çıkıp 1 oldu :)
Bence Vino. 3-5 aya kalmaz sahalara döner.

Vino bence de döner ama artık büyük oynamaz.

Bu arada bu dinlenme gününde acayip canım sıkıldı alıştık hergün en az 3 saat turun keyfini yapmaya boş kaldık bugün :D

En azından son hafta zevkli geçmeye aday:) şilekler contifobi den kurtulursa:)

• Beğen
Vino artık dönemez, bu sezon bitti, femuru kırılan biri aktif spora 8-10 aydan önce dönemez (Bir ortopedist olarak konuşuyorum), 38'inde biri için bu çok daha zor olacaktır, Vino asla figüran olmaz bu nedenle dönemez artık ...

• Beğen
Yazık oldu.Hiçbir sporcu kariyerini böyle bitirmek istemez.Sağlığına kavuşması için 1 sene gerek form tutturması içinde 1 sene.Olur 40.Ondan sonra toparlanamaz.Özleyeceğim.İlginç bi karakterdi.Galibier de onu da görmek isterdim.Galibier demişken 24 KM yaklaşık %6.9 dk değil 15 dk bile rahat atılır.Bi de etabın başına bakarsak.Col Angel.Manyak bişi.Bi de iki sorum olacak.Bisikletçilerin kaç watt-kalori-vs. böyle şeyleri bulacağımız sitenin adı neydi?HTC anlaşması noldu?

• Beğen
Her sporcunun data bilgilerinin yayınlanmasına izin verilmiyor.
Örneğin: A.Contador ve A.Shleck datalarını karşılaştırmak isterdik ama takımları buna şimdilik yanaşmıyor. Bir bakımada hak vermek gerekir, neticede açık kapı...

Fransa turu (SRM Live) esnasında bazı sporcuların data bilgilerine alt linkden ulaşabilirsin:
Güzergah profili, mevki, sporcu hızı, kadans, Max kalp ritim, Watt gücü vs...

SRM sistemi merak edenler için:

http://img143.imageshack.us/img143/2759/srmdata.jpg

Bu hafta çok zorlu olacak: Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri...
Tahmini durum: Contador Alp'lerde farkı kapatır, zamana karşıda sarı mayoyu eve götürür...

Unutmadan bir ek yapayım: Ağustos ayında (eğer yine bir değişiklik olmazsa) Contador'un doping durumu neticelenecek, bakarsın hem GIRO, hem TdF sıfırlanmış, tam komedi olur...

http://img813.imageshack.us/img813/9933/tdffinish.jpg

@PALA
2007 şampiyonluğu rasmussen'e verilsin:) yok o dönem sayılmaz tabi.
Contador giderse pek bi zevki kalmaz olayın bence.

• Beğen
@Özgün ÇETİN

Bencede contador giderse pek bir zevki kalmaz işin tabi andy ve frank naparlar bilmem abi kardeş rahat rahat giderler heralde :)

• Beğen
@Fırat Dizman

Ama zaten bu turdan once bu senenin son senesi oldugunu aciklamisti.

• Beğen
İkinci haftanın özeti

Bugünkü etap kaçaklara yarayacak . Acaba Hushovd bir daha deneme yapar mı ? Tony Martin , Robert Gesink , Remy Di Gregorio , Hoogerland , Fofonov , Moncutie bugüne biraz heyecan katabilirler mi acaba ?

Etap 16
http://i53.tinypic.com/207xdg0.gif

rica etsem yayın linki alabilir miyim:)yayının ne zaman başladığını belirtin lütfen

@Yavuz Çetin
şavşat ardahan arasında bundan daha güzel manzaralı yollar var ama asvalt kalitesi çok kötü yaklaşık 25 km çıkış 1100 rakımdan 2640 rakıma çamlıbel geçidine ordanda 15 km kadar ardahana iniş 1870 rakıma çamlıbel geçidine sürekli yokuş ve mükemmel hava su manzara bilenler bilir:D tam gezilik bir yer bisikletle inşallah ardahana gittiğim zaman o kısmı zorda olsa gitmek isterim

(link)

• Beğen
Fransa Turunda olaylara bitmiyor . Organizasyon komitesinden bir görevli , finişin olduğu GAP bölgesinde ölü bulunmuş. Fransız polisi soruşturmaya başlamış. Bu arada şu anda kaçan yok ama Matthew Goss ve Simon Gerrrans fırsat olursa "breakaway" grubunun içinde yer almayı istiyorlarmış

Ortalama hız 53km/saat ve ilk 22km tamamlandı

(link)

Geri