Scudo Sports

Tour De France 2011

Scudo
@Cem Unden

Önde 34-36, arkada 25-26 seçimleri bisikletçiye göre değişiyor ve kullanılan bisikletler son derece "stiff". Az konfor maksimum güç aktarımı :)

Kar nedeniyle etabın kısaltılması veya nötralize edilmesi gündemde

İlk saatte 51 km katedilmiş. Kaçış olamamasının nedeni bu.

Vino ve ekibi telekonferans ile görüştüler. Hala duygusal ama herhalde bırakacağı kesin gibi.

Gilbert etabın kendisine uygun olduğunu söyledi. Hatta kalanlardan birine daha talipmiş.

Gap inişi Beloki'nin kazası ve Armstrong'un MTB tekniği ile hatırlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Dünkü dinlenme günü Voeckler için çok aktif geçmiş. Bütün Fransız basını ile toplantılar, röportajlar yapmış. "Voecklerism" diyorlar.

Vino'nun dediği gibi eğer doğru düzgün atak yapan çıkmazsa Paris'e sarı ile girme olasılığı ciddi olarak var.

Bugün yağmurlu olmasaydı çoğu için lay lay lom geçebilirdi ama Kategori 2 tırmanıştan sonra inişte ortalık bayağı karışacak . Hava sıcaklığı 10 derecenin altında. Bu arada Voeckler'i defalarca kutlamak gerekli

Bu Jeremy Roy(FdJ) , her kaçan grupta yer alabilecek enerjiyi nereden buluyor?

Richie PORTE Çok silik bu turda...

Tamam contador gibi önemli bir yıldızın arka planında kalırsın ama bu kadarda olmaz.

Bi kaçışa katıl,Yağmurlu çamurlu yollarda sürüşünün iyi olduğu bilinir,bi atak yap dimii...

Yazık...

• Beğen
@reha genç

Haklısında dikkat edersen ilk 10 'da sporcusu olan hiçbir takım , kaçışlara adam sokmuyor . Bende olsam Richie'yi yollamam , çünkü yokuşlarda Contador'a lazım . Önemli bir oyuncu o . Gelecek vaad eden önemli bir oyuncu

Benim tahminim şu : Leopard Trek'te takımı elemanlar yönetiyor , SaxoBank'ta ise Riis ve Contador . Geçen Cumartesi Luz Ardiden etabında Jens Voigt , Linus Gerdemann önden kaçtılar . Gereksiz bir kaçıştı . Son yokuşta Saxobank'tan 2 kişi Contador'a yardım ederken ; Leopard tam kadro yokuştaydı ve bütün pelotonu çekiyordu . Ne gerek vardı . Bütün domestikleri tüketmeye ne gerek vardı ? SaxoBank domestikleri bile idareli kullanıyor . Alplerde patlayacaklar , kesin . Astanalı Tiralongo bile kendini Contador'a yardım için saklıyor

Bir ek ; Voeckler , tehlikeli iniş öncesi durup lastiklerini biraz indirmiş

Bundan sonraki 4 etabın her biri birbirinden zevkli geçecek . Tur daha yeni başlıyor beyler

Contador , zirveye yaklaşırken bir atak daha yapacaktır.

Ryder Hesdejal geçen sene GC'de ilk 10'a girdikten sonra bu sene bir etap birinciliği ile yetinmek istiyor

Şu zevke bak ; Contador'um ortalığı dağıttı yine . Andy Schleck avcunu yalayacak bu sene , inşallah

Contador , süper süper

@Cem Unden

Tony Hushovd kazandı . Doğru tahmin yapmanın zevkini yaşıyorum . Tony Martin'de 4. oldu.

Cadel Evans gerçekten çok iyi iniş yaptı . MTB'ci olmanın faydalarını gördük. Andy ve Frank bugün çok şeyler kaybetti

En çok Contador için sevindim . Evans , Contador , Sanchez hepsi sevdiğim bisikletçiler. Yeterki Schleckler aralarında olmasın.

Genel Klasman
1 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 69:00:56
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:01:45
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:01:49
4 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek 0:03:03
5 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:03:26
6 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 0:03:42
7 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale 0:03:49
8 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 4:01
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo 0:06:04

Dizi iyileşmiş bir Contador, Nükleer bombadan sonra en tehlikeli şeydir.

Leopard'ın bu akşam takım toplantısında bir karar vermesi gerek. Contador gidiyor Andy hala arkasını dönüp Frank'a bakıyor. Andy eger liderse o ataklara karşılık verecek. Pazar günüde muhtemel bi atakta Frank'ın geri kalmasından dolayı atak yapamadı Andy. 2 Etaptır Leopard kaybediyor bugun bi karar vermezlerse daha sonra verecekleri kararlar bir işe yaramaz. Contador saglam Evans istekli bu durumda Andy ve Frank'ında birşeyler yapması gerek. Eger şimdi birşey yapmazlarsa ve Contador aklanırsa Contador bırakana kadar bir daha bu turu kazanmaları zora girer..

• Beğen
Contador geliyoooo.Yarın da atak yapar.Hatta bu gidişle ben Paris'te de atak bekliyorum.İlginç etaptı 105 km hiç kaçan grup olmadı.

Contador atak yapıp Schleck kardeşlerden ve Thomas Voeckler 'den dakikaları kopardı. Schleck kardeşler takım içi liderlik sorunu yaşadıkları için mi atak yapamadılar yoksa güçlerimi yetmedi. Bunu çok yakında anlıyacağız. Ama Contador ne kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi. Hem Giro performansına hemde dizindeki ağrılara rağmen gövde gösterisi yaptı bana kalırsa ve önümüzdeki etapların nasıl geçeceği hakkında önemli ipucu vermiş oldu. Contadoru gerçekten tebrik ediyorum. Bence turun en önemli favorisi.

Yarınki etap ilk 70 km gayet rahat.Sonta Cote de Sainte Marguerite tırmanışı.3.kategori 2.8 KM %7.4.10 km sonra sprint kapısı.Cavendish başta düşerse bu çok önemli.Sonra La Chaussee tırmanışı.Zirve 85.5 km'de 1333 metre yükseklikte.1.4 KM %8.3 3.kategori.Sonra Brançian'da beslenme bölgesi.Hemen ardından Col de Montgenevre.İtalya sınırı nerdeyse.96.5 KM'de 1860 metrede.2.kategori.7.9 KM %6.1.İnişten sonra etabın ana tırmanışı Sestieres var.117.KM'de 2035 metre yükseklikte.1.Kategori.11.1 KM %6.3.Sonra iniş 46 KM.En son tırmanış.Cote de Pramartino.2.Kategori.171.KM'de 912 rakımda.Ardından riskli bir iniş ve finiş

Bugünkü Contador'un atağı tamamen Riis'in çakallığı. Şileklerin kötü iniş yaptığını biliyor önceki senelerden yağmurda başlayınca verdi talimatı dikkat ederseniz contadorun eli hep kulağındaydı atak sırasında. Contador tokadı bastı hafif şilek diye ses geldi. Ama Şamarı perşembe günü patlatıcak :D Ohh be bıkmıştık mıymıymıy şileklerden :D Viva la tour

Cadel Evans sarıyı hak eden bir performans gösterdi. Bu alçakgönüllü adam kazansın istiyorum. İnişi mükemmel yaptı sonrasında kısa bir TT ile zaman bile kazandı. Bravo.

Andy malesef sarıyı hak edecek cesareti gösteremiyor. İnişlerde korktuğu belli. TdF'te bu kadar korumacı tavırla sarıyı kazanmak mümkün görünmüyor.

Bence de Contador-Riis ikilisi güzel bir taktik planlamışlar. İnişte amaçlarına ulaştılar.

Leopard bir karar vermeli. Kardeşlerden biri kendini feda etmeden kazanmaları mümkün görünmüyor. En azından Cadel'i yenemeyecekleri kesin.

Geri