Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2011

@Cem Unden

Ufak bir ekleme:)

Andy ile Contador un durumu ayni degil.Ayni grupta gelmis olmalarina ragmen Andy son 1,5 km deki bir kazadan dolayi vakit kaybettigi icin pelaton ile ayni zaman yazildi.Ancak Contador cok onceden (10 km) bir kazada zaman kaybettigi icin gercek zaman yazildi ve 2. etap itibariyle 1.38 geride.(Andy'e gore)

Ben genelde tirmanis etaplarini seyretmeyi seven bir bisiklet tutkunuyum.Ama bu sene Greipel Cavendish cekismesi icin sprint etaplarini da yani heyecanla takip etmeye calisacagim.:)

Herkese iyi seyirler dilerim:)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
3.etabıda iyi bir strateji ve taktik ile garmin cervelo ve tabikide adamım t.farrar aldı.bu adam etabı kazanınca müthiş keyifli oldum.ztn turkıyeye geldıkten sonra beyfendiliğyle ıle buyuk sempatimi kazanmıştı.amerıkalı ama akdenız ınsanı gbi hep gulüyor.uzun zmn sonra yüzünün güldüğünü görmek ne kadar güzeldi.slm olsun sana buyuk centılmen.

@Eren Tublek

Teşekkürler , sıralamaya yanlış bakmışım . Contador'un işi ilk etaptan zora girdi . Ama TdF'de ne zaman ne olacağı belli olmaz .

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
Belgesel tadında müthiş bir video !
Anlamasanızda & anlamasakta (ispanyolca) Mutlaka izleyin,

Giro Boyunca çekilmiş ;
İnside the Movistar

(link)

• Beğen
Lorient Mûr-de-Bretagne - 172.5 km Bugünkü 4.Etap ; favori Phillippe Gilbert tabii ki . Son 4,5km'deki iki tırmanış ve sonrasında finiş . Dananın kuyruğu burada kopacak . Hele Mûr-de-Bretagne yokuşu 2km ve eğim %6,9 . Gilbert dışında birinin zaferi sürpriz olur , bence . Biraz da Cunego diyebiliriz. Vino , Contador , Hesjedal , Gesink'de üst sıralarda yer alır.

• Beğen
Tepkiler: reha genç
Nasıl nasıl nasıl ? 4.etap nasıldı. adamım parçaladı ama az farkla kaçırdı finish'i. Contador adamım benim. Tebrik ediyorum kendisini.

• Beğen
Tepkiler: beyazıt akan
İlginç bir finiş oldu . Gilbert yorgundu herhalde . Yoksa bu kadar kolay yarış vermezdi. Contador'un Evans ile sprint yapması çok ilginçti . Farklı bir Fransa Bisiklet Turu seyrediyoruz. Sanırım sonuçlarda farklı olacak .

Etap 4
1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 4:11:39
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard
3 Alexandre Vinokourov (Kaz) Pro Team Astana
4 Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling
5 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto
6 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo
7 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek
8 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto
10 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack

Şükürler olsun Contador alamadı. :) Oh, geçtikten sonra elini kaldırdı bir de sanırım kendi kazandı sandı ama boşunaydı o da. :) En yakın finişlerden birisi olsa gerek.
Hushovd'u da çok tutuyorum. Öyle bir cüsse, böylesine bir sprinter ama nasıl da tutunuyor hemen arkalarında. Cavendish'i biliyordum ama Farrar nasıl bu kadar geride kaldı? :eek:

• Beğen
@Önder Tarım

Thor Hushovd o cüsseye gerçekten harika , dediğiniz gibi . Ben Vinokourov , Van den Broeck'i de beğendim . Van den Broeck , Gilbert'i çekecem diye birincilikten bile oldu .Yoksa kaçıp gidecekti.

Bilinenler dışında yeni isimlerin çıkmaması , ön sıralarda yer alamaması bisiklet sporu açısından "eksi" bir gerçek . Peter Sagan'da bu turda olmalıydı . Contador , bu sefer hayatının kumarını oynuyor gibi ...

Bu arada Contador , Andy Schleck'e karşı 8 sn kazandı .

Yanılıyorsunuz.Contador kazanamayacağını biliyordu.Kazansaydı tabanca yapardı:)Bi de etabın sonu biraz düzdü orada tırmanış özellikleri değil sprint özellikleri etkili olurdu.Contador ataklarının serisi 4 gün sonra devam edecek.Super Besse.Bu arada Jurgen Van de Walle turdan çekilmiş.197 kişi kaldılar.Bu sene sayı çok.Andy Schleck iyi sinyal vermiyor.Kardeşi daha iyi gibi.Burdan bile 8 saniye yedi.Thor Husvodh da neymiş öyle.Ne tırmanış özellikleri varmış da bilmiyormuşuz.Sprint Cavendish çok formda değil.Bugün ara sprintte 4.oldu.Yalnız etap muhteşemdi.Etap 5 metre uzun olsaydı Contador alıyodu.Favorilerin durumları:
1_Cadel Evans +1(Super Besse'de alır sarıyı)
2_Frank Schleck +4(Favoriler bu kadar erken yükselmiyordu)
3_Andreas Kloden +10(Demek ki Radioshack'in lideri:D)
4_Bradley Wiggins
5_Andy Schleck +12
6_Christopher Horner-Levi Leipheimer-Janez Brajkovic +13(Üçü arka arkaya)
7_Robert Gesink +20
8_Alexandre Vinokurov +32
9_Jurgen Van Den Broeck +39
10_Ivan Basso +63
11_Damiano Cunego +72
12_ALBERTO CONTADOR +102(Ortak düşman:D)
13_Roman Krezegiuer +149
14_Samuel Sanchez +156(Çok Şanssız

Gilbert'e eğim değil yokuşun uzunlugu fazla geldi.Thor müthiş tutundu öndeki gruba.Bütün sene yatan Andy bile 8 saniyede arkadan geliyorken üstelik.Contador'un 1. olup olmaması önemli degil başta Schleck ler olmak üzere mesajı gönderdi ilk dakikadan

Contador , 14 Temmuz'a kadar aradaki zaman farkını iyice kapatıp , bu tarihte ve sonraki 2 etapta sarı mayoyu almak isteyecektir. Zaten burada da liderliğe yükselemezse onun için bir zafer hayal olur .

Yarın ki finişin son 1 km'si 31 mt'den 45 mt'ye yükseliş şeklinde . Tam Sagan'lıkmış. Thor Hushovd alabilir .

Süper bir tur seyrediyoruz . Geçen seneki bayık TdF'den sonra bu ilaç gibi gelecek

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
@M Kerem Demirel

Ben Gilbert'in bugün havasında olmadığını tahmin ediyorum . Yoksa daha sert yokuşlarda da süper dereceler almıştı . Mur De Huy'u unutmayalım .
Fleche Vallone'da finiş 1,3 km uzunluğunda ve %9 eğime sahipti . Buradaki finiş ise 2km ve %6,9 eğimli

(link)

Fleche Vallone finiş - video
(link)

Schleck'lere gelirsek . Gerçekten başarılı olmalarını hiç istemiyorum:)

Belki Contadorun daha 1.3 km civarında varken gruba yaptırdığı tempo Gilbert'in oyununu bozmuş olabilir.Daha kısa mesafe kalana kadar eski tempolarında gitselerdi Gilbert'in şansı bi hayli fazla olurdu.Ayrıca konuşmak için tabiki erken ama Basso silik bir tur geçirecekse şimdiden söylesin hiç heyecanlanmayalım onun yerine.Gene arkadan geldi :D

Bugün pelotonu son kilometrelerde Omega Pharma Lotto çekiyordu dikkat ederseniz . Hele son 40 km'de fark 2 dakikanın altına düşünce , öndeki beşliyi hemen yakalayıp atak yememek için pelotonu yavaşlattılar . Fark yine 2 dk'nın üzerine çıktı. Romain Feillu'nun pelotonu yakalama gayreti de takdire şayandı. Hatta arkasına girdiği takım arabasına hız artır işareti yapması , çok eğlenceliydi. En sonunda aracı geçmek zorunda kaldı.

Bizde bisiklet basını olmadığı için tur hakkında alabildiğimiz haberler yalnızca sonuçlardan ibaret oluyor . Oysa Fransız gazeteleri yarın ne hikayeler anlatacaklar . Keşke Fransızca bilseydim ve turu Fransız basınından takip edebilseydim

Geri