@Tolga Çelebi Froome'un yanındaki sporcular çalışmazsa,Froome'da bu kişileri bekleyecek değil sonuçta..Basar gider..Bunu söylemek istedim..
O noktada bisikletçilerin 3 seçeneği var..Ya çalışmayıp,yavaşlayacaklar ve Froome'un öne geçmesini bekleyecekler..Ya çalışıp etap için savaşacaklar..Ya da atak yapıp,etabı kazanmaya çalışacaklar..Yavaşlama,çalışma,atak yapma..
Bu sporcular en doğru olanı yaptılar ve çalıştılar..Yanlarındaki favori ismi umursamadılar..3-5 saniye hesabı yapmadılar..Zaten tur bitmiş filan değil..Daha çok etap var..Turun son etabı veya puan savaşının kızıştığı bir durum olsa,çalışmamayı anlayabilirim ama etap kazanıp,kürsüye çıkmak dururken,Froome'a 3-5 saniye kaybettirelim hesabı doğru değil..
@Ozan k. çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum
Yorumun teknik..Ben bu hesapların o anda yapılmasını doğru bulmuyorum..O anı iyi yorumlamak lazım..Bu adamlar inanılmaz eğimli yollardan sağ salim çıkıp,o ana geldiler..O anda,yani Froome'un ''çalışalım'' dediği anda,diğer sporcuların olumsuz yanıt vermesi bence mümkün değil..Zaten o ana dikkat ederseniz zaten gidiyorlardı..Froome'un işareti ile çalışmaya başladıkları filan yok..
Eğer puan yarışı çok kızışırsa,bir puan bile önemli hale gelirse,takım aracının yönlendirmesiyle çalışmayabilirlerdi ama devam ettiler..Etap için savaştılar..Turun diğer etapları da var sonuçta..Bu etap Dünya'nın sonu değil..
Diyorsun ki ''Froome yorulacak..''Froome birkaç km çalışırsa,yorulmaz..Böyle bir şey yok..Adam o noktaya nerelerden geldi..Asıl yorgunluk orada oldu..%10-20 eğimli yollarda nerdeyse tek başına,uzun kmlerce bisiklet sürmüş birisi,düz yolda birkaç km çalışmayla yorulmuş olmaz..Zaten en fazla çalışan isim Froome bile diyebiliriz..Son 1 kmye girişe bakabilirsin..