Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Scudo
Porte'a yazık oldu. Contador dayanabilse her zaman yaptığı gibi son hafta dener miydi? sorusunu artık sormaya gerek. Bugün itibariyle SSK'dan emeklilik belgesini alabilir artık. Geçmişte bizlere güzel yarışlar izletti. Teşekkürler İspanyola.
Astana ve Uran ne yaptı kimse anlamadı. Froome'u tek yakalamışken titretmek yerine 4 saniye daha kazandırdılar adama. Ancak bana göre 4 saniyenin ötesinde de Aru sahip olduğu sempatiyi kaybetti biraz. Barguil' e de ne desek az.

sosyal medya froome düşmanlarıyla dolmuş
sanki adam çalışmadı yattı
hepsi genel klasman kovalayan adamlar neden 1 tane daha rakip çıkarsınlar ? (40 45 saniye fark kapatmış olacaktı)
hepsi emeğinin peşinde koşan adamlar.Al adamlar çalıştı geldi içlerinden biri etabı aldı
porte geçmiş olsun ciddi birşeyi yoktur inşallah.kendi hatasının kurbanı oldu
yollara bahane bulanlar var..zorla indirmiyorlar kendi limitlerinde inibilirsin..her çıkışın bir inişi var mecbur geliştireceksiniz kendinizi (yokuş,zamana karşı)

• Beğen
Tepkiler: zeberget
@QWEZXC Arkadaşım, ne diyorsun sen? Git, 150 KM sürdükten sonra yanında 6 tane rakibin varken ve o psikolojik baskıya maruz kalırken 70'le falan da değil 35'le in o yokuşu. Git, in de bir boyunu görelim. Eleştirecekseniz doğru dürüst eleştirin.

O kadar dar bir yolun orada olması organizasyon hatası, etabı farklı çizmeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Bir de bugün tüm etap boyu yağmur bekleniyordu, neyse ki yağmur yağmadı. Yağmur yağsa herhalde peloton biçilirdi.

Astana bundan sonra herhangi bir seyirci desteği beklemesin kimseden. Bardet'ye mi kıllardı, birinciliği hiçbir zaman mı hedeflemediler bilmiyorum ama yaptıkları gerizekalılık kelimelerle açıklanamaz. Fuglsang'ın da, Aru'nun da sakatlık geçirmeden bir şekilde yarış dışı kalmasını istiyorum sadece şu an. TdF'de olmayı hak etmiyorlar.

Porte'un bilinci açık ve konuşabiliyormuş. En kısa zamanda iyileşmesi dileğiyle.

Arkadaşlar geniş fotoğraf arşivi yaptım bugün ki turdan. sizlerle paylaşacağım ancak geç saate kalacak.
Güzel bir turdu ancak Porte bizi üzdü. Kendisine acil şifalar diliyorum.
Tuhaf bir etaptı doğrusu !
Saygılarımla.

Barguill'e kötü oldu yahu. Adam kazandım diye ağlamıştı, fotofinişle kaybettiğini öğrenince bir daha ağlamıştır.

@drumbanger
ne eleştirmesi gerçekler bunlar
neden organizasyon hatası oluyormuş? yıllardan beri inilen yer porte düşüncemi kötü oldu yol..en son Critérium du Dauphiné 2017 inildi o yol (hani porte birinciliği kaptırdığı tur)
baskıyı kaldıramıyorsan yıldız olamazsın..dediğimde ne sorun var,kendi hatası mı ? evet..illa 70 le inmesin o zaman (mantığa gel)
Quintana mesela inişi kötü,zamana karşısı kötü (bu adam gidiyor mu 70 le ? zaman kaybederek geliyor bu kadar basit )
yorumum bu kadar uzatıp yazmayacağım sonuçta bakış açın farklı

• Beğen
Tepkiler: H.T
Ilk günden bu yana olaysız gün geçmiyor neredeyse...SKY ve FROOM zaten "Altını olan kuralı koyar" edasında...Biz zavallı izleyicilerde diğer sporcular silkinir de heyecan artar dedikçe, gelişmeler daha da işine geliyor Ingilizlerin..Geraint THOMAS kaza yapıp tura veda ettiyse de FROOM beyzadenin daha çok hizmetkarı var.Hele son km.lerde olan bitene bakarsak turda aradığımız "yarışmacı-rekabetçi ruh" yerini FROOM dan arta kalanlarla yetinmeye dönüştü bile.
PORTE ve MARTIN için de şanssızlık,PORTE veda ederken( kalıcı bir hasar olmaz umarım) MARTIN de sıralamada çok gerilerde kalacak gibi görünüyor..

9.etap sonrası genel sıralama

1 -Christopher Froome (GBr) Sky, 38 s.26'28''
2 -Fabio Aru (Ita) Astana +18''
3 -Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale,+ 51''
4-Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac+ 55''
5 -Jakob Fuglsang (Den) Astana +1"37'
6 - Daniel Martin (Irl) Quick -Steps Floors +1'44''
7 - Simon Yates (GBr) Orica-Scott, +2'02''
8 -Nairo Quintana (Col) Movistar + 2'13''
9 -Mikel Landa (Spa) Sky +3'06''
10-George Bennett (NZl) LottoNl-Jumbo +3'53''

Merhabalar. Fotoğrafları paylaşıyorum.

1- 9. Etap Haritası
35- 9.Etap Haritası.jpg

2- 9. Etap yükseklik profili.
36- 9.Etap yükseklik profili.jpg
3- Finishe 94.7 km kala kaçan 4 lü ekranlarda.
3 - Kaçan 4 lü.jpg
4- Team Sky'dan Geraint Thomas Abandone oldu.
4- abandone haberi.jpg
5- Orada, ufak bir kaza oldu. kimin karıştığını göremedim.
5- Kaza anı.jpg
6- Fransızlardan yine klasik bir sunum gelmiş.
6- Sunum.jpg
7- Tekrardan bir sunum fakat bu sefer de bir forma ile. Fransızlar biz her dalda varız diyorlar. La Montagne Forması.
7- La Montagne.jpg
8- 20 Puanın kapıldığı kapı.
8- 20 puan kapısı.jpg
9- Peleton köprüde trene dönüştü. Le Lac du Lit au Roi
9- Köprü ve tren.jpg
10- Finishe 48.4 km kala artık kaçan ikili Bakelants ve Gallopin idi.
10 - 48 km kala kaçan 2li.jpg
11- Güzel bir manzara. Üzüm bağlarını görüyorsunuz.
11- Üzüm bağları.jpg
12- Manzara ile devam edelim. Göl kenarında bir manastır var. Sanırsam adı L'Abbaye Royale Manastırı. Bu masastırda geçmiş dönemlerden bir çok kral ve kraliçe'nin mezarları da mevcut.
12- L'Abbaye Royale d'Hautebombe(manastır).jpg
13- Tabi ki manzara ile devam :) Le Mont du Chat Zirvesi.
13- kedi ( Le Mont du Chat) zirve.jpg
14- Yine bir başka zirve. Yalnız eleman bisikleti iyi çıkarmış oraya !
14- Eleman Zirveye çıkarmış bisikleti.jpg
15- Mont du chat tırmanışına 0.4 km kaldı.
15- Mont du Chat'a 0.4 km kala.jpg
16- Karede Alberto Contador'un kendisini sıcaktan nasıl serinletmeye çalıştığını anlayabiliyoruz !
16- Condator sıcaktan serinliyor.jpg
17- Mont du Chat bitti. İnişe geçiyor artık burda Warren Barguil.
17- Montu de Chant zirvesi.jpg
18- Ve bir kaç karede kaza anı! Gerçekten üzücü bir andı .
18- feci kaza.jpg
19- Sağlık ekibinin Porte'ye müdahalesi.
19- richei Port geçmiş olsun.jpg
20- Sağlık ekibi Porte'yi ambulansa taşırken.
22- Ambulansa bırakırken.jpg
21- Bu karede hemen sağ tarafta Den Martin İle Ricihard Porte iç içe ! Tam çarpıştıkları an !
20- Kazanın feci görüntüsü.jpg
22- finishe 15.5 km kalmışken Cris Froom, Fabio Aru ve ismini hatırlamadığım bir diğer sporcu virajı alıyorlar.
21- Viraj.jpg
22- Rigoberto Uran'ın arka aktarıcıdaki problemi ve onarma çalışması.
23- Aktarıcı düzeltiliyor.jpg
23- Finishe 9 km kala Aru Froom'un inanılmaz çalışması ekranlarda.
24- Nasıl da çalışıyorlar.jpg
24- Artık Romain Bardet'in yakalandığı an !
25- Kaçanın yakalanışı.jpg
25- Foto Finish
26 - Foto Finish.jpg
26- 9.Etap sıralaması.
27- Etap sonucu.jpg
27- Daha yakından fotofinish
28- fotoooo.jpg
28- 9.Etap sonrası genel klasman durumu.
29- Genel Klasman.jpg
29- Uran'ın etap sonrası yüzündeki mutluluk. Kariyerinde ilk defa Fransa'da etap alıyor.
30- Rigoberto Uran.jpg
30- Podyum Uran.
31- Etap Galibi Uran.jpg
31- Podyum sarı mayo Froom.
32- Chiris Froom Sarı Mayo.jpg
32- Martin'in kazayı anlattığı repörtajdan bir kare. Omzu ve sırtı yırtıklar içinde.
33- Den Martin kaza reportajı.jpg

Saygılarımla.

Herkes Froome'a sallıyor, yok takımında çok hizmetkarı varmış, yok başka takımları çalıştırmış.
Yani ne bekliyorsunuz? Gücü olan, parası olan takım avantajı her türlü alır. Bunu diyenler herhalde süper ligde de güçsüz anadolu takımlarını destekliyorlardır.
Sky güçlü takım, froome sky takımının lideri, herhalde herkes onun için çalışacak.
Giro'da Dumoulin yalnız başına sürerken, Quintana 3-4 domestikle gezerken sesi çıkmıyordu bu arkadaşların. Devir Froome devri, adam yıldızların içinde en büyük yıldız. Elbette kazanacak.

@mtbrhnkc

Kendi takım arkadaşları tabii ki de ona çalışacaklar. Ancak Aru-Fuglsang-Uran'ın Froome ile beraber çalışması tamamen bir fiyaskodur.

@Tolga Çelebi

Neden fiyasko olsun hocam? Çalışmasalar bardet kendilerine göre çok avantajlı konuma geçecekti, ki froome takımının gücüyle, üstelik psikolojik avantajıyla onlara göre zaten önde. Şimdi bardet onların önünde değil, aralarında rakip, sadece froome değil kendileri için de çalıştılar.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Bu yarista tek bir lider yok tek bir rakip yok tabiki de herkes kendini dusunup yarisacak. Birinci olmasa bile podyum gorme ihtimali olan adam sirf froome zaman kaybetsin diye neden kendi zaman kaybetsin.

Bu sacma sitemler kime anlamadim?

@mtbrhnkc @H.T

Ana rakip Bardet değil,Froome.

Ya onlar çalışmasa zaten Froome Bardet'yi yakalamak için canını dişine takıp çalışacaktı. Froome'un Bardet'yi bırakacak hali yoktu herhalde. Bardet en önemli tehdit.

@H.T Hocam tariz yapacaksanız da biraz etkileyici yapın,antipatik olmuş :(

• Beğen
Tepkiler: Saru ve hashus1099
@Tolga Çelebi üzerinize alindiginiza gore yeterli derecede etkili olmus demektir. ;)

Aru ve Fuglsang gibi isimlerin son düzlükte Bardet'i yakalamak için Froome'la beraber çalışmaları mantıken tabiki genel klasman iddiası düşünüldüğünde son derece saçma geliyor. Fakat, bana kalırsa bu iki isim şu ana kadar çok başarılı bir sezon geçirmiş olsalar da bu Froome karşısında 3 haftalık uzun maratonda şansları sıfır (Froome kaza yapıp yarışı bırakmadığı ya da mekanik arıza yaşayıp ciddi zaman kaybetmediği sürece). Bu yüzden kendileri de olaya gerçekçi yaklaşıp genel klasman podyumu için en büyük rakiplerinden Bardet'e zaman avantajı vermemek istediler. Quintana, Contador, Dan Martin gibi isimler de ziyadesiyle zaman kaybı yaşadılar. Porte yarışı bıraktı. Yarış devam ederken bunları göz önüne alıp Froome haricindeki bütün rakiplerine karşı zaman avantajını maksimize etmeyi yeğlediler. Tur sonunda podyumda duble yapmayı hedefleyen bir içgüdüyle bugün hareket ettikleri kanaatindeyim ve biraz tuhaf görünse de bu bana daha mantıklı ve pragmatist bir yaklaşım olarak geliyor.

@QWEZXC iyi de inemiyorsan inme diye bir mantık yanlış.
Hiç birbirine yakın bir grupla 60-70 km ile indiniz mı bilmiyorum ama bugün olduğu gibi birbirine yakın giderseniz biri mutlaka patlar. Önümüzdeki biraz fazla fren yapar in tekeriniz onun arka tekerinin yanına gelir, adam çizgi değiştirir siz mecburen daha da içeri girmek zorunda kalırsınız, yarış cizginiz bozulur ve bir sonraki viraj çok yakın olduğu için toplayanazsiniz. Bu porte'un hatası değil fazlaca risk alan grubun hatasiydi.
Uran da etaptan sonra yerler çok kaygandi, bu kadar dar ve virajlı yeri seçmeleri hataydı dedi. Gerçekten de çok çok dardı, bir otomobil ancak geçer oradan.

Eğer sporcuları risk almaya zorlarsaniz kazalar olur.

F1'de aşırı yağış olduğu zaman yarısı durduruyorlar, sizin mantiginiza göre delikanlı adamın yarışmaya devam etmesi lazım... Veya giro'da en iyi inene verilen ödülün gelen tepkiler üzerine iptal olması size göre saçma yani?

Ben onu bunu bilmem arkadaş. O adamlar orada yarışır ben de izlerim ve izlediğimden keyif almaya bakarım ! Gerisi de yalan.
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Geri