Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2022

Sarı mayoyu kaptıran Pogacar biraz özgüvenimi kaybetmiştim ama Alp de huez etabından sonra özgüvenim yeniden yerine geldi, en sevdiğim iş olan ataklara başlayacağım demiş. Tırmanış etapları zevkli geçeceğe benziyor 😀
 
Scudo
Peloton otobüsü kaçırmış meslek lisesi öğrencisi gibi ortada kaldı, 15 dakika fark yemeleri çok ilginç.
Michael Matthews'ın içinden Pogacar çıktı resmen, %12'lik deve bağırtan yokuşunda Bettiol'a önce fake atıp sonra yanından geçip gitmesi müthişti.
Dağ etaplarından sonra aktif dinlenmeyle geçen günün finişi de çok keyifliydi.
 
Gene zor oluşan ama sıkı 23 kişilik kaçış grubu arayı açtı.
Peletonun ağır ağabeyleri tehdit görmeyince "kaçan kazanır" taktiği geçerli oldu.
Etap ilerleyip sıcak ve yorgunluk baskın hale geldiğinde kopuşlar başladı. Son 50 k.m. eski sprinter Matthews atağa kalktığında yokuşlarda yorulur diye düşündük.
Ama o da ne; TDF gene bizi şaşırtan bir durum doğurdu, Matthews bildiğin yokuşçuya evrilmiş ve üstüne sprinti cila yapmıştı.Ve hakederek güzel iş çıkarıp etabı aldı.
Geriden gelen " Gecikmeli Polatlı Treni" benzeri ana grup, mutlu mesut, yakıt tanklarını tüketmemiş, recovery tadında finişe geldi.

Mayolar değişmedi ama anlaşılan salı günü başlayacak son hafta "Hanya ve Konya" yı gösterecek...



Çevre kirliliği farkındalığı, TDF' yi hedefe koymuş..
(link)
 
Son düzenleme:
Zaman tabi bu en hızlı geçen şey..
İkinci haftayı 15.etapla kapatacağız.
Pireneler' deki etaplara geçiş etabı.Sıcak hava , uzun rota, küçük tepeliklere in/çık...Yorgunluğa yorgunluk eklenecek.
Sprinterler için sönük bir tur oluyor, belki bugün son düzlükte sahne alırlar, elbette kaçışçılar mahirse yapacak bir şeyleri olmaz.
Roglic tura veda etti, iyileşmeyen yaralarını gerekçe göstermiş...
1658047082903.png
13:50 - 19:15 arası etap yayını...
 
Roglic 2 yıldır ilk haftadan kaza yapınca Kuzey Tekinoğlu gibi limitleri zorlamadan 3-5 gün antrenman yapıp turu bırakıyor 😁
 
Roglic yine seriyi bozmayıp, sarı olmazsa kırmızı da olur diyerek Vuelta'nın yolunu tuttu. Yarışın ortalarında turu sabote etmeye çalışan protestocuların yüzünden tempo bir anda değişince Kruijswijk sert düşüp sağ omuzundan ciddi darbe aldı ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. Hay size de protestonuza da dedirttiler bu defa.

Aynı günde en güçlü iki yokuş domestiğini kaybeden Vingegaard'ın işi daha da zorlaştı. İlerleyen dakikalarda Tiesj Benoot ile birlikte o da kendisini yerde bulsa da Pogacar centilmenlik gösterip atak yapmayınca sıralamada bir problem yaşamadı.

Yarışın son kilometrelerinde iki fransız kafa kafaya verip kaçmaya çalışsalar da Benjamin Thomas'ın pili son 500 metreye kadar dayandı. Beklendiği gibi sprint finişiyle biten etabın sonunda Jasper Philipsen'in TDF etap zaferi hasreti bitti.

Yarınki dinlenme gününden sonra Pireneler'de 3. hafta sadistliği başlıyor.
 
Hem şiş yandı hem de kebabın akıbeti soru işareti...
İki haftada çok hızlı geçilip sıcak hava da pik yapınca ve "Cavit" yeniden yayılınca olan önce "Bıyıklı"ya sonra da " Balıkçının " takımına oldu ..
Jumbo Visma, son hafta zorlu dağlık etaplarda Roglic ve Kruijswijk'ı çok arayabilir ...
Sırf bu olacakları sezdiğimden @necmeddin kardeşimin yorumunu merak etmiştim, bir kaç gün sonra işte durum ortada..
Bugünkü eylemden sonra salı günü de feministler : - kadın çorapları kırmızı çizgimizdir, buz torbası yapılamaz - sloganıyla bir eylem koyarlarsa şaşırmayalım...:koptum:

Philipsen yıllardır kürsünün son iki basamağına çıkıp boynu bükük kalıyordu, sonunda şeytanın bacağını hem kendi hem de takımı adına kırdı..

 
Geçen seneki heyecanı alamıyorum bu yıl nedense, Cav'den kaynaklıymış demek ki geçen yıl.
 
  • Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Nerede kalmıştık ,haydi şölen devam etsin...
1658223358055.png
İki sıkı tırmanış ve iniş var.
1658223393157.png
1658223431436.png
Üç günlük Pireneler etaplarının ilk günü. Üst düzey kaçışçılar için lokum gibi bir etap. Genel klasmanda takım taktiklerini görüp bir yorum yapacağız. Ancak görünen o ki " çivi çiviyi söker " tadında günler bizi bekliyor ..
13:15 - 18:45 arası yayın olacak..
 
Peguere tırmanışının son kısmı(3 km) zulüm gibi, Pogacar burada mutlaka bir şeyler denemek isteyecek ama takımlar bu tırmanışa hangi durumda gelecekler göreceğiz
 
vingegaard tutkal gibi yapıştı pogaçar'a, iş dönerse tt etabında döner yoksa zor.
 
Kimse bişe denemedi demekki pogacarinda pek hali yok aksilik olmaz ise vingegard alır gibi
 
Bugünkü etapta zaten fark yaratması pek mümkün değildi. Dananın kuyruğu 17 ve 18. etaplarda kopacak ve kazananı 20. etap belirleyecektir
 
  • Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Kimse bişe denemedi demekki pogacarinda pek hali yok aksilik olmaz ise vingegard alır gibi

Bende zamana karşı etabına kalmadan Pirenelerde gereken ataklar yapılacaktır diyorum,çünkü Vingegaard tt etabında Pogaçarın 2.22 lik zaman dilimini çok fazla kapatmasına izin vermeyecektir diye düşünüyorum,domestikler konusunda başta jumbonun UAE ye karşı açık ara üstünlüğü vardı,Wan art farkını hep hissetti pelaton ama şuan şartlar daha yakın ama yinede eşit değil,Vingegaardın eli halen pogaçara göre kuvvetli,2019 şampiyonu Grain Thomasıda es geçmemek lazım,kurt gibi pusuda olacak.İçimden gelen ses Vingegaard bu saatten sonra vermez diyor ama işin ucunda Pogaçar varsa herşey olabilir,ah birde hava çok sıcak olmasa.
 
Son düzenleme:
pogaçar’ı rogliç’le vingegaard ikiye bir yaparak tüketmişlerdi. fark da orada açılmıştı. şimdi rogliç yok, UAE aynısını vingegaard’a yapmalı. ama sorun pogaçar’ın böyle bir domestiği yok. tek başına yapacağı ataklarla da vingegaard’ı düşüremez.
 
Etap, bu yılın en üst düzey ve kalabalık kaçış grubunun oluşmasıyla aşağı yukarı günün galibinin buradan çıkacağını hissettirmişti.
Grubun içinden son 38 k.m. atak yapıp, takım direktörünün engellemediği bir hoşgörü ile alıp başını giden Kanadalı (link) profesyonel bir bisikletçi olarak 12 yıl sonra, ilk uluslararası etap galibiyetini Pirene etabında etkileyici bir güç gösterisiyle aldı.
Tırmanışlar bu kez Poğaçanın takım arkadaşlarından Soler' in sağlık, Majka'nın da mekanik problemiyle geriye düşmesiyle Arap takımının taktiklerini bozdu. O gene solo ataklara kalkıştı ama "Balıkçı" ve arkadaşları, İneosu da yanlarına alıp gölge gibi peşindeydiler..
Günün kaybedeni altı buçuk dakika geriye düşen Bardet oldu...
Genel sıralamada önemli bir değişim yok, mayolarda da..

 
@hamlet2006 kedilerin efendisi tour bitmek üzere , ne işler peşindesin. Ben hızlı koşan pisikletçilerden pek hoşlanmadığım gibi ayar oluyorum. Ne zaman izlesem komplekse giriyorum.
@cazci Cem ağabey katkı bekliyor. Başlığı takip eden üye sayısı gerçekten düşük. 26 takipçi gözüküyor. 439 üye okumuş. Katkı sunanlar iki elin on parmağını geçmiyor.
@cazci , @Sadettin Z. , @seko35.50 , @lrfan hocam ( Parantezi açtım iki lafın belini kırayım. Hocam son zamanlarda aktifsiniz. İyi ki varsınız. Foruma renk katıyorsunuz. Gençlerimize örnek oluyorsunuz. Paylaşımlarınızı keyifle okuyorum. Bisiklet sporu ve bisiklet kültürünün gelişimi açısından ülkemize büyük katkılarınız var. Eksik olmayın. Hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Sizinle bu çatı altında bulunmaktan onur duyuyorum. Sizden öğreneceğimiz çok şey var. Parantezi kapatmıyorum ve tecrübelerinizi her daim paylaşmanızı bekliyoruz... , @Efe ÇEPEL , @Hititenduro , @omerfarukbulut , @enzo , ve @Semih Cavdar namı diğer büyük patron genelde başlıkta aktif. Müdürümüz @sccetin takip ediyor ama derun görüşlerini paylaşnıyor.
Forumda ki tüm üyeleri bahsedip ,etiketleyip başlığa çekmeyi düşünüyorum. Sonrada adımı fişçiye çıkarıyorsunuz. :)
Ülkemizde düzenlenen , bir dünya talihsizlik ve ihmalle sonuçlanan Granfondolar bile daha caf caflı oluyor. Dünyanın en ünlü organizasyonu olan TDF forumda sönük kalıyor. Sonra ülkemizde bisiklet niye gelişmiyor, yok şu yok bu bir çok üye burada edebiyat yapıyor. Başkası iş yapar bizimkiler lafını eder. Bu başlığı ve yarış özetlerini orak-harman arası tarlada çalışırken, fırsat buldukça takip etmeye çalıştım.
Forumda bisiklet adına kazanımı olan bir çok üye ise sessiz kalmayı seçiyor. Vallahi hepsini fişlememek için kendimi zor tutuyorum.:mad:
Ben sadece emek emek paylaşılanları okuyup takip etmekle destek olabilirim. Emeğini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Geçen seneki heyecanı alamıyorum bu yıl nedense, Cav'den kaynaklıymış demek ki geçen yıl.
Bu yıl daha bir heyecanlı gibi geldi bana. Ha diyorsan ki Pankartçı Teyze lazım tüm yarışçıları Fukara Sümüğü gibi çarparak yere düşürsün , bayağı bir heyecan olur kanaatindeyim.:koptum:

Yanlış kelam ve kırıcı bir sözüm olduysa affola. Sevgiyle ve hareketle kalın.:harika:
 
Tdf tatil zamanlarina denk gelmesi nedeniyle ilgi düşük olabilir, bencede çok az bir bisiklet forumuna göre demek bisiklet kültüründen çok alım satım bisiklet seçimi için giren gezen daha fazla olabilir....adamlar 40 derece sıcaklıkta nasıl dayandı hala anlamış değilim 🤭
 
@necmeddin bu spora gönül vermişlerle bir arada olmak büyük keyif. 1985 yılından beri 3 büyük turu kaçırmadan izlerim, bu olağanüstü eforları, taktikleri ve doğayı izlemek ayrı tat veriyor.

Fırsat buldukça yerinde etap izlemek de çok heyecanlı oluyor, asıl karnaval orada aslında :) Pandemi ve döviz kurları belimizi kırdı ama

Etap, bu yılın en üst düzey ve kalabalık kaçış grubunun oluşmasıyla aşağı yukarı günün galibinin buradan çıkacağını hissettirmişti.
Grubun içinden son 38 k.m. atak yapıp, takım direktörünün engellemediği bir hoşgörü ile alıp başını giden Kanadalı (link) profesyonel bir bisikletçi olarak 12 yıl sonra, ilk uluslararası etap galibiyetini Pirene etabında etkileyici bir güç gösterisiyle aldı.
Tırmanışlar bu kez Poğaçanın takım arkadaşlarından Soler' in sağlık, Majka'nın da mekanik problemiyle geriye düşmesiyle Arap takımının taktiklerini bozdu. O gene solo ataklara kalkıştı ama "Balıkçı" ve arkadaşları, İneosu da yanlarına alıp gölge gibi peşindeydiler..
Günün kaybedeni altı buçuk dakika geriye düşen Bardet oldu...
Genel sıralamada önemli bir değişim yok, mayolarda da..

Sepp Kuss son haftaya iyi saklandı, bu hafta en büyük yardımı o yapacak Jonas'a gibi görünüyor
 
Geri