Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour of turkey 2013 - 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

Bitiş noktasında beklediğimiz için yarışta neler olup bitiyor haberimiz olmuyor. Gerçi yarışı gösteren büyük ekran yayın vardı ama benim bulunduğum yerden görünmüyordu.Son virajda daha önce düşmeler olduğunu zaten konuşuyorduk yine olmuş :( Az önce yukarıda eklenen son 3 km. videosundan gördüm.Şehrin bu kısmındaki yol eski asfalt denilen pürüzünü kaybetmiş, yüzeyi dümdüz, tutunma yeteneği iyice azalmış çok kaygan bir asfalt.

Scudo
@volkert

:( Bu parkur yine neden konuldu anlamadım!.Allah Korusun,bir düşme,sakatlık olduğu zaman çok üzülüyoruz..Aslın'da düz yol veya yarışa heyecan katacak başka bir alternatif düşünülebilirdi.Neyseki kötü bir durum söz konusu değil...:)

Bu ara yarın,canlı yayın 12.00 TRT.Bilginize..

Organizasyondaki basit bir hata yüzünden olan Greipel'e oldu. 1. sinde az kalsın Ankara yönüne giriyorlardı. Buraya gelseler misafirimiz olurlardı o ayrı. 2. sinde yanlış yola girilmesi yüzünden çoğu bisikletçinin emeği heba oldu. Selam olsun sorunsuz bir organizasyon düzenliyoruz diyenlere.

Sinek küçüktür ama mide bulandırır.Basit bir hata da tüm emekleri alır götürür. :(

2 saat 40 dakika boyunca üstelik de Selçuk- Güzelbahçe boyunca son derece kalitesiz bir asfaltta yorulmuş lastikleri finişe sayılı metreler kala çok zorlu ve niteliğini kaybetmiş bir asfallta keskin viraja sokuyoruz. Haliyle kopma olmaması halinde sayıları yüzlü ifade edilen bisikletçiler burada düşüyorlar KAYMA yüzünden. Son metrelerdeki bu hat değiştirilmeli diye düşünüyorum.
Ayrıca yönlendirmede de sorun var, toplu gelen bisikletçiler çarpacak diye yönlendirecek olan kişi bir süre sonra vazifesini yapamadı ve yolun yanlış tarafında kalanlar oldu, bu da affedilir birşey değil, bua da çare bulunmalı, o kadar da zor olduğunu sanmıyorum.
Bisikletle ilgili seyir desteğinin ve bilinçlenmenin arttığını gözlemledik, bu açıdan olumlu idi.
İyisiyle kötüsüyle geride kaldı, yine de güzel bir tur oldu, emeği geçenlere teşekkürler.

Geçen seneden belliydi böyle olacağı bu etabın.Basit ama büyük bir hata.Ama bu sene geçen seneye göre her etapta daha fazla seyirci vardı.İnşallah Pro Tour olacağız

Konuyu takip halindeyim ama finallerimden dolayı ne takip edebildim yarışı ne de buraya soracaklarımı sorabildim. Yarın çalışmalarıma mola verip detaylı fotoğraf çekip buradan da paylaşmak istiyorum ama detaylı rotaya baktım tam anlamadım. Daha önce hiç izlemedimde o yüzden kaçta nerede başlayacak yarış bilgi vermeniz mümkün mü? Birde fotoğraf için nerede durmayı tavsiye edersiniz? Birde matara almanın istemenin raconu varmıdır yoksa şans mı atılanı kapmak mı lazım:eek:

yarın kı kapanıs etabını ızlemek ıcın gebze kocaelınden gelıcem nereye kacta gelmemı tavsıye edersınız butaraftan gelecek varsa beraberde gelebılırız aksılık ollmazsa aracla kaynarcaya gelcem ordan bısıkletle bostancıya devam edıcem

bıde tur guzergahı varmı ısutanbul ıcın

Ekrem Yılmaztük ve dinçer arkadaşlar...
Ayrıntılı güzergah ekte,oradan bakabilirsiniz...
Bence suluk istemek falan gereksiz işler,adamları iyice havaya sokmaya gerek yok:)sahil yolunda olursanız,hava da sıcak, bol bol sağa sola atacaklardır...
13-15.00 arası sahil ve cadde turlanacak.
Bende eşim ve kızımla orada olacağım...
(link)

sagolasın abı guzergaha baktım ben 10 gıbı cıkam yola hatta daha erkende olabılır ordakı atmosferı tadam ya ....

Birkaç detay daha var unutmadan yazmak istedim.

Seyirci bitiş noktasında beklerken freestyle gösteri yapan birisi çıktı.Yere yatan insanların üzerinden falan atladı, bitirince Salcano ekip tırına girdi.Bu arada yerli firma olarak Sedona ve Kronu da biliyoruz mesela ama hiçbiri ortalarda yoktu.Salcano bu işi gerçekten diğerlerinden çok öteye taşımış durumda gibi görünüyor.Sırf işini ciddiye almasından ve yatırımını bunun üzerine yapması nedeniyle bile Salcano marka bisiklet alınır.Tabi bu konudaki detayları bilmiyorum, çok yüzeysel olarak bakıyorum farkındayım.Forumda bisiklet konusunu her yönüyle detaylı olarak bilen insanlar var, belki bununla ilgili de başka yerde konuşulmuştur, bilmiyorum.

Yine yarışçılar gelmeden önce bir gurup bisikletçi parkur içinden geldi.Bunlar kimdir, ne işleri var parkur içinde doğrusu merak ettim.

Yarışçılar kadar elbette olamaz ama yarışta güvenliği sağlayan, sağlık ve görüntü almak için destek veren motosikletliler de oldukça yorgun görünüyorlardı.Onları da topluca Atatürk lisesi bahçe duvarının gölgesinde otururken gördüm.Hani uzun yoldan gelen araçlarda sinek böcek izleri olur camlarında, motorlar öyleydi, motorcular da perişan.Düşünün o yolu bisikletçiler pedal çevirerek geliyor.İnsan kıyaslayınca daha da takdir ediyor sporcuları.

İlk geldiğimde dikildiğim noktada dev ekrandan yarışı izledim biraz.Takım arabasının çarptığı bir bisikletçiden bahsediliyordu, neydi acaba o? Şaka maka çok fazla olay oldu bu tur boyunca.Benim bildiğim avrupada geçen turlarda bu kadar çok olay yaşanmıyor. Bu işte organizasyonun payı ne kadar bilmiyorum ama, fiziki şartlar yüzünden yani yollarımızın perişan durumundan ötürü oluyor gibi.Tamam gurur duyduk sporcularımızla, destekleyenlerle, böyle bir tur yapılıyor olmasıyla ama bu yollar ne olacak yahu?

Yarışın İzmir içinden geçmesi bence şart değil.Daha uygun bir yerden geçse yine gider destek olur İzmir'li bisiklet severler.Bu kentte bisikletli sayısı bir hayli fazla.Oradan tesadüfen geçen vatandaş zaten umursamıyor, hatta yollar kapandı diye yayalar bile homurdanıyor. Lozan meydanı denilen yerde ortada havuz var.Seremoni kürsüsü önü bu havuz nedeniyle çok daralıyor.Bir de çekim ekipleri için alan ayrılmış, sadece küçük bir kalabalık madalya törenini yakından görebildi.Geri kalanlar sağdan soldan uzaktan görmeye çalıştı.Bence bir daha kesinlikle Lozan meydanında bitmemeli bu yarış.

Trt spor kanalı yorumcuları bu yanlış yola girme olayına şöyle bir açıklama yaptı. Yönlendirmeyi yapan kişi'nin üzerine o kadar hızlı şekilde gelinmişki , çarpışma olmasın diye yönlendirici kişi buluınduğu yerden çekilmek zorunda kalmış. umarım bundan dolayı organizasyona bir ceza gelmez.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
http://n1304.hizliresim.com/18/v/mj6ch.jpg
Bugün Kaza Hariç Herşey Güzeldi İlgi ,Destek , Tezahürat Ne Varsa Yaşandı . Bisiklet Sporu Adına Gurur Duyduk Kendi Sporcumuzu Kürsüde Görmek İzlemek Çok Keyifliydi Bugün İzmirde Bu Etap İçin Lozan Meydanına Gelen Sporcularımıza Destek Veren Herkese Teşekkürler

@volkert

Arkadaş , bu konuda haklı . Bisiklet manyağı olmama rağmen , bugün İzmirlilere acıdım , merkezde yolların kapanması sonucu trafik felç olmuştu . Herkes , bisikletçilere saydırıyordu :) Anemon Hotel'in önünde bisikletçileri izleyip , matara vs kapmaya çalışırken gelen sosyetik giyimli altmışlı yaşlarda bir bayan öyle bir saydırdı ki çıkışmak zorunda kaldım ..."Bıktık " dedi "sizin bisiklet yarışlarınızdan " ben de bağırdım " Senede bir kere yarış düzenleniyor , bayan , sen ne konuşuyorsun " . Yabancı sporcular , mekanikerler bile ne olduğunu anlamaya çalıştılar ... Herkes kendine göre haklı ama finiş biraz daha sakin bir yere çekilebilir . Bu şekilde ilgi yerine tepki toplayacak gibi ama bu ülkede olimpiyat vs düzenlemek gerçekten zor ... Acaba Belçika'da falan bu işler nasıl oluyor ? Yol kapatmak vs ...

İzmir seyircisi yine farkını ortaya koydu , yalnız finiş izlemeye gelen çok insan vardı . 13 matara , 1 tane de Katusha şapkası kaptım .Çok zor oldu . Yalakalık had safha .Bu arada benden matara kapmaya çalışan birkaç elemanda bir güzel fırça yediler , uyanık çok .... Adamlar matara vermek istemiyorlar . Bıkmışlar , hele o mekanikerler , asistanların işleri çok zor ; yapılacak iş değil arkadaşlar . En rahatı bisikletçiler gibi , çocuklar genç genç , zayıf zayıf elemanlar . Bu arada Almanlar , Hollandalılar falan çok soğuk ; pek onlardan matara istemeyin . Dayak falan yersiniz . Hepsi güçlü , kuvvetli , izbandut gibiler . Mekanikerler bile sporcu fiziğinde ..... Finişin iyice gerisinde takım arabalarının yanında bekleyin , izin almadan matarayı almaya çalışmayın ağzınız burnunuz dağılır sonra

Birçok fotoğraf çektim bir ara yüklerim . Bugün İzmir'de acayip bir sıcak vardı, biz bile sıcaktan yorulduk , sporcularda harap oldu;

Bugün Urla tarafından Lozan Meydanı'na kadar pedal çevirdik bisikletçilerden 1 saat önce falandı. Güzergahtan gidiyoruz, baktım hala arabalar yollarda ve trafik de bayağı sıkışık. Bu araçları başka yollara aktarma olayı daha önceden yapılması gerekmez miydi ? Ne bileyim bi uyarı falan asılması lazımdı sağa sola bence.

Bisiklet üstündeyken ve finişte telefona bakacak fırsatım olmadı yaklaşık 2-3 saat boyunca yani. Eve geldiğimde bir sürü mesaj vardı. Okuduğumda şok oldum. Arkadaşlarımın hepsi bana saydırmıştı "Senin bu bisikletçilerin yüzünden otobüste gidemedik helheöleöleöeöle" diye :D Aslında haksız da değiller. Belki de İzmir etabının Bu güzergahtan kaldırılması doğru olabilir. Ama öte yandan bu finişi çok seviyorum, keskin virajdan sonra var gücüyle sprint atan bisikletçileri izlemek harika bişey :)

Arkadaşlar herkese selamlar.
yarış güzergahı üzerinde yaptığım çalışma sonucunda A ve B noktaları arasında git gel yapmak suretiyle yarışçıları iki defa görebileceğim bu yeri keşfettim. Tabi bu benim düz mantık ile yaptığım bir tesbit. "Daha iyi şuradan izlenir" diyen arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
http://j1304.hizliresim.com/18/w/mjc60.jpg

@Okan Örs

Rotayı gördüm abi teşekkür ederim ama bostancı tarafına gitmeden göreyim diyordum fotoğraflarıda bu yakada çekebilirsem güzel olacak. Tam yarış atmosferini tadamam belki ama en azından canlı canlı orada olayım niyetindeyim. Ben sultanahmette olacağım inşallah matarada hatıra için olursa bakalım kısmet

Geri