@volkert
Arkadaş , bu konuda haklı . Bisiklet manyağı olmama rağmen , bugün İzmirlilere acıdım , merkezde yolların kapanması sonucu trafik felç olmuştu . Herkes , bisikletçilere saydırıyordu
Anemon Hotel'in önünde bisikletçileri izleyip , matara vs kapmaya çalışırken gelen sosyetik giyimli altmışlı yaşlarda bir bayan öyle bir saydırdı ki çıkışmak zorunda kaldım ..."Bıktık " dedi "sizin bisiklet yarışlarınızdan " ben de bağırdım " Senede bir kere yarış düzenleniyor , bayan , sen ne konuşuyorsun " . Yabancı sporcular , mekanikerler bile ne olduğunu anlamaya çalıştılar ... Herkes kendine göre haklı ama finiş biraz daha sakin bir yere çekilebilir . Bu şekilde ilgi yerine tepki toplayacak gibi ama bu ülkede olimpiyat vs düzenlemek gerçekten zor ... Acaba Belçika'da falan bu işler nasıl oluyor ? Yol kapatmak vs ...
İzmir seyircisi yine farkını ortaya koydu , yalnız finiş izlemeye gelen çok insan vardı . 13 matara , 1 tane de Katusha şapkası kaptım .Çok zor oldu . Yalakalık had safha .Bu arada benden matara kapmaya çalışan birkaç elemanda bir güzel fırça yediler , uyanık çok .... Adamlar matara vermek istemiyorlar . Bıkmışlar , hele o mekanikerler , asistanların işleri çok zor ; yapılacak iş değil arkadaşlar . En rahatı bisikletçiler gibi , çocuklar genç genç , zayıf zayıf elemanlar . Bu arada Almanlar , Hollandalılar falan çok soğuk ; pek onlardan matara istemeyin . Dayak falan yersiniz . Hepsi güçlü , kuvvetli , izbandut gibiler . Mekanikerler bile sporcu fiziğinde ..... Finişin iyice gerisinde takım arabalarının yanında bekleyin , izin almadan matarayı almaya çalışmayın ağzınız burnunuz dağılır sonra
Birçok fotoğraf çektim bir ara yüklerim . Bugün İzmir'de acayip bir sıcak vardı, biz bile sıcaktan yorulduk , sporcularda harap oldu;