Ben de tam bu olarak aynı mantıkla araştırma yaptım. Aşağıdaki videodaki arkadaş qubo'yu çok güzel gömdüğü için dedim madem daha pahalısını alacak durumum yok ve o kadar güçlü değilim o zaman stoklar dolayısıyla elite novo force alayım.Arkadaşlar merhabalar. Geçen pandemi dönemi bir trainer almayı düşündüm ama hem stok sorunu hem de havaların ısınması nedeni ile ertelemiştim. Şimdi tekrar araştırıyorum ve bu sefer alacağım.
Fakat Decathlon'da hâlâ stok sorunu devam ediyor belli ki.. Ben önceden Inride 100, Inride 500 ve yine Decathlon'da satılan Elite modeli arasında kalmıştım.
Öncelikle amacım kışın olumsuz şartlarında ev içinde antreman yapabilmek. Zwift gibi uygulamaları belki sonra kullanırım. Antreman esnasında film izlesem de beni keser
Bunun dışında gerçekci bir sürüş deneyimi versin isterim. Bu açıdan bakınca fluid trainer almak, manyetik olanlara göre daha mantıklı sanırım. Zira anladığım kadarı ile manyetik olanlarda bir mandalla direnci ayarlarken fluid olanlarda pedal çeviriş ve vitesimize göre otomatik ayarlanıyor. Lütfen bunu yanlış anladıysam düzeltir misiniz?
Şöyle bir baktığımda aşağıdaki seçenekleri buldum
(link)
(link)
(link)
Bu üç seçenek fiyat olarak da bana uygun. Zira ülkede 2.el fiyatları çok acaip bir yere gitmiş
Bu trainerlari kullanan, bilgisi olan arkadaşlar, bahsettiğim tarzda bir kullanım için hangisi uygun, hangisi işimi görür fikir verirlerse çok sevinirim.
Bende Wahoo KICKR V5 ile Elite Direto XR arasında kararsızım. Özellik olarak aralarında çok uçuk farklar yok ama Wahoonun flywheel ağırlığı daha fazla ve %1 hata oranı ile ölçüm yapmasından dolayı wahoomu alsam diye düşünüyorum arada..Merhaba herkese, Wahoo Kickr Core ile ilgili başımdan geçenleri paylaşayım hemen.
16 Eylül'de Wahoo'nun kendi sitesinden Refurbished bir Wahoo Kickr Core sipariş vermiştim. Ürün 2-3 gün içinde elime ulaşmıştı ve kullanmaya başlamıştım. Fakat bir iki kullanımda bile fark ettiğim titreşim ve ıslık benzeri bir sorunla karşılaştım. Asıl niyetim, ürünü ücretsiz iade edip Elite Direto XR'a geçmek ve onu da denemekti ancak Wahoo'yla iletişime geçtiğimde iade için gönderim ücretini benim karşılamam gerektiğini belirttiler. Almanya'dan Hollanda'ya gideceği için ve ağır bir alet olduğu için 35€ falan tutuyordu. Ben de o zaman iade değil de garanti süreci başlatalım dedim. Benden problemi anlamak için bir video çekmemi istediler. Çekip gönderdim ve hemen ertesi gün, yani bugün geri dönüş aldım. Ürünü ücretsiz bir şekilde evimden alacaklar ve aynı gün yenisini gönderecekler. Elite Direto XR deneme hayalim suya düşse de en azından Wahoo'nun hızlı ve oldukça ilgili müşteri hizmetlerine hayran kaldım.
Refurbished almamın sebebi aslında hem 100€ daha ucuz olması hem de refurb edilirken ikinci kez bir kontrolden geçeceği için bu tarz sorunların olmasının riskinin daha düşük olduğunu düşünmemdi. Belli ki öyle olmak zorunda değilmiş. Yeni ürün geldikten sonraki süreci ve deneyimlerimi de buradan paylaşırım.
Bende Wahoo KICKR V5 ile Elite Direto XR arasında kararsızım. Özellik olarak aralarında çok uçuk farklar yok ama Wahoonun flywheel ağırlığı daha fazla ve %1 hata oranı ile ölçüm yapmasından dolayı wahoomu alsam diye düşünüyorum arada..
Fiyat farkının her ne kadar çok önemli olmadığını düşünsemde kimse cebinden fazla para çıksın istemez 🤣 Bu nedenle kara cuma indirimini bekleyeceğim. Şayet ozaman Kickr indirimde ve stoklarda olursa alacağım.Burada Kickr Core ve Direto XR'ın fiyatları aynı olduğu için ben o ikisi arasında kalmıştım. Elite Direto XR kağıt üzerinde daha iyi olmasına rağmen hem plastik olması hem de Kickr Core'a göre bir tık daha sesli olması beni Core'a yöneltti. Ama şimdi bu tarz bir sorun başıma gelince Elite Direto XR'ı da merak etmiyor değilim. Yine de arasında kalınan aletler Kickr V5 ve Direto XR'sa, bence hiç düşünmeden Kickr tercih edilmeli. Tabii aradaki fiyat farkı önemli değilse.
Hem fluid trainer (elite turbo muin) hem de en ucuz traineri kullanmış biri olarak kesinlikle ucuz trainer diyorum. Bisikletinizin üzerinde kadans/hız sensörünüz varsa Zwift üzerinden gerçeğe yakın watt değerini çıkarıyor zaten, üstelik sıfırı 700, ikinci eli 500 tl (inride 100) Ses konusunda, fluid trainer yüksek hıza ulaştığında daha çok ses çıkarıyordu Kıyasladığım bu 2 ürünün fiyatları arasında 10 kata yakın fark var, inride 100 kesinlikle f/p, zwifte de bağlanabiliyor sorunsuz
@ucgokhan @jazdegerd aldınız mı trainer? elite ve tacx stokta görünmüyor. wahoo var sadece o da 7400 tl gibi bir rakama geliyor. Türkiyede 9250 istiyorlar aynı alete performans bisiklette. aynı fiyatlara verseler de buradan alsak
Aslında ses benim için çok büyük problem değil. Daha önce hiç denemediğim bir şey olduğundan gerçekci sürüş ve kademe kolu olmaması açısından aklım fluid e kaymıştı.
Sizin daha önce inride 100 ile ilgili olumlu görüşlerinizi okumuş ve onu da düşünmüştüm ama Decathlon'da hiç stok yok malesef. 0 fiyatına 2. El var. Yurtdışından 120 dolar civarına Tacx Blue Twist, Lifeline TT02 ve Elite Quobo getirebilmek mümkün.
Bu durumda sizin fikrinizi almak isterim.
Nabız ölçümü konusunda saatlere çok güvenmeyin. Kısa vadeli işinizi görecek güzel bir çözüm bulmuşsunuz fakat antrenmanda nabız göğüsten ölçülerek net değer olarak alınmalıdır. Relatif olarak nabzınızı görmeniz ve fikir vermesi açısından saati kullanabilirsiniz fakat ben göğüs bandına göre %10 sapmalara şahit oldum. Veriler konusunda dikkatli olun. Max nabzınızdayken 5-10 altında görüp daha fazla zorlamayın mesela...2 hafta önce Bike24 den aldığım Saris M2(Magnus diyede geçiyor) smart trainer'ı kullanıyorum hemen yorum yapmak istemedim.Zwift ve Rouvy ile kullandım.Zwiftle 25km bedava surumunu kullandim Rouvy'de ise 14 gun trial var onun disinda saris 1 ay voucher kodu vermis onu ekleyecegim.Sahsen Rouvy'yi daha cok begendim Zwift'ten sanirim gercek goruntuler ve gercek yollar oldugu icin daha icime sindi.Trainer'a gelirsek tepkimeleri olsun yokus hissiyati olsun gercekten iyi ses konusundada acikcasi rahatsiz eden bir ses yok uzerindeki lastikte michelin dynamic sport ses konusunu dusunen varsa rahatsiz etmiyor hatta bana kalirsa baya az ortalama yokusta 55-60 ds dir vites gecis sesi daha fazla oyle diyeyim
Smart trainerda yokus egimi simulesi olsun(%15'e kadar) watt olarakta 1500 watt en ucuz ürün Saris M2 dusunen varsa tavsiye edecegim bir urun olmus kendisi.Malzeme kalitesi konusunda ben bir sıkıntı gormedim gayet saglam.Bike 24 den almistim 399 euro'ya vergi olarakta sadece 150 tl odedim
Eksik yonu ne derseniz farkli trainer kullanmadigim icin ve beklentimin cok daha fazlasini karsiladigi icin eksik yon soyleyemiyorum.Yani bulamadim
Edit:Kalp ritmimi bu arada Galaxy Watch Active 2 ile olcuyorum Galaxy'nin farkli saati varsa sizde onlarda olur Galaxy Store'a Heart Rate Zwift yazın tek seferlik 9-10 tl gibi bir ucreti var uygulamanin Rouvy olsun Zwift olsun hepsinde calisiyor saati bir nevi kalp ritim aletine donusturuyor anlik surekli olcup app'e aktariyor.Gidipte ekstra kalp izleme aleti almaya gerek kalmiyor bilginiz olsun.