Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Kullanıcıları Kulübü

Geçtiğimiz pazartesi Trek Marlin 7 ile aranıza katıldım. Herkese selamlar! :)

kxa.jpeg

Scudo
Arkadaşlar geçende yazmıştım Trek te Marlin 7 model bisikletin arka ayağı kırılmıştı diye.Garanti için Trek le yazıştım
en son Sami bey ile görüştüm ( Trek Türkiye sahibi) bisikleti istedi.Gönderdik incelediler evet kullanıcı hatası değil
bisikletten kaynaklı.Trek Amerika ile görüşmüşler onlar siz tamam derseniz biz tamam deriz fakat fatura lazım demişler.
Sami bey de benden faturayı istedi 6 yıl geçmiş faturayı bulamadık.Tesadüf dün akşam eski faturaların arasından bulduk.
Hemen gönderdik.Sisteme girmişler.Şimdi ne yapılacağı ile ilgili olarak Sami beye talimat gelecek.Durum bu şekilde gelişti.
Trek kullanıcılarına sesleniyorum mutlaka faturanızı dijitale çevirip saklayınız.Ömür boyu garantisi var sonuçta.Bizim alalı 6 yıl
olmuş.Şimdi değişecekler.Gelişmeleri bildireceğim arkadaşlar.Saygılar sunarım...

Merhaba herkese. Benim için ilginç ama muhtemelen başkalarının başına daha önceden gelmiş bir sorunla karşınızdayım. Forumda aradım, benzer konular buldum ama bende ses sorunu olmadığı için, ve Trek'in kullandığı BB90 orta göbekten şüphelendiğim için buraya yazmaya karar verdim.

Haziran ayının ortasında bir Emonda SL5 almıştım. Kendisiyle yaklaşık 2000km kadar yol yaptım bu yaz. Ne zamandan beri emin değilim ama bir süredir pedalda titreşim hissediyordum. Yolda o kadar rahatsız etmiyordu ancak Indoor Trainer'a taktıktan sonra titreşimin etkisi çok daha belirgin oldu. Başta trainer'dan şüphelendim ancak sonra bisikleti servis sehpasına takıp kaldırınca, pedalı eller çevirirken de olduğunu fark ettim.

Sorunla ilgili biraz daha detay vereyim. Önde büyük dişlide arkada küçük dişlilerde titreşim aşırı bir şekilde hissediliyor. Ama daha ufak viteslerde de yeteri güç uygulandığında hissedilebiliyor. Titreşimi hissettiğim bölge de hep aynı. Sağ pedal saat 3-6 yönleri arasındayken hissediliyor, onun dışında titreşim yok gibi. Rahatsız edici veya dikkat çekici bir ses hiçbir şekilde yok.

Bu sorunun kendim çözebileceğim bir şey olup olmadığını merak ediyorum. Uzun vadede her şeyi kendim yapmak istediğim için her soruna acaba nasıl çözerim diye yaklaşıyorum. Ama orta göbek değişimi özellikle pressfit göbeklerde biraz şiddet gerektiriyor ve karbon kadroya zarar vermek istemi ilk sezondan.

acaba balataları gevşemiş olabilirmi

Az bir ihtimalle dahi olsa ilk ve en zahmetsiz çözüm için kuşkulanacağım nokta pedal olurdu.

Sorun dediğim gibi düşük bir ihtimalle de olsa pedal mili-göbeği, pedal aynakol bağlantısı kaynaklı olabilir.
Trainer üstünde pedala dokunmadan aynakoldan çevrim yapıp gözlemlerdim.
Veya pedalı aynakola bantla sabitler veya pedal söküp öyle çevrim yapardım.
Elde atıl pedal varsa onu bile monte ederdim geçici olarak.

Sorun devam ediyorsa pedal ihtimali ortadan kalkmış olurdu.
Pedaldansa da hiç büyük boylu işlerden göbek vs. gibi işlere girişmemiş olurdum.

@gungor17 Hayırlı olsun. Allah kazadan, beladan korusun.☺️

• Beğen
Tepkiler: gungor17
Merhaba herkese. Yol bisikleti arayışı içindeyim. Specialized allez i araştırıyordum fakat Trek domane al modeliyle karşılaştım. Yaklasık 100 pound daha ucuz allez e göre. Aramızda domane al yi kullanan varmı acaba? Genel artıları eksilerinden bahsederseniz sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Mhmmd96
Burası zenginler kulübü gibi maşallah 😂

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Merhaba herkese. Benim için ilginç ama muhtemelen başkalarının başına daha önceden gelmiş bir sorunla karşınızdayım. Forumda aradım, benzer konular buldum ama bende ses sorunu olmadığı için, ve Trek'in kullandığı BB90 orta göbekten şüphelendiğim için buraya yazmaya karar verdim.

Haziran ayının ortasında bir Emonda SL5 almıştım. Kendisiyle yaklaşık 2000km kadar yol yaptım bu yaz. Ne zamandan beri emin değilim ama bir süredir pedalda titreşim hissediyordum. Yolda o kadar rahatsız etmiyordu ancak Indoor Trainer'a taktıktan sonra titreşimin etkisi çok daha belirgin oldu. Başta trainer'dan şüphelendim ancak sonra bisikleti servis sehpasına takıp kaldırınca, pedalı eller çevirirken de olduğunu fark ettim.

Sorunla ilgili biraz daha detay vereyim. Önde büyük dişlide arkada küçük dişlilerde titreşim aşırı bir şekilde hissediliyor. Ama daha ufak viteslerde de yeteri güç uygulandığında hissedilebiliyor. Titreşimi hissettiğim bölge de hep aynı. Sağ pedal saat 3-6 yönleri arasındayken hissediliyor, onun dışında titreşim yok gibi. Rahatsız edici veya dikkat çekici bir ses hiçbir şekilde yok.

Bu sorunun kendim çözebileceğim bir şey olup olmadığını merak ediyorum. Uzun vadede her şeyi kendim yapmak istediğim için her soruna acaba nasıl çözerim diye yaklaşıyorum. Ama orta göbek değişimi özellikle pressfit göbeklerde biraz şiddet gerektiriyor ve karbon kadroya zarar vermek istemi ilk sezondan.

Merhaba,
Zinciriniz uzamis olabilir mi, kontrol ettiniz mi? Zincirin uzamasi sizin tarif ettiginize benzer titresim yapabiliyor.

Merhaba,
Zinciriniz uzamis olabilir mi, kontrol ettiniz mi? Zincirin uzamasi sizin tarif ettiginize benzer titresim yapabiliyor.

Zincirimde bir sıkıntı yok gibi. Zincir kontrol çubuğum var ve henüz bir uzama yok. Bir arkadaşımın Giant bisikletinde yaptığım denemde de benzer bir titreşim hissettim. Fakat bugün gittiğim bir tamircide, güzel bir Bianchi vardı onda denediğimde aynı sorun yoktu. Pedaldan kaynaklanma ihtimalini ortadan kaldırmak için yarın pedalları söküp tekrar denicem.

Ever arkadaşlar trek bisikleti yenileme kararı vermiş.Ya bahar ayını bekleyeceğiz yada diyor eski bisikletinizi tamir edelim size ek olaraktan da 363 dolar Trek mağazasında harcamanız için çek verelim.Sanırım yeni bisiklet için bu kadar beklemeyeceğim .Üzerine biraz para katıp Türkiye’de şuan mevcut olan Trek Marlin 7’ yi alıp diğerininde tamir yapılmasını isteyeceğim.Belki tamir yapılanıda satarım.Diğerinede büyük oğlum biner artık.Trek Türkiye’ye ve ilgi alakasını esirgemeyen Sami beyede teşekkür ederim.

@scottrek Helal olsun satış pazarlama stratejisi tam olarak budur işte. Hem sizin gönlünüzü kazandı hem de Trek Marlin 7 satmış olacak. İleride potansiyeli yüksek bir Trek kullanıcısı kazandı. Burada bahsetmekte fayda var arkadaşımın Trek marka bisikletini (kendisi ikinci el aldı) alırken aldığı kişiyle birlikte gidip bakın bu bisikleti ben alıyorum herhangi bir sıkıntı çıkarsa yardımcı olurmu sunuz sözüne oluruz tepkisini aldıktan sonra Uçmakdere inişinde yine Trek in kendi markası olan Bontrager marka karbon jantı sıcaklıktan dolayı bombe yapıyor. Trek mağazasına gidip durumu anlattığında yardımcı olmuyorlar ne yazık ki.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhabalar tekrardan herkese,

Trek Emonda SL 5, 2019 model bir bisikletim var, şu resimde görüldüğü gibi:

243820 dosyayı görüntüle

Bugün elime hiç planda olmayan bir miktar para geçti. Ben de sezon sonu olduğu için önümüzdeki aylarda zaten yapmayı planladığım birkaç komponent güncellemesi için araştırma yapmaya başladım.

İlk güncellemeyi her gün Zwift sürüşleri yaptığım için, selede yapmaya karar verip (uzun sürüşlerde özel bölgede uyuşma problemim vardı) Specialized Power Expert siparişi verdim.

Bundan sonraki güncellemeleri sırasıyla lastik - jant - gidon - grupset olarak yapmayı düşünüyorum. Grupsetin hele hiç acelesi yok, 105 oldukça yeterli. Ultrgra Di2 ya da Force eTap AXS gibi grupsetlerde çok çok iyi bir fırsat çıkmadıkça ertelerim bu güncellemeyi.

Sorum hem jant hem de gidon için olacak. Jant için gerçekten önerilerinizi merak ediyorum. Karbon clincher ve v fren olması gerekiyor. Sizce indirim çıkarsa kaçırmamam gereken belli başlı marka ve modeller nelerdir? Gidon konusunda da, kabloların tamemen entegre olup gözükmediği aero gidon ve boğazlar çok hoşuma gidiyor. Böyle bir bisikletten o tarz bir boğaz ve gidona geçmek mümkün müdür? Öndeki kablolama bu şekilde minimale indirilebilir mi? Evetse önereceğiniz marka ve modeller nelerdir?

Çok fazla soru sordum kusura bakmayın şimdiden. Herkese iyi pedallamalar!

@TrEddieMercury Öncelikle güle güle harcayın paranızı. Siz Almanya da olduğunuz için aslında çok fazla öneride bulunabilirmiyim bilmiyorum. Ben geçen günlerde Wiggle dan Prime Doyenne Aero gidon aldım. Benim çok hoşuma gitti. Bendeki model alüminyum siz karbon olan modeli alabilirsiniz. Tamamen entegre boğazla gelen gidonlar aero bisikletlere daha çok yakışsada bu sizin kişisel zevkiniz. Eğer ucuz yollu birşeyler olsun derseniz yine Prime ın 38 mm lik V frenli karbon jantları var burada övenler çok o jantları.

Geri