Merhaba herkese. Benim için ilginç ama muhtemelen başkalarının başına daha önceden gelmiş bir sorunla karşınızdayım. Forumda aradım, benzer konular buldum ama bende ses sorunu olmadığı için, ve Trek'in kullandığı BB90 orta göbekten şüphelendiğim için buraya yazmaya karar verdim.
Haziran ayının ortasında bir Emonda SL5 almıştım. Kendisiyle yaklaşık 2000km kadar yol yaptım bu yaz. Ne zamandan beri emin değilim ama bir süredir pedalda titreşim hissediyordum. Yolda o kadar rahatsız etmiyordu ancak Indoor Trainer'a taktıktan sonra titreşimin etkisi çok daha belirgin oldu. Başta trainer'dan şüphelendim ancak sonra bisikleti servis sehpasına takıp kaldırınca, pedalı eller çevirirken de olduğunu fark ettim.
Sorunla ilgili biraz daha detay vereyim. Önde büyük dişlide arkada küçük dişlilerde titreşim aşırı bir şekilde hissediliyor. Ama daha ufak viteslerde de yeteri güç uygulandığında hissedilebiliyor. Titreşimi hissettiğim bölge de hep aynı. Sağ pedal saat 3-6 yönleri arasındayken hissediliyor, onun dışında titreşim yok gibi. Rahatsız edici veya dikkat çekici bir ses hiçbir şekilde yok.
Bu sorunun kendim çözebileceğim bir şey olup olmadığını merak ediyorum. Uzun vadede her şeyi kendim yapmak istediğim için her soruna acaba nasıl çözerim diye yaklaşıyorum. Ama orta göbek değişimi özellikle pressfit göbeklerde biraz şiddet gerektiriyor ve karbon kadroya zarar vermek istemi ilk sezondan.