Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Kullanıcıları Kulübü

@gungor17 abi bende rosceo düşünüyorum böyle mtb modelleri satan bayi arıyordum hangi şehir hangi baiden aldınız acaba

Scudo
@TrEddieMercury Öncelikle güle güle harcayın paranızı. Siz Almanya da olduğunuz için aslında çok fazla öneride bulunabilirmiyim bilmiyorum. Ben geçen günlerde Wiggle dan Prime Doyenne Aero gidon aldım. Benim çok hoşuma gitti. Bendeki model alüminyum siz karbon olan modeli alabilirsiniz. Tamamen entegre boğazla gelen gidonlar aero bisikletlere daha çok yakışsada bu sizin kişisel zevkiniz. Eğer ucuz yollu birşeyler olsun derseniz yine Prime ın 38 mm lik V frenli karbon jantları var burada övenler çok o jantları.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Prime'ın 50mm jantlarını gördüm şimdi, birçok yerde de iyi yorum almış. Onu takibe alıp bir indirim bekleyebilirim.

Peki gidon konusunda, boğaz ve gidona yapacağım bir güncellemeyle, Emonda'nın 2021 modellerinde olduğu gibi kabloların tamamen kaybolacağı bir görünüme ulaşabilir miyim sizce? Şu resimdeki gibi:

243834 dosyayı görüntüle

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Prime'ın 50mm jantlarını gördüm şimdi, birçok yerde de iyi yorum almış. Onu takibe alıp bir indirim bekleyebilirim.

Peki gidon konusunda, boğaz ve gidona yapacağım bir güncellemeyle, Emonda'nın 2021 modellerinde olduğu gibi kabloların tamamen kaybolacağı bir görünüme ulaşabilir miyim sizce? Şu resimdeki gibi:

243834 dosyayı görüntüle
Kadronun desteklemesi gerekiyor, büyük ihtimalle desteklemiyor

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@TrEddieMercury
Jant konusunda önce tubeless mi clincher mı, ve hangi profil yüksekliği konusuna karar vermenizi tavsiye ederim.

Kabloların kadroya nereden girip çıkacağını, farklı bir gidon kullanarak değiştiremezsiniz. Dolayısıyla kadroyu değiştirmediniz sürece arka fren kablosu üst boruya vites kabloları da alt boruya girecek, ön fren kablosu da tamamen dışarda olacak.

@TrEddieMercury
Jant konusunda önce tubeless mi clincher mı, ve hangi profil yüksekliği konusuna karar vermenizi tavsiye ederim.

Kabloların kadroya nereden girip çıkacağını, farklı bir gidon kullanarak değiştiremezsiniz. Dolayısıyla kadroyu değiştirmediniz sürece arka fren kablosu üst boruya vites kabloları da alt boruya girecek, ön fren kablosu da tamamen dışarda olacak.

Evet tahminim bu yöndeydi ama acaba bilmediğim bir durum var mı diye teyit etmiş oldum teşekkürler. Jant konusunda da, Clincher ve Tubeless aynı jantta olabiliyor. Kesinlikle Tubular istemediğimi biliyorum, vintage Peugeot bisikletimde çok çektim tubular jant setinden. Şimdilik iki opsiyon şunlar gibi:

(link)
(link)

Ya da daha da uçup aynı markanın 85mm derinliğindeki jant çerçevesini alıp, güzel sessiz bir göbekle burada birine yaptırmak.

243834 dosyayı görüntüle

Hemen gidon ve boğaz için tavsiyede bulunayım,

(link)

(link)

Deda vinci gidon boğazı sayesinde tüm kabloların içeriden gitmesine izin veren sisteme sahip DCR sistemi sayesinde boğaz ile birlikte gelen aparatlar sayesinde bisikletinize uygun olanı kullanarak tüm kabloları içeriye alabiliyorsunuz.

Evet tahminim bu yöndeydi ama acaba bilmediğim bir durum var mı diye teyit etmiş oldum teşekkürler. Jant konusunda da, Clincher ve Tubeless aynı jantta olabiliyor. Kesinlikle Tubular istemediğimi biliyorum, vintage Peugeot bisikletimde çok çektim tubular jant setinden. Şimdilik iki opsiyon şunlar gibi:

(link)
(link)

Ya da daha da uçup aynı markanın 85mm derinliğindeki jant çerçevesini alıp, güzel sessiz bir göbekle burada birine yaptırmak.

Bazı jantlar hem tubeless hem de iç lastik ile kullanılabiliyor (linkini verdiğiniz prime'lar öyle), ancak pek çoğu (özellikle son 3 sene içinde çıkmamış veya güncellenmemiş modeller) sadece clincher olarak kullanılabiliyor. Hookless diye geçen tubeless jantlar da clincher olarak kullanılamıyor.

@Superevo çok teşekkür ederim, gayet güzel gözüküyor. Kabloları tamamen kadro içine almak teknik olarak mümkün olmasa da bu tarz bir boğaz kullanarak toparlayıp bir nebze daha güzel bir görüntü yakalayabilirim.

@Murat B. evet o ayrımın ben de farkına vardım. Sanırım artık Tubeless desteklemeyen Clincher almak çok mantıklı olmaz. Zaten bisikletin üstünde gelen jantlar bile TLR ancak ben vakit ayırıp da jant bandını değiştirip Tubeless'a geçiremedim tabii.

Elimde 105 setli Trex 2008 model bisiklet var bunun kadrosunu trex kadrosundan 2016 üzeri olarak nasıl yükseltebilirim ?

Diğer sorumda şuanki bisikletimde herşey en ideali benim için peki sadece kadroyu başka marka kullanma gibi şansım varmı misal spezialized kadro alsam ona aktarma oluyormu herşeyini ?

Dosyalar

• IMG-20201013-WA0004.jpg
    IMG-20201013-WA0004.jpg
    107,8 KB · Okunma: 35
Merhaba arkadaşlar Trex bisikletim var kadrosu 2008 çok eski sizce boyatmalımıyım yoksa bir üst kadroya geçme şansım varmı? Önerilerinizi bekliyorum nelerini yükseltebilirim.. Çevremdeki sizler gibi profesyonel bisikletciler var gördüklerinde bu tarihi esere 105 seti kim taktı bu mavic jantlar ne diyip gülüşüyolardı haliyle şevkim kaçtı. Ama bisikletten çok memnunum adı üstünde Trex..:)

Dosyalar

• IMG-20201013-WA0004.jpg
    IMG-20201013-WA0004.jpg
    107,8 KB · Okunma: 207
  • IMG-20201013-WA0005.jpg
    IMG-20201013-WA0005.jpg
    70,2 KB · Okunma: 206
  • IMG-20201013-WA0006.jpg
    IMG-20201013-WA0006.jpg
    68 KB · Okunma: 164
  • IMG-20201013-WA0010.jpg
    IMG-20201013-WA0010.jpg
    73,4 KB · Okunma: 163
  • IMG-20201013-WA0012.jpg
    IMG-20201013-WA0012.jpg
    73,8 KB · Okunma: 160
  • IMG-20201013-WA0013.jpg
    IMG-20201013-WA0013.jpg
    73,7 KB · Okunma: 152
Son düzenleme:
Bence binmeye devam edin yükseltmeyin yeterince yüksek zaten boya işine hiç girmeyin çok güzel bir bisiklet tablo gibi otur izle

Dikkat çeksin diye mi trex yazdın 🤩🤣🤩🤣
:D Demesi bile hoş ama Trex sizin kadar yüksek bir bisikletim olmasada markasını taşımak bana zevk veriyor .d

Bence binmeye devam edin yükseltmeyin yeterince yüksek zaten boya işine hiç girmeyin çok güzel bir bisiklet tablo gibi otur izle
Ama 2008 kadroya karbon sele 105 set mavic jant koymuşsun diye çevremdekiler alay ettiler.

Bu temizlikte bir bisiklet kolay kolay ele geçmez. Olsa olsa Murat çömez in koleksiyonunda bulunabilir. Dönem özelliklerini yansıttığı için hiç dokunma.
Çok teşekkür ederim hocam bu yorum çok bakış açımı değiştirdi.. (Dönem özelliklerini yansıttığı için hiç dokunma.)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bu temizlikte bir bisiklet kolay kolay ele geçmez. Olsa olsa Murat çömez in koleksiyonunda bulunabilir. Dönem özelliklerini yansıttığı için hiç dokunma.
Ustalar söylenmesi gerekeni söylemişler. Ellerine sağlık. :harika:
2000 model sağlam bir kadroya en üst sistemi de takabilirsiniz. Bisikletiniz harika gözüküyor. Güle güle kullanın . Boya ve civa işinden uzak durun.:harika:

2000 model sağlam bir kadroya en üst sistemi de takabilirsiniz. Bisikletiniz harika gözüküyor. Güle güle kullanın . Boya ve civa işinden uzak durun.:harika:
Çok teşekkür ederim hocam yorumunuz için.. Sanırım bugün en doğru yaptığım şey sizlerin görüşlerinize başvurmak oldu ve düşüncelerimde çok farklılık oldu bakış açım değişti.

Bırakın desinler çok çok güzel bir bisiklet maşallah.
Bana laf düşmez teşekkür ederim benden kat be kat ustalar var ben sadece fikir sunabilirim

Geri