Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Retül Bike Fit hayal kırıklığı

Bike fit denilen zımbırtı 1 kilo bile verseniz tekrardan yapılması gereken birsey. 350₺ yada 300₺ civarında ucreti olması lazım... Bora beyde aslında iyi ve sohbet eden birisidir. Ben oyle tanıdım. Şahsi bir şey diyemem ama memnun kalmadığınız belli, sağlık olsun

Scudo
Niceliksel verilerle niteliksel kazanımlar elde etmeye çalışmak bana biraz garip geliyor.

@Şafak Atilla Akpınar

Neden ki? Zayıflayınca insanın hangi ölçüsü değişiyor? Boy uzuyor mu, kısalıyor mu?

Ön tekere koyduğu aparatı nedense ankarada güngörler bisisklette yaptığında kullanmış ama sizde kullanmamış nedese
İstambuldan Antalyaya gelip kısıtlı zamanda onlarca bisikletçeyi randevu verdikleri için normalde yaptığı işleme göre daha kısa sürmesi bence normal
Farklı şehirlere gitmeleri aslında sadece para kazanmak
Mesela Çağrı bike fit sonrası İstanbulda olanlara 1 ay şehirdışında olanlar için ise 3 ay içinde 2. Kontrol seansı veriyordu
1e524581f54fa11461ddde2606979ef4.jpg

@clubberÖne doğru olan eğilmenizde değişiklik olduğu için yani esneklik arttığı için sizin tarzınıza göre daha fazla öne yatmanız sağlanabiliyor

@mertgulkokan

Kontrol eğer istersen/gerekirse yapılan bir işlem. Ben iki bisikletime fitting yaptırdım kontrole gitme ,ihtiyacım olmadı. Şart değil.

@mertgulkokan

Esneklik niye artıyor?

@clubberGöbeği olan bir bisikletçi göbeksiz olana göre daha az yatmaz mı öne doğru

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@clubber

Afaki bir rakam vermek gerekirse; Vücudunuzdan 5 kilo kaybettiğinizde bile ayakkabınızı 3-5 dış daha sıkabiliyorsunuz. Vücûdda böyle... 90 kilo olduğunuzu ve ileri doğru uzanırken midenizin göğüs kafesini sıkıştırdığını bu sebeple aerodinamik pozisyona gecemediginizi düşünün. Kilo verdiniz ve 65 kilo oldunuz. Sizce daha aerodinamik pozisyon elde etmez misiniz? Tekrardan sele, gidon, kal ayarı yapmaz misiniz?

@mertgulkokan

Ben fitting yaptırdım bu dediğiniz doğru değil. Göbeğe göre fitting yapılmıyor başka parametreler var.

@Şafak Atilla Akpınar

Gerekmez.

1 kilo ya da 5 kilo bunlar fazla değerler değil belki 20 kilo yağ yakarsanız o zaman bisikleti bile değiştirmeniz gerekebilir. Marjinal örnekler vermeyi bırakın.

@clubber

-üslubunu değiş.
-kendim sene icinde 11 kilo alıp veriyorum. Sezon icinde ayda 1-2 kez sele ayarını tekrar yapmam gerekiyor. Bu bile bisikleti kendi dinamiklerine göre ayarlamaktır.
- “Bike fit’in sadece 1 kereye mahsus bir şey olduğunu kanıtlayın”

@Şafak Atilla Akpınar

Üslubumda bir şey yok. Abartmadan yazın. Bike fitting yaptırmış olsanız sele ayarı ile oynamazsınız. Tam doğru ayarı bulamadığınız için sürekli ayar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Fitting konusunda tecrübeliyim. İki bisikletime yapıldı. Hiç tecrübeniz yok bana ne anlatmaya çalışıyorsunuz?

@clubber
Benim anladığım arkadaş sele ayarı derken yükseklik değil de, seleyi kilo alıp verdiğinden ileri yada geri çekme değişikliği yaptığını belirtiyor. Şayet anladığımı kastetti ise bana göre haklı. Zira göbek normalden fazla olunca aero pozisyona girilemiyor, girilsede uzun süre o pozisyonu koruyamıyor insan.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Şafak Atilla Akpınar
@mertgulkokan
@mertgulkokan

Bu dediğinizin doğru olması için kişinin öne eğilmesini sınırlayan faktörün eklem esnekliği değil, göbek olması ve alınan kilonun göbeğe gitmesi lazım. Mesela ben şu anda 80 kiloyum, üç yıl önce 72 kiloydum ama gidonum daha yüksekteydi, yani 8 kilo almış olmam bile öne ne kadar eğilebileceğimi azaltmadı.

Kilo alıp verince tekrar bikefit "gerekir" ile "gerekebilir" aynı şey değildir. Doğru olan ikinicisi...

@Bigpatron

Siz de fitting yaptırmamışsınız faraziyelerle yazıyorsunuz. Fitting yapılmışsa kilo verince seleyi ileri veya geri almaya gerek yok. Kilo verince göbek erir daha önde eğilirim diye bir şey yok.

Bu başlığı arkadaş bir şikayetini ifade etmek için açmış. Konunun daha fazla dışına çıkmayalım. Bike fitting nedir ne değildir diye ayrıca bir başlık var onu bulup oradan devam edin derim.

Bike fit yaptırmadım ama öne eğilme ve esneklik ile kendi tecrübemi yazacağım kilo verince tabi sele ayarı vs. değişmez ama esneklik kesinlikle artar bunu yaşayan biri olarak söylüyorum , ama esneklik bike fit gerektiren bir durum değildir bana göre , kendi isteğine kalmış kimisi , daha aero durmak ister kimisi ise daha dik ve uzun , bu tamamen pazarlama stratejisidir yoksa herkes 1 kere bike fit yaptırsa bu adamlar nereden para kazanacaklar.Videolarda vardı bir bloggerın hatta diyordu 6 -7 ayda bir yaptırın diyordu bencede doğru diyor eğer parayı sokaktan buluyorsanız gidip yaptırın ama değişen bir şey olmayacaktır sadece cebinizden giden 400 tl dışında.Birde bana göre bike fit işi fazla abartılan bir durum , eğer bisiklet sürerken çok ağrı sızı vs. bir şey yaşamıyorsanız yaptırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Ben de Ankara Güngörler bisiklette TrektenBora Özçivite bike-fit yaptırdım. Ön görüşme.. Kal ayarı esneklik basış muayenesi sele ön arka yükseklik ve gidon ayarı vs. hepsiyle ilgilendi bir sorun yaşamadım ama Çağrı Terzoğlu çok daha ayrıntılı analiz ediyor videolarda görmüştüm bu doğru...

*Ama yine de sizin için üzüldüm.. Kötü bir gün yaşanmışsınız cidden :(

@BerkEvren
Ben @BerkEvren den öğrenip uygulamıştım. ölçüler tam alındıktan sonra rahat bir şekilde uygulayabiliyorusuz. Bu siteye göre ayarladıktan sonra ağrım sızım olmadı. @BerkEvren e teşekkürler.

(link)

Bisiklet ergonomi ayarı sürekli yenileme gerektiren bir işlem. Bu gün yaptırılan ayar bir haftalık
@clubber

İlk başta sele rahatsız etmeye başlar, kilo verdiğiniz için duruş pozisyonun da değişiklikler oluşur, esnekli artar, bu da sırtta, belde, boyun da ağrılara sebep olur. Sadece kilo vermek değil, bisiklete bir kaç hafta ara vermek dahi ayarları etkiler.

Geri