Scudo Sports

Triban 520 fiyatına değer mi?

Scudo
Ben de Triban 520 sahipleri arasına katılmış bulunuyorum :cool: İkinci el, 2015 model lakin oldukça temiz bi tane aldım. Aldığım kişi, zinci temizliği hiç yapmamış sanırım, zindir üzeri neredeyse çamurlaşmış yağ/gres ile kaplıydı. Güzelce temizledim, Shimano PTFE dry lube ile yağladım. Fren ayarlarını düzelttim. Dün akşam çok kısa, bu sabah bi 20km test ettim. (Şu ana kadar kullandığım ilk yok bisikleti, hali hazırda BTWIN Original 520 vardı elimde)

Oturuşu hiç rahatsızlık vermedi, bir tek ellerimde biraz ağrı hissettim - ki kalın soğuk hava bisiklet eldiveni giyiyordum.

Düz yolda ve inişlerde (droplara da inince) elbette daha hızlı, ama şehir içinde mazgal, kasis vs tedirgin ediyor insanı.

Bakalım, önümüz bahar, artık bol bol sürerim :islik:

@cem_filizHayirli olsun. Iyi eglenceler....

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Btwin RR340 ile yüzde 80 asfalta ve insani tırmanışı inişi olan (şimdiye kadar maks.) 90 kilometreye kadar olan turlarda, saatte ortalama 23-25 km hız tutturabilen ve eve dönüldüğünde çok da "öldüm, bittim" yorgunluk hissetmeyen biri olarak soruyorum arkadaşlar; Triban 540 FB işimi görür mü?
İşim nedir?
- Çalıştığım günlerde, ev-ofis arası 3-5 km yol,
- Haftada 2-3 gün, şehir içinde asfaltta 70-80 km yol,
- Ayda 2 gün, yüzde 80 asfaltta 80-90 km yol.

Arkadaş grubumun tamamında mtb var. Hepimizdekiler başlangıç ve hatta başlangıcın başlangıcı.
Ama onlar benim kadar aktif değil ve son 1 yıldır RR340 ile şehir içinde tek başıma dolanmaktan ve dolanırken "ulan bunu burada kullanmamalıyım" düşüncesinden bıktım.
Antalya'da yaşıyorum. Aşağıda yazdığım yerleri bilenlere soruyorum;
İçimden Side'ye, Manavgat'a, Geyikbayırı'na ve hatta Hisarçandır yolu üzerinden Adrasan'a gidesim geliyor. Ama RR340 ile ölüm olacağını düşünüyorum. İş görür mü buralarda?
Evet daha iyi modeller var ama bu ağırlıki bu setler neredeyse 1.000 lira daha pahalı, en az 1.000 lira.
Ne diyorsunuz dostlar?

@BayCicikBir rr520 kullanicisi olarak arada bir ben de o hisse kapilmiyor degilim[emoji23]

@furkanbr

Hocam sende gene Sram falan var, 520 yani. Benim bisiklete baktınız mı hiç? Yani tüm donanımsızlığa rağmen çok seviyorum ama bazen ihtiyacı karşılamıyor ve yetmiyor artık. Bakalım şu Triban 540 ile ilgileneceğim. Olmadı Carraro veya Mosso alacağım. Gönlüm Lapierre istiyor ama an itibariyle uzanabileceğim rakamlardan fazla.

@BayCicik Triban 540 FB alacağına, Triban 540 veya Triban 520 dropbarlı olanı almanı tavsiye ederim. Arkasına eşyalarını koyar gidersin istediğin yere :)

ikinci el bisikletlere bakmayıda unutma ...

@BayCicik

Hiç yol bisikleti kullandın mı hocam? Kollara (MTB ve şehir bisikletlerine kıyasla) daha fazla ağırlık bindiği için, düz gidonda aynı pozisyonda gitmek rahatsız olabilir. Drop gidonda temelde 3 farklı pozisyon oluyor.

Bir de, sürat konusunda çok dertiniz yoksa, normal hızlar için, amortisörü olmayan şehir/tur bisikleti alıp da kullabilirsiniz. Sedona 410 çok tutulan bir model. Giant Escape 2 City modeli de var, üzerinde bagaj ve çamurluklar ile geliyor, isterseniz sökülebilir. Boyunuzu bilmiyorum da, M kadro olacak gibiyse, Ankara'da 1000 TL'ye satılan bi Giant Escape 2 City vardı, çok da uygun olabilir.

Nihai olarak, şehir bisikletleri ile aşırı sert olmayan MTB güzergahlarına girilebilirken, yol bisikleti ile hafif toprak yolda bile taşlar nedeniyle çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.

@cem_filiz
Mağazada kullanmam dışında hiç kullanmadım hocam. Sürat konusunda derdim yok. Şehir bisikleti dediklerinden 2 tanesi (Carraro-Merida) kısa mesafe, 1 tanesi (Salcano) uzun mesafe kullandım. Ama çok cezbetmedi açıkçası. Belki daha fazla kullanmak gerekirdi. Veya bisikletler benim olmadığından öyle hissetmiş olabilirim. Sedona'ya baktım ama yok o da çekici gelmedi (sövmeyin :D) Giant Escape 2, yanlış hatırlamıyorsam güzel gelmişti. Ama bazı konularda "2. ele mesafemi" kıramıyorum.
Yoksa uzunca zamandır piyasaya bakınıyorum. 2 defa girişimim oldu ama olumsuz sonuçlandı.
İşte benim olayım da güzergah konusunda başlıyor aslında; ben ağırlıklı asfaltta süren biri olarak, bu işi asfaltta iyi yapan bi şey almak istiyorum. Olur da dağ tepe dolanacak olursam bi gün, uygun bisikleti bulmam zaten kolay olacak ki elimdeki RR340'ı satıp satmayacağım da kesin değil. Yani bi ihtimal ki elimde 2 bisiklet olabilir.

@ozips
Triban 540 dropbar modeline şuan için uzanamıyorum. Dropbarlı istememe rağmen 540 FB muallakta bıraktı açıkçası. Yorumlar vs. gayet iyi. Önce ufak bi doktor işim var. Sonrasında karar vereceğim sanırım. Ama şuan için en yakın duran 540 FB.
Ofisten bir arkadaşım dün Salcano XRS030 Tiagra buldu, sıfır. 2.800 TL.
Bakalım, bakınmaya biraz daha devam edeceğim.

@cem_filiz
Drop gidon tavsiye ediyor musunuz?

@burakncn

Evet, kesinlikle. Benim bileklerim çok daha rahat etti, düz gidonda bilekler sürekli dik durunca, sinirlere baskı artıyor (veya sadece bende öyle oldu).

Triban veya benzer bisiklet alacaksanız, düz gidon almayın derim, sonra koşa koşa nasıl drop bar gidon takılacağını araştıran arkadaşlar oluyor.

Bugün tekrar alacak olsam, yine 540 FB yerine 520 drop bar tercih ederim.

Diğer taraftan, yol bisikleti herkesin tercihi olmayabilir, özellikle şehir içinde mazgallar vs can sıkıcı ve tehlikeli olabiliyor. Türkiye şartları için şehir bisikletleri (tercihen amortisörsüz) arada iyi bir dengeyi sağlıyor. Almadan önce iki çeşidi de deneyip ona göre karar vermenin uygun olacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@cem_filizSağolasın...

1889 TL değişim kartı verildi, 520 fiyatı 2699 TL. Almaya değermi bu fiyata? Ne önerirsiniz?

@samurusov
Aldınız mı bilmiyorum ama triban 520yi yeni sora grupset ve rulmanlı jantla upgrade etmişler

Geri