Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

Scudo
Gürkan GENÇ'inde bahsettiği lastik 10.000km kullanmış o yazıyıda okuduktan sonra alma kararı verdim . Sipariş vereli yarım saat oldu :)

@alper 76
Çok iyiymiş. Ben de sporcupazarından alttaki lastik zırhını aldım

(link)

Zırh geldi ama henüz lastiğe sıkmadım. Bir arkadaşım kullanıyor öve öve bitiremedi, lastiğin havası da hiç inmiyormuş ki benim hava takıntıma bire bir olucak inş. Bir de bununda youtube 'da bir videosu varmış ama ben bulamadım :(

rubena fiyatına göre bence çok iyi bir lastik, tabili condi vs çok kaliteli ancak parasıda iyi

Lastiği takalı 2 hafta oldu 40 km kadar yol yaptım fazla değil. Ancak ilk izlenimlerim:
1-Çok akışkan, yolda gidişi ve akıcılığını çok sevdim
2- Daha önce kullandığımdan-üzerindeki KENDA- daha sert ancak bu durumdan memnunum
3-35mmaldım Önceki 38'di bu nedenle bastıgım hava basıncını arttırmam gerekti .
4-Patlak koruma açısındna çok erken zamanla göreceğiz
SONUÇ: Tavsiye ederim, keşke daha önce alsaydım, söke taka arka vidalar yalama bile oldu. Hiç gerek yokmuş

upload_2015-10-10_22-0-3.jpeg

Bisikletin görünümü müthiş değişti...çok beğendim reflektör de güzel bir şeymiş. Daha önce yoktu

Ben de epeydir 700x35c ve 40c Rubena Stop Thorn Ultimate Longway kullanıcısıyım. Patlak tamir etmeyi unuttum diyebilirim. Ağırlık olarak da daha önceki rubena ve cst marka zırhsız lastiklerimden 100 gr kadar daha fazla olduğunu hatırlıyorum. Memnunum. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
Arkadaşlar ben de rubena 700x35 zırhlı dış lastik alacağım ancak pek tecrübem yok .Bisikletim 29 jant sedona 940. Şimdi ben bu lastiği alırsam ayrıca bu lastiğe uygun bir de iç lastik almak zorunda mıyım ve almam gerekirse ölçüleri ne olmali ?

@ismail_32 İsmail dostum tabi ki dış lastiğe yakın bir iç lastiğin olmalı ancak paran yoksa boyutlar yakınsa eski iç lastiklerle bir süre idare ederdin. Ancak 29 lıklar çok kalın lastikler alacağın dış lastiklere sığacağını sanmıyorum. iç lastik çok pahalı bir şey değil. Markalı olması da bence gerekli değil. Decahtlondan (senin bisiklet MTB olduğuna göre)26 lık bir çift iç lastik alır takarsın. Zaten sana yardımcı olurlar, sorabilirsin en son çiftini 10TLye satıyorardı.

@alper 76 çok sağol aslında bütçeyle alakalı bir durum değil sadece pek bilgim yok . iç lastiğin ölçüsü 26 mı olması gerekiyor ?

Benim bildiğim 29'er denilen MTB lastiklerinin aslında 28lik oldukları ve lasik ebadınınn büyükk olmasından dolayı bu ismi aldıkları. Yani 28 diye biliyorum almanız gereken iç lastik.

Tabi 29larda ciddi bir kalınlık farkı olacaktır, yeni alacağınıza yakınsa çok sorun olmaz örneğin fazla şişirmeniz gerekir yine iş görür ama büyük veya kalın bir iç lastiği sığdırmak vs sorun olur. Alacağınız dış lastiğe göre karar vermenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@alper 76 Teşekkür ederim bilgilendirmelerin için ben de duymuştum 29 er lerin aslında 28 olduğu .

@ismail_32 İsmail dostum eğer yarıdmcı olabildiysem ne mutlu. Tabi ki varsa bir şey paylaşmalıyız bu forum bunun için var. keşke daha çok yardımcı olabilsek . Ancak resimdeki gibi bende melez bir biislet va ve 28lik jantlarım var. Ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.
eğer iç lastikleriniz dş lastik ölçüsüne yakın ve uygun olursa basıncı doğru dağıtabildiği için aldığı dış baskılarda jantı da iyi koruyabilir, patlarlar da keza aynı. Bunu da gö önünde bulundurun derim. Ama çok paralar verip aynı boyutta alacağım diye de kasmayın. Sonuçta yol bisikleti gibi basınç değerlerinin hassas olduğu bir bisiklete binmiyorsunuz. Kaliteli bir dış lastik sizi patlaklardan korur, dişli bir dış alırsanız yolda yavaş gidersiniz ama toprakta kaymaz, biraz daha dış yüzeyi düz bir dş lastik ise yolda paten yapar gibi kayarak yorulmaan ilerlemenizi sağlar. Cidden fark ediyor ben şimdi kullanıyorum müthiş memnunum. Schwalbe almadığıma da seviniyorum çok pahalı gerçekten...

Bu arada 38 den 35 e geçtim bayağı ince...onu söyleyeyim

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
Demek ki daha sağlam olsun istiyorsak 5mm olanı almalıyız ama sonra da "ağır oldu" diye ağlamamalıyız :)
bilgi için teşekkür Halil İbrahim

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
Kaç kilosunuz merak ettim. Ben 93 kg'yla 700x35c rubena flash aps lastiklerimi ön 60 arka 70 psi olarak kullanıyorum. Maksimum değere çok yaklaşmıyorum yani...

@uguryilmaz144 Bana mı sordunuz uğur dostum? banaysa şua anda şişkoyum 80 kg 1.82 boy. Normalim 77 dir biraz semirdik şu sıralar :)tam bayramık modundayız yani :) Ben 65 basıyorum geçen denemek için 70 bastım daha fazlasına gerek görmüyorum sonuçta bisiklete binen yük çok değil , çantalı turda değilim ve okula git gel-sırt çantası bilg.vs var en fazla

@halil ibrahim duran
Haklısınız Halil ibrahim bey teşekkürler bende bilmiyormuşum benimki de ultimate imiş yani 5 mm zırh olan modeli☺uploadfromtaptalk1444561701199.jpg

@alper 76 Güveniniz için teşekkür ederim. %100 faydasını göreceğinizi umuyorum.

Lastik ölçüsü ve basınç ile ilgili sorular çok sık geldiğinden buraya bir kez daha yazayım.
29 inch dağ bisikletlerine, 28 inch şehir-tur bisikletlerine kullanabilirsiniz ''700x35c'' olan Rubena modelini. Yanı sıra 29 ve 28 inch jant ölçüsüne ''700x...'' şeklinde olan bütün lastikleri kullanabilirsiniz.
Basınca gelince kilonuz ne kadar fazlaysa o kadar çok hava basmalısınız. 700x35c olan rubena modeli maksimum 85 PSI hava alıyor. Ben 100 kilo olduğum için 85 PSI basıyorum. 90 kilonun altında arkadaşlar 80-75-70 PSI basınçla kullanabilir. Daha aşağısını tavsiye etmiyorum.
--
Not: Lastiklerinizin kaldırabileceği maksimum basınç dış lastiğin yanak denilen yan tarafında kabartma olarak BAR ve PSI cinsinden yazılıdır.

@alper 76 hocam arka stop lambanizin marka modelini paylasirmisiniz? Birde memnunmusunuz? Tesekkurler.

Bende lastiklerle 200km felan yaptim cok sukur daha patlamadi, akiskanligi iyi. Tavsiye etmeye devam ediyorum.

Geri