Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

klasik bir olay ama bizim burada tura katılacağım arkadaşlar Rubena ya çok mesafeli yaklaşıyorlar eski kötü tecrübelerinden midir bilinmez birde ucuzluğu garip geliyor herhalde...Birde yoldaki akışkanlığı desenleri nedeniyle sorun olacağını düşünüyorlar Özellikle Michelin WIDRUN'R gibi desensizler göre...
Sizce de öyle mi?
Bana "Michelin Pilot City 26x1.75 Dış Lastik Protek Max Zırhlı", "Michelin City 26x1.40" veya Michelin WIDRUN'R 26X1.40 modellerini tavsiye ettiler..
tamda Rubenayı epey araştırmıştım kafam karıştı...

Scudo
@maksimusss Rubenaya laf eden arkadaşların piyasanın ırzına geçen schwalbe lastiklerin tanesine 120 TL vermeye devam etsin... Siz onları satın aldıkça onlar da 120 TL'den satmaya devam edecek rahat olun... Tanesi 30 TL'lik lastik kullanıyorum, Ege Akdeniz turu yapıyorum bir kere patlamıyor ama senin arkadaşların mesafeli yaklaşıyor... Sorun onlarda değil tabi piyasayı yönetenlerde...
Rahat olsun ama herkes yakında fiyatlar düşecek... Yok öyle KDV dahil iki katı fiyata satış yapmak... Yurt dışından vergisini ödeyip getirdiğimiz parçalar burada satılanların yarı fiyatına geliyor...

bu lastik 5mm tamponlu olan modelse eğer ki stop thorn yani diken durduran diyor bunu ben de zamanında çok araştırmıştım schwalbe marathon plus gibi bir lastik ama fiyatı 3 kat daha ucuz yani mükemmel sanırım ikisi de aynı özellikte rubena kesinlikle alırım

@poet
Aklın yolu bir

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre Sefa SEFER
Schwalbe kullanıcısı olmakta karar kılsam da, kesinlikle katılıyorum. Bir sonraki sefer, mevcut lastiklerim eskiyince Rubena'yı deneyeceğim.

Peki neden Schwalbe aldım? Çünkü adedini 20 euro'ya aldım da ondan (tabii ki yurtdışı bir siteden). Türkiye'de tanesi 200 TL'ye satılıyordu o esnada (Marathon Plus).

Fiyatlar bu derece pahalı olduğu müddetçe Türkiye'den hiçbir şey satın almamaya karar verdim.

Alakasız olacak ama bir örnek daha vereyim:

Geçen gün termos aldım Amazon.com'dan. Aldığım termosun Türkiye'deki en ucuz fiyatı 110 TL. Ben sadece 20$'a aldım (Shipping hariç). Gerçi Shipping 9 dolar mıydı neydi. Aynı siparişimde 5 farklı ürün olduğu için ve her biri Türkiye fiyatının en az yarı fiyatında olduğu için o kargo ücreti de eridi gitti.

Cidden TR'deki açgözlü esnafa para kazandırmaktansa parayı yurtdışına akıtmayı tercih ederim.

Merhabalar, ben mtb kullanıyorum. Bisikletin üzerinde MICHELIN29X2.10 54-622 COUNTRY RACER lastikler var. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum, arka lastiğin dişleri de bayağı bir eridi.
İlk kez lastik alacağım için pek bilgim yok zırhlı lastik almak istiyorum. Malum taşlı dikenli yollara girmek durumunda kalıyorum.
Hangi marka ve modelini tavsiye edersiniz?

@Emre Sefa SEFER hocam 29 mtb var mosso ustunde 2.25 lık cst lastik var 1.75 lık bu onerdiginiz lastiği alacak gibiyim iç lastik değiştirmek gerekli mi net bi bilgiye ulaşamadım o konuda yardımci olursaniz sevinirim

@Timbildor
Merhabalar.
Dış lastikler gibi iç lastiklerinde milimetrik ölçüleri vardır.
Genelde iç lastik ölçüsü 26x1.75-2.25 , 29x1.75-2.25 gibi gibi olur. Bu ölçü iç lastiğin üzerinde ya da kutulu - paketli satılıyorsa kutusunun - paketinin üzerinde yazar. 1.75 lik bir dış lastik takacaksanız iç lastiğiniz de 1.75 e uygun olmalı ki tam performans alabilesiniz.
Kontrol etmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Timbildor
Ben de tam bu lastikleri araştırıyordum.Hali hazırda hibrit bisikletimde 700x32c kullanıyorum.Genelde parke kaldırım taşında ya da asfaltta ilerliyorum. 700X35C ye geçsem konforda artış hissedilir mi? @Emre Sefa SEFER

@unlike81
Çok bilmişlik etmeyeyim yani 32c 35c arasındaki farkı detaylı anlayacak kadar lastik konusunda uzmanlığım yok. Ama çoğu ölçüde kullandığım kadarıyla anlatayım.
35c 32c ye nazaran dış lastik yanağı sunar size. Bu biraz esneme payı demek oluyor. Her jant için geçerli olmasa da çoğu janta tam oturan ölçü 32c oluyor. 35c bir tık yanaklı kaldığı için bir tık daha fazla konforlu oluyor diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: unlike81
@deadle hayırlı olsun. Çok uygun fiyata çok güzel lastikler almışsınız. Kazasız belasız güle güle kullanın.
@deli oglan Geri dönüş yaptığınız için ben teşekkür ederim. Güle güle kullanın.
-
Forumumuzun amaçlarından biri de bu değil mi dostlar.
Farkında olduğumuz güzel şeyleri paylaşarak çoğaltalım.

Arkadaşlar hani bir laf var ya nasip siz bedevi diye aynen öyle olay geldi başıma büyük umutlarla patlamaya karşı aldığım shwalbe marathon Green guard lastik aldım on gün önce pazartesi ışıme gitmek için bisikleti alayım dedim bırd baktım lastik gumlemıs aldığım yere götürdüm yantafından diken girmiş yani sizin anlayacağınız yine patlak :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Sefa SEFER
@deadle nerde aldiniz hocam lastikleri netten aldıysanız link atabilir misiniz ?

internetten rubena almak için tavsiye edebileceğiniz bir site var mı arkadaşlar.

Geri