Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

Arkadaşlar merhaba, mevcut lastiklerim Giant S-RX4 X-Road Lastik, 700x40C iyi bir zırhlı lastik istiyorum mitas ile swalbe arasında kaldım herkes gibi önerileriniz nedir?

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Scudo
@runaway60 eğer gerçekten fark etsin diyorsan schwalbe durano plus 700x28 al daha da arkana bakma
[/QUOTE]

Aynen şehir bisikletimde kullanıyordum şimdi yola da taktım 700x25 süper ... :harika:

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
20200515_120907.jpg20200515_120907.jpg20200515_120856.jpg20200515_114620.jpg20200515_114554.jpg20200515_102804.jpg20200515_102524.jpgIMG-20200515-WA0003.jpegIMG-20200515-WA0003.jpeg
Bugün kendi taktığım lastiklerim. Mitas 26×1.75 stop thorn ultimate 4mm zırhlı. Ben mersinde yaşıyorum en yakın mağaza konyada. O yüzden kartal.bike.shop dan siparişi verdim. Lastikleri janta takıp arasına camsil püskürttüm. Basınçlı havayla janta lastikler tam oturdu. Yalpalama, 8 çizme, zıplatma 😀🤭 yapmıyor.

• Beğen
Tepkiler: alperaydin
Merhabalar. Bir arkadaşıma lastikleri eskidiği için yeni bir çift lastik hediye etmek istiyorum ve bu hafta sonu siparişi vermem gerek ancak hangi lastiği seçmem gerektiğini bilmiyorum. Arkadaşım yaz sezonu toprak tarla yollarında ve bozuk asfaltta sürmekte, geri kalan sezonlarda ise şehir içi kullanmakta. Tarla yollarında patlama sıkıntısı yaşıyor o yüzden patlamaya bir tık dayanıklı bir model daha iyi olacaktır. Lastik başına kadar 140₺ civarına kadar çıkabilirim max. onun dışında jantlar 28 inç, şu an kullandığı lastikler 700x35. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

@Eren Sarp patlamayan lastik denince aklıma ilk gelen İki Teker Bir Adam'daki inceleme ve Rubena Stop Thorn lastik.
(link)
(link)
Eğer doğru bulduysam o lastik bu lastik olması lazım.

@Eren Sarp cst platinium protector tek geçerim, patlama sıfır, hamuru yumuşak, fiyatı uygun

merhaba dostlar maxxis ikon mtb lastiği kullanıyorum. formula x patlak önleyici var lastiklerim yarım litrede formula x hazır duruyor. yol lastiğine geçmeyi düşünüyorum sizce zırhsız alıp formula x le devam mı yoksa zırhlı alıp mı kullanayım.

@ExKyotoo Tam modeli aşağıdaki gibi olması lazım. Ultimate versiyonu ile normal versiyonu aynı fiyatmış hepsiburada'da.
Mitas Rubena 26X1.75 Flash Stop Thorn Ultımate 5 Mm

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
yaklaşık 3 yıldır Mitas Rubena 26X1.75 Flash Stop Thorn Ultımate 5 Mm kullanıyorum,henüz lastiğim patlamadı. bunun içinde her ne kadar uygun olmasa 3-4 günlük kamplı dağ etkinliklerinde çok bozuk yollarda ,şehirler arası asfalt yollarda ve köy yollarında sürüşler var.

Şehir içi tur bisikleti full asfalt için 700x35 mi daha iyi olur 700x28' mi? Üstünde orjinal gelen 700x35 şu an. Bisiklet Sportive 227

@Nurullaah18 35 altına düşmeniz, arnavut kaldırımı ve parke taşında çok rahatsız edecektir.

Arkadaşlar merhaba;

Kron XC500 bisikletimin orjinal lastiklerini (26x2.00 Rubena Charybdis) hem asfalt üzerinde kullandığım için hemde biraz daha yokuşları kolay çıkabilmek için lastik almak istedim.
Araştırırken tesadüfen Rubena 26x1.75 Flash Stop Thorn Zırhlı Lastik lastik sipariş verdim;

Fakat bazı arkadaşlar lastiğin ağırlığından bahsetmiş, ben baktım orjinal lastiklerim zaten 870gram imiş, aldığım yeni lastikler ise 1000gram. Yani toplamda 2 lastikte 260gram fark yaratacak, fakat hem dişli yapısı hemde 1,75 ölçüsünden dolayı daha rahat yokuş çıkma isteğimi karşılamış olmaz mıyım?

Birde yeni lastikleri takarken eski orjinal iç lastiklerimi (hiç yama yok) mi mi kullanmalıyım? Yoksa dechatlondan yedek iç lastik almıştım onlarıda mı yenisi ile değiştirmeliyim?

Birde lastik değişiminde yeni lastiklerin janta oturması için arap sabunu gibi birşeyler kullanmam gerekiyor mu?

Son olarak Lastik değişiminden dolayı akort ayarım bozulur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

iç lastik değişmenize gerek yok arap sabunuda gerekmiyor beni söküp takarken baya yoruyordu 5mm lastik sonuçta o kısımda biraz uğrastırabilir birde lastiğe abartılı fazla hava basarsanız iç lastik patlatırsınız ona dikkat edin üzerindeki değerlerde hava basmaya özen gösterin lastik değişimden dolayı akort bozulmaz dişli lastiklerle dişsiz lastikler arasında sürtünme farkı oldüğü için yokuş performansınıza olumlu dönüşü olacağı fikrindeyim

• Beğen
Tepkiler: ercan_wrc
iç lastik değişmenize gerek yok arap sabunuda gerekmiyor beni söküp takarken baya yoruyordu 5mm lastik sonuçta o kısımda biraz uğrastırabilir birde lastiğe abartılı fazla hava basarsanız iç lastik patlatırsınız ona dikkat edin üzerindeki değerlerde hava basmaya özen gösterin lastik değişimden dolayı akort bozulmaz dişli lastiklerle dişsiz lastikler arasında sürtünme farkı oldüğü için yokuş performansınıza olumlu dönüşü olacağı fikrindeyim

Tek tek cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Şuanda da hava için Max değeri 60 yazıyor fakat ben öne 50 arkaya 55 basıyorum. 92kg civarı olduğum için max değerden 5bar düşük basmaya dikkat ediyorum herzaman.

Ben bisikleti 7-8 sene önce almıştım heveslenip, genelde bisiklet evde yatıyordu bu sene yeniden aktif kullanmaya başlayacağım. O zamanlar 1 lastik 20-25-30 liraydı gözüme bile görünmezdi, sonra alırım vs derken öyle kalmıştı. Şimdi 1 lastiğe 130-160 lira verince ince eleyip sık dokumak zorunda kalıyoruz.

Umarım lastiklerden memnun kalırım. Fiyat/performans ürününe benziyor araştırdığıma göre. Şuan üzerindeki 26x2.00 Rubena Charybdis lastikler yokuşlarda gerçekten beni çok zorluyor ve çoğu zaman artık elime alıp çıkıyorum, zaten kondisyon sıfır :D Hiç olmazsa bu lastiklerle yavaş yavaşda olsa çıkarım diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Şehir Tur bisikleti kullanıyorum ve günde ortalama 35-40km yol yapıyorum bisikletimin orijinal lastiklerinin ebatı 700×35, sizce nasıl bir lastik almalıyım?

Merhabalar. Ben de 5 yıl önce aldığım Ghost SE 1175 bisikletimi ara ara kullanıyordum ama bu sıralar daha aktif kullanmaya başladım. Bisikletime tur lastiği alacağım ancak iki model arasında kaldım. Normalde üzerinde 26*2.00 schwalbe black jack lastikler var. Almayı düşündüğüm lastiklerden biri '' Mitas Rubena 26*1.75 Flash Stop Thorn Ultimate 5mm'' diğeri de ''Cst C1920 Platinium Pro 26*1.75''
İkisinin adet fiyatı da ortalama 120 TL civarlarında. Siz hangisini, neden önerirsiniz acaba? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.WhatsApp Image 2020-09-04 at 00.54.41.jpeg

Teşekkür ederim. Son bir şey sorayım. 2018 Üretimi Mitas Rubena mı 2020 üretimi Cst mi dersiniz?

@m.cakici o kadar bilgim yok maalesef. Tecrübem olmadığı için yorum yapamam. Bende orjinal gelen mitas flash zırhlı var eskiyene kadar devam edecem memnunum şu an.

• Beğen
Tepkiler: m.cakici
Geri